Agressieve hond valt agenten aan

Een agressieve hond heeft dinsdagnacht in Enschede tot twee keer toe agenten aangevallen. Dat meldt de politie. Agenten waren een kijkje gaan nemen nadat rond 00.45 uur werd gemeld dat een medebewoner een agressieve hond uit een flatportaal aan de Geulstraat had gezet.

Omwonenden met kleine kinderen durfden de woning volgens de politie niet meer in of uit vanwege de Amerikaanse bulldog. Toen de politie arriveerde, kwam de eigenaar van het inmiddels aangelijnde dier aanlopen. De dronken 40-jarige man viel, waardoor de hond loskwam en een agent in zijn schoen beet. De agent wist de hond vervolgens af te weren.

De man nam het dier mee naar zijn woning, maar toen de agenten bij omwonenden gingen informeren, werd de bulldog wederom in het portiek losgelaten. De hond vloog de agenten direct aan. De politiemannen konden het dier met moeite van zich af houden. Ze wisten de hond uiteindelijk met behulp van hun wapenstok een fietsenstalling in te loodsen.

De dierenambulance heeft de hond meegenomen en een dierenarts heeft de bulldog daarna in opdracht van justitie laten inslapen.