Hogere celstraf voor Rotterdamse moord

Een 43-jarige man heeft Dinsdag in hoger beroep een twee jaar hogere celstraf gekregen voor een moord in Rotterdam in maart vorig jaar. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor het doodsteken van een man. Het gerechtshof in Den Haag heeft daar twintig jaar cel van gemaakt.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep 22 jaar cel geëist. De man ging de avond van 9 maart vorig jaar samen met twee andere mannen naar het huis waar het slachtoffer tijdelijk verbleef na een vermeend voorval tussen het slachtoffer en twee vrouwen. Vanwege dit incident ging de verdachte ook naar de woning toe.

De man droeg twee messen bij zich. Eenmaal in de woning stak hij het slachtoffer meerdere keren op drie plekken. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed dezelfde nacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De 43-jarige man stelt dat hij handelde uit noodweer, maar dat gelooft ook het hof niet. Volgens het gerechtshof heeft de man het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd. Het hof komt tot een celstraf van twintig jaar, omdat de man heeft geweigerd mee te werken aan welke vorm van onderzoek door gedragsdeskundigen dan ook. Daarbij is de man eerder veroordeeld voor doodslag, waarbij hij ook iemand met messteken om het leven had gebracht.