Traplift katapulteert oma (90), vrouw sterft

Een negentigjarige vrouw uit het Engelse Birdwell is vorig jaar overleden na een bizar ongeval. De vrouw werd gekatapulteerd door haar traplift, hetgeen haar fataal is geworden.

Gwendoline Rhymer zat vorig jaar juli op een traplift toen het ding ineens een vrije val maakte. De overgrootmoeder stortte bijna zeven meter naar beneden. De vrouw draaide rond in haar rolstoel en viel voorover uit haar stoel nadat bouten van de lift waren afgescheurd. Drie dagen later overleed ze aan de verwondingen die ze hieraan had overgehouden.

De dochter van het slachtoffer heeft besloten de fabrikant van de traplift aan te klagen. De vrouw vertelde deze week op de hoorzitting dat haar moeder doodsbang voor het ding was. Telkens klampte zij zich zich vast bij het naar beneden gaan.

Direct na het incident belde de dochter de politie. Die stelde vast dat de trap te steil was voor dit type traplift. Volgens een opgetrommelde patholoog is de vrouw echter niet overleden aan de val, maar is een hartaanval haar fataal geworden. De uitspraak in de rechtszaak zal dus volledig nog wel even duren.


Een reclamefilmpje voor trapliften