Politie lost schoten bij arrestatie inbrekers

De politie heeft vrijdagochtend schoten gelost bij de aanhouding van twee inbrekers in het Brabantse Etten-Leur. Twee mannen van 29 en 19 jaar oud werden aangehouden, meldt de politie. Twee andere verdachten zijn in een auto gevlucht.

Rond 04.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak aan het Van Bergenplein. De bewoners van het pand waren wakker geworden van glasgerinkel en alarmeerden de politie. De vluchtauto kwam de politie op de rotonde van de Concordialaan tegemoet rijden. De politie sommeerde de bestuurder uit te stappen. In plaats van dit te doen gaf de man gas en reed om de politieauto heen. Hierop schoten de agenten op de auto.

Een van de banden van de auto raakte lek, waarop het voertuig bijna in botsing kwam met een politieauto. De vier inzittenden wilden vervolgens nog niet uit de auto komen. De deuren waren op slot, waarop agenten een ruit insloegen. Toen de politie twee mannen aanhield, kon een derde persoon met zijn kompaan alsnog met de auto wegrijden. De politie probeerde de bestuurder nog tegen te houden met pepperspray, maar dit lukte niet.