Latvala wint Rally van Nieuw-Zeeland

Jari-Matti Latvala heeft de Rally van Nieuw-Zeeland op zijn naam geschreven. De Fin sloeg in de laatste etappes toe, waardoor hij de Fransen Sébastien Ogier en Sébastien Loeb van de winst af hield.

Ogier ging gisteren aan de leiding van de rally, maar de jonge Fransman werd overschaduwd door zijn landgenoot Loeb die na een fout op de eerste dag van plaats zeven oprukte naar plaats twee dankzij zeer snelle tijden tijdens de proeven. Het gat tussen Ogier en Loeb was voor de laatste dag vijf seconden, terwijl Latvala 33 seconden achter de leider stond.

De zenuwen sloegen duidelijk toe bij Ogier die al op de eerste proef van vandaag spinde en zo tijd verloor. Dat deed ook Loeb door een boom te raken en hierbij zijn auto te beschadigen. Een spin in de laatste etappe zorgde er voor dat de Fransman genoemen moest nemen met plaats drie. Latvala profiteerde hiervan door dichterbij te kruipen en met het ingaan van de laatste etappe had de Fin nog 6,2 seconden achterstand op Ogier. De jonge Citroën-rijder ging wederom in de fout door half te spinnen wat de deur openzette voor Latvala die de kans met beide handen aangreep en de rally met 2,4 seconden voorsprong wist te winnen. Ook Petter Solberg had nog kans op de winst, maar de Noor raakte een elektriciteitspaal en moest opgeven.