'Clash of The Titans' wordt trilogie

Als het aan regisseur Louis Leterrier ligt wordt zijn spektakelfilm 'Clash of The Titans' uitgebouwd tot een trilogie. Verhalen hiervoor heeft hij al in zijn hoofd. De Franse filmmaker moest van studio Warner Bros namelijk met verhaallijnen voor twee vervolgfilms aankomen, alvorens zij hem toestemming zouden geven om 'Clash of The Titans' te maken. Dit vertelde de regisseur onlangs aan MTV in Amerika.

"Ik heb al twee extra films geschreven. Warner zei tegen mij 'we laten je de film maken als je ons er nog twee belooft'", aldus Leterrier. Natuurlijk hangt het van het succes van de eerste film af of deel twee en drie ook gemaakt zullen worden: "Laten we op ongelakt hout afkloppen dat het lukt. En dan beloof ik dat ik nog meer heb, veel meer. En niet meer van hetzelfde maar anders!", zo verzekert de regisseur.

Of Leterrier wel of niet aan de slag zal gaan met een tweede en misschien derde 'Clash of the Titans' zal ook afhangen van een andere film. De Franse filmmaker maakt er geen geheim van dat hij dolgraag de spektakelfilm 'The Avengers' wil regisseren voor filmstudio Marvel. In deze film vormen de superhelden Iron Man, Thor, Captain America, Nick Fury en de Hulk een onverslaanbaar team.

Leterrier regisseerde voor Marvel al 'The Incredible Hulk' en is daarmee één van de gegadigden voor wat hij als zijn droomproject ziet. De Fransman geeft zichzelf echter niet al te veel kans: "Ik sta op Marvel's verlanglijstje, maar wel helemaal onderaan. En ik weet niet wie er boven mij staan, maar dat zijn allemaal grote namen."

Vooralsnog mag Leterrier in elk geval eerst voor veel bioscoopgeweld zorgen met zijn 'Clash of The Titans'. Deze epische film met in de hoofdrollen Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes is vanaf 8 april in de bioscopen te zien.

'Clash of The Titans' wordt trilogie
'Clash of The Titans' wordt trilogie (Foto: Novum)