Nieuwe speler in handheld arena

Volgens analist Micheal Pachter zal Apple haar iPhone en iPad platform meer gaan profileren als serieus gaming-platform. "Ik denk dat Apple per ongeluk de computergames-wereld is ingerold en heeft ontdekt dat het een aangename plek is om te vertoeven. Ik denk niet dat Steve Jobs, toen hij de iPod bedacht, ooit heeft gedacht dat het wel eens zou uitgroeien tot een spelcomputer."

"De iPod touch is een spelcomputer. En zoals ik eerder heb aangegeven wordt de iPad een spelcomputer en denk ik dat Apple in gaat zien dat gamesoftware hardware verkopen genereert. Apple zal ontwikkeling van games voor deze platformen gaan stimuleren om meer hardware te verkopen en hiermee een serieuze concurrent te worden voor de gevestigde partijen."

Op de vraag waarom Apple niet een eigen console ontwikkelt, heeft Pachter ook een passend antwoord. "Het verschil tussen Apple, Nintendo, Sony en Microsoft is dat Apple niet bekend staat als software-ontwikkelaar. Er zal geen Apple-gamesgroep komen zoals Microsoft haar eigen Microsoft Games Studios heeft. Apple zal geheel afhankelijk zijn van externe partijen om hun console te voorzien van software en dat is een riskante onderneming."


iPad

Apple iPad; serieuze concurrent van de DS en PSP?