Angelina de ruimte in

Angelina Jolie zal de hoofdrol gaan spelen in een science fiction-film van de hand van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón. Dit heeft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine bekendgemaakt. De film gaat 'Gravity' heten en het grootste gedeelte van de film zal Angelina alleen in beeld zijn. Zij zal namelijk de laatste overlevende spelen van een groep ruimtevaarders. De eenzame astronaute is vastbesloten levend terug naar de Aarde te keren, om daar haar dochter weer in de armen te sluiten.

Cuarón is onder meer bekend als regisseur van de derde Harry Potter-film 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' en van het veelgeprezen 'Children of Men'. Hij heeft het script voor 'Gravity' samen met zijn 28-jarige zoon Jonás geschreven.

Doordat Angelina nu in de ruimte de zwaartekracht gaat trotseren kan zij niet meewerken aan het vervolg op de actiefilm 'Wanted'. Ook al bood het eind van deze film misschien niet eens zoveel ruimte voor een terugkeer van Angelina in een eventueel vervolg, toch beweert New York Magazine dat filmstudio Universal per se wilde dat de steractrice mee zou doen. Dit is in strijd met eerdere berichten over een vervolg op 'Wanted', waarin het erop leek dat alleen hoofdrolspeler James McAvoy en acteur Terrence Stamp terug zouden keren in een tweede deel. Volgens New York Magazine heeft Universal nu besloten helemaal geen vervolg meer op 'Wanted' te maken.

Angelina de ruimte in
Angelina de ruimte in (Foto: Novum)