[GP2 Asia] Uitslag Abu Dhabi race 2

De sprintrace in de GP2 Asia op het circuit van Abu Dhabi is gewonnen door Christian Vietoris. De Duitser pakte bij de start van de race de leiding en stond deze daarna niet meer af. Na een sterke inhaalrace werd Davide Valsechhi tweede, Josef Kral kwam als de nummer drie over de finish.

Oliver Turvey vertrok van pole-position voor de sprintrace. Hij wist daar echter, net als een week eerder in zijn laatste World Series by Renault-weekend, niet van te profiteren. Hij ging slecht van start en zakte naar de vierde plaats achter Vietoris, Kral en Alexander Rossi.

Viertois en Kral wisten uit te lopen op de rest van het veld. Achter Rossi ontstond een groep maar Rossi wist zijn concurrenten achter zich te laten. Halverwege de race viel Filippi terug naar de achtste plek nadat hij veel te laat remde bij een inhaalpoging op Valsecchi. Die passeerde even daarna Turvey.

Vervolgens kwam de safety car op de baan doordat Will Bratt veel te laat remde bij een poging Fabio Leimer in te halen. De Brit schoot rechtdoor en nam de Zwitser mee in de val. Hij knalde hard in de bandenstapels, maar klom op eigen kracht uit zijn bolide.

Vietoris was bij de herstart weer als beste weg, Rossi zat meteen onder druk van Valsecchi en die ging hem een ronde later dan ook voorbij. In de laatste ronde passeerde hij ook nog Kral waardoor hij als de nummer twee over de finish kwam.