Pedersen voelde zich eenzaam

Mede door blessureleed kende FC Groningen-aanvaller Nicklas Pedersen een zware start in Groningen. De aanvaller, die vorige winter werd overgenomen van FC Nordsjælland, begint echter beter in zijn vel te zitten.

Aan Voetbal International vertelde de Deense aanvaller een valse start gekend te hebben in de Euroborg. "Eenzaam, dat is het beste woord", vertelt hij over zijn beginperiode. "Ik ben hier alleen naar toe gekomen en ik vind het raar om andere mensen met mijn sores lastig te vallen als ik me verveel. Die blessures hebben ervoor gezorgd dat ik minder snel kon wennen aan Groningen."

Als aanvaller in Groningen heb je één groot nadeel: de vergelijking met Marcus Berg. "Als ik in de spiegel kijk, zie ik Nicklas Pedersen. Geen Marcus Berg", is hij duidelijk. "Ik wil niet als zijn schaduw worden gezien. Ik ben niet alleen een ander persoon, ik ben vooral ook een heel andere voetballer. Volstrekt anders zelfs."

Pedersen wil een idool worden voor de supporters van FC Groningen. Pas dan is zijn verblijf in de Euroborg geslaagd. "Ik ben nog geen idool, maar ik vertrek hier niet voordat het hele stadion mijn naam scandeert."