OV heeft veel last van sneeuwval

De sneeuw zorgt in Nederland niet alleen voor lange files, maar ook het openbaar vervoer heeft veel last van het winterweer. Zo rijden er in Groningen, Drenthe en zuidoost Friesland sinds vanmiddag geen bussen meer en ligt het treinverkeer rondom Utrecht plat.

Busmaatschappij Qbuzz heeft op de website laten weten dat zij het vanwege de weersomstandigheden onverantwoord vinden om de bussen te laten rijden. "De veiligheid van de chauffeurs en de passagiers zou onvoldoende gegarandeerd kunnen worden", laten zij op hun website weten. Morgenochtend wordt gekeken of de bussen weer kunnen rijden. Ook vervoersbedrijf Connexxion heeft laten weten dat zij de bussen niet laten rijden en dat het onbekend is wanneer de dienstregeling hervat zal worden.

Vanaf half vier vanmiddag is ook het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal helemaal vastgelopen: er konden geen treinen meer vertrekken of binnenkomen op dit station. "Dit zijn logistieke problemen die je niet kunt voorspellen`, heeft een woordvoerder van de NS laten weten. Het is nog niet duidelijk hoe lang de problemen nog gaan duren.

Eerder vandaag besloten de NS en Prorail al dat er een flink aantal treinen geschrapt werden vanwege het winterweer en ook in het midden en westen van het land zullen de hele dag minder treinen rijden. Hierdoor hopen de NS en Prorail dat de treinen die wel rijden ook hun bestemming kunnen bereiken. Wie wel met de trein wil reizen wordt geadviseerd de avondspits te mijden.

Met dank aan Morthill voor de submit.