Voetbal: Uitslag AZ Alkmaar - Arsenal FC

AZ heeft zijn derde wedstrijd in de Champions League gelijkgespeeld tegen Arsenal. De Alkmaarders scoorden in de blessuretijd de bevrijdende treffer. Het werd 1-1.

AZ begon redelijk aan de wedstrijd. Het vizier stond naar voren gericht, en men haalde de Londense counter er slim uit. De eerste echte kans voor de bezoekers was echter toch uit zo'n snelle aanval. Diaby bediende Van Persie die een hard schot recht op Romero los liet.

AZ probeerde voorin ook gevaar te stichten en dat lukte onder andere een schot van El Hamdaoui. Even later was het echter Fabregas die de 0-1 liet aantekenen. Een enorme fout in de defensie van AZ werd goed uitgespeeld door Arsenal. AZ leek aangeslagen door de treffer en Arsenal werd sterker. Moreno moest redding brengen op schoten van Fabregas en Van Persie.

Na rust was het Arsenal wat sterker was. Enkele schoten dwongen Romero tot reddingen of misten het doel. AZ kon nauwelijks meer een vuist maken. Het grootste gevaar kwam uit een corner die via de schouder van Diaby op de bovenkant van de lat belandde.

AZ probeerde na de wissels van Lens en Pelle de druk iets op te voeren, maar verder dan een van richting verandert schot, dat net voorlangs ging, kwamen de Alkmaarders in eerste instantie niet. De wedstrijd leek dood te bloeden en te eindigen in een 0-1 overwinning voor Arsenal, maar in de blessuretijd was het Mendes da Silva die AZ een punt bezorgde. Een vrije trap kwam in de zestien, de middenvelder aarzelde niet en ramde de bal in het doel.


AZ Alkmaar - Arsenal FC 1-1
36’ Fabregas 0-1
90+2’ Mendes da Silva 1-1

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Hansson (Zwe)
Stadion: Dirk Scheringa Stadion
Gele kaart: Lens (AZ Alkmaar), Van Persie, Clichy, Vela (Arsenal FC)

Opstellingen

AZ Alkmaar: Romero; Moisander (Wernbloom/85) , Jaliens, Moreno, Poulsen; Holman (Pelle/73), Mendes da Silva, Schaars; Martens (Lens/69), El Hamdaoui, Dembele

Arsenal FC: Mannone; Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy; Fabregas, Song, Diaby; Eboue (Ramsey/83), v. Persie (Vela/75), Arshavin