[WTCC] Uitslagen Imola

Het SEAT-team heeft goede zaken gedaan op het circuit van Imola. Het merk scoorde een één-twee tijdens beide races. Ook Tom Coronel deed goede zaken in het independers-klassement.

Race 1:
Gabriele Tarquini won de eerste race op het Italiaanse circuit. De coureur breidde hiermee zijn voorsprong in het klassement uit. Achter hem kwamen Yvan Muller en Robert Huff als tweede en derde over de streep. Alessandro Zanardi was de eerste BMW-coureur met een vierde plaats. James Thompson had de eer om als eerste Lada-coureur ooit punten te scoren met een zesde plaats. Augusto Farfus kwam niet verder dan de eerste ronde toen hij betrokken raakte bij een crash. Bij deze crash waren ook Marc Gené, Jörg Müller en Rickard Rydell betrokken. Allen konden hun race niet voortzetten. Tom Coronel finishte de race als vijfde en scoorde daarmee waardevolle punten in het independers-kampioenschap. Jaap van Lagen had een ongelukkige race. Hij viel uit in de negende ronde nadat hij door Kristian Poulsen was geraakt en over de kop rolde.

Race 2:
In de tweede race wisselden Yvan Muller en Gabriele Tarquini van plaats in de uitslag. Muller ging er vandoor met de eerste plaats, Tarquini werd tweede voor Alain Menu. Augusto Farfus wist één punt binnen te slepen. In de tweede race ging het met Tom Coronel minder. De Nederlander eindigde niet in de top drie van de independers. Stefano D'Aste werd hierin eerste voor Félix Porteiro en Franz Engstler. Jaap van Lagen verscheen niet aan de start van de tweede race vanwege de crash die hij meemaakte in de eerste race. Dankzij deze uitslag heeft Tarquini de titel voor het grijpen.

Submitter:  Bron: FOK!Sport