De Kort: "Parcours onverantwoord gevaarlijk"

Skil Shimano kende een slechte dag in de Tour. De formatie verloor Piet Rooijakkers na een valpartij en werd ook nog eens laatste in de ploegentijdrit, die vandaag op het programma stond.

Koen de Kort, één van de renners van Skil-Shimano, had er na afloop van de etappe zwaar de balen in. "Als je hoort dat er bijna bij alle ploegen gevallen wordt, zou je bijna zeggen dat het onverantwoord gevaarlijk is," analyseerde de Nederlander. "Maar ja, technisch goed rijden hoort er ook bij."

Voorafgaand aan de ploegentijdrit maakte Skil-Shimano zich nog weinig zorgen. Toch blijft De Kort, ondanks alles, positief. "We probeerden deze etappe vooraf eigenlijk te zien als een soort halve rustdag, we gingen toch niet meedoen voor de overwinning. Dit was dan even een tussendoortje," liet hij weten.

De Nederlander gaf ook toe het vandaag erg zwaar te hebben. "Ik heb behoorlijk afgezien na mijn ontsnappingspoging van maandag. We zouden in het begin een beetje rustig vertrekken, maar ik merkte er niets van. Waarschijnlijk omdat ik nog zware benen had."