Alonso: "Bandenkeuze China is fout"

Renault-coureur Fernando Alonso is niet blij met de bandenkeuze van Bridgestone in China. De Japanse fabrikant neemt voor de Grand Prix in Shanghai het medium en het supersofte compound mee en volgens de Spanjaard is dit laatste bandentype niet geschikt voor het circuit.

De tweevoudig wereldkampioen is duidelijk in zijn standpunt. "Dit is de slechtste beslissing die ze in tijden hebben gemaakt. Het is een belachelijke bandenkeuze voor Shanghai. Ik weet niet of Bridgestone hierachter zit, of de FIA, maar dit besluit moet echt heroverwogen worden. Op deze manier zien wij er lachwekkend uit op de televisie en voor de toeschouwers op de tribunes. Het is een grap om zes seconden langzamer te zijn," aldus Alonso.

Volgens de Spanjaard moeten de eerste coureurs op de zachte banden al na zes ronden van rubber wisselen. "Ik weet niet of dat men grappig wil zijn, of inhaalacties wil bevorderen door het verschil zo groot te maken. Maar als dat zo is, kunnen ze ons net zo goed op regenbanden zetten, dat is pas spectaculair," zei de Renault-rijder die Bridgestone ook de schuld gaf van het ongeval tussen Robert Kubica en Sebastian Vettel.

"Je kunt op die band niets, niet remmen, insturen, helemaal niets. Wij hebben onze zorgen uitgesproken en vervolgens krijgen we bij de derde race exact dezelfde band. Dit moet meteen veranderd worden. Dit circuit heeft lange hogesnelheidsbochten. In de eerste bocht wordt de band al verwoest en bij de tiende bocht is er van de linker band niets meer over," zei Alonso die liever had gezien dat Bridgestone de zachte band had meegenomen naar het circuit in China.