FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 april 2009

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (16/04)

De finale van het laatste UEFA Cuptoernooi ooit is er één tussen een Duits en een Oekraïens elftal. Welke dat zijn moet alleen nog bepaald worden in de halve finales, die na vandaag alleen nog clubs uit die landen bevatten.

In Parijs werd er vorige week niet gescoord, waardoor Paris Saint-Germain het in Oekraïne moest gaan proberen. Nu hadden de spelers van Dynamo Kyiv er echter wel zin in, en binnen enkele minuten kregen de Fransen het deksel op de neus toen Ismaël Bangoura de score opende. PSG-doelman Mickäel Landreau beging tien minuten later een enorme blunder en sloeg de bal in zijn eigen doel. In de tweede helft konden de Oekraïeners het duel beslissen en de halve finaleplaats zeker stellen. Ognjen Vukojevic was de speler die na een uur spelen de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

FC Dynamo Kyiv* (UKR) - Paris Saint-Germain FC (FRA) 3-0 (0-0)
4' Ismaël Bangoura 1-0
16' Mickaël Landreau (e.d.) 2-0
61' Ognjen Vukojevic 3-0

Stadion: Valeri Lobanovskiy, Kiev
Toeschouwers: 16.873
Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)

Opstellingen:

FC Dynamo Kyiv: Bogush; Yussuf (Nesmachniy/82); Betão, Sabljic, El Kaddouri; Eremenko, Vukojevic, Aliyev, Ninkovic (Ghioane/83); Bangoura (Corrêa/69), Milevskiy.

Paris Saint-Germain FC: Landreau; Ceará, Camara, Traoré (Bourillon/16), Armand; Makélélé; Chantôme, Clément (Rothen/46), Luyindula; Sessegnon, Hoarau (Giuly/68).


De angstgegner voor Nederlandse clubs dit seizoen, Olympique de Marseille, had in eigen huis een onmogelijke klus te karen tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïense club kwam een 2-0 voorsprong verdedigen, en kwam na een half uur op voorsprong via Fernandinho. De Fransen moesten toen vier maal scoren, waarvan de basis werd gelegd door Hatem Ben Arfa, die in de 43e minuut gelijk maakte. Daar zou het echter ook meteen bij blijven, want het sterke blok dat de bezoekers in het Stade Vélodrome opzetten in de tweede helft werd niet meer geslecht. De Fransen mochten zelfs niet met een gelijkspel van het veld, want diep in blessuretijd zorgde Luiz Adriano nog voor de 1-2.

Olympique de Marseille (FRA) - FC Shakhtar Donetsk* (UKR) 1-2 (0-2)
30' Fernandinho 0-1
43' Hatem Ben Arfa 1-1
90+3' Luiz Adriano 1-2

Stadion: Stade Vélodrome, Marseille
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Manuel Enrique (ESP)
Gele kaart: Lorik Cana, Benoît Cheyrou, Mamadou Niang (Marseille), Luiz Adriano, Willian (Shakhtar)

Opstellingen:

Olympique de Marseille: Mandanda; Civelli, Hilton, Cana, Taiwo (Zenden/46); Kaboré, Cheyrou; Koné, Valbuena (Samassa/66), Ben Arfa; Niang.

FC Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat; Hübschman, Duljaj (Gai/45+2); Ilsinho (Willian/56), Jádson, Fernandinho (Lewandowski/75); Luiz Adriano.


Udinese moest in eigen huis een flinke achterstand zien goed te maken tegen Werder Bremen. De enige tegentreffer die Fabio Quagliarella vorige week maakte in het met 3-1 verloren duel kon echter nog van onschatbare waarde zijn. Vooral toen middenvelder Gökhan Inler in Udine de score opende met een geweldig afstandsschot. Diego, man van de wedstrijd in Bremen, was echter ook vandaag weer belangrijk, en maakte gelijk na een mooie individuele actie. Even later hadden de Italianen echter alweer de leiding te pakken, toen Quagliarella aan de aandacht van de Duitse defensie ontsnapte en de bal over Tim Wiese wist te werken.

De thuisclub ging door met aanvallen, en kwam voor rust zelfs nog volledig op gelijke hoogte. Quagliarella kreeg de bal niet goed mee, maar wist vanuit een vreemde positie alsnog doeltreffend te handelen: 3-1. Na de thee ging Werder op zoek naar die bevrijdende tweede goal, die het voor Udinese heel moeilijk zou maken. Uiteindelijk was het wederom Diego die het net vond, en daarmee het duel besliste, aangezien de Italianen nu twee goals nodig hadden. Een kwartier voor tijd was het helemaal gespeeld, toen de Duitsers een strafschop kregen. Diego zag zijn inzet gekeerd door Handanovic, maar uit de hoekschop die volgde kon Claudio Pizarro alsnog de gelijkmaker scoren.

Udinese Calcio (ITA) - SV Werder Bremen* (GER) 3-3 (1-3)
15' Gökhan Inler 1-0
28' Diego 1-1
30' Fabio Quagliarella 2-1
38' Fabio Quagliarella 3-1
60' Diego 3-2
73' Diego (Werder)
73' Claudio Pizarro 3-3

Stadion: Stadio Friuli, Udine
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Martin Hansson (SWE)
Gele kaart: Maurizio Domizzi, Cristián Zapata, Samir Handanovič, Gökhan Inler, Asamoah Gyan (Udinese), Hugo Almeida (Werder)

Opstellingen:

Udinese Calcio: Handanovič; Zapata (Obodo/84), Felipe, Domizzi, Pasquale, Inler, D'Agostino (Isla/84), Asamoah; Sánchez (Pepe/33), Quagliarella, Floro Flores.

SV Werder Bremen: Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen (Boenisch/66); Tziolis, Frings, Diego (Niemeyer/82), Özil; Hugo Almeida (Rosenberg/86), Pizarro.


HSV kende een goed thuisduel tegen Manchester City, en mocht in Engeland proberen de 3-1 voorsprong te verdedigen. Die voorsprong werd in het City of Manchester Stadium al snel uitgebouwd, toen José Paolo Guerrero de bal langs doelman Shay Given werkte. De vreugde was van korte duur, aangezien de stand binnen vijf minuten werd gelijkgetrokken. Piotr Trochowski kreeg een makkelijk gegeven strafschop tegen en zag Elano vanaf elf meter raak schieten.

De Engelsen hadden ook in het tweede bedrijf niet te klagen over de arbitrage, toen Felipe Caicedo de bal in het net werkte. Ervoor had er al moeten worden afgefloten vanwege buitenspel. Beide ploegen kregen aardige kansen, maar het vizier stond vaak niet op scherp. Ook bij Richard Dunne was dat het geval als het ging om het verdedigen, aangezien de Cityspeler met tweemaal geel van het veld moest. City was vervolgens gebroken en moest over twee wedstrijden in HSV zijn meerdere erkennen.

Manchester City FC (ENG) - Hamburger SV (GER) 2-1 (1-3)
12' José Paolo Guerrero 0-1
17' Elano Blumer (Pen) 1-1
50' Felipe Caicedo 2-1
75' Richard Dunne (Man City/2x geel)

Stadion: City of Manchester Stadium, Manchester
Toeschouwers: 47.000
Arbiter: Nicola Rizzoli (ITA)
Gele kaart: Richard Dunne, Vincent Kompany (Man City)

Opstellingen:

Manchester City FC: Given; Richards, Onuoha, Dunne, Bridge; Zabaleta (Fernandes/77); Kompany, Ireland, Robinho; Elano (Sturridge/85), Caicedo.

Hamburger SV: Rost; Boateng, Gravgaard, Mathijsen, Jansen; Jarolím, Aogo; Pitroipa, Guerrero, Trochowski (Petric/73); Olic.


De halve finales van de UEFA Cup zien er als volgt uit:

FC Dynamo Kyiv (UKR) - FC Shakhtar Donetsk (UKR)
SV Werder Bremen (GER) - Hamburger SV (GER)

De duels zullen worden gespeeld op 30 april en 7 mei.

Armstrong start in Giro d'Italia

Lance Armstrong zal op 9 mei aan de start van de Giro d'Italia verschijnen. De Amerikaan, die in dienst van Astana rijdt, heeft dit aan de organisatie van de Italiaanse wielerronde laten weten.

Op 23 maart, tijdens de Vuelta a Castilla y Léon, brak Armstrong een sleutelbeen. Hierdoor leek het er in eerste instantie op dat hij de Giro d'Italia moest missen. Nu blijkt dus dat de Amerikaan op tijd hersteld is om in Venetië aan de start te verschijnen.

Levenslang voor moorden Irak

Een Amerikaanse militair is tot levenslang veroordeeld voor de moord op vier gevangenen in Irak. Dat heeft een krijgsraad vandaag laten weten.

De veroordeelde militair, de 40-jarige John Hatley, toonde gisteren geen emotie toen een jury hem op een basis in het zuiden van Duitsland schuldig verklaarde aan de moorden. Hatley beweert onschuldig te zijn.

De vier slachtoffers waren aangehouden tijdens een legerpatrouille in het westen van Bagdad in 2007. Ze zouden hebben behoord tot het Mahdi Leger van de radicale sjiitische politicus en geestelijke Moqtada al-Sadr. De Amerikanen hadden geen bewijs tegen de mannen. De door Hatley geleide patrouille bond de vier vermeende strijders echter vast. Ook werden ze geblinddoekt. Daarna schoten de militairen de vier Irakezen dood.

Hatley is niet de eerste Amerikaanse militair die de bak in draait voor een moordpartij in Irak. Eerder al werden onder meer de 27-jarige Joseph Mayo en de 23-jarige Jesse Spielman tot zeer lange straffen veroordeel voor misdaden in Irak.


Levenslang voor moorden Irak  (foto: DAG)

Engeland opnieuw in de ban van schokkende foto's

Een gemeenteraadslid uit het Britse Cardiff heeft zich de woede van zijn collega’s op de hals gehaald door op zijn Twitter-profiel te linken naar een site vol omstreden foto's van zijn stad. Op de site staat een verzameling plaatjes van kotsend, pissend en bloedend uitgaanspubliek in Cardiff.

De foto's circuleren al langer op internet en zorgden al eerder voor opschudding. Maar omdat nu juist een gemeenteraadslid van Cardiff de site opnieuw onder de aandacht heeft gebracht laait de zaak weer op.

Het gewraakte raadslid, Jonathan Morgan, is zich van geen kwaad bewust. "Deze foto's circuleren al lange tijd op internet. Niks aan de hand toch?"

Maar volgens collega-raadslid Lorraine Barrett is Morgan volledig verkeerd bezig. "Hiermee brengt hij jongeren alleen maar op verkeerde ideeën. Bovendien schaadt hij het imago van de stad. De man moet zijn excuses aanbieden!"

Morgan zelf peinst niet over het maken van excuses. "Ik maak hiermee juist duidelijk dat Cardiff en heel Wales een enorm imagoprobleem hebben. Het zou juist schandalig zijn om geen aandacht aan deze foto's te besteden".

 


Engeland opnieuw in de ban van schokkende foto's  (foto: DAG)

Eminem bekent: ik was zwaar drugsverslaafd

Rapper Eminem onthult in hiphopmagazine XXL waarom hij de afgelopen drie jaar van het toneel afwezig was. Een zware drugsverslaving stond het maken van muziek lange tijd in de weg. Meerdere afkickpogingen mislukten. "Ik was mentaal nog niet klaar om afscheid te nemen van de drugs. Het voelde nog niet alsof ik een serieus probleem had", vertelt Eminem.

De rapper liet zich drie jaar geleden opnemen in een ontwenningskliniek, bekent hij. "Maar toen ik eruit kwam kreeg ik meteen weer een terugval. De jaren daarna ben ik bezig geweest om mijn verslaving te boven te komen. Ik dacht dat ik als ik een tijdje uit de muziekwereld zou stappen het wel beter zou gaan."

De dood in die tijd van mederapper en vriend Proof van D-12 hielp ook niet. "Ik kwam in een zwart gat terecht en hoe meer ik ging gebruiken, hoe depressiever ik werd."

Inmiddels gaat het weer beter met de rapper. Volgende maand komt zijn nieuwe album, Relapse uit. Geen geschikter moment dus om weer in de publiciteit te komen.

 


Eminem bekent: ik was zwaar drugsverslaafd  (foto: DAG)

'Brandweerlieden De Punt onvoldoende voorbereid'

De brandweerlieden die werden ingezet bij de brand in De Punt op 9 mei vorig jaar, waren onvoldoende voorbereid op "de bijzondere taak die hen overviel”. Dat concludeert de commissie-Helsloot die onderzoek deed naar de brand in een loods, waarbij drie brandweermannen omkwamen. Vandaag presenteerde de commissie de resultaten.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Drentse gemeente Tynaarlo, waar De Punt onder valt.

De ingezette brandweerlieden werden overvallen door de uitslaande brand. De commissie concludeert dat de betrokken brandweerlieden gehandeld hebben naar beste weten. Hun treft geen enkele blaam, zegt professor Ira Helsloot, die leiding heeft gegeven aan de onderzoekscommissie. "Vrijwel elke brandweerman zou gelijk hebben gehandeld en daarmee een dodelijke val zijn binnengelopen."

Volgens de commissie is de bouwtechniek van deze tijd "rap aan het veranderen". "Dat heeft vanzelfsprekend een ander risicoprofiel voor brandbestrijding, een profiel waaraan de brandweer zich nog niet heeft aangepast”, aldus het rapport.

Volgens de onderzoekers zou in de toekomst bij een dergelijke brand de procedure moeten worden omgedraaid. "Bij brand in een dergelijk object moet altijd een defensieve buitenaanval worden ingezet, indien redding niet noodzakelijk is." De commissie adviseert de brandweer, op nationaal niveau, inzetprocedures en werkwijzen aan te passen. Ook adviseert Helsloot leidinggevenden beter op te leiden om brandweerlieden in dergelijke complexe situaties beter aan te sturen.

Ook de nazorg door de gemeente na de brand verdiende meer aandacht, aldus Helsloot. In de hectiek werden nabestaanden bijvoorbeeld niet tijdig geïnformeerd over de dood van de brandweerlieden. "De start van de zorg voor de directe familieleden van de slachtoffers was zo ongelukkig, dat de beste bedoelingen vanuit de gemeente Tynaarlo niet meer uit de verf kwamen", aldus het rapport.

Burgemeester Frank van Zuilen van de gemeente Tynaarlo zei vandaag te betreuren dat de gemeente steken heeft laten vallen bij de nazorg. "We hebben onze excuses aangeboden aan de familie. We hebben begrip voor het verdriet en de boosheid van de nabestaanden, maar we hebben de pijn niet weg kunnen nemen."

De branchevereniging van en voor de brandweer en rampenbestrijding in Nederland, NVBR, zegt de conclusies van Helsloot te delen en al stappen te hebben gezet tot het verbeteren van de kwaliteit van de brandweer.


'Brandweerlieden De Punt onvoldoende voorbereid'  (foto: DAG)

Whitmarsh heeft ontslag aangeboden

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft zijn ontslag aangeboden na de ophef die rond het Britse team ontstond nadat gelogen is tegen de stewards in Australië. De aandeelhouders van McLaren hebben het ontslag geweigerd, waardoor de Brit aan zal blijven als teambaas.

Het team gaf Lewis Hamilton achter de safety car de opdracht om Jarno Trulli te laten passeren, maar loog hierover tegen de wedstrijdleiding in Australië. Dit leverde het team uiteindelijk een diskwalificatie op, waardoor Whitmarsh het nodig vond om ontslag aan te bieden aan de aandeelhouders van McLaren.

"Het team maakt de afgelopen weken een interessante tijd mee. Na het weekend in Australië bood ik mijn ontslag aan. Dit verzoek werd echter hartelijk afgewezen," aldus Whitmarsh.

"Dat verzoek bood ik aan aan de aandeelhouders, maar die wezen dat af. In de toekomst ligt de beslissing bij de nieuwe voorzitter Richard Lapthorne. Zoiets is ook niet meer dan normaal. Als men vindt dat ik mijn werk degelijk doe houd ik mijn baan hopelijk en als dat niet het geval is? Dan is het maar zo. Zo hoort het te zijn."

Op 29 april moet McLaren zich melden voor het schandaal bij de World Motor Sport Council in Parijs. Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het incident vergelijkbaar met het spionageschandaal van enkele jaren geleden waarvoor McLaren zwaar gestraft is. Mogelijk volgt er nu weer een zware straf voor het team uit Woking.

Uitslagen UEFA Cup 16/4/09

De finale van het laatste UEFA Cuptoernooi ooit is er één tussen een Duits en een Oekraïens elftal. Welke dat zijn moet alleen nog bepaald worden in de halve finales, die na vandaag alleen nog clubs uit die landen bevatten.

In Parijs werd er vorige week niet gescoord, waardoor Paris Saint-Germain het in Oekraïne moest gaan proberen. Nu hadden de spelers van Dynamo Kyiv er echter wel zin in, en binnen enkele minuten kregen de Fransen het deksel op de neus toen Ismaël Bangoura de score opende. PSG-doelman Mickäel Landreau beging tien minuten later een enorme blunder en sloeg de bal in zijn eigen doel. In de tweede helft konden de Oekraïeners het duel beslissen en de halve finaleplaats zeker stellen. Ognjen Vukojevic was de speler die na een uur spelen de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

FC Dynamo Kyiv* (UKR) - Paris Saint-Germain FC (FRA) 3-0 (0-0)
4' Ismaël Bangoura 1-0
16' Mickaël Landreau (e.d.) 2-0
61' Ognjen Vukojevic 3-0

Stadion: Valeri Lobanovskiy, Kiev
Toeschouwers: 16.873
Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)

Opstellingen:

FC Dynamo Kyiv: Bogush; Yussuf (Nesmachniy/82); Betão, Sabljic, El Kaddouri; Eremenko, Vukojevic, Aliyev, Ninkovic (Ghioane/83); Bangoura (Corrêa/69), Milevskiy.

Paris Saint-Germain FC: Landreau; Ceará, Camara, Traoré (Bourillon/16), Armand; Makélélé; Chantôme, Clément (Rothen/46), Luyindula; Sessegnon, Hoarau (Giuly/68).


De angstgegner voor Nederlandse clubs dit seizoen, Olympique de Marseille, had in eigen huis een onmogelijke klus te karen tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïense club kwam een 2-0 voorsprong verdedigen, en kwam na een half uur op voorsprong via Fernandinho. De Fransen moesten toen vier maal scoren, waarvan de basis werd gelegd door Hatem Ben Arfa, die in de 43e minuut gelijk maakte. Daar zou het echter ook meteen bij blijven, want het sterke blok dat de bezoekers in het Stade Vélodrome opzetten in de tweede helft werd niet meer geslecht. De Fransen mochten zelfs niet met een gelijkspel van het veld, want diep in blessuretijd zorgde Luiz Adriano nog voor de 1-2.

Olympique de Marseille (FRA) - FC Shakhtar Donetsk* (UKR) 1-2 (0-2)
30' Fernandinho 0-1
43' Hatem Ben Arfa 1-1
90+3' Luiz Adriano 1-2

Stadion: Stade Vélodrome, Marseille
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Manuel Enrique (ESP)
Gele kaart: Lorik Cana, Benoît Cheyrou, Mamadou Niang (Marseille), Luiz Adriano, Willian (Shakhtar)

Opstellingen:

Olympique de Marseille: Mandanda; Civelli, Hilton, Cana, Taiwo (Zenden/46); Kaboré, Cheyrou; Koné, Valbuena (Samassa/66), Ben Arfa; Niang.

FC Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat; Hübschman, Duljaj (Gai/45+2); Ilsinho (Willian/56), Jádson, Fernandinho (Lewandowski/75); Luiz Adriano.


Udinese moest in eigen huis een flinke achterstand zien goed te maken tegen Werder Bremen. De enige tegentreffer die Fabio Quagliarella vorige week maakte in het met 3-1 verloren duel kon echter nog van onschatbare waarde zijn. Vooral toen middenvelder Gökhan Inler in Udine de score opende met een geweldig afstandsschot. Diego, man van de wedstrijd in Bremen, was echter ook vandaag weer belangrijk, en maakte gelijk na een mooie individuele actie. Even later hadden de Italianen echter alweer de leiding te pakken, toen Quagliarella aan de aandacht van de Duitse defensie ontsnapte en de bal over Tim Wiese wist te werken.

De thuisclub ging door met aanvallen, en kwam voor rust zelfs nog volledig op gelijke hoogte. Quagliarella kreeg de bal niet goed mee, maar wist vanuit een vreemde positie alsnog doeltreffend te handelen: 3-1. Na de thee ging Werder op zoek naar die bevrijdende tweede goal, die het voor Udinese heel moeilijk zou maken. Uiteindelijk was het wederom Diego die het net vond, en daarmee het duel besliste, aangezien de Italianen nu twee goals nodig hadden. Een kwartier voor tijd was het helemaal gespeeld, toen de Duitsers een strafschop kregen. Diego zag zijn inzet gekeerd door Handanovic, maar uit de hoekschop die volgde kon Claudio Pizarro alsnog de gelijkmaker scoren.

Udinese Calcio (ITA) - SV Werder Bremen* (GER) 3-3 (1-3)
15' Gökhan Inler 1-0
28' Diego 1-1
30' Fabio Quagliarella 2-1
38' Fabio Quagliarella 3-1
60' Diego 3-2
73' Diego (Werder)
73' Claudio Pizarro 3-3

Stadion: Stadio Friuli, Udine
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Martin Hansson (SWE)
Gele kaart: Maurizio Domizzi, Cristián Zapata, Samir Handanovič, Gökhan Inler, Asamoah Gyan (Udinese), Hugo Almeida (Werder)

Opstellingen:

Udinese Calcio: Handanovič; Zapata (Obodo/84), Felipe, Domizzi, Pasquale, Inler, D'Agostino (Isla/84), Asamoah; Sánchez (Pepe/33), Quagliarella, Floro Flores.

SV Werder Bremen: Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen (Boenisch/66); Tziolis, Frings, Diego (Niemeyer/82), Özil; Hugo Almeida (Rosenberg/86), Pizarro.


HSV kende een goed thuisduel tegen Manchester City, en mocht in Engeland proberen de 3-1 voorsprong te verdedigen. Die voorsprong werd in het City of Manchester Stadium al snel uitgebouwd, toen José Paolo Guerrero de bal langs doelman Shay Given werkte. De vreugde was van korte duur, aangezien de stand binnen vijf minuten werd gelijkgetrokken. Piotr Trochowski kreeg een makkelijk gegeven strafschop tegen en zag Elano vanaf elf meter raak schieten.

De Engelsen hadden ook in het tweede bedrijf niet te klagen over de arbitrage, toen Felipe Caicedo de bal in het net werkte. Ervoor had er al moeten worden afgefloten vanwege buitenspel. Beide ploegen kregen aardige kansen, maar het vizier stond vaak niet op scherp. Ook bij Richard Dunne was dat het geval als het ging om het verdedigen, aangezien de Cityspeler met tweemaal geel van het veld moest. City was vervolgens gebroken en moest over twee wedstrijden in HSV zijn meerdere erkennen.

Manchester City FC (ENG) - Hamburger SV (GER) 2-1 (1-3)
12' José Paolo Guerrero 0-1
17' Elano Blumer (Pen) 1-1
50' Felipe Caicedo 2-1
75' Richard Dunne (Man City/2x geel)

Stadion: City of Manchester Stadium, Manchester
Toeschouwers: 47.000
Arbiter: Nicola Rizzoli (ITA)
Gele kaart: Richard Dunne, Vincent Kompany (Man City)

Opstellingen:

Manchester City FC: Given; Richards, Onuoha, Dunne, Bridge; Zabaleta (Fernandes/77); Kompany, Ireland, Robinho; Elano (Sturridge/85), Caicedo.

Hamburger SV: Rost; Boateng, Gravgaard, Mathijsen, Jansen; Jarolím, Aogo; Pitroipa, Guerrero, Trochowski (Petric/73); Olic.


De halve finales van de UEFA Cup zien er als volgt uit:

FC Dynamo Kyiv (UKR) - FC Shakhtar Donetsk (UKR)
SV Werder Bremen (GER) - Hamburger SV (GER)

De duels zullen worden gespeeld op 30 april en 7 mei.

Film: He's Just Not That Into You

Uit de openingsscène wordt meteen duidelijk waar het in He’s Just Not That Into You om draait: een klein meisje is een zandkasteel aan het bouwen, als er een jongetje naar haar toe komt en haar omver duwt. Op de vraag waarom hij dat deed, antwoordt het jongetje: “je stinkt naar hondenpoep!” Het meisje rent huilend naar haar moeder, die haar troost met de woorden: “als jongens zoiets doen, betekent dat dat ze je leuk vinden”.


Weer aardschok in Groningen

In de omgeving van Delfzijl en Appingedam in de provincie Groningen is vanavond een aardschok geweest. Volgens het KNMI is het nog onbekend waar de beving precies heeft plaatsgevonden en hoe zwaar deze was. Volgens een seismoloog van het KNMI was het wel "een van de sterkere bevingen”.

In Noord-Groningen deed zich eergisterenavond rond elf uur ook al een kleine aardbeving voor. De schok van vandaag is "flink gevoeld", aldus de seismoloog. "Zeker dertig tot 35 mensen hebben ons gebeld. Ook RTV Noord kreeg veel telefoontjes."


Weer aardschok in Groningen  (foto: DAG)

Geen vervolging CIA-agenten voor verhoormethodes

De Amerikaanse president Barack Obama wil voorkomen dat CIA-agenten worden vervolgd voor ruwe verhoormethodes die onder zijn voorganger George Bush werden gebruikt tegen terreurverdachten. Dit staat in een verklaring die het Witte Huis vandaag heeft uitgegeven.

Obama vaardigde na zijn ambtsaanvaarding in januari een verbod uit op verhoormethodes als waterboarding, waarbij de verdachte het gevoel krijgt dat hij verdrinkt. Dat wordt internationaal door velen beschouwd als een vorm van marteling. Obama wil nu ervoor zorgen dat functionarissen van de geheime dienst die de methode onder Bush "te goeder trouw" gebruikten terwijl zij "hun plicht deden", nu niet voor strafvervolging hoeven te vrezen.

Zaakwaarnemer: "Ancelotti meest gewilde coach"

De Premier League-clubs Manchester City and Chelsea zitten komende zomer mogelijk zonder hoofdcoach. Wellicht is Carlo Ancelotti in dat geval een goede oplossing.

De functie van Guus Hiddink bij Chelsea is slechts tijdelijk en Mark Hughes zal bij Manchester City mogelijk aan de dijk worden gezet, als The Citizens er dit seizoen niet in slagen Europees voetbal te behalen. Diverse geruchten in de media beweren dat Carlo Ancelotti wellicht in aanmerking komt voor de functie van hoofdcoach bij een van deze twee clubs.

Volgens Sportsmail beweert FIFA-zaakwaarnemer Enzo Bronzetti, die nauwe banden met AC Milan heeft, het volgende: "Ancelotti is de meest gewilde coach in het voetbal. Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Bayern München en AS Roma zijn geïnteresseerd in hem. Er is wel een goede verstandhouding tussen Ancelotti en Adriano Galliani (vice-voorzitter van Milan), daarom wordt pas eind mei besloten, wat er zal gebeuren."

Duitse politie rolt wereldwijd kinderpornonetwerk op

De politie in Duitsland heeft een wereldwijd opererend kinderpornonetwerk opgerold. De politie in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg maakte vandaag bekend dat op de in beslag genomen foto’s en filmpjes seksueel misbruik van de ernstigste soort te zien is. Zelfs peuters zouden het slachtoffer zijn geworden van de makers van de porno.

Volgens de politie hebben achtduizend mensen uit 92 landen illegale foto’s en filmpjes gedownload van duizend online adressen in Duitsland. Er werd beslag gelegd op bijna 44.000 harde schijven en externe opslagapparaten die kinderporno bevatten.

Een nog onbekend aantal verdachten werd aangehouden. Een van hen, een Duitse man, zit nog vast. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van twee van zijn kinderen. De slachtoffers zijn zeven en elf jaar oud.

Dame van zware zeden op screens Sherlock Holmes

Volgende maand verschijnt de vijfde game van Frogwares die draait om de legendarische detective Sherlock Holmes. De ontwikkelaar heeft vandaag de boxart vrijgegeven van de game en ook weer een zestal nieuwe screenshots. Hierin zien we het Londen van de 19e eeuw, met zijn zwervers en hoeren, waarin je mag gaan ronddwalen op zoek naar de legendarische Jack the Ripper.

Sherlock Holmes vs Jack the Ripper komt eind mei naar de PC en Xbox 360.






In het Whitechapel-gebied van Londen werd in 1888 een aantal 'dames van lichte zeden' omgebracht. De politie stond voor een raadsel, aangezien het gebied niet al te best bekend stond en redelijk intensief gepatrouilleerd werd om te trachten problemen onder de arme, veelal dronken bevolking te voorkomen. Omdat de dader zijn slachtoffers op gruwelijke wijze verminkte, kreeg hij in de pers al snel de bijnaam 'Jack The Ripper'. Waar de politie faalde mag je nu, in de rol van Sherlock Holmes, alsnog proberen alsnog de identiteit van de beruchte moordenaar te achterhalen.

Veendam verlengt contract drietal niet

BV Veendam zal het contract van Kassim Bizimana, Bryon Kiefer en Elwin Kloosterman niet verlengen. Het contract van het drietal is eerder reeds formeel opgezegd.

BV Veendam heeft besloten om niet met de drie spelers om de tafel te gaan zitten voor een nieuwe verbintenis, zo meldt RTV Noord. Veendam-coach Joop Gall is van mening dat Kassim Bizimana, oud-speler van onder meer FC Groningen, na zijn zware knieblessure niet heeft laten zien wat hij kan.

Bryon Kiefer heeft de stap naar het eerste elftal niet kunnen maken en moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Elwin Kloosterman zal een studie in België volgen, waar zijn zaakwaarnemer tevens op zoek is naar een nieuwe club voor hem.

Doornbos wil vorm meenemen naar Long Beach

Robert Doornbos gaat komend weekend in de straten van Long Beach voor een goed resultaat in de IndyCar Series. De Nederlander won vorige week de sprintrace in de A1GP in Portugal en hoopt dit goede vorm mee te nemen naar Amerika.

"Het feit dat het team in het verleden goede resultaten heeft behaald in Long Beach, geeft me veel vertrouwen voor komend weekend. Bovendien ben ik momenteel bijzonder gemotiveerd, dus hopelijk kunnen we komend weekend weer voorin meedoen," aldus Doornbos die het Newman/Haas/Lanigan in het verleden op het circuit goed heeft zien presteren.

Twee jaar geleden kwam Doornbos in de ChampCars op het circuit in Californië door problemen met de versnellingsbak niet verder dan een dertiende plaats. "Ik ben erachter gekomen dat de IndyCar een totaal ander beestje is om af te stellen dan de Panoz. De afstelling die ik in de Champ Cars gebruikte op Long Beach, zal niet eens in de buurt komen van de set-up die ik komend weekend zal gebruiken."

"Ik denk dat we komend weekend weer sterk zullen zijn. Het veld zal ongetwijfeld weer bijzonder competitief zijn, maar we zullen er echt alles aan doen om weer een NHL-auto vooraan te krijgen. Bij voorkeur twee," aldus de Nederlander die alles zal geven in Long Beach.

Defensieve problemen voor Arsenal

Arsène Wenger moet rekening houden met defensieve ongemakken in de halve finale van de FA Cup, waarin Arsenal het opneemt tegen stadsrivaal Chelsea.

Gaël Clichy kampt met rugproblemen en zal in geen geval kunnen spelen. Bacary Sagna is een twijfelgeval, hij is ziek. Kieran Gibbs liep in het treffen met Villarreal een liesblessure op, terwijl William Gallas en Johan Djourou langdurig absent zijn.

"Sagna kan spelen als hij helemaal hersteld is. Anders zou Mikael Silvestre op zijn positie kunnen spelen en dan zetten we Alexandre Song op de backpositie. Er is niet veel keuze, maar we roeien met de riemen die we hebben, wat er ook gebeurt," aldus Wenger volgens Sky Sports.

Jeugdspeler Te Vrede tekent contract bij AZ

AZ heeft de jonge aanvaller Mitchel te Vrede gecontracteerd. De zeventienjarige spits speelt momenteel zijn wedstrijden voor het beloftenelftal van de Alkmaarders.

Te Vrede tekende bij de koploper van de Eredivisie een contract tot medio 2011. "Mitchell is sterk, snel en wil hard werken", aldus technisch directeur Marcel Brands over de kwaliteiten van Te Vrede.

Afgelopen zomer nam AZ Te Vrede over van de amateurs van AFC. Hij maakte dit seizoen eveneens zijn opwachting in Oranje Onder-18.

F1-voorspeller: Grand Prix van China

Komend weekend staat de Grand Prix van China op het programma in de Formule 1. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot donderdag 16 april 23:59 uur. Je kunt je voorspelling naderhand altijd nog bekijken.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot donderdag 16 april 23:59 uur.

Reekers terug naar Heracles

Peter Reekers keert terug op het oude nest. De 27-jarige verdediger verlaat VVV-Venlo en tekent een tweejarig contract bij Heracles Almelo, waarvoor hij reeds 166 wedstrijden speelde

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma legt op de website van de Heraclieden uit waarom Reekers, die bij VVV dit seizoen tot slechts 12 wedstrijden kwam, is teruggehaald. "Peter is aangetrokken als centrale verdediger achter Birger Maertens. Wij zijn heel blij met zijn terugkeer, omdat hij de leegte die Marnix Smit achterlaat perfect op kan vullen."

"De supporters van Heracles Almelo hebben een spandoek met de leus 'Home is where your heart is'. Dat is precies op mij van toepassing, bij deze club ligt mijn hart", zegt Reekers over zijn comeback. "Ik weet voor welke rol ik gehaald ben en ben erg blij met deze terugkeer. Ik ben weer thuis en kan niet wachten om het mooie shirt weer aan te trekken."

'Consumentenvertrouwen hoger dan ooit'

Consumenten hebben meer vertrouwen in de Nederlandse economie dan voorheen. Zo’n 40 procent van de Nederlanders verwacht dat de economie in ons land er over een jaar beter voor staat dan nu. Dit blijkt uit het Life & Living onderzoek van Trendbox waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

In de twintig jaar dat deze monitor bestaat, is dit percentage nooit zo hoog geweest. Tot nu toonden de jaren 1997 en 2000 de hoogste percentages optimisten over de economie (respectievelijk 31 en 30 procent). Volgens directeur Goos Eilander van Trendbox is deze 'opvallende wending' in het denken van de consument een relevant signaal. "Waar er sinds augustus 2007 sprake is van een steeds maar dalend consumentenvertrouwen, duidt deze uitkomst op een mogelijke ommekeer."

Het onderzoek laat verder zien dat de consument nog wel de hand op de knip houdt. De neiging om niet zo veel geld uit te geven, is zichtbaar bij 74 procent van de ondervraagden. Ook dat getal is hoger dan ooit tevoren. De consument bespaart vooral op uitgaven aan kleding en interieur.

Ten slotte valt op dat de waardering van de euro blijft toenemen. Nu vindt 37 procent dat de euro goed is voor Nederland, vorig jaar was dat 28 procent en in 2005 zag nog maar 10 procent iets in de euro. Bijna de helft van de consumenten (48 procent) meent dat Nederland profiteert van de Europese Unie. Vier jaar geleden was dat nog slechts 29 procent.

Toy Soldiers Map Pack F.E.A.R. 2 nu gratis te downloaden

Vanaf vandaag is de DLC van F.E.A.R. 2 te downloaden. De DLC, Toy Soldiers Map Pack genaamd, laat spelers onze wondere wereld vanuit een totaal ander perspectief beleven. Je gaat als een klein mannetje aan de slag in pinball-machines, tussen zandkastelen, op keukenblokken en ga zo maar door. Vandaag is de tweede trailer van deze DLC verschenen. Verwacht werd dat deze content tegen betaling aangeboden zou worden. De Toy Soldiers Map Pack is echter gratis verkrijgbaar, dus even proberen kan nooit kwaad.

Gouverneur: Texas mogelijk uit de VS

Afgelopen woensdag woonde de Texaanse gouverneur Rick Perry een zogeheten Tea Party bij. Dat zijn bijeenkomsten van doorgaans vrij rechtse Amerikanen, die protesteren tegen de regering van president Barack Obama. Tijdens die bijeenkomst riepen de boze Texanen luid om afscheiding van Texas van de rest van de Verenigde Staten.

Gouverneur Perry sprak ze niet tegen, en later noemde hij afscheiding zelfs als één van de mogelijke scenario's. Perry: "Er zijn veel verschillende scenario's. Als de federale regering de neus blijft ophalen voor het Amerikaanse volk, wel, wie weet wat er dan gebeurt."

De Republikeinse Perry is momenteel verwikkeld in een herverkiezing, en probeert volgens critici zo mogelijk stemmen te winnen, mede omdat hij gezien wordt als een maat van voormalig president George W. Bush. Ook weigerde Perry bij elkaar 500 miljoen dollar aan federale overheidsfondsen, aan Texas toegekend door Obama, die bestemd waren voor het aanvullen van de WW-kas van de staat Texas.

Woensdag organiseerden demonstranten in het hele land soortgelijke Tea Parties. Het is een verwijzing naar de Boston Tea Party die plaatsvond in 1773. Toen kwamen inwoners van Boston in opstand tegen het feit dat zij belasting aan de Engelse Kroon moesten betalen voor de import van thee. De Tea Parties worden nu georganiseerd als protest tegen de belastingmaatregelen van Obama.

Republikeinen stellen dat Obama het land 'de grond in belast'. Het Witte Huis pareerde woensdag de reeks demonstraties door juist een belastingkorting voor mensen met een gemiddeld inkomen aan te kondigen.

Texaans gouverneur Rick Perry

Fàbregas rekent op langer verblijf bij Arsenal

Ondanks de link met zijn voormalige club FC Barcelona gaat Cesc Fàbregas er vanuit dat hij gewoon bij zijn huidige werkgever Arsenal blijft.

"Ik verwacht dat mijn toekomst bij Arsenal ligt", zei de 21-jarige Spanjaard tegen de Daily Mail. "Ik wil me de komende weken vooral op het voetbal concentreren en me niet laten afleiden door randzaken."

Manager Arsène Wenger is voor Fàbregas overigens een belangrijke reden om voor een langer verblijf bij The Gunners te kiezen. "De manager is heel belangrijk voor me geweest. Ik heb veel respect voor hem, omdat hij zo veel voor mij heeft gedaan."

Sms'en steeds populairder

De mobiele telefoon rukt wereldwijd steeds verder op als medium om berichten mee te versturen, zo blijkt uit internationaal onderzoek. Inmiddels wordt bijna driekwart van alle elektronische boodschappen met een mobieltje verstuurd. Dat was een jaar geleden nog krap 60 procent. De meeste mobiele berichten zijn sms'jes.

Dat maakte onderzoeksbureau TNS NIPO, dat het Nederlandse deel van de studie voor zijn rekening nam, donderdag bekend. Nederland hobbelt achter de trend aan, zo blijkt uit het onderzoek. Hier wordt 39 procent van alle elektronische berichten mobiel verstuurd. In andere volwassen economieën in West-Europa en Noord-Amerika is dat gemiddeld 49 procent.

Opvallend is dat vooral in opkomende markten als China, India en Rusland de mobiele telefoon veel wordt gebruikt om boodschappen te versturen. Volgens TNS NIPO slaan consumenten in die landen de stap naar de computer over en gaan zij direct over op de mobiele telefoon.

Voor e-mail blijft de computer het meest gebruikte medium. Maar dat kan volgens de onderzoekers snel veranderen gezien de opmars van de smartphone, die geschikt is voor e-mail en internet. Inmiddels heeft 20 procent van de mobiele bellers wereldwijd een smartphone. Ook op dat terrein loopt Nederland achter, hier is dat percentage 14 procent, tegen 17 procent gemiddeld in Europa.

Vieri denkt aan pokercarrière

De Italiaanse spits Christian Vieri overweegt een loopbaan als professioneel pokeraar. De 35-jarige Vieri vertrok recentelijk bij Atalanta Bergamo en zit sindsdien zonder club.

Het feit dat hij zich fanatiek wil gaan toeleggen op het pokerspel betekent volgens Bobo echter niet dat zijn voetbalcarrière ten einde is. "Ik heb lol in het kaarten. Maar mijn toekomst ligt vooralsnog in het voetbal. Ik stop pas als ik het zat ben achter een bal aan te rennen. Maar ik heb er nog lang niet genoeg van", aldus Vieri.

Geen Mtiliga en Van der Leegte tegen Heracles

Patrick Mtiliga en Tommie van der Leegte zullen morgen, wanneer NAC Breda aantreedt tegen Heracles Almelo, niet van de partij zijn. Mtiliga laat het duel op kunstgras uit voorzorg schieten, terwijl Van der Leegte weer met problemen aan de hamstring kampt.

NAC-trainer Robert Maaskant heeft alle begrip voor het standpunt van Mtiliga. "Patrick kan niet tegen de dubbele belasting van twee wedstrijden in een week. Helemaal niet als het een duel op kunstgras betreft. Dat heeft te maken met zijn oude heupblessure. Ik heb daar alle begrip voor", zei de oefenmeester tegen de aanwezige media.

Met het wegvallen van Van der Leegte is Maaskant niet blij. "Als hij meedoet, scheelt dat in niveau. Hij is bepalend. Met Tommie speelt NAC beter."

In Breda zal men er derhalve alles aan doen om Van der Leegte op tijd fit te krijgen voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente van komende dinsdag. "Daarom ga ik morgen, voordat we naar Almelo vertrekken, extra met Tommie trainen zodat hij toch zijn uren maakt", aldus Maaskant.

Dronken Hagenaar vergeet te zijn gevallen

Een 43-jarige man uit Den Haag wist het eergisteren wel heel bont te maken. Omstreeks 12:30 uur was de Hagenaar van zijn snorfiets gevallen, maar hij was het vergeten.

Surveillerende politieagenten zagen de man liggen in de Aaltje Noorderwierstraat. Om hem heen lagen allerlei spullen die uit zijn buddyseat waren gevallen. De man schrok blijkbaar van de dienders en besloot te doen alsof zijn neus bloedde. Hij ontkende niet alleen dat hij reed, maar ook dat hij in het bezit was van een snorfiets. Nadat de dienders de man omhoog hadden geholpen viel het op dat hij niet zo stevig meer stond en naar alcohol rook.

De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Eenmaal daar aangekomen blies hij 1.010 ug/l. 220 ug/l is toegestaan.

Schilderwerkjes Hitler onder de hamer

Liefhebbers van de schilder Adolf Hitler kunnen de komende weken hun slag slaan. Vijftien schilderijen van de ex-dictator van nazi-Duitsland staan op 23 en 25 april te koop tijdens veilingen in respectievelijk de Duitse stad Neurenberg en in de Engelse plaats Ludlow.

Dat meldde de krant Nürnberger Abendzeitung vandaag. Als twintiger fabriceerde Adolf Hitler vele schilderijen met waterverf. Hij legde zich toe op het kopiëren van taferelen op ansichtkaarten, die hij verkocht aan toeristen. Zijn talent was overigens omstreden. De kunstacademie in Wenen wees hem af als student omdat zijn schilderijen onvoldoende kwaliteit bezaten.

Veilinghuizen nemen tegenwoordig desondanks vaker schilderijen van Hitler op in hun catalogus. In 2006 bracht een Britse veiling van 21 werken van de amateurkunstenaar 126.000 euro op.

Assassin's Creed 2, de opkomst van een nieuw tijdperk

Ruim een week geleden verscheen de eerste teaser van Assassin's Creed 2. Niet veel later stroomden de eerste details binnen. Assassin's Creed 2 gaat zich afspelen in de vijftiende eeuw; de tijd van de Renaissance. Spelers kruipen in de huid van Ezio Auditore de Firenze, een zwemmende Altaïr. Vandaag is een uitgebreidere teaser verschenen in een soortgelijke stijl als de eerste. Hieruit kunnen we halen dat Assassin's Creed gepland staat voor eind van dit jaar.

Kroonprins bezoekt troepen Afghanistan

Prins Willem-Alexander heeft de afgelopen drie dagen opnieuw een bezoek gebracht aan Afghanistan, waar hij de Nederlandse troepen bezocht in Kandahar en Uruzgan. Hij werd vergezeld door commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt.

Het was zijn derde bezoek aan Afghanistan. Eerder was hij daar in 2004 en 2007. De prins sprak niet alleen met militairen maar ook met civiele vertegenwoordigers en non-gouvernementele organisaties.

Tijdens zijn reis bezocht hij de Isaf-basis in Kandahar, waar hij een ontmoeting had met de Nederlandse generaal-majoor Mart de Kruif. Die leidt de Isaf-troepen in het hele zuiden van Afghanistan. Ook bezocht Willem-Alexander de twee Nederlandse bases Kamp Holland en Camp Hadrian in Uruzgan en het stadje Chora in die provincie.

Laptop veroorzaakt verkeersdode

Een losliggende laptop werd gisterenochtend een Canadese bestuurster fataal. De laptop lag op de achterbank van de auto op het moment dat ze een ongeluk kreeg.

Heather Storey (25) reed gisterochtend naar haar werk toen ineens de linkerachterkant van de auto geraakt werd door een takelwagen. Heather had haar laptop in een tas gedaan, maar de tas niet dicht geritst. Door de klap van de botsing vloog de laptop uit de tas tegen haar achterhoofd. De politie meldt dat Heather de aanrijding overleefd had als de laptop niet uit haar tas was gevlogen.

Alle losliggende voorwerpen op de achterbank kunnen een moordwapen worden bij een botsing. De moeder en broer van Heather waarschuwen hier nu iedereen voor en geven als tip mee losse voorwerpen voorin op de vloer te leggen of achterin de kofferruimte.

Nakajima tevreden over nieuw Suzuka

Het circuit in Suzuka is afgelopen weekend na een uitgebreide renovatie heropend. Op de layout na is alles rond de Japanse baan volgens Williams-coureur Kazuki Nakajima veranderd. De Grand Prix van Japan staat op 4 oktober op het programma.

"Afgezien van de lay-out, is alles totaal vernieuwd. Het was erg indrukwekkend om te zien, vooral als je weet hoe het er voorheen uitzag", aldus Nakajima die erg te spreken was over alle veranderingen.

De heropening van de baan werd opgeluid met demonstraties van Satoru Nakajima (de vader van de huidige Williams-coureur), voormalig Formule 1-teambaas Aguri Suzuki en Peter Warr, die in 1963 de allereerste Grand Prix op Suzuka wist te winnen. Nakajima: "Helaas heb ik niet over het circuit mogen rijden. De lay-out van het circuit is volgens mij ook niet veranderd. Ze hebben wel een nieuwe asfaltlaag neergelegd."

Jordy van Loon neukt niet, beft wel

Na Herman Brusselmans weer een befbekentenis vandaag. De 15-jarige Jordy -Toverbal - van Loon doet opmerkelijke uitspraken in het BNN-programma 'Doe maar normaal'.

Presentator Sander Lantinga vraagt aan Jordy van Loon, die te gast is in het BNN-programma, of hij wel eens heeft geneukt. Van Loon zegt daarop: "ik ben er nog niet in en uit geweest, maar wel lekker likken, likken, likken." De uitspraken zijn inmiddels inzet van een relletje.

Moet je als programmamaker en omroep ingrijpen of is het juist leuk dat het niet zo braaf aan toegaat in dit soort programma's. Naar verluidt heeft Van Loon een aandoening waardoor hij er van alles uitflapt. De uitzending is morgen op BNN. 


Alonso: "Bandenkeuze China is fout"

Renault-coureur Fernando Alonso is niet blij met de bandenkeuze van Bridgestone in China. De Japanse fabrikant neemt voor de Grand Prix in Shanghai het medium en het supersofte compound mee en volgens de Spanjaard is dit laatste bandentype niet geschikt voor het circuit.

De tweevoudig wereldkampioen is duidelijk in zijn standpunt. "Dit is de slechtste beslissing die ze in tijden hebben gemaakt. Het is een belachelijke bandenkeuze voor Shanghai. Ik weet niet of Bridgestone hierachter zit, of de FIA, maar dit besluit moet echt heroverwogen worden. Op deze manier zien wij er lachwekkend uit op de televisie en voor de toeschouwers op de tribunes. Het is een grap om zes seconden langzamer te zijn," aldus Alonso.

Volgens de Spanjaard moeten de eerste coureurs op de zachte banden al na zes ronden van rubber wisselen. "Ik weet niet of dat men grappig wil zijn, of inhaalacties wil bevorderen door het verschil zo groot te maken. Maar als dat zo is, kunnen ze ons net zo goed op regenbanden zetten, dat is pas spectaculair," zei de Renault-rijder die Bridgestone ook de schuld gaf van het ongeval tussen Robert Kubica en Sebastian Vettel.

"Je kunt op die band niets, niet remmen, insturen, helemaal niets. Wij hebben onze zorgen uitgesproken en vervolgens krijgen we bij de derde race exact dezelfde band. Dit moet meteen veranderd worden. Dit circuit heeft lange hogesnelheidsbochten. In de eerste bocht wordt de band al verwoest en bij de tiende bocht is er van de linker band niets meer over," zei Alonso die liever had gezien dat Bridgestone de zachte band had meegenomen naar het circuit in China.

Federer alweer klaar in Monte Carlo

Roger Federer is in de derde ronde van het Masters-toernooi in Monte Carlo uitgeschakeld. Federer, die de afgelopen drie jaar nog de finale wist te bereiken, ging met 4-6 en 5-7 onderuit tegen landgenoot Stanislas Wawrinka.

Bij de stand 5-3 in de eerste set werd de wedstrijd onderbroken vanwege de regen. Nadat de partij weer was hervat, bleek Wawrinka het best bij de les. Federer, als tweede geplaatst, oogde onzeker, kon weinig afdwingen en produceerde veel onnodige fouten.

Eén break in de tweede set was voldoende voor Wawrinka om de partij naar zich toe te trekken. Op 5-5 sloeg Wawrinka, de dubbelpartner van Federer, toe op het derde breakpoint. Vervolgens wist hij de wedstrijd zelf uit te serveren.

Recordbankroet vastgoedsector VS dreigt

General Growth, de tweede grootste uitbater van winkelcentra in de VS, heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd onder het zogeheten Chapter 11. Indien het bedrijf geen oplossing vindt, kan dit uitdraaien op het grootste faillissement in de vastgoedsector in de Amerikaanse geschiedenis.

In General Growth zat al een tijdje geen groei meer en kijkt momenteel aan tegen een schuldenberg van 27 miljard dollar. Door de kredietcrisis kan het bedrijf de schulden moeilijk herfinancieren. Het bedrijf heeft nog voor 29,5 miljard dollar aan activa.

Het aandeel General Growth sloot gisteren op Wall Street op 1,05 dollar. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 329 miljoen dollar. In maart 2007 noteerde het aandeel nog een piek van 67 dollar.

Heemskerk zwemt tweemaal NR

Op de eerste dag van de Swim Cup in Amsterdam heeft Femke Heemskerk op de 200 meter vrije slag haar Nederlands record tot twee keer toe verbeterd.

Nadat ze in de series tot een tijd van 1.57,21 kwam, zwom ze in de finale naar een tijd van 1.56,54. Het oude record stond op 1.57,86. Inge Dekker werd tweede in 1.57,47 en voldeed met die tijd ook aan de limiet voor het WK komende zomer in Rome.

Overigens werden er vandaag nog meer Nederlandse records gezwommen. Moniek Nijhuis verbeterde op de 50 meter schoolslag haar eigen record (van 31,70 tot 30,80) en Hinkelien Schreuder zwom met 28,18 op de 50 meter rugslag de toptijd van Ranomi Kromowidjojo (28,70) uit de boeken. Beide vrouwen wisten met hun tijd ook een ticket voor het WK in Rome te bemachtigen.

Amerikaanse steunaanvragen flink gezakt

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is in de week eindigend op 11 april 2009 met 53.000 gedaald naar 610.000. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend. De daling kwam onverwacht. Economen hielden rekening met een stijging van de aanvragen van 9.000.

De verlengde steunaanvragen gingen naar een meerjaars record van 6,022 miljoen. De forse daling van de eerste steunaanvragen kan een signaal zijn dat de Amerikaanse recessie het diepste punt gezien heeft.

Bewoners van de Bunker zijn bekend

Gisteren zijn de contracten getekend, vandaag maakten de meeste bewoners van The Bunker zich op FOK! bekend. Er komen vier mannen en vier vrouwen in The Bunker.

Zo gaat de 24-jarige Marilien Stroeve uit Zwolle The Bunker in. Renate is ook 24 jaar en heeft alvast een fanpagina geopend. Verder zegt ze kleur te gaan geven aan de grauwe bunker. Hetzelfde geldt voor de 21-jarige Amber Silver.

De 20 jarige Pim komt uit Utrecht en heeft iets bij de Marine gedaan. Hij roept nu al fans op om te stemmen want die 10.000 euro wil hij wel winnen. En de 30-jarige Peter Nunninga pakt het helemaal professioneel aan. Hij heeft een heus persbericht uit laten gaan (mirror) en geeft hij vannacht om 2 uur (!) een persconferentie. Nunninga heeft al vele pogingen ondernomen om beroemd te worden en denkt dat dit ditmaal gaat lukken.

Overigens is het maar de vraag of Nunninga wel hetzelfde voor ogen heeft als Big Brother Bart die medebedenker is van The Bunker. Bart wil terug naar de basis waar mensen elkaar helpen in plaats van elkaar treiteren, maar Nunninga zegt in zijn persbericht:  "We hoeven niet 5 dagen te wachten totdat het publiek iemand wegstemt, ik denk dat ik de medebewoners wel eerder weg kan krijgen.”

Voor meer Bunkerberichten kijk je op TheBunkerOnline.

Met bijzondere dank aan Maanvis.



Peter wordt beroemd!

Dikke stripster in Britain's Got Talent

Alweer is het Britse talentenjachtprogramma Britain's Got Talent in het nieuws. Een paar dagen geleden ontroerde de 47-jarige huisvrouw Susan Boyle nog de jury toen ze de media verbaasde met haar zangkunsten. Deze keer verbaast de 35-jarige Fabia Cerra de jury ook, maar dan in een andere betekenis dan Susans auditie. De gezette dame ging namelijk strippen voor de Britse jury van de talentenjacht.

Ze shockeerde het publiek en de jury door haar stripact. Ze verloor zelfs een van haar tepeldecoraties tijdens haar act. De Britten kregen gelukkig niets mee van het incident, omdat het montageteam van het programma de tepels had verborgen door middel van Britse vlaggen. De jury was sprakeloos, maar eveneens enthousiast en Fabia mocht zelfs, tegen de verwachtingen in, unaniem door naar de volgende ronde.

Beelden van de auditie zijn hier te bekijken. Ben je daarna toch nieuwsgierig naar de semi-geile striptease, maar wil je niet tegen de Britse vlaggen aankijken? Klik dan hier.

Nog steeds topdrukte Senseo-site

De problemen met de bereikbaarheid van de Senseo-site zijn opgelost. Philips ontvangt nu per minuut driehonderd registraties van mensen die hun koffiemachine voor reparatie willen terugsturen. Dit heeft een woordvoerder van het concern vandaag laten weten.

Gisteren was de site waarop mensen kunnen controleren of hun Senseo behoort tot de modellen waarbij zich een veiligheidsprobleem kan voordoen moeilijk bereikbaar. "Er is de hele nacht gewerkt om dit probleem op te lossen”, aldus de woordvoerder.

Wereldwijd roept Philips zeven miljoen apparaten terug. Het gaat om modellen die zijn geproduceerd tussen juli 2006 en november 2008. In Nederland zijn er daarvan ongeveer een miljoen verkocht.

Wanneer sprake is van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme kan in het apparaat zo’n druk ontstaan dat het in delen breekt. Onderdelen zouden dan in het rond kunnen gaan vliegen. Het risico is volgens het bedrijf kleiner dan drie op een miljoen per jaar.


Nog steeds topdrukte Senseo-site  (foto: DAG)

Europese productie redelijk ingestort

De industriële productie is in de eurozone in februari met 2,3 procent gedaald ten opzichte van januari. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder daalde de productie met 18,4 procent, een record sinds de metingen gestart zijn in 1999. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Groei industriële productie eurozone 1999-2009 op jaarbasis (%)

The Beatles Rock Band krijgt ook een Europese prijs

De vrees die veel mensen wellicht hadden dat het dollarteken in de Amerikaanse prijs van The Beatles Rock Band voor ons vervangen zou worden door een euroteken blijkt gelukkig ongegrond. De gelimiteerde bundel met de nieuwe instrumenten zal in Europa over de toonbank gaan voor €199,-. Daarmee is hij nog steeds een tikje duurder, maar dat kan met de schommelende dollarkoers ook weer veranderen. Voor dit geld krijg je naast de game een Höfner Bass-controller, een Ludwig-drumstel met parelkleurige afwerking, een metalen kickpedal en een standaard voor de microfoon.


Op piraten jagen in trailer Virtua Tennis 2009

De Virtua Tennis-reeks staat redelijk bekend om de vermakelijke, en een beetje absurde minigames die elk deel rijk is. Met elke nieuwe versie lijkt het weer erger te worden, want in Virtua Tennis 2009 kun je dieren gaan voeren, moet je boodschappen oprapen, poolen en piratenschepen doen zinken. Dit alles zorgt er natuurlijk wel voor dat je de besturing beter onder controle krijgt en daadwerkelijk spelenderwijs de game leert kennen.

Virtua Tennis 2009 ligt vanaf 29 mei in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PC.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld zoals Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Maria Sharapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke wedstrijden opnieuw tot leven te brengen. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden

Jongen sterft na imitatie WWE SmackDown vs Raw?

De negenjarige Damori Miles uit Brooklyn is onlangs overleden nadat hij van het dak van een appartement af is geprongen. Hij werd gevonden met een hoop touw en plastic dat hij schijnbaar gebruikt heeft om een parachute te maken. Hiermee sprong hij toen van het dertien verdiepingen tellende gebouw. Een uur later moest hij zich overgeven aan zijn verwondingen.

WWE SmackDown vs Raw is de mogelijke boosdoener van de situatie. De elfjarige Shakar Murrel, een vriend van de overleden Damori, vertelt dat Damori actie uit de game na probeerde te doen.

"He tried to do a swan dive like Jeff Hardy does in 'SmackDown.' That was his favorite game. He played it all the time. That was what he was trying to do. If I would have seen him up there, I would have told him not to do it."

Het is onduidelijk hoe de negenjarige Damori op het dak is gekomen. Er zou een alarm afgegaan moeten zijn, maar dit is schijnbaar niet gebeurd. Of de situatie echt veroorzaakt is door de games uit de WWE serie wordt nader onderzocht. Robert Zimmerman, een woordvoerder van WWE, geeft zijn condoleances.

"The death of Damori Miles is a tragedy and our condolences go out to his family. We should allow the authorities to conduct a full investigation... including insecure roof access, before conclusions are made about this unfortunate incident."

De beweging die Damori uitgeprobeerd zou hebben.

Kovalainen blijft optimistisch

Heikki Kovalainen blijft vooralsnog positief. De Fin kende een beroerde start van het nieuwe Formule 1-seizoen en wist nog geen punten te pakken. Sterker nog, hij kon nog geen volle raceronde afwerken.

"Ik denk dat we veel positieve dingen kunnen halen uit het seizoen tot dusver, afgezien van de races zelf, liet Kovalainen tijdens een persconferentie weten. "Ik heb twee behoorlijk slechte races achter de rug. Ik heb nog geen raceronde gereden. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik nu meer uit het team weet te halen. Ik werk beter samen met het team. De basis is dus eigenlijk erg veelbelovend. De teleurstelling van de eerste races heb ik inmiddels achter me gelaten. Ik hoop dat ik dit raceweekend eens af kan sluiten met een goede zondag."

Kovalainen omschrijft de sfeer binnen McLaren als goed. Dat is een goed teken, aangezien de Britse stal dit seizoen al een aantal tegenslagen te verwerken kreeg. "Als je naar de omstandigheden kijkt, dan zou het moreel in het team erg laag moeten zijn. Maar iedereen blijft gefocust en blijft hard werken. Zo hebben we voor komend weekend opnieuw een upgrade voor de auto. Ik denk dat dit de juiste instelling is om zo'n moeilijke tijd door te komen. We mogen de moed niet laten zakken."

Man omgekomen na val bouwterrein

Gistermiddag is in Utrecht een man omgekomen na een ongeval op een bouwterrein in de wijk Lunetten. De man was bezig met de bouwwerkzaamheden, aan een nieuw pand van Kinderdagverblijf Jolie, toen hij plotseling viel.

De politie kreeg gisteren rond 14:15 uur een melding dat een man ernstig gewond was geraakt. Hij maakte een val van drie meter voor hij op een betonnen plaat terecht kwam. Hier hield hij ernstig hoofdletsel aan over, waar hij later op de dag in het ziekenhuis aan overleed.


De arbeidsinspectie onderzoekt hoe dit ongeval zich had kunnen voordoen.

Löwik na vier jaar terug in Amstel Gold Race

Komende zondag neemt het Vacansoleil Pro Cycling Team deel aan de enige Nederlandse Pro Tour klassieker, de Amstel Gold Race. De wedstrijd over 257,8 kilometer gaat van start in Maastricht en komt aan op de Cauberg.

De Amstel Gold Race is het begin van een klassieke week in de heuvels van Limburg en de Ardennen. De selectie van Vacansoleil voor de Amstel Gold Race bestaat uit de Nederlanders Johnny Hoogerland, Gerben Löwik en Reinier Honig. Björn Leukemans (België), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Matteo Carrara, Marco Marcato (Italië) en Borut Bozic (Slovenië).

Voor de drie Nederlandse renners is het een speciale dag. Gerben Löwik was vanwege valpartijen en blessures al vier jaar niet meer actief in de Amstel Gold Race door zijn geliefde Limburg. "Nadat ik in Vlaanderen de bevestiging kreeg dat ik de kilometers aankon zat ik tijdens Parijs-Roubaix al met de Amstel in mijn hoofd. Ik was bang averij op te lopen maar kwam gelukkig heelhuids uit de strijd," zegt een gemotiveerde Löwik. Over zijn ploegmaten zegt de Nederlander: “Matteo Carrara is heel goed en ik neem hem graag op sleeptouw door het Limburgse land. Leukemans zal na de pech in het Bos van Wallers (Parijs-Roubaix) graag iets rechtzetten en de rest van de ploeg draait ook goed.”

De twee Nederlandse ploeggenoten van Löwik debuteren in de klassieker. Johnny Hoogerland liet speciaal Parijs-Roubaix schieten om super te zijn in Limburg en Reinier Honig start op 2 kilometer van zijn huis aan zijn eerste Gold Race.

Dikkerds betalen dubbel voor vliegticket

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat dikke passagiers laten betalen voor twee stoelen. Op zijn website schrijft het bedrijf wat de criteria zijn: wie niet in één stoel past, zijn stoelriem niet kan sluiten of niet in staat is de armleuning omlaag te houden, is te dik.

United Airlines biedt deze passagiers de mogelijkheid een tweede ticket te kopen, of te upgraden naar een stoel met extra ruimte in een duurdere klasse. In de Amerikaanse krant Daily News reageren zwaargewichten woedend op de nieuwe regel. "Het is discriminatie", aldus Jack Gillotto, een '300-pounder' uit Danbury.

United Airlines zegt het afgelopen jaar ruim 700 klachten te hebben gehad van passagiers die de hele reis scheef in hun stoel hingen omdat ze naast een 'fatty' waren ingedeeld.Er zijn al acht andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die een toeslag vragen aan dikkerds. Volgens cijfers van Centers for Disease Control and Prevention lijdt inmiddels 34 procent van de Amerikanen aan overgewicht.


Dikkerds betalen dubbel voor vliegticket  (foto: DAG)

Tweejarige knaap gaat voor de Double German Suplex

Fans van de Street Fighter-serie weten dat de serie bekend staat om zijn moeilijk uitvoerbare combinaties. Hoewel het vierde deel van Street Fighter aardig in de buurt komt van het niveau van Street Fighter 2, spelen veel fans nog steeds het tweede deel.

Zo ook de tweejarige koter uit de video hieronder. Zijn vader blijft hem aansporen om op de knoppen te drukken, en tot op het einde lijkt de jongen maar wat aan te klooien. Zij die niet erg bekend zijn met de game vinden de onderstaande video waarschijnlijk niet erg indrukwekkend. Fans weten echter wel beter.

Achter de schermen bij reclame Grand Slam Tennis

De lancering van Wii MotionPlus op 12 juni moet de besturing een stuk realistischer en gevoeliger maken. Uitermate geschikt voor tennisgames, want de eerste twee titels die er gebruik van maken zijn Virtua Tennis 2009 en Grand Slam Tennis. Electronic Arts heeft van zijn game een reclame gemaakt en geeft ons nu een kijkje achter de schermen, waarbij ze uitdrukkelijk aangeven dat alles wat we zien niet in scene is gezet.

Walcott: "Veel vertrouwen in de kleedkamer"

Theo Walcott heeft veel vertrouwen in zijn huidige club, Arsenal. De ploeg uit Londen slaagde er gisteravond in om zich voor de halve finale van de Champions League te plaatsen. De manschappen van Arsène Wenger wonnen met 3-0 van Villarreal.

"Als we tegen Chelsea ook zo spelen, weet ik zeker dat we tot scoren komen," aldus Walcott, die zijn vertrouwen niet onder stoelen of banken stak. "We zullen proberen hun zwakke plekken te raken."

"Er heerst veel vertrouwen in de kleedkamer, iedereen is opgewonden. We voelen dat ieder team bang van ons is, zodra we het veld opstappen. Het is geweldig om zo te spelen," ging de aanvallende middenvelder verder. "We spelen briljant voetbal en scoren vanuit verschillende hoeken. Dat helpt het team. We verdedigen ook goed en zelfs de blessures vangen we op. Er komen nieuwe jongens bij die het al net zo goed doen."

Arsenal presteert op dit moment onder de maat in de Premier League. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt tien punten, waardoor de kans klein is dat The Gunners nog landskampioen zullen worden. Saillant detail is echter dat de Londenaren het in de halve finale van de Champions League op moeten nemen tegen datzelfde United.

"Het zal moeilijk worden tegen United, maar we spelen geregeld tegen ze in de competitie en doen dat erg goed," blikte Walcott vooruit. "Het is waarschijnlijk 's werelds beste team, maar zolang we keihard ons best doen, denk ik dat het goed komt."

Rentree Sharapova op Roland Garros

Maria Sharapova is nog altijd herstellende van een operatie aan haar rechterschouder. Toch heeft de Russische tennisster haar doel bekend gemaakt. Ze wil haar comeback namelijk op het gravel van Roland Garros gaan maken.

Een aantal weken geleden nam Sharapova nog deel aan het dubbelspel in Indian Wells. Een week later, tijdens het toernooi in Miami, kwam ze niet meer in actie, zodat haar schouder niet te veel werd belast.

'Hulk Hogan dreigt zijn ex te vermoorden'

De Amerikaanse showworstelaar Hulk Hogan snapt wel waarom O.J. Simpson zijn ex-vrouw zou hebben vermoord. Hogan, die zelf vorig jaar is gescheiden van zijn echtgenote, zegt dat in een interview met muziekblad Rolling Stone. "Je woont nog geen kilometer van je oude huis vandaan, maar je mag er niet naar binnen. En wanneer je door de stad rijdt zie je een 19-jarige jongen in je oude auto rijden en je weet dat die 19-jarige jongen in jouw bed slaapt met jouw vrouw....ik begrijp OJ volkomen."

Zijn ex-lief Linda is op z'n zachtst gezegd not amused. Bij monde van haar advocaat laat ze weten dat ze de uitspraak opvat als een verkapte doodsbedreiging. Zij en haar familie nemen de 'moorddadige teksten' uiterst serieus. Volgens de advocaat is dit een typisch voorbeeld van de agressie en onvoorspelbaarheid die professionele worstelaars zo vaak kenmerkt.

De advocaat van Hogan was er op zijn beurt als de kippen bij om de zaak te relativeren. De quote uit rolling Stone is volgens hem volledig uit zijn verband gerukt.

Het gezin Hogan is in Nederland de laatste jaren vooral bekend van de realityserie Hogan Knows Best, hier uitgezonden door MTV. De show dateert echter nog van vóór de scheidingsperikelen. Ook tienerzoon Terry Hogan bleek na afloop van de serie bepaald geen lieverdje; hij kreeg een gevangenisstraf wegens het veroorzaken van een auto-ongeluk waarbij een vriend van hem zwaargewond raakte.

Aanhoudingen voor dodelijke vechtpartij op spoor

De politie heeft drie mannen aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor een vechtpartij op het spoor bij station Rotterdam Alexander op nieuwjaarsmorgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt.

Als gevolg van de vechtpartij kwam een 19-jarige jongen uit Oegstgeest om het leven en raakte een vriend van het slachtoffer ernstig gewond. Dit gebeurde toen zij niet tijdig konden wegrennen voor een langsrijdende trein.

De drie verdachten zijn een 18-jarige jongeman uit Sassenheim en twee Schiedammers van 22 en 23 jaar. Ze worden onder meer verdacht van openlijk geweld, medeplegen van mishandeling en dood door schuld. Ze worden morgen voorgeleid.

Everse kan weg voor 250.000 euro

De arbitragecommissie heeft bepaald dat FC Zwolle het contract met Jan Everse mag ontbinden, maar dan moet de club hem 250.000 euro betalen. Tot eind deze maand heeft de club uit de Jupiler League de tijd om gehoord te geven aan de uitspraak, anders blijft Everse aan als coach.

Begin maart werd Everse door Zwolle op non-actief gesteld. Een van de redenen zou zijn dat hij een medewerker van de club onheus had bejegend.

Zwolle droeg tijdens de hoorzitting veertig punten aan waarom ze niet verder wilde met Everse. Everse heeft echter nooit een waarschuwing gehad en daarnaast zijn er geen verslagen van functioneringsgesprekken. De commissie vond dat ontbinding van het contract gerechtvaardigd is, maar dat het bestuur van FC Zwolle haar taak als werkgever niet voldoende heeft uitgevoerd.

Team Milram met Terpstra naar AGR

Niki Terpstra zal aanstaande zondag aan de start van de Amstel Gold Race verschijnen. Zijn werkgever, Team Milram, heeft dit vandaag wereldkundig gemaakt. De Nederlander zal in dienst van kopman Fabian Wegmann gaan rijden.

"De Gold Race en de Waalse klassiekers zijn de hoogtepunten van het seizoen voor mij," aldus Wegmann, die vol ambities zit. "Ik heb er de afgelopen jaren altijd goed gereden, maar nooit goed genoeg voor een topklassering. Dit jaar moet dat anders zijn. Ik wil een van die wedstrijden winnen."

Naast Wegmann en Terpstra werden ook Gerald Ciolek, Johannes Fröhlinger, Linus Gerdemann en Christian Knees, Peter Velits en Peter Wrolich geselecteerd.

Meer over de Amstel Gold Race vind je natuurlijk ook op het FOK!forum

'Oerlemans maakt documentaire achtling'

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, gaat een documentaire maken over het leven van Nadya Suleman en haar kinderen. Dat zegt de 'Octomom' Tegen Life&Style, een Amerikaans tijdschrift. Eyeworks wil de openbaring van Nadya nog niet bevestigen omdat de onderhandelingen nog niet afgerond zijn. Volgens een woordvoerder van Eyeworks moet er uiterlijk vrijdag meer bekend zijn.

Volgens de 33-jarige Suleman worden de kinderen tot hun achttiende gevolgd. De producers van Eyeworks komen zes keer per jaar langs om opnames te maken. De bekende moeder is van mening dat het geen inbreuk op hun privacy zal zijn en ziet de gefilmde beelden als een leuke homevideo. De show zou als eerste in Groot-Brittannië te zien zijn, en later mogelijk in andere landen.

Na de bevalling kreeg Suleman de bijnaam 'Octomom', Nadya wil deze bijnaam auteursrechtelijk laten beschermen. Volgens de aanvraag die de moeder vorige week indiende, wil ze de bijnaam gaan gebruiken voor televisieprogramma's, kleding en luiers.

Van der Weijden genomineerd voor Laureus award

Maarten van der Weijden is genomineerd voor een mondiale eretitel. De 28-jarige Van der Weijden, die leukemie overwon en vorig jaar bij de Olympische Spelen in Peking, goud won op de 10 kilometer, is genomineerd voor de Laureus Comeback of the Year Award.

Overigens maakte van der Weijden eind vorig jaar, toen hij werd benoemd tot Sportman van het Jaar, bekend dat hij de wedstrijdsport vaarwel zei.

Naast van der Weijden zijn er nog vijf genomineerden waaronder Tiger Woods, die bij zijn terugkeer op de golfbaan de US Open won. Ook baanwielrenster Anne Meares, die haar nek brak tijdens een World Cup-wedstrijd, en acht maanden daarna zilver won bij de Olympische Spelen, maakt kans op de titel.

Brusselmans wil Georgina beffen

Herman Brusselmans zou graag Georgina Verbaan willen beffen. Dat bekende de Vlaamse schrijver in De Wereld Draait Door waar hij zijn nieuwste boek kwam promoten.

Brusselmans noemde zichzelf ooit 'De Beste Beffer van Vlaanderen', maar de laatste jaren zit een beetje de klad in het beffen, aldus Brusselmans. Hij deed het twee keer per dag en had er wel een beetje genoeg van. Georgina Verbaan zei vereerd te zijn dat Brusselmans haar wilde beffen, maar ze was ook een beetje bang voor zijn vrouw. Het nieuwste boek van Brusselmans heet 'Mijn Haar is Lang'.

The Pirate Bay: wij geloven in vrijspraak

The Pirate Bay denkt dat ze morgen vrijgesproken gaat worden van het schenden van copyrights. Peter Sunde, een van de oprichters van de site waar miljoenen mensen wereldwijd films, muziek en software delen, zei tegen de BBC: "We hebben er vertrouwen in dat we gaan winnen."

En ook al worden de oprichters wel veroordeeld, The Pirate Bay blijft gewoon bestaan, zegt Sunde. "Er gebeurt niets als we verliezen, om allerlei redenen, niet in het minst omdat we meteen beroep zullen aantekenen."

De vier oprichters zijn er van overtuigd dat zij niets doen wat tegen de wet in gaat. Het Zweedse The Pirate Bay biedt op zijn site zogenoemde torrentbestanden aan, waarmee gebruikers materiaal kunnen uitwisselen. Volgens Sunde kan die techniek zowel legaal als illegaal worden gebruikt. "Wij delen geen bestanden, we linken slechts naar materiaal."

Deze handelwijze heeft tot veel kritiek geleid uit de creatieve industrie. In de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, die twee dagen duurde, verzuchtte Jonas Sjostrom van de koepelorganisatie van Zweedse producenten: "We zijn moe en ziek van diensten als The Pirate Bay die geen begrip of respect hebben voor de creatieve sector en in plaats daarvan alleen gaan voor hun eigen financiële belang."

Maar fans uit de culturele hoek zijn er ook: de Brazilliaanse bestsellerauteur Paulo Coelho steunt de piraten en heeft naar eigen zeggen zelfs aangeboden naar Zweden te vliegen om een getuigenis af te leggen. In Moskou houden torrent-freaks vanmiddag een straatfeest om The Pirate Bay een hart onder de riem te steken.


The Pirate Bay: wij geloven in vrijspraak  (foto: DAG)

Willem II en RKC bundelen krachten

Willem II en RKC Waalwijk hebben besloten de handen vanaf komend seizoen ineen te slaan wat betreft de jeugdopleidingen van beide clubs. De plannen zullen donderdag in een persconferentie worden toegelicht.

Willem II bracht recentelijk naar buiten dat het op financieel gebied de broekriem moet aanhalen en er in dat kader flink bezuinigd gaat worden op de jeugdelftallen. Ook RKC heeft het financieel gezien niet makkelijk.

De KNVB streeft ernaar regionale opleidingscentra voor de jeugd te vormen. FC Twente en Heracles Almelo waren zes jaar geleden de eerste twee clubs die op dit gebied de krachten bundelden. Ook NEC en TOP Oss hebben wat dit betreft een verzoek ingediend.

"We zijn zeer verheugd met deze nieuwe ontwikkeling", aldus Jan van Loon, nu hoofd jeugdopleiding bij Willem II. "In totaal zullen er minder spelers worden opgeleid, maar wel meer spelers uit de regio, zodat talentvolle spelers dicht bij huis aan een top jeugdopleiding deel kunnen nemen."

Ook Richard van der Lee, huidig hoofd jeugdopleiding van RKC Waalwijk, toont zich content met de krachtenbundeling: "Wij streven naar een zo hoog mogelijk niveau van opleiden. Door deze ontwikkeling is het mogelijk om jeugdspelers optimale faciliteiten te bieden om het betaald voetbalniveau te behalen."

Dansen met Hannah Montana in debuuttrailer

Hannah Montana is een populair programma van Disney. Binnenkort verschijnt ook de game van deze jongedame. Wij hebben aan de onderstaande trailer eigenlijk maar heel weinig toe te voegen. Misschien is het verstandig om dit dan ook maar niet te doen. Soms is het moeilijk om objectief te blijven bij het schrijven van een nieuwsbericht, maar voor deze game maken we graag een uitzondering. Fan-freaking-tastisch! Boom boom clap, boom dy clap dy clap!

'Salgado gaat voor oliedollars in Qatar'

De Spaanse krant AS bericht dat Real Madrid-verdediger Michel Salgado na dit seizoen verkast naar Al-Rayyan uit Qatar. De 33-jarige rechtsback zou reeds akkoord zijn met de club uit het oliestaatje.

Salgado maakt sinds 1999 deel uit van de selectie van Real Madrid en was jarenlang de vaste rechtsback van De Koninklijke. Dit seizoen moet hij zich echter tevreden stellen met plaatsen op de bank of de tribune. De 53-voudig international van Spanje mocht elf keer binnen de lijnen verschijnen.

Het contract van Salgado bij Real Madrid loopt na dit seizoen af. Al-Rayyan zou hem voor drie seizoenen willen vastleggen. Salgado kan in die periode zo'n tien miljoen euro verdienen.

Newey werkt aan nieuwe diffuser

Hoofdontwerper bij Red Bull Racing Adrian Newey zal niet bij de Grand Prix van China aanwezig zijn. De Brit laat verstek gaan om in de fabriek van het team te gaan werken aan een nieuwe diffuser. Deze is nodig nadat de FIA de diffusers van Brawn GP, Williams en Toyota legaal heeft verklaard.

"Toen het vonnis officieel was, heeft Adrian direct zijn vlucht naar Shanghai geannuleerd", aldus motoradviseur van Red Bull Racing Helmut Marko. "Hij zal in de fabriek blijven en als alles volgens plan gaat, zal de 'nieuwe' auto in Monaco klaar zijn. We zijn wel wat kwaad over de beslissing, omdat we eerder bij Charlie Whiting aanklopten met een soortgelijk ontwerp, waarna hij zei dat het illegaal was. Toen hebben we het plan laten varen."

Busongeval in Zimbabwe

In het zuiden van Zimbabwe is een bus in een rivier gestort. Zeker 29 mensen zijn omgekomen en er zijn 39 mensen gewond geraakt. Vandaag heeft de politie dit bekendgemaakt.

Eind maart kwam de vrouw van de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai om. Dit ongeluk is op precies dezelfde weg gebeurd. Door de slechte staat waarin de wegen zich bevinden gebeuren er veel ongelukken in Zimbabwe.

VEB: alleen bonus bij bovengemiddelde prestaties

Bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen mogen alleen nog maar bonussen ontvangen wanneer zij bovengemiddelde prestaties hebben geleverd. Dat is een van de aanbevelingen die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) donderdag heeft bekendgemaakt.

"Een van de oorzaken van de kredietcrisis zijn de onverantwoord hoge risico's die bestuurders hebben genomen, daartoe aangemoedigd door de torenhoge bonussen die hen in het vooruitzicht werden gesteld", aldus de VEB.

Gemiddelde of matige prestaties kunnen volgens de VEB niet tot een bonus leiden. "Uitstekende prestaties verdienen een beloning, ondermaatse een inhouding of terugbetaling hiervan." Ook vindt de vereniging dat falende bestuurders bij ontslag geen vertrekpremie moeten meekrijgen.

Hofland hervat training

Kevin Hofland heeft vanmiddag de training bij Feyenoord hervat na de nekblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen NAC Breda.

De verdediger kon het grootste deel van de training meedoen, maar mocht nog niet koppen. Overigens zal hij voorlopig nog geen wedstrijden spelen. "Voor mijn herstel staat 4 tot 6 weken. Ik zit nu in de derde week, dus heb nog wel even tijd nodig", aldus Hofland.

Jon-Dahl Tomasson trainde weer helemaal mee bij de Rotterdammers. Hij is aankomende zaterdag fit voor het thuisduel tegen FC Twente.

Dennis verlaat Formule 1

Ron Dennis verlaat per direct de Formule 1. De Brit was tot dit jaar teambaas van het Formule 1-team van McLaren, maar had deze taak al overgedragen aan Martin Whitmarsh. Nu verlaat Dennis ook McLaren Racing, waar Whitmarsh hem op gaat volgen.

Dennis gaat zich nu richten op het bouwen van een nieuwe sportscar met McLaren Automotive. De nieuwe auto moet in 2011 op de markt komen. De Brit miste dit jaar al de Grand van Maleisië en vond dat niet erg. "Ik heb de rol van teambaas op 16 januari, de dag van de lancering van de nieuwe auto, overgedragen aan Martin Whitmarsh. Ik ben bij de race in Australië geweest en dat gaf me een apart gevoel, omdat ik geen teambaas meer ben. De race in Maleisië heb ik thuis in Groot-Brittannië gekeken en ik vond het wel goed zo. Ik had verwacht er meer emotioneel over te zijn, omdat ik zoveel jaren bij zovele Grands Prix aanwezig ben geweest."

Ik denk niet dat Bernie Ecclestone of Max Max Mosley mij zullen missen. Niemand heeft me er om gevraagd. Het was mijn eigen beslissing. Sterker nog, ik was de architect van de herstructurering bij McLaren en wederom heeft niemand me er om gevraagd. Het was mijn beslissing."

"Ik ben enorm enthousiast over de vooruitzichten van de McLaren Group en de McLaren Automotive en ik heb er ook geen problemen mee dat Martin nu aan het bestuur van McLaren zich moet verantwoorden over de zaken rond de Formule 1," aldus Dennis.

Vluchten geannuleerd door wurgslangen

Op een Australische vlucht zijn vier babypythons ontsnapt, meldt de vliegtuigmaatschappij Qantas vandaag. Het vliegtuig was onderweg van Alice Springs naar Melbourne, toen de wurgslangetjes ontsnapten uit de kist waarin ze werden vervoerd.

Een reptielenexpert doorzocht na aankomst het vrachtruim, maar kon de beesten niet vinden. Het was onduidelijk of de pythons nog in het vliegtuig zaten, of naar buiten waren geglipt. Het toestel is volledig ontsmet en daarna weer in gebruik genomen.

Vanwege het oponthoud moesten twee vluchten worden geannuleerd. De passagiers zijn met andere vluchten naar hun bestemming gereisd.


Vluchten geannuleerd door wurgslangen  (foto: DAG)

Speel Super Mario Bros. 3 op een nieuwe manier

Super Mario Bros. 3 is één van de populairste videogames uit de geschiedenis. Dat het ook op een andere manier gespeeld kan worden bewijst de volgende video. Hier is Mario een soort Lemming die blijft lopen. Door het teken van zogenaamde regenbogen en door te klikken op Mario is het mogelijk om de beste kerel heelhuids door een level heen te loodsen. Met deze mod lijkt de game enigszins op Yoshi Touch & Go voor de Nintendo DS.

Moisander praat met AZ over langer verblijf

Niklas Moisander praat met AZ over een nieuw en verbeterd contract. De Finse verdediger, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Alkmaar, heeft nu een contract dat loopt tot medio 2011.

"We zitten momenteel nog rond de tafel, maar ik verwacht dat we er wel uitkomen", aldus Moisander. "Dit is een mooi teken van AZ, want ze hoeven me natuurlijk geen nieuw contract aan te bieden. Ik ben pas één seizoen hier en wil de komende jaren nog veel bereiken met deze club," aldus de 23-jarige Fin.

Bogarde op weg naar trainersdiploma

Winston Bogarde is geslaagd voor het praktijkgedeelte van de Ierse voetbalcursus waar hij aan deelnam. Naast de voormalig speler van onder meer Sparta en Ajax legde ook ex-prof Regilio Simons dit gedeelte van de cursus met succes af.

Het tweetal is hierdoor goed op weg om gediplomeerd trainer te worden. In juni moeten Bogarde en Simons het theoriedeel van de cursus met succes voltooien om de UEFA A-licentie te krijgen.

"Daarna volgt de cursus Coach Betaald Voetbal in Ierland", aldus Bogarde, die praktijkexamen deed bij de jeugdopleiding van FC Volendam, in De Telegraaf. De linkspoot is erg ambitieus:"Ik wil zo hoog mogelijk eindigen."

Kirchen niet in Amstel Gold Race

Kim Kirchen verschijnt zondag niet aan de start van de Amstel Gold Race. De Luxemburger zal wel meedoen aan de Waalse Pijl (22/04) en Luik-Bastenaken-Luik (26/04). Vorig jaar won Kirchen overigens de Waalse Pijl.

Gisteren reed de renner van Team Columbia de Scheldeprijs, wat pas zijn tweede wedstrijd was na zijn rentree. De Luxemburger reed de wedstrijd overigens niet uit omdat hij een lekke band kreeg. Kirchen heeft gezegd dat hij zich behoorlijk fit voelt.

"Ik reed de Scheldeprijs om weer wat ritme op te doen. Ik heb mijn teamgenoten geholpen en zal nu nog wat trainingskilometers moeten maken," aldus Kirchen tegen Cyclingnews. "Ik rijd zondag niet in de Amstel Gold Race, maar wel in de twee Ardennenklassiekers. Ik ben nog niet helemaal fit, dus ik zou geen geld op mezelf inzetten. Maar met mijn ervaring en vorm moet het niet onmogelijk zijn om voorin mee te rijden."

"Paniek bij Sony en Nintendo vanwege iPhone en iPod Touch"

Trip Hawkins, oprichter van Electronic Arts, heeft vandaag een opmerkelijke uitspraak gedaan. Gamen op de mobiele telefoon is de laatste tijd flink aan het groeien met de komst van de iPhone en iPod Touch, en vooral in Japan is het behoorlijk groot. Volgens Trip Hawkins raken Sony en Nintendo hierdoor in paniek omdat ze een deel van de markt in moeten leveren.

"Between the iPod Touch and the iPhone, I think the platform is freaking out Sony and Nintendo. Apple has sold 30 million units so far and it has created tremendous awareness. It has taken ground all over the world. But it has only penetrated one half of one percent of its total market.



Ramadan blijft hoogleraar in Rotterdam

Terwijl de gemeenteraad van Rotterdam vanmiddag nog moet debatteren over het adviseurschap van islamoloog Tariq Ramadan, heeft de Erasmus Universiteit vanochtend laten weten dat zijn gasthoogleraarschap wordt verlengd tot 1 februari 2011. Het college van bestuur stelt dat de universiteit in Rotterdam "een academische vrijplaats voor wetenschappers is, waar onderzoek en debat worden gestimuleerd".

Ramadan kwam de afgelopen weken in opspraak wegens vermeende discriminerende uitspraken over vrouwen en homoseksuelen. De gemeente Rotterdam maakte vooruitlopend op het raadsdebat bekend dat de uitspraken van Ramadan onjuist, onvolledig en uit hun verband gerukt in het nieuws zouden zijn gekomen.

RROD? Gebruik de Xbox 360 gewoon voor iets anders!

Eigenaren van een Xbox 360 die zojuist een Red Ring Of Death hebben gekregen kunnen verschillende dingen doen. Huilen in een hoekje, de Xbox 360 opsturen naar Microsoft en wachten tot je een werkende terug krijgt, nog iets langer huilen in een hoekje, of iets creatiefs doen met de kapotte Xbox 360. De volgende persoon heeft zijn Xbox 360 open gemaakt, een paar gaten geboord en het één en het ander met de bedrading gedaan. Het resultaat? Een behoorlijk zware arcade stick.



Trailer voor Final Fantasy Versus XIII

Vanaf vandaag is de Blu-ray editiie van Final Fantasy VII: Advent Children officieel beschikbaar in Japan. Bij deze editie zit de demo van Final Fantasy XIII. Verschillende video's en screenshots van de demo zijn inmiddels binnengestroomd. Naast de normale Final Fantasy XIII is ook de PS3-exclusive Final Fantasy Versus XIII in de maak. Vandaag hebben we hier een trailer van met wederom spectaculair materiaal.

Wii MotionPlus niet backward compatible

Nintendo heeft aangegeven dat ze niet van plan zijn de Wii MotionPlus toevoeging backwards-compatible te maken. De MotionPlus zal dus alleen een toevoeging zijn voor Wii spellen die speciaal gericht zijn op de toevoeging aan de WiiMote, wat verder inhoudt dat oudere Wii spellen helaas niet beter speelbaar zullen worden na het uitbrengen van de MotionPlus.

"There are currently no plans to make it compatible with existing non-Wii MotionPlus enabled titles." Aldus Nintendo

Wellicht dat Nintendo in de toekomst nog wel wat aanpassingen gaat doen om ons eindelijk fatsoenlijk te laten boxen in WiiSports, maar daar ziet het er dus voorlopig niet naar uit.

Wii MotionPlus staat nog altijd gepland voor een release in Europa op 12 juni dit jaar, gevolgd door eerste 'speciale' MotionPlus titel WiiSports Resort een maand later.



Mijlpaal in aantocht voor Boateng

De wedstrijd tegen Sunderland komend weekend betekent voor Hull City-middenvelder George Boateng een mijlpaal in zijn carrière. Boateng kan tegen The Black Cats zijn 350ste duel in de Premier League spelen.

De voormalig Feyenoorder wordt hiermee de derde buitenlander die dit voor elkaar weet te krijgen. Alleen Dwight Yorke (Trinidad & Tobago) en Mark Schwarzer (Australië) speelden meer Premier League-duels dan Boateng. Met 350 wedstrijden blijft hij de Nederlanders Hans Segers (326 duels) en Dennis Bergkamp (315 duels) wel ruimschoots voor.

Boateng maakte in het seizoen 1997/1998 de overstap van Feyenoord naar Coventry City, dat destijds nog op het hoogste Engelse niveau acteerde. Ook de clubkleuren van Aston Villa en Middlesbrough werden verdedigd door de middenvelder. Sinds dit seizoen speelt hij voor promovendus Hull City.

Boschker weer van de partij in slotfase seizoen

FC Twente kan in de resterende vier cruciale competitiewedstrijden weer beschikken over Sander Boschker, aldus TC/Tubantia. De ervaren doelman werd de afgelopen weken geplaagd door een kuitblessure, maar traint inmiddels weer mee bij de Tukkers.

Spits Blaise N’Kufo is ook weer op het trainingsveld verschenen, maar zijn meespelen komend weekend tegen Feyenoord is nog twijfelachtig. De Zwitser moest afgelopen zaterdag het duel met Roda JC laten passeren vanwege knieproblemen.

Ronnie Stam zal waarschijnlijk nog ontbreken in De Kuip. De rechtsback kampt al weken met een enkelblessure. Na de wedstrijd tegen Feyenoord wacht FC Twente dinsdag alweer het duel met NAC Breda in de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker.

Race of Champions dit jaar in China

De Race of Champions zal dit jaar verreden worden in Peking. Op 3 en 4 november zal het evenement gehouden worden in het Vogelnest dat voor de Olympische Spelen in 2008 gebouwd is. De afgelopen twee jaren werd het evenement nog gehouden in Londen.

Normaal wordt het evenement waarbij de beste auto- en motorsportcoureurs het in verschillende voertuigen tegen elkaar opnemen, verreden in december. Ditmaal is er echter voor gekozen om het evenement dat vorig jaar werd gewonnen door rally-kampioen Sébastien Loeb enkele dagen na de laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 te houden. "We hebben aanbiedingen gekregen van vijf stadions van wereldklasse, maar na de geweldig verlopen Spelen van vorig jaar was Peking in onze ogen de beste kandidaat," aldus ROC-directeur Fredrik Johnsson.

Einde aan rechtszaak tegen Deloitte in VS

In de Verenigde Staten is een einde gekomen aan een rechtszaak tegen accountantsbedrijf Deloitte. De beleggers, die stelden dat Deloitte verantwoordelijkheid droeg voor de boekhoudfraude die in 2003 aan het licht kwam bij supermarktconcern Ahold, zien af van een hoger beroep in de kwestie.

Dat heeft een woordvoerder van Deloitte vandaag gezegd. Op 6 januari van dit jaar werd bekend dat een Amerikaanse rechter een schadeclaim van de beleggers had afgewezen. Deloitte is volgens hem zelf slachtoffer van de fraude bij Ahold en onderdeel US Foodservice. Beleggers hadden tot 4 april de tijd om in hoger beroep te gaan, maar zien daarvan af.

"Hiermee is de zaak in Amerika afgelopen", aldus de woordvoerder van Deloitte. De beleggers, die zich lieten vertegenwoordigen door het Amerikaanse kantoor Entwistle & Capucci, spanden de rechtszaak in 2005 aan tegen Deloitte.

Kwart van Nederlanders wantrouwt partner

Maar liefst 25 procent van de Nederlandse partners is wantrouwend en checkt zijn of haar partner wel eens door het lezen van diens e-mail of agenda. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intomart Gfk, die duizend Nederlanders ondervroeg in opdracht van Quest.

De Grote Achterdocht Enquête van het populair wetenschappelijk tijdschrift leverde nog meer opvallende cijfers op. Zo is 49 procent van de ondervraagden wel eens bang te worden gefilmd in pashokjes of toiletten.

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek is ook niet heel groot: 35 procent denkt dat premier Jan Peter Balkenende eerlijk is, tegen 45 procent die vertrouwen heeft in de Amerikaanse president Barack Obama. Maar liefst 73 procent van de ondervraagden verdenkt taxichauffeurs ervan te veel in rekening te brengen.

Historisch: Dr. Harvey Postlethwaite

Op 15 april 2009 is het tien jaar geleden dat Doctor Harvey Postlethwaite - ook wel de Doc genoemd - overleed aan een hartaanval tijdens het testen van het Honda F1-project op het circuit van Barcelona. Gedurende zijn carrière in de Formule 1 heeft hij voor veel innovaties gezorgd.

De carrière van Harvey Postlethwaite is grofweg op te delen in drie delen: de beginjaren, twee periodes bij Ferrari en twee periodes bij Tyrrell.

De beginjaren
Harvey Postlethwaite (geboren op 4 maart 1944) was een afgestudeerde werktuigbouwkundige toen hij in 1970 begon als junior ontwerper bij March. Na drie jaar voor March te hebben gewerkt aan allerlei Formule 2- en Formule 3-projecten werd hij door de ambitieuze miljonair Lord Hesketh overgehaald om voor Hesketh Racing te werken. Volgens Postlethwaite "omdat ze me dronken hadden gevoerd."



March 731 met 'Silly Nose' (boven) en de normale March 731 (onder), 1973

Slechts weinigen namen het team serieus. Lord Hesketh was niet meer dan een playboy en James Hunt, bijgenaamd de Shunt, was al afgeschreven na een reeks crashes in de Formule 3 het voorgaande jaar. Maar het team deed het in 1973 in een aangepaste March 731 met de door Postlethwaite ontwikkelde 'Silly Nose' (met een splitter die voorkomt dat de lucht onder de auto doorstroomt, zie foto's) al snel beter dan het fabrieksteam. Hunt haalde dat seizoen twee podiumfinishes en werd uiteindelijk achtste in het wereldkampioenschap. In tegenstelling tot het fabrieksteam van March, dat het seizoen zonder enig punt beëindigde.


Hesketh 308B, 1975

In 1974 kwam Postlethwaite met een eigen ontwerp, de Hesketh 308. Met deze wagen behaalde Hunt drie podiumplaatsen, maar het echte succes kwam pas het jaar erop met de overwinning van Hunt tijdens de Grand Prix van Nederland op Zandvoort met een aangepaste 308 met de innovatieve rubberen veerophanging. Aan het eind van het seizoen raakte het geld op en werd het team verkocht aan het Wolf-Williams-team, een samenwerking tussen Walter Wolf en Frank Williams.


Wolf WR1, 1977

1976 werd geen succes en het partnership tussen Wolf en Williams werd beëindigd. Postlethwaite bleef bij Wolf en ontwierp de eenvoudige maar betrouwbare Wolf WR1 met Cosworth-motor, die iedereen bij zijn debuut verraste. Jody Scheckter won de allereerste race van dit team. Met nog twee overwinningen en een aantal podiumfinishes werd Scheckter tweede in het kampioenschap. Het jaar erop kopieerde Postlethwaite met de Wolf WR5 als enige het grondeffect van Lotus, omdat hij meteen het potentieel van de skirts inzag. Hij introduceerde zelfs de beweegbare skirts die in de jaren erna veel gebruikt werden totdat de skirts uiteindelijk werden verboden. Het was echter de Wolf WR7, die de aandacht van Enzo Ferrari trok.

Ferrari
Zijn monocoqueconstructie van gevouwen aluminium met honingraatstructuur had niet de popnagelverbindingen, wat één van de zwakke punten was van de toen bij Ferrari gebruikelijke fabricage van monocoques. Toen Enzo Ferrari zich eindelijk realiseerde dat een racewagen meer was dan de motor, zocht hij de kennis en expertise van Postlethwaite om de Italiaanse benadering van het ontwerpen van auto's te vernieuwen met Britse methoden, waaronder het gebruik van koolstofvezel. Vanaf mei 1981 ging Postlethwaite voor Ferrari werken.


Ferrari 126 C2, 1982

Postlethwaites invloed bij Ferrari zorgde ervoor dat Ferrari weer competitieve chassis ontwierp om de kracht van de V6 turbomotor ten volle te benutten. Mede hierdoor werd het team kampioen bij de constructeurs in 1982 en 1983 met de door Postlethwaite ontworpen Ferrari 126 C2 respectievelijk C2B. In de jaren erna pakte Ferrari nog wel wat overwinningen, maar kon het niet op tegen McLaren en Williams om te strijden om de wereldtitel. Postlethwaite hield van Italië en bleef ondanks de politiek bij Ferrari totdat John Barnard werd aangetrokken. Postlethwaite vertrok in de zomer van 1987 naar het team van Tyrrell.

Na de dood van Enzo Ferrari in 1988 probeerde de door FIAT benoemde directie de successen van daarvoor te herhalen. Ze huurden in 1992 wederom Postlethwaite en Barnard in. John Barnard ontwierp de wagens in Engeland en Postlethwaite bouwde de wagens bij Ferrari in Italië. Na twee jaar echter was Postlethwaite alle politiek moe en vertrok gedesillusioneerd weer naar het team van Tyrrell. Volgens Postlethwaite was "het team ten tijde van de Oude Man een superteam. Misschien ben ik een traditionalist, maar voor mij is autoracen een teamoperatie." Toen hij in Maranello terugkwam was dat allemaal veranderd. "Ferrari zonder de Oude Man was geen Ferrari meer."

Tyrrell
Na de eerste periode bij Ferrari kwam Postlethwaite in 1987 bij Tyrrell terecht. Het team was al lang niet meer zo succesvol als in de jaren 70, maar ondanks een beperkt budget was Postlethwaite in staat tot het creëren van een competitieve wagen. Hij ontwierp de revolutionaire Tyrrell 019 met de hoge neus waarmee Jean Alesi in 1990 een aantal successen boekte. Alesi hield van de auto, die exact aansloot bij zijn rijstijl. De hoge neus wordt nog steeds gebruikt in de Formule 1. In 1991 vertrok Postlethwaite naar Sauber om Mercedes-Benz' officiële introductie in de Formule 1 te begeleiden. Toen de Mercedes-directie besloot dit niet als team maar alleen als motorleverancier te doen vertrok hij weer naar Ferrari. De door hem ontwikkelde Saubers reden in 1993 regelmatig in de punten.


Tyrrell 019, 1990

Na zijn tweede periode bij Ferrari kocht hij zich voor 10% in bij Tyrrell en nam daar de leiding over de technische en sportieve kant van de organisatie, terwijl Ken Tyrrell continue op zoek was naar meer geld. Met wederom een beperkt budget creëerde hij innovaties zoals de hydrolinkophanging, een pneumatische semi-automatische versnellingsbak en de beroemde X-wings. In deze periode werkte hij een jaar samen met Jos Verstappen, die hij later zou terugzien bij het Honda F1-project. Toen Tyrrell in 1998 overgenomen werd door BAR had Postlethwaite voldoende middelen om met pensioen te gaan als hij zou willen. In plaats daarvan begon hij aan een nieuwe uitdaging.

Zijn laatste uitdaging
Met een kleine groep mensen die overgebleven was van Tyrrell nadat dit was overgenomen door BAR begon Postlethwaite aan het Honda F1-project. Met een door Postlethwaite ontworpen en door Dallara gebouwd chassis met nieuwe Honda-motor in de handen van Jos Verstappen, bleek de auto sneller dan alle andere teams in die periode. Tijdens een van deze testen overleed Postlethwaite aan een hartaanval, wat het einde van het Honda F1-project betekende. Honda besloot alleen als motorleverancier van BAR in de Formule 1 te stappen. Postlethwaite had echter wederom aangetoond dat het mogelijk was om met weinig middelen een competitieve wagen te bouwen. Pas in 2006 stapte Honda als constructeur de Formule 1 in door het overnemen van BAR, om in 2009 als team weer te verdwijnen en over te gaan in Brawn GP, dat het kunststukje van Wolf herhaalde door meteen de allereerste GP van dit 'nieuwe' team te winnen.


Honda F1 (Dallara) met Jos Verstappen, 1999

Postlethwaite was een fervent voorstander van gebruik van elektronische hulpmiddelen in een racewagen. Hij vond het raar dat een personenwagen geavanceerdere systemen had dan een Formule 1-wagen. In zijn ogen zou de Formule 1 een voorop moeten lopen in plaats van een volger te zijn. Daarnaast hield hij zich ook bezig met de veiligheid van de Formule 1 en was (ondanks zijn drukke agenda) actief betrokken bij de FIA Advisory Experts Group.

Een van de typische uitspraken van Postlethwaite is: "Iedereen die denkt dat een 1000pk racewagen met vlakke bodem, 2000 lb/inch veren en kwalificatiebanden ooit leuk is om te rijden is gek." De intelligente, pragmatische engineer met een voorliefde voor auto's en autoracen had de gave om iemand met dit soort uitspraken weer met beide benen op de grond te krijgen.

Mulder in de wachtkamer bij Feyenoord

De verhuurperiode van Feyenoord-doelman Erwin Mulder bij Excelsior loopt binnenkort af. De Stadionclub weet echter nog niet wat het met de talentvolle doelman gaat doen.

Technisch adviseur Leo Beenhakker liet onlangs in Studio Voetbal doorschemeren dat Feyenoord op zoek is naar een meer ervaren doelman. Voor Mulder lijken de kansen op een plaatsje onder de lat in De Kuip volgend seizoen derhalve te zijn geslonken.

"Feyenoord zou het liefst een keeper van 27, 28 jaar voor een jaar of vier vastleggen. In dat geval willen ze mij verhuren", zegt de jonge goalie hierover in een gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als het niet lukt om een andere keeper te halen, willen ze mij terughalen."

"Ik heb zelf nog niet met Beenhakker gesproken, maar mijn zaakwaarnemer wel. Hij vertelde dat Feyenoord op zoek is naar een keeper. Ze weten alleen nog niet wie er vrij zijn en wat ze financieel gezien kunnen doen."

Mulder baalt ervan dat hij nog niet weet waar hij aan toe is. "Ik weet wel wat ik wil, maar moet tot eind deze maand op Feyenoord wachten. Dat is niet fijn, want je wilt als speler duidelijkheid. Bovendien zitten andere clubs met het samenstellen van hun selectie voor volgend seizoen ook niet stil."

Mocht Feyenoord besluiten voor een andere keeper te gaan, dan hoopt Mulder wel bij een andere Eredivisie-club terecht te komen. "Ik ben pas 20 jaar en heb geduld. Ik hoop dat ik volgend seizoen in de Eredivisie speel. Er is ook wel belangstelling. Maar ik kan nog geen conclusies trekken als Feyenoord dat nog niet heeft gedaan."

Trulli: "Niemand geloofde mij in Australië"

Toyota-coureur Jarno Trulli is voor het eerst ingegaan op de gebeurtenissen die in Australië rond hem en Lewis Hamilton hebben plaatsgevonden. De Italiaan vond de straf die hij kreeg moeilijk te accepteren en was dan ook blij dat hij uiteindelijk zijn derde plaats teruggekregen heeft.

Trulli schoot in Melbourne achter de safety car van de baan, waarna Hamilton zijn derde plaats overnam. De Brit moest van McLaren die plaats aan de Toyota-coureur teruggeven, waarna Trulli als derde werd afgevlagd. Na de race verklaarden McLaren en Hamilton dat de Italiaan hem zonder reden had ingehaald, waarna de wedstrijdleiding Trulli 25 seconden straf oplegde. Naderhand bleek uit radioverkeer de McLaren Hamilton de opdracht heeft gegeven om Trulli te laten passeren. Dit werd niet aan de wedstrijdleiding verteld, waardoor de FIA McLaren uit de uitslag voor Australië geschrapt heeft en Trulli zijn derde plaats teruggekregen heeft.

"Het is erg moelijk om het gevoel te beschrijven. Van binnen was ik erg boos, want ik kon niet geloven wat er gebeurde. Het was moeilijk te accepteren, omdat het voor mij zo duidelijk was, terwijl andere mensen het niet zagen", aldus Trulli die zich niet begrepen voelde in Australië. De Italiaan wilde tegen Autosport niet vertellen wat er precies door McLaren tegen de stewards in Melbourne gezegd is. "We weten niet wat daar gebeurd is, dat weet niemand. Iemand heeft gelogen, maar ik weet niet wie of waarom. Er had ook niet gelogen hoeven worden. Als iedereen de waarheid had verteld, zou de zaak zonder problemen zijn opgelost."

De Toyota-coureur was zich in Maleisië al op de volgende race aan het voorbereiden toen hij van zijn team hoorde dat hij zich bij de FIA moest melden wegens de gebeurtenissen in Australië. "Het team belde me en zei dat ik zo snel mogelijk moest komen, omdat de mensen van de FIA naar me wilden luisteren. Ik kon het niet geloven. Normaal wil de FIA nooit een tweede keer luisteren. Wanneer er een beslissing is genomen, komen ze daar normaal gesproken nooit op terug. Mijn gevoel zegt me dat de FIA het heeft gedaan, omdat ze zich in de maling genomen voelden."

McLaren moet zich op 29 april bij de World Motor Sport Counsil melden om verantwoording af te leggen over wat er in Australië heeft plaatsgevonden.

CD: Mala Vita - En Exilio

De combinatie van de bandnaam en de albumtitel voorspelt niet veel vrolijks. "Slecht leven" gecombineerd met "in ballingschap". Een depressief herfstplaatje zou je dan misschien verwachten. Maar voor wie Mala Vita nog niet kent (stonden al meerdere malen op Lowlands en heeft met Disorganizzata al een succesvol album uit), moet weten dat het gezelschap een festivaltent op zijn kop kan zetten.

Pocognoli: "Ik heb niet eens een Louis Vutton"

Het geruzie tussen de Belgische internationals Sebastien Pocognoli en Stijn Stijnen blijft voortduren. Doelman Stijnen sprak onlangs in De Morgen over 'stoorzenders met hun tasje van Louis Vutton' bij de Rode Duivels.

"Ongelofelijk dat Stijnen zoiets zegt", reageert de linksback van AZ op de woorden van Stijnen in Het Nieuwsblad. "Hij klaagt dat de jongeren onvolwassen zijn. Maar als ik die uitspraken hoor, dan vraag ik mij af wie bij de Duivels eigenlijk de kinderen zijn en wie de anciens. En ik heb niet eens een tasje van Louis Vutton."

Stijnen maakte ook duidelijk dat hij Jean-François de Sart geen geschikte bondscoach vindt, een uitspraak waarvoor Pocognoli geen enkel begrip kon opbrengen. "Sinds wanneer beslist hij wie er bondscoach wordt? Als speler beslis je niet over wie wel en wie niet coach wordt. Dat recht heb je niet. Die uitspraak toont zijn onzekerheid. Als hij bang is om zijn plaats te verliezen, dan moet hij niet zo praten."

Stijnen en Pocognoli kregen het begin april na het met 2-1 verloren WK-kwalificatieduel tegen Bosnië-Herzegovina met elkaar aan de stok. De doelman van Club Brugge ergerde zich aan het gedrag van de AZ-speler na het duel. "Ik heb trouwens nooit gelachen na de match in Bosnië", aldus Pocognoli. "Ik keek alleen vreemd omdat ik bizarre dingen zag. Stijnen verliest zo zijn geloofwaardigheid."

Moeder omgebouwd om op dochter te lijken

De 50-jarige Britse Janet Cunliffe heeft 16.000 euro uitgegeven aan plastische chirurgie. Het resultaat: ze lijkt nu als twee druppels water op haar dochter. Voor haar dochter was het aan het begin even wennen, maar ze is nu wel blij met haar ‘oudere zus’.

Enkele jaren geleden had Janet nog een heel ander postuur. Ze was een mollige vrouw met rood haar en een hangende bos hout voor de deur. Haar lichaam begon vormen van ouderdom aan te nemen, waar ze niet heel blij mee was. Ze besloot haar borsten te vergroten, tot grote vreugde van haar toenmalige man.

Helaas liep het huwelijk op de klippen en ging het leven van Janet alleen nog maar bergafwaarts. De depressieve vrouw trok bij haar dochter Jane in, waar ze besefte dat ze het lelijke eendje was. Dit vond de 50-jarige maar niks en ze besloot te gaan diëten. In vier maanden tijd ging ze drie kledingmaten terug. In Kroatië liet de vrouw haar gezicht liften en haar lippen vullen. Bij een kapper heeft ze blonde hairextensions laten zetten, waardoor ze nu bijna een kopie van haar dochter is.

"Veel mensen vinden het belachelijk dat ik op mijn dochter Jane wil lijken. Maar ze is zo mooi, wie wil daar nu niet op lijken? Daarbij heeft ze haar schoonheid van mij en lijkt ze gewoon op me. Alleen ben ik 22 jaar ouder", aldus Janet.

Klik hier voor de foto van moeder en dochter. 

Omzet detailhandel daalt sterk

De omzet van de detailhandel was in februari 8,5 procent lager dan een jaar eerder. Sinds het jaar 2000 is in geen enkele maand een dergelijke omzetdaling waargenomen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Door het schrikkeljaar in 2008 telde februari in 2009 een vrijdag minder. Na correctie hiervoor is de omzet ongeveer 4 procent lager uitgekomen, blijkt uit de jongste CBS-cijfers.

In de non-foodbranche was de totale omzetafname bijna 11 procent. Vooral het volume kromp, de prijzen bleven nagenoeg gelijk. De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen hun omzet in februari met bijna 4 procent afnemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt vooral omdat de maand een vrijdag minder telde. Deze winkels hebben gemiddeld de meeste omzet op vrijdag. Na correctie is er sprake van een omzetgroei van ongeveer 2 procent. Ook supermarkten en gespecialiseerde winkels hadden minder omzet.

'Metzelder wil Real Madrid verlaten'

Christoph Metzelder wil komende zomer Real Madrid de rug toekeren. De Duitse verdediger komt dit seizoen nauwelijks in actie en maakt sinds afgelopen maand ook geen deel meer uit van de Duitse selectie.

De 28-jarige Metzelder heeft bij Real Madrid nog een contract tot 2011, maar wil op deze manier niet langer meer deel uitmaken van de selectie van de Koninklijke.

"Als ik dit seizoen niet vaker aan spelen toekom, zal ik nadenken over mijn toekomst", aldus Metzelder in het Franse sportblad L’Équipe."Sinds vorige maand maak ik geen deel meer uit van de Duitse selectie. Mijn doel is om voor Duitsland uit te komen tijdens het WK van 2010."

Santa Cruz langer uit de roulatie bij Blackburn

Roque Santa Cruz kan voorlopig nog niet zijn rentree maken bij Blackburn Rovers. De Paraguayaan staat al enige tijd buitenspel met een knieblessure.

Santa Cruz heeft inmiddels een lichte ingreep ondergaan. "Zijn knie is schoongemaakt", legt manager Sam Allardyce uit. "Er kwam steeds vocht in het gewricht door losse stukjes weefsel. Hopelijk gaat zijn rentree niet te lang duren."

Naar verwachting kan de 27-jarige spits over enkele weken weer in actie komen. Santa Cruz speelde op 4 maart zijn laatste wedstrijd in het shirt van Blackburn. Dit seizoen kwam hij pas tot vier doelpunten, terwijl hij in zijn eerste seizoen bij The Rovers negentien treffers maakte.

Verslaafde artsen op zwarte lijst

Artsen die door een drank- of drugsverslaving niet naar behoren konden functioneren in een eerdere baan, moeten op een zwarte lijst gezet worden. Dat bepleit de belangenorganisatie van specialisten, de Orde van Medisch Specialisten. 

Een bericht hierover in het Nederlands Dagblad is vandaag bevestigd door een woordvoerster. De bedoeling van de zwarte lijst is dat artsen op deze manier niet elders opnieuw aan het werk gaan, zonder dat het bekend is bij iemand. 

Vorig jaar al werd er een protocol ingesteld door de organisatie. Dit kan door bijvoorbeeld collega-artsen gebruikt worden als een arts zijn werk slecht doet. Eén op de twintig artsen kampt met problemen rond het functioneren, zo wordt er geschat. Dit aantal ligt net zo hoog als bij andere beroepsgroepen volgens de woordvoerster. 

Heemskerk zwemt nieuw NR 200 meter

Femke Heemskerk heeft op de eerste dag van de Swim Cup in Amsterdam haar Nederlands record op de 200 meter vrije slag aangescherpt. De zwemster kwam tot een tijd van 1.57,21 en dook zo meer dan zes tienden van een seconde onder haar oude tijd.

Met deze tijd voldeed Heemskerk ruimschoots aan de limiet die geldt voor het WK in Rome. De tijd die daarvoor gezwommen moest worden, lag precies één seconde boven haar gezwommen tijd: 1.58,21.

Stadsdekkend wifi-netwerk in Groningen

Gisteren heeft de stichting Draadloos Groningen een contract getekend met Unwired Holding voor de aanleg van een stadsbreed wifi-netwerk. In oktober moet het netwerk in de binnenstad in de lucht zijn. In 2011 moet de hele stad toegang hebben tot het draadloze netwerk.

Sinds 2006 is de stichting, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente, bezig met het project. Nadat vorig jaar een succesvol pilotproject heeft gelopen, is de Europese aanbesteding van het project gestart. Deze is nu dus gegund aan Unwired.

De drie initiatiefnemers nemen de komende drie jaar voor drie miljoen euro draadloze diensten af van van het bedrijf. Daarnaast mag het bedrijf diensten aanbieden aan particulieren en andere bedrijven. Dankzij deze investering kan het project succesvol starten.

Unwired is zelf verantwoordelijk voor het bedrijfsmodel. Unwired moet zelf zorgen dat het voldoende inkomsten genereert naast de drie miljoen die de initiators in het project steken. Robert Janz, directeur van Draadloos Groningen, denkt dat hier voldoende doelgroepen en mogelijkheden voor zijn.

Met dank aan Albert86 voor de submit.

'Panathinaikos zit achter El Hamdaoui aan'

De kranten in Griekenland schrijven dat Panathinaikos van plan is zich komende zomer te versterken met AZ-aanvaller Mounir El Hamdaoui, zo meldt het AD.

Volgens de media in Griekenland zou de huidige topscorer van de Eredivisie bovenaan het verlanglijstje van trainer Henk ten Cate staan. El Hamdaoui zou zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten.

Ook Jon Dahl Tomasson (Feyenoord) en Claudio Pizarro (Werder Bremen) worden in verband gebracht met Panathinaikos.

[Vergeten sporters] Ulrich van Gobbel

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de Mexicaan Jorge Campos. Deze keer komt Ulrich van Gobbel aan bod.

Ulrich van Gobbel is een Surinamer die op 16 januari 1971 in de hoofdstad Paramaribo ter wereld kwam. Kort daarna verhuisde hij naar Nederland, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot één van de beste rechtsbacks van Nederland in de jaren '90. Voordat dit gebeurde, leerde Van Gobbel voetballen bij de amateurclub Bavel. Niet lang daarna kwam de Surinamer op amateurbasis uit voor NAC Breda. Op 18-jarige leeftijd maakt Van Gobbel dan eindelijk zijn profdebuut in het betaalde voetbal voor Willem II. Van lange duur was zijn periode bij de Tilburgse ploeg niet. Van Gobbel viel dermate op, dat hij het jaar daarop meteen verhuisde naar Feyenoord. In eerste instantie moest Uli de concurrentie aan met Arnold Scholten, maar deze was snel gewonnen. Van Gobbel was dan misschien niet de meest technische speler, zijn voornaamste wapen was zijn geweldige snelheid. Zo klokte Van Gobbel tijdens een test op een atletiekbaan zijn 100 meter sprint een fenomenale tijd van 10,40 seconden.. Feyenoord behaalde met Van Gobbel, die uitgroeide tot een belangrijke pion in de verdediging van de Rotterdammers, uiteindelijk twee kampioenschappen.

Het eerste kampioenschap van Van Gobbel met Feyenoord, - waar destijds ook spelers als Ed de Goey, John de Wolf, József Kiprich en Regi Blinker actief waren - werd behaald in 1993. In dat jaar maakte de verdediger ook zijn debuut in het Nederlands elftal. Dit gebeurde in de wedstrijd tegen Noorwegen (0-0). Het jaar daarop maakte Van Gobbel deel uit van de Oranje-selectie voor het wereldkampioenschap van 1994. Tijdens dit toernooi kwam de verdediger slechts tot één optreden. In de winter van 1996 verliet Van Gobbel zijn club Feyenoord voor een buitenlands avontuur. Hij ging zijn succes beproeven in Turkije bij Galatasaray. Daar verbleef hij uiteindelijk twee seizoenen lang. Bij de Turkse club kwam Van Gobbel in anderhalf seizoen slechts tot 25 wedstrijden, waarin hij tweemaal het net wist te vinden. Na zijn avontuur in Turkije, verkaste Van Gobbel in de winter van 1997 naar de Engelse Premier League, waar hij voor Southampton ging voetballen. Ook bij deze club wilde het niet echt vlotten en Van Gobbel keerde na 26 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde, gespeeld te hebben na het seizoen 1997/98 terug naar zijn oude club Feyenoord.

Tijdens zijn tweede periode bij De Stadionclub leefde Van Gobbel enigszins weer op. Hij werd ditmaal vooral in het centrum geposteerd en stond daar goed zijn mannetje. Tijdens het seizoen 1998/99 behaalde hij zijn tweede kampioenschap met Feyenoord. Ook de seizoenen daarop wist de verdediger nog altijd een basisplaats af te dwingen in de defensie van de Rotterdammers, tot in 2002 een heupblessure abrupt een einde maakt aan de actieve spelersloopbaan van de Surinamer. Van Gobbel werd afgekeurd voor betaald voetbal en moest noodgedwongen zijn loopbaan stoppen. In totaal speelde Van Gobbel maar liefst 302 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin wist hij vijfmaal het doel te vinden.

Van Gobbel is na zijn loopbaan alleen nog maar negatief in het nieuws gekomen. In het jaar 2003 claimde hij samen met John Veldman en Glenn Helder een onmiddellijke uitbetaling van hun pensioenfondsen. Mede hierdoor kwam uiteindelijk naar boven dat Van Gobbel enorme geldproblemen had. Het duurde ook niet lang of zijn kruidenwinkel aan de Binnenweg in Rotterdam moest zijn deuren sluiten. Ook in 2006 kwam de inmiddels oud-speler van Feyenoord negatief in het daglicht te staan. Hij werd verdacht van het verduisteren van leaseauto's. Niet lang daarna was Van Gobbel ineens spoorloos verdwenen. Er werd een opsporingsbericht vrijgegeven, omdat Van Gobbel vervolgd moest worden wegens fraude. Ook werd er beslag gelegd op al zijn bezittingen. Eind maart 2006 werd de Surinamer dan toch vervolgd voor zijn daden. Hij kreeg vier maanden celstraf opgelegd, maar deze werd twee jaar later door het Gerechtshof in Den Haag omgezet in een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur.

Sinds die tijd is het een tijdje stil geweest rondom Van Gobbel, maar in september 2008 was het weer raak. Van Gobbel werd met zijn Audi A8 aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs reed. Deze had hij eerder moeten inleveren wegens te hard en onverzekerd rijden. Eind maart 2009 werd Van Gobbel wegens dit delict veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 380 euro en daarbovenop kreeg hij een werkstraf van dertig uur. Mocht hij de boete niet betalen of de werkstraf niet naar behoren uitvoeren, dan mag Van Gobbel 22 dagen de gevangenis in.

Toch kwam Van Gobbel begin april positiever in het nieuws. De voormalig verdediger van Feyenoord gaat weer aan de slag in de voetbalwereld. Hij wordt assistent-trainer van het tweede zaterdagelftal van de Rotterdamse amateurclub Alexandra '66. "Ik ga meelopen naast een ervaren trainer", aldus Van Gobbel. "Gewoon, om eens te kijken of het wat voor mij is. Ik heb het voetbal nooit goed los kunnen laten." Hij hoopt daarmee een moeilijke periode met grote financiële en persoonlijke problemen achter zich te laten. "Als ik het opnieuw zou mogen doen, zou ik het helemaal anders doen", sluit Van Gobbel af.

CBS: werkloosheid loopt opnieuw op

De werkloosheid in Nederland is in de periode januari-maart iets gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In totaal waren er in deze drie maanden gemiddeld 341.000 personen werkloos, dat is vijfduizend meer dan in januari-maart 2008. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend.

Het aantal komt overeen met 4,4 procent van de beroepsbevolking. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden bedroeg het aantal werklozen 317.000 personen, negenduizend meer dan in december-februari. Met name mannen tot 45 jaar werden werkloos. Onder vrouwen en mannen van 45 jaar en ouder is de werkloosheid nog altijd lager dan een jaar eerder.

Rusland stopt militaire operatie in Tsjetsjenië

Rusland heeft na tien jaar zijn militaire operatie tegen terrorisme in de autonome deelrepubliek Tsjetsjenië in het zuiden van het land vandaag beëindigd. Dat heeft het Russische nationale antiterreurcomité bekendgemaakt, berichtte het Russische persbureau Itar-Tass.

Rusland wil door het stoppen van de operatie de juiste omstandigheden creëren om de situatie in het gebied te verbeteren en voor de wederopbouw en ontwikkeling op sociaal-economisch niveau, aldus de verklaring van het comité. Het stopzetten ging om middernacht lokale tijd in.

De toenmalige president Boris Jeltsin gelastte in 1999 de start van een antiterroristische operatie tegen de voor onafhankelijkheid strijdende rebellen in de vooral door moslims bewoonde deelrepubliek in de Kaukasus. Rusland wilde na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, voorkomen dat deelrepublieken zich ook afscheidden.

DVD: The Cook

Gooi een moordlustige dwaas in een huis vol jonge vrouwen, die om het minste of geringste hun borsten laten zien, en je hebt gegarandeerd een hit bij een jong mannelijk publiek. Dat moeten de makers van de film The Cook ook hebben gedacht. De hoes laat geen misverstand bestaan over de intenties van de makers: de borsten komen je als het ware tegemoet. De film is nooit in de bioscopen te zien geweest en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Jamie Foxx heeft spijt van seksgrap

Acteur Jamie Foxx heeft spijt van een smakeloze grap aan het adres van de 16-jarige actrice en zangeres Miley Cyrus. Foxx grapte een week geleden in zijn radioshow The Foxxhole dat Cyrus maar eens moest opgroeien door "een sekstape op te nemen en heroïne te roken”. Beluister hier de grap van Jamie Foxx over Miley Cyrus.

De 41-jarige acteur bood publiekelijk zijn excuses aan in de populaire talkshow van presentator Jay Leno, meldden Amerikaanse media donderdag. "Ik heb het niet gemeen bedoeld. Ik ben een komiek”, stelde Foxx, die vervolgens zijn excuses aanbood aan het tieneridool.

Cyrus is vooral bekend van de populaire kinderserie Hannah Montana en een gelijknamige film.


Jamie Foxx heeft diepe spijt van misplaatste seksgrap  (foto: DAG)

Wenger: "We blijven outsider voor CL-zege"

Arsène Wenger was gisteravond, na afloop van het duel in de kwartfinale van de Champions League tegen Villarreal (3-0), een gelukkig man. De overwinning zorgde ervoor dat zijn ploeg zich voor de halve finale van het miljoenenbal plaatste.

In de halve eindstrijd moet Arsenal het tegen Manchester United opnemen. "Maar ik wil eerst genieten van deze zege," liet Wenger in een eerste reactie weten. De trainer was van mening dat zijn ploeg, op basis van de aanvallende prestaties, terecht verder mocht. "We speelden om te winnen. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en snelheid die mijn spelers tentoongespreid hebben. Villarreal voelde zich geen enkel moment op haar gemak. We hebben momenteel veel vertrouwen, en dat is te danken aan de goede reeks in de competitie. We hebben dat kunnen overhevelen."

"Ik heb nooit twijfels gehad over deze selectie, maar de resultaten moeten er wel zijn. Nu deze er zijn, heb ik het volste vertrouwen en geloof in deze jonge spelersgroep," ging Wenger verder. "Wedstrijden tegen Manchester United zijn heel bijzonder. We houden er allebei van om op de aanval te spelen. Maar ik wil eerst genieten van deze zege. Arsenal is en blijft immers een super outsider voor de eindzege."

Metal Gear Solid 2 roman komt in november

Voor de echte Metal Gear Solid liefhebbers komt er in november een heuse roman uit. Deze zal niet over het nieuwste deel gaan, maar over het tweede deel van de populaire serie.

De roman wordt geschreven door Raymond Benson, die ook romans in de James Bond serie heeft gepend. Verdere details zijn nog niet bekend, buiten dan dat de roman eind november gaat uitkomen voor ongeveer 10 Euro.



Skil-Shimano oranje gekleurd voor AGR

Skil-Shimano verschijnt aanstaande zondag met zes Nederlanders aan de start van de Amstel Gold Race. De wielerformatie mag de Nederlandse klassieker rijden, omdat de ploeg over een wildcard beschikt.

Koen de Kort, Floris Goesinnen, Roy Curvers, Piet Rooijakkers, Albert Timmer en Theo Eltink zullen aan de start van de Amstel Gold Race verschijnen. De ploeg wordt gecompleteerd door Steve Houanard en Thierry Hupond.

Achter de naam van Curvers staat overigens nog een vraagteken. De wielrenner ging tijdens de Scheldeprijs Vlaanderen hard onderuit. Een onderzoek moet nog uitsluitsel geven over zijn deelnamen aan Nederlandse klassieker. Mocht de Curvers niet kunnen starten, dan neemt Tom Veelers zijn plaats over.

Rotterdam debatteert over islamoloog

In Rotterdam wordt vanmiddag over de islamoloog Tariq Ramadan gedebatteerd. Ramadan is in dienst van de gemeente Rotterdam als adviseur. De afgelopen weken lag hij onder vuur na een publicatie in de Gay krant wegens homo- en vrouwonvriendelijke uitspraken die hij gedaan zou hebben. 

Integratiewethouder Rik Grashoff, GroenLinks, heeft gisteren aangegeven alle vertrouwen te hebben in de islamoloog. Na een onderzoek besloot hij dat de Gay Krant een "onjuiste, tendentieuze en onvolledige" weergave van de uitspraken van Ramadan heeft gegeven. 

De grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam, zal tijdens de vergadering een motie indienen. Het contract van de islamoloog moet per direct worden ontbonden zo wil de fractie. Ook de VVD heeft al laten weten van Ramadan af te willen. 

Buiten het vertrek van Ramadan eist Leefbaar ook dat Grashoff opstapt. Overigens verwacht de partij niet dat beide moties worden aangenomen. De kans daarop is klein volgens de partij. 

Zwinkels en Cornelisse twijfelachtig bij ADO

ADO Den Haag-trainer André Wetzel moet er serieus rekening mee houden dat hij zondag in de wedstrijd tegen Willem II geen beroep kan doen op doelman Robert Zwinkels en middenvelder Yuri Cornelisse, aldus het AD. Het tweetal trainde deze week nog niet met de groep mee.

Richard Knopper (knie) en Aleksandar Rankovic (teen) vielen afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam uit met blessures, maar beide spelers zijn weer in staat om aan te sluiten bij de groepstraining.

Ook Bogdan Milic en Virgilio Teixeira hadden last van lichte blessures, maar kunnen weer aansluiten bij de groepstraining. Het tweetal zal zich samen met Pascal Bosschaart (zo goed als hersteld van een kuitblessure) richten op de kampioenswedstrijd van Jong ADO komende maandag tegen Jong FC Volendam.

Jong ADO heeft nog één punt nodig om de kampioensvlag in de reserve eerste divisie te kunnen hijsen.

'HSV volgt Boussoufa'

Het Algemeen Dagblad komt met het bericht dat het Duitse Hamburger SV de pijlen heeft gericht op Mbark Boussoufa. De 24-jarige aanvaller is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Belgische topclub Anderlecht.

Boussoufa speelde in zijn jeugdjaren voor Ajax en Chelsea, maar beleefde zijn daadwerkelijke doorbraak in het betaalde voetbal bij AA Gent. Na twee succesvolle seizoenen haalde Anderlecht hem in 2006 weg bij de Buffalo's.

Scouts van HSV houden momenteel de verrichtingen van Boussoufa goed in de gaten. De creatieve aanvaller is met negen competitiedoelpunten in 28 wedstrijden momenteel clubtopscorer van Paars-Wit.

Vitesse snuffelt rond in Kroatië

Vitesse is op zoek naar doelpuntenmakers en is daarvoor terechtgekomen in Kroatië. De Arnhemmers volgen de aanvallers Bojan Vrucina en Ermin Zec met meer dan gemiddelde belangstelling, zo bericht De Gelderlander.

De Bosniër Zec (HNK Sibenik) werd afgelopen zaterdag bekeken door een Arnhemse delegatie. De 21-jarige Zec trof in de competitie dertien keer doel tot nu toe en maakte eind vorig jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina. Zijn contract loopt na dit seizoen af, maar Sibenik heeft de optie de verbintenis tot medio 2011 te verlengen.

Vrunica (NK Slaven Koprivnica) is 24 jaar en trof dit seizoen al veertien keer doel. Zijn contract loopt medio 2010 af. Vitesse-trainer Theo Bos: "Het is duidelijk dat we doelpunten nodig hebben. We zijn op zoek naar een speler die ons daaraan kan helpen."

[NHL] Penguins, Devils winnen eenvoudig

De Pittsburgh Penguins hebben hun eerste wedstrijd tegen rivaal Philadelphia Flyers vrij eenvoudig gewonnen met 4-1. Ditzelfde resultaat werd behaald door de New Jersey Devils tegen de Carolina Hurricanes.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

De Penguins speelden vanaf het begin feller en gedisciplineerder dan de Flyers, die op alle fronten werden overklast. Sidney Crosby maakte een goal en een assist, en goalie Marc-Andre Fleury speelde een goede wedstrijd met een reddingspercentage van meer dan 96 procent. Pas in de laatste vijf minuten werd hij geklopt door Simon Gagne.

Coach Dan Bylsma: "Een van onze aandachtspunten was dat we sterk wilden starten. Dit deden we dan ook met de snelle powerplaygoal, maar dat was niet het enige. De hele eerste periode dwongen we ze op hun eigen helft te spelen, en dat willen we blijven doen."

Opvallend was dat Scott Hartnell vier keer naar de penalty-box moest, wat de Flyers in meerdere opzichten in het nadeel bracht. Ten eerste is de powerplay van de Penguins zeer sterk, ten tweede gebruiken de Flyers ook in de penalty kill hun sterkste forwards. Deze raken daardoor extra vermoeid.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

De Devils kwamen op voorsprong door een zeldzame goal van verdediger Mike Mottau, die slechts vijf goals in 179 wedstrijden maakte. Hij omspeelde Chad LaRose en scoorde met een afstandsschot. Het leek of de puck van richting werd veranderd, maar dat was niet het geval. Mottau zelf grapte dat het waarschijnlijk een gebrek aan snelheid van de puck was.

De Devils wisten de sterke aanval van de Hurricanes behoorlijk te beperken en stonden in geen enkele periode meer dan zeven goals toe. Ze scoorden pas nadat de Devils al met 3-0 voor stonden, Ray Whitney was de doelpuntenmaker. Jamie Langenbrunner maakte overigens al snel een einde aan de hoop van de Hurricanes, want 29 seconden later herstelde hij de voorsprong van drie goals.

De overige goals van de Devils kwamen op naam van Zach Parise en Patrik Elias.

'Wibi moet jaar op uitkering wachten'

Een nieuwe tegenslag voor concertpianist Wibi Soerjadi. Wibi heeft al een tijdje last van blootliggende gehoorzenuwen waardoor hij niet kan werken. Ondanks dat hij 12.500 euro per jaar aan verzekeringspremie kwijt is, weigert de verzekering hem op dit moment uit te betalen.

Zijn manager: ”We hebben alle spullen gisteren naar de advocaat gestuurd. Het is ongelooflijk dat de verzekering niet wil betalen. Er schijnt in de kleine lettertjes te staan dat er een wachttijd van een jaar is voor een eventuele uitkering. Wij dachten met een dochter van Lloyds, AON, goed te zitten. Maar niets is minder waar.”

Wibi hoort door de kwaal aan zijn gehoor alles vervormd en lijdt op dit moment al een ton schade. De manager: ”Hij kan echt niet spelen, en hij wil zo graag. We zeggen het ene concert na het andere af. De artsen van intussen twee academische ziekenhuizen zijn erbij betrokken. Met medicamenten wordt alles op alles gezet. Maar er is nog geen verbetering. Wibi moet zich ontspannen. Elke keer dat hij speelt neemt de frustratie toe.”

Wibi dacht verzekerd te zijn van een arbeidongeschikheidsuitkering, vanwege een polis die hij daarvoor heeft afgesloten. Echter, "Er is een wachttijd van 52 weken en de verzekering betaalt pas als Wibi echt halfdood is. Dat stadium hopen we nooit te bereiken."

De advocaat van Wibi is de zaak nu aan het bekijken. "Dit riekt naar malafide handelen. En een polis die niet deugt. Ik geef Wibi gelijk. Ons kantoor heeft nog nooit een rechtszaak voor Wibi verloren. Wij bekijken hoe we de zaak het beste kunnen aanpakken.”

Verzekeringsmaatschappij AON zegt in een reactie dat Wibi op de hoogte is van de voorwaarden die de verzekering stelt. "Hij had de keuze tussen wel of geen wachttijd van een jaar. Omdat het al zo’n dure verzekering is, heeft hij gekozen voor wel een wachttijd. Omdat hij het risico van een griepje of verkoudheid natuurlijk wel kan dragen. Dat hem nu iets anders treft, vinden wij ook tragisch. Maar wij gaan ervan uit dat iemand die zijn gezondheid verzekert, weet wat hij doet.”

[NBA] Play-off kandidaten bekend

De play-offdeelnemers van het NBA-seizoen 2008/2009 zijn bekend. In de Western Conference bleef het tot de laatste avond spannend, maar het is nu duidelijk. Veertien teams kunnen alvast gaan kijken wat ze volgend seizoen doen, de beste zestien gaan strijden om de felbegeerde NBA-titel.

De definitieve lijst met play-offdeelnemers vind je hieronder. Binnenkort zullen de teams uitgelicht worden in een uitgebreide special. De nummer 1 speelt tegen de nummer 8 van dezelfde conference, de nummer 2 tegen 7 etc. Er wordt volgens het best of seven principe gespeeld: het eerste team dat vier overwinningen boekt gaat door naar de volgende ronde. Het hoogst geplaatste team heeft altijd thuisvoordeel.

Western Conference

ThuisUit
Los Angeles Lakers (1)Utah Jazz (8)
Denver Nuggets (2)New Orleans Hornets (7)
San Antonio Spurs (3)Dallas Mavericks (6)
Portland Trailblazers (4)Houston Rockets (5)


Eastern Conference

Thuis Uit
Cleveland Cavaliers (1)Detroit Pistons (8)
Boston Celtics (2)Chicago Bulls (7)
Orlando Magic (3)Philadelphia 76ers (6)
Atlanta Hawks (4)Miami Heat (5)

Starbucks filialen NS stations openen deze zomer

Deze zomer gaan de langverwachte vestigingen van koffieketen Starbucks open op de stations Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Via de website lekkerwerkenophetstation.nl is exploitant Servex inmiddels begonnen met het werven van personeel.

Starbucks is momenteel alleen op luchthaven Schiphol vertegenwoordigd in Nederland. Na de vestigingen op de stations in Amsterdam en Utrecht moeten er ook vestigingen komen in Leiden en op het Centraal Station in Rotterdam. Michiel Jonker van de NS kan nog niet zeggen wanneer deze vestigingen geopend worden.

Ook de exacte openingsdatum van de filialen in Amsterdam en Utrecht kan Jonker nog niet noemen. Zelfs de locatie op Utrecht Centraal is nog niet bekend. Men denkt aan de plaats waar nu Café Hoog Centraal zit. Jonker stelt echter dat de eerste klanten binnen enkele maanden terecht kunnen bij Starbucks.

Starbucks heeft wereldwijd ongeveer vijftienduizend filialen. In de Verenigde Staten lijkt de populariteit van de keten, die sinds 1971 koffie serveert, af te nemen. Daar werden honderden winkels gesloten.

CD: Sleeping Beauties - Songs We Shouldn't Forget

Leo Blokhuis (popkenner pur sang en de wandelende muziekencyclopedie die ons onder andere bij de Top 2000 á GoGo van leuke feiten voorziet) en Ricky Koole (actrice en zangeres) gingen in 2007/2008 al het land rond met hun voorstelling Harmonium. Een niet alledaagse samenwerking waarin de twee de vergeten schoonheid van muziek proberen in het spotlicht te krijgen. Ook dit jaar toeren ze weer door het land. Liedjes die het verdienen om gehoord te worden, die te lang al niet in gedachten van velen meer voorkwamen of obscure liedjes die velen juist niet kennen worden tentoongesteld aan het publiek. Blokhuis vertelt verhalen en anekdotes over de liederen en Koole brengt ze, onder begeleiding van Wouter Planteijdt en Eric van Dijsseldonk, ten gehore.

[NHL] Rangers verrassen Capitals

De New York Rangers hebben hun eerste play-offwedstrijd tegen de Washington Capitals verrassend gewonnen. Man van de wedstrijd was Scott Gomez met een goal en twee assists.

De Rangers, die moeite hadden om het net te vinden in het reguliere seizoen, wisten een 1-0 achterstand om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Vervolgens kwamen de Capitals nog terug tot 3-3, waarna Brandon Dubinsky het duel iets voorbij de helft van de derde periode besliste.

In de eerste periode zag het daar echter niet naar uit. De Rangers werden volledig gedomineerd door de Capitals, getuige hun 14-4 nadeel in aantal schoten op doel en 16-11 achterstand in bodychecks. Zes van de veertien schoten kwamen van Alex Ovechkin, de sterspeler van de Capitals, die overal leek te zijn in de eerste periode. Ovechkin maakte uiteindelijk twee assists deze wedstrijd. Goalie Henrik Lundqvist hield de Rangers echter in de wedstrijd door zijn doel schoon te houden.

De tweede periode gaf een heel ander beeld, mede door de matig keepende en zenuwachtig ogende Jose Theodore en de ongedisciplineerd spelende Capitals. In de tweede periode moest hij drie goals toestaan in elf schoten, en niet één daarvan was uit een rebound of van richting veranderd. Dit gebeurde echter pas nadat Tomas Fleischmann de 1-0 maakte uit een assist van Alex Ovechkin. De doelpuntenmakers voor New York waren Scott Gomez, Nik Antropov en Markus Naslund. Voor Washington scoorde Viktor Kozlov zijn eerste playoff-goal in zijn carrière.

Theodore trok na afloop het boetekleed aan: "Er is geen excuus. Je moet belangrijke reddingen maken op de belangrijke momenten, en dat deed ik niet.". Theodore gaf verder toe dat hij niet ver genoeg uit zijn doel kwam bij de rush van Gomez. Bij deze goal leek het overigens of Sean Avery Mike Green liet struikelen waarna de kans van Gomez ontstond.

Aan de laatste goal, in de derde periode, had vooral Jeff Schultz schuld. Hij werd verslagen in een een-tegen-een situatie tegen Dubinsky, waarna deze een vrije doorgang naar het net had. Dit gebeurde echter pas nadat Alexander Semin de 3-3 maakte in het begin van de derde periode.

Nadal eenvoudig door in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van het Masters-toernooi in Monte Carlo. De Spanjaard was met 6-2 en 6-3 de Argentijn Juan Ignacio Chela de baas.

Nadal liep in de eerste set eenvoudig uit naar 4-0, maar daarna sloop er wat nonchalance in het spel van de Spanjaard Hij leverde tweemaal zijn service in en overleefde ook nog eens vijf breakpoints. Desalniettemin kwam zijn overwinning nooit in gevaar.

Nafal won de afgelopen vier edities van het graveltoernooi.

[NBA] Zesde plaats voor de Mavs

Dallas Mavericks hebben zich verzekerd van de zesde plaats in het westen van de NBA play-offs. De Houston Rockets werden met 95-84 verslagen.

Op de laatste avond van het reguliere seizoen kon er nog van alles gebeuren. De plaatsen twee tot en met 6 van het westen waren nog niet beslist. Het werden dan ook erg spannende momenten voor vele teams, zo ook voor de Rockets en de Mavs.

De Duitser Dirk Nowitzki weet, met al zijn ervaring hoe belangrijke wedstrijden af te maken, zo ook gisteravond. Hij eindigde met dertig punten en vijftien rebounds. De point guard Jason Kidd was goed voor elf punten en twaalf assists. Jason Terry mocht van de bank beginnen maar kreeg desondanks 35 minuten speeltijd en zorgde voor 23 punten.

Bij de Rockets was Yao Ming de topscorer met 23 punten. Verder zorgde Kyle Lowry voor vijftien punten en zeven rebounds. Luis Scola had een mindere avond en kwam slechts tot vijf punten. De Rockets behaalden dit jaar 53 overwinningen, wat hun een vijfde plaats opbrengt in de play-offs. Hun tegenstander zal Portland Trailblazers zijn, die vierde zijn geworden met 54 overwinningen. Dallas was goed voor 50 overwinningen en kwam hiermee op de zesde plaats. Hun tegenstander zal San Antonio Spurs, die derde zijn geworden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Dallas MavericksHouston Rockets95-84
Boston CelticsWashington Wizards115-107
Chicago BullsToronto Raptors98-109
Cleveland CavaliersPhiladelphia 76ers 110-111
Indiana PacersMilwaukee Bucks115-108
Memphis GrizzliesAtlanta Hawks98-90
Miami HeatDetroit Pistons102-96
Minnesota TimberwolvesSacramento Kings90-97
New York KnicksNew Jersey Nets102-73
Orlando MagicCharlotte Bobcats98-73
San Antonio SpursNew Orleans Hornets105-98
Los Angeles ClippersOklahoma City Thunder85-126
Phoenix SunsGolden State Warriors117-113
Portland TrailblazersDenver Nuggets104-74

VS legt NL'se 'bomlegger' 25 jaar cel op

De federale rechtbank in Washington heeft de Nederlandse terrorismeverdachte Wesam al-D. 25 jaar gevangenisstraf opgelegd. Daarmee verleende de rechter goedkeuring aan een deal die de Amerikaanse justitie met Al-D heeft gemaakt. Dat meldt het persbureau AP.

De Nederlandse Irakees bekende recent schuldig te zijn aan het in 2003 met anderen beramen van moordaanslagen op Amerikaanse militairen in Fallujah in Irak door bermbommen te plaatsen. In ruil voor zijn bekentenis krijgt hij 25 jaar gevangenisstraf in plaats van een proces waarin hij het risico loopt op een zwaardere straf.

Al-D. zal naar Nederland terugkeren om zijn straf hier uit te zitten. De rechter in Nederland zal de Amerikaanse straf omzetten naar Nederlandse maatstaven. Verwacht wordt dat de straf daardoor wordt verlaagd.

inFamous gaat massaproductie in


Twitter is een geweldige uitvinding sinds developers het gebruiken om ons op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van een game. Zo laat Sucker Punch ons via een Tweet weten dat er een aanpassing is in de status van hun PS3-exclusive inFamous. De game heeft een goldstatus bereikt en dat betekent dat de masterdisc onderweg is naar de fabriek om daar gekopieerd te worden naar de vele schijfjes die uiteindelijk in de winkels komen te liggen (vergezeld door een mooi plastic hoesje uiteraard).

De letterlijke Tweet:

One word: GOLD

inFamous zal eind mei te koop zijn.

Van Persie: "Het wordt kiele, kiele"

Arsenal bereikte gisteren ten koste van Villarreal (3-0 winst) de halve finale van de Champions League. Bij de Engelse club was Robin van Persie, die de heenwedstrijd miste door een liesblessure, één van de uitblinkers met een doelpunt en een assist.

In de 76e minuut haalde Arsenal-manager Arsène Wenger Van Persie van het veld en bracht Vassiriki Diaby erin. "Ik voelde mijn longen wel na een uur", aldus Van Persie na afloop van het duel in Londen tegenover de NOS. "Van tevoren was het al duidelijk dat ik niet de hele wedstrijd zou spelen. Gelukkig was de wedstrijd al in de knip. Het is best goed gegaan, ik heb twee weken amper gespeeld, zoiets voel je.”

Eind april neemt Arsenal het in de halve finale op tegen Manchester United. Mocht de ploeg van Wenger het tweeluik weten te winnen, dan plaatst de Londense equipe zich voor de finale in Rome. Van Persie: "Het wordt kiele, kiele en weer een topwedstrijd. Daar doe ik het voor."

Van der Sar: "Prioriteiten stellen"

Manchester United strijdt, dankzij de overwinning op FC Porto van gisteren in de kwartfinales van de Champions League, nog op drie fronten mee. De Engelse club is ook nog in de race voor de landstitel en de FA Cup. Eerder dit seizoen werd bovendien al de League Cup veroverd.

"We moeten kijken of we alle prijzen kunnen winnen, op een gegeven moment moet je prioriteiten stellen", aldus doelman Edwin van der Sar na de 1-0 zege in Porto . "We zullen niets laten lopen, maar bij kleine pijntjes kun je beter je krachten sparen." De trainer van United, sir Alex Ferguson, geeft de inmiddels 38-jarige keeper uit voorzorg tegenwoordig ook af en toe rust.

Obama's verdienden 2,6 miljoen dollar in 2008

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben in 2008 2,65 miljoen dollar (2 miljoen euro) verdiend. Het meeste geld kwam binnen door de boeken die Obama geschreven heeft. Dat maakte het Witte Huis gisteren bekend.

De Obama's gaven hun belastingaangifte vrij op 15 april, de deadline voor Amerikaanse belastingbetalers om hun inkomsten over 2008 op te geven. Obama en zijn vrouw betaalden 855.323 dollar (ongeveer 650.000 euro) belasting aan de federale overheid en bijna 80.000 dollar (bijna 60.000 euro) aan de staat Illinois, waar het stel woonde voordat Obama president werd.

Het Witte Huis maakte verder bekend dat de Obama's 6,5 procent van hun inkomen hebben gedoneerd aan 37 goede doelen. In 2007 verdiende de familie 4,2 miljoen dollar (3,2 miljoen euro).

Vice-president Joe Biden en zijn vrouw Jill verdienden in 2008 ruim 269.000 dollar (ruim 200.000 euro). Ook hij verdiende geld aan een boek. Daarnaast kreeg hij een salaris als senator.

Theissen: "Minder inhaalacties door diffusers"

Met het toestaan van dubbele diffusers binnen de Formule 1 wordt de afgesproken reductie van downforce dit seizoen niet behaald volgens Mario Theissen, directeur motorsport bij BMW Sauber. Het verlagen van de downforce was één van de afspraken om de spanning in de races terug te brengen.

BMW Sauber was één van de teams die had geprotesteerd tegen de dubbele diffusers, die dit seizoen vooralsnog alleen door Brawn GP, Toyota en Williams zijn gebruikt. Door de uitspraak van het hof zal het team zijn diffusers moeten aanpassen om de concurrentie met de andere teams weer aan te kunnen gaan.

"We zullen het besluit van het International Court of Appeal accepteren. Deze beslissing maakt dat we nu duidelijkheid hebben over de toepassing van de regels," aldus Theissen in een reactie. "De reductie van downforce en snelheden in de bochten, zoals is bedoeld door de 'Overtaking Working Group' toen de nieuwe regels zijn opgesteld, wordt echter niet bereikt. Daarnaast betekent dit besluit dat zeven teams veel moeten investeren om de noodzakelijke veranderingen aan hun wagens uit te voeren."

Van Hummel: "Ik behoor tot de topsprinters"

Kenny van Hummel eindigde gisteren in de Scheldeprijs achter sprintkanon Alessandro Petacchi als tweede.

"Mijn moment gaat snel komen, daar ben ik niet bang voor," aldus de Nederlander die binnen drie dagen voor de tweede maal tweede werd. Eerder werd de 26-jarige Nederlander in de Ronde van Drenthe tweede.

Op 250 meter van de streep zag Van Hummel dat links van hem een berg renners, onder wie Tom Boonen, Greg van Avermaet en Robbie McEwen, over elkaar heen duikelde. "Als ze niet waren gevallen, was ik ook wel tweede geworden. Ik was de rest al voorbij,” aldus de renner die de afgelopen jaren is gegroeid, al is zijn laatste zege alweer in 2007. Toen was hij de sterkste in de Ronde van Noord-Holland. "Ik ben het beu om elke keer na een goed resultaat te horen dat ik weer eens moet gaan winnen. Ik behoor tot de topsprinters. Ik ga hier met de besten mee, als ik dan geen topsprinter meer ben, weet ik het niet meer.”

Wilders komt met Fitna 2

Meestal krijgt een geflopte film geen vervolg, maar in het geval van Fitna ligt dat anders. Als het aan Geert Wilders ligt komt er een vervolg op zijn film. "Het wordt geen kopie van Fitna. Dit is de volgende fase", zegt de PVV-leider.

Wilders zegt hij dat hij dit keer wil laten zien wat de gevolgen zijn van de massa-immigratie uit moslimlanden. Naar eigen zeggen heeft hij al hulp aangeboden gekregen van professionele filmmakers. "Ik heb aanbiedingen van mensen uit New York en Hollywood, die in het verleden films hebben gemaakt die hier in de bioscoop te zien waren." Namen wil hij niet noemen.

Wilders gaat binnenkort naar Florida om fondsen los te praten. Volgend jaar moet Fitna 2 dan uitkomen.

De eerste film van Wilders verscheen in maart vorig jaar. Gevreesd werd voor boze reacties uit de islamitische wereld, maar dat viel allemaal mee. Wilders had tegen het kabinet gezegd dat de Koran verscheurd zou worden, maar in de film bleek hij dat afgezwakt te hebben. Maar later beweerde hij in de Tweede Kamer dat hij dat nooit gezegd heeft.

Toen minister van Justitie Hirsch Balin notulen naar buiten bracht van de gesprekken, maakte Wilders hem uit voor leugenaar. Maar de PVV-leider is er later nooit meer op terug gekomen. Dat is opmerkelijk omdat hij de minister had kunnen laten aftreden als hij gelijk had gehad.

Dit keer gaat Wilders overigens niet praten met de terrorismebestrijders en minister om ervoor te zorgen dat reacties niet te negatief uitpakken voor Nederland. "Ze lezen het maar in de krant."

Huizenbezitters in problemen door crisis

Het aantal huiseigenaren dat kampt met betalingsproblemen neemt in 2009 en 2010 fors toe. Door de financiële crisis dreigen tussen de 100.000 en de 140.000 huizenbezitters problemen te krijgen met de hypotheeklasten. Dat meldde de Volkskrant vandaag op basis van cijfers van ING, een van de grootste hypotheekaanbieders van Nederland.

Het gaat volgens de krant om één op de twintig huizenbezitters. De toename van het aantal huiseigenaren dat financieel in moeilijkheden geraakt, heeft vooral te maken met de stijgende werkloosheid. Die stijgt volgens cijfers van het Centraal Planbureau in 2010 naar 8,5 procent van de beroepsbevolking.

ING heeft 16 procent van de Nederlandse hypotheekmarkt in handen. De bank schat dat 5 procent van zijn klanten over twee jaar de hypotheekkosten niet meer kan opbrengen. Dat is drie keer zoveel als een jaar geleden.

  (foto: ANP)

Aantal kinderen met alcoholvergiftiging stijgt

Het aantal kinderen dat met spoed is opgenomen in een ziekenhuis na overmatig alcoholgebruik is vorig jaar met 13 procent gestegen naar 337 kinderen. De gemiddelde leeftijd van de 'comadrinkers' was 15 jaar, iets jonger dan in 2007 (15,3 jaar). Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde gegevens die zijn aangeleverd door zestig verschillende ziekenhuizen.

Het betrof bijna evenveel meisjes (48 procent) als jongens (52 procent). Het jongste slachtoffer was 11 jaar. Het gemiddelde bloedalcoholgehalte van de opgenomen kinderen was 1,9 promille, vergelijkbaar met de hoeveelheid van ongeveer tien standaardglazen.

Nog even wachten op DLC voor Saints Row 2

Dat releasedates in de gamewereld weinig meer zijn dan een ruwe indicatie mag ondertussen duidelijk zijn. Het gebeurt regelmatig dat een game op maanden, of zelfs jaren afstand zit van de beoogde uitgave datum. Waar gaat het heen met de wereld? Nu blijkt ook THQ wat meer tijd nodig te hebben om de beloofde Downloadable Content af te maken.

THQ Saints Row 2: Ultor Exposed was gepland voor 16 april. De uitbreiding zal nieuwe missies, voertuigen, kleding en meer bevatten. Zie voor meer details het interview met Tera Patrick. Blijkbaar lukte het THQ niet deze uitbreiding af te hebben vóór de 16e. Je mag nu 23 april in je agenda markeren. Maar doe het met potlood, want je weet maar nooit of het nog verder uitgesteld zal worden.



Je Homies zullen het nog even moeten redden met de zelfde kleren..

Nieuw magazine over scheiden

De overvloed aan tijdschriften heeft de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) niet tegengehouden met een nieuw magazine op de markt te komen. Tijdschriften over trouwen, kinderen krijgen en huizen kopen waren er al en nu hebben we er een tijdschrift over scheiden bij. In 'Verder' kan men informatie vinden over bijvoorbeeld alimentatie en tips over hoe met de kinderen te praten. Verder staan er ook luchtige onderwerpen in zoals relatiegerechten en de opvallendste hollywoodsscheidingen.

Het vFAS vond het tijd worden voor een dergelijk tijdschrift, omdat vrijwel iedereen direct of indirect met een scheiding te maken krijgt. Eén op de drie huwelijken wordt voor de dood hen scheidt ontbonden. Het doel van het magazine is, volgens vFAS, mensen te informeren over de juridische, emotionele en sociale aspecten van een scheiding. Voorzitter van vFAS, Anke Mulders: 'Wij hebben dagelijks met deze onderwerpen te maken. Op deze manier willen we mensen van wie de relatie verandert, helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat ze op een goede manier verder kunnen met hun leven. Dat verklaart ook de naam.'

De eerste uitgave van Verder heeft een oplage van vijfendertigduizend exemplaren. Het merendeel wordt gratis door vFAS advocaten verspreidt. Ook is het tijdschrift verkrijgbaar bij gemeentehuizen en bibliotheken.

Collector's Edition God of War III alleen voor 'oude' PS3's?


Eerder was het nog niet zeker of Kratos' derde avontuur ook een Collector's Edition zou opleveren. Maar vandaag is op de Playstation Weblog een bericht verschenen met de simpele vraag wat de fans het liefst zouden zien in de Collector's Edition. Het lijkt er dus op dat we inderdaad een speciale editie van God of War III kunnen verwachten.

Op de weblog wordt een aantal keuzes gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een cd met de soundtracks, artwork, en figurines. Ook wordt er geopperd om deel 1 en 2 van God of War bij de Blu-Ray disc te zetten. Het probleem dat dan mogelijk zou optreden, is dat alleen de Playstations die Backwards Compatibility ondersteunen er dan gebruik van zouden kunnen maken. Of Sony zou een andere 'tweak' moeten vinden om de games alsnog op de nieuwere systemen te laten draaien.

Mocht je Sony willen helpen met beslissen, dan kun je hier de survey invullen. Door het onderzoek in te vullen kun je prijzen winnen. Wél is het noodzakelijk een account aan te maken voor de website.

Ubisoft 'morst' details over Assasin's Creed II

Ubisoft is weer eens bezig aan een groot project. Uiteraard gebeurt het wel eens dat er een detail over de game 'lekt' als voorzetje voor de hype. In het maandblad GameInformer zijn een aantal van deze 'gelekte' details aan het licht gebracht.

Zoals ook het geval was bij het eerste deel van Assassin's Creed zal de game gebaseerd zijn op historische gebeurtenissen. Interessanter, wellicht, is de grote hoeveelheid van Da Vinci-achtige gadgets die beloofd zijn voor deze game. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde vliegmachine van Da Vinci:

"Among many of da Vinci's inventions that will feature in the game is his legendary flying machine, which is perhaps more of a glider than anything else, as he'll be kept aloft with warm air currents rising off Ezio's allies during a particular mission."

Hoewel Altaïr in het eerste deel als meester-assassin wél in staat was 10 man tegelijkertijd te doden met een werpsterretje, kon hij een beetje water niet overleven. In Venetië, waar het tweede deel zal plaats vinden, zal een heus kanalensysteem zijn en dit maal zal de held wél in het bezit zijn van zijn zwemdiploma.

Maar er is meer. Ubisoft laat weten dat er dit maal meer vijanden zijn en dat deze naarmate de game vordert zelf ook vaardiger worden. Denk dus maar niet dat jij de enige persoon zal zijn die met parkour-moves over de daken van Venetië rent.

Er zal veel veranderd worden aan de personages en de omgeving ten opzichte van het eerste deel. Ga er bijvoorbeeld maar niet van uit dat de hoofdpersonage altijd een zwaard op zak heeft. Het zal in het tweede deel dus belangrijker worden te improviseren bij een conflict. Je zal de vijand dus met de blote hand moeten vloeren, een manier vinden om zijn wapens te ontnemen, of gewoon hard weg rennen. In het tweede deel zal het belangrijk subtiel te werk te gaan en niet de aandacht te trekken van de wachters. Ook zijn er nieuwe manieren bij gekomen om te voorkomen dat de aandacht op je gevestigd wordt.

"Tearing down posters, taking out witnesses or paying them off were all mentioned as viable ways to keep the heat off you."

Eerder was er al een teaser uitgekomen:

Boek: Roos Boum - Du vin, du pain... du pindakaas?

De meesten kennen de uitdrukking wel: 'Leven als een God in Frankrijk'. We vragen ons allemaal wel eens af of dit mogelijk is. Op deze vraag kan schrijfster Roos Boum volmondig 'ja' antwoorden. Zij gooide haar levensdoel om en pakte haar boeltje. Ze vertrok naar het platteland van Frankrijk om daar als God te leven... en vooral te genieten. In haar boek Du vin, du pain... du pindakaas? beschrijft zij hoe ze tot dit besluit is gekomen en hoe haar leven er nu uitziet. Een opmerkelijk, maar vooral humorvol verhaal van een emigrerende Nederlander.

Groeiboekje alleen in het Nederlands

Het kabinet gaat niet meewerken aan het vertalen van het groeiboekje in het Berbers en Arabisch. Het groeiboekje wordt gebruikt op het consultatiebureau en bevat informatie over de vorderingen die een baby maakt.

Minister Van der Laan (integratie) heeft dat aan CDA-kamerlid Van Toorenburg beloofd. Zij verbaast zich over deze wens uit allochtone hoek, en is niet van plan mee te werken aan vertaalde groeiboekjes voor allochtone ouders die de Nederlandse taal niet beheersen. Van Toorenburg: "Als ouders geen goed Nederlands spreken, dan gaan we ze niet helpen met vertalingen, dan moeten we zorgen dat ze bij het consultatiebureau de deur uitgaan met onder de arm een inburgeringscursus Nederlands."

Uitstappen uit JSF kost bijna 873 miljoen euro

Als Nederland nu uit het programma voor de Joint Strike Fighter (JSF) stapt, kost dat op zijn minst bijna 873 miljoen euro. Nederland doet sinds 2002 mee aan de ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig en heeft daarin inmiddels ruim 760 miljoen euro gestoken.

In ruil voor deze investering krijgt de Nederlandse industrie opdrachten voor de JSF waarover zij een percentage moet afdragen aan de Staat. Die gemiste afdracht zit nog niet in de uitstapkosten.

Dat blijkt uit een bijvoegsel van de jaarrapportage 2008 over dit project, dat staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Tweede Kamer had de jaarrapportage onlangs teruggestuurd naar de staatssecretaris, omdat zij vond dat er te weinig en niet overzichtelijke financiële informatie in stond.

Verder blijkt dat Defensie tussen 2008 en 2023 bijna een kwart van haar totale investeringsbudget (22,5 procent) zal gebruiken om de F-16-gevechtstoestellen te vervangen voor de aanschaf van de JSF/F-35).

Piranha Bytes laat de setting van Risen zien

Piranha Bytes, de Duitse ontwikkelaar van de Gothic serie is een nieuw spel aan het ontwikkelen, genaamd Risen. Na een geschil met uitgever JoWooD is Piranha Bytes op eigen voet verder gegaan. Omdat JoWooD nog een deel van de rechten heeft op het merk Gothic, is Piranha Bytes verder gegaan met een nieuw merk.

Nadat zondag een heleboel screenshots online kwamen, volgt nu ook een trailer.

'Janga laat positieve indruk achter bij RKC'

Christy Janga maakt mogelijk zijn rentree in het betaalde voetbal, aldus Voetbal International. De middenvelder werkte onlangs een stage af bij RKC Waalwijk.

Bij de Waalwijkers liet Janga, die vroeger onder de achternaam Bonevacia speelde, gedurende zijn proefperiode een goede indruk achter. Momenteel speelt hij zijn wedstrijden voor zaterdaghoofdklasser Spakenburg.

Eerder droeg de 23-jarige Janga achtereenvolgens het shirt van AZ, FC Emmen en HFC Haarlem. In 2007 liet hij zijn contract bij Emmen ontbinden, waarna hij het seizoen in Haarlem afmaakte.

Geen vrolijk welkom van Bane in Batman: Arkham Asylum

Dat Batman: Arkham Asylum boordevol bekende en bekende schurken zou zitten wisten we al, maar wel bekende schurken wisten we nog niet precies. Vorige maand werd bekend dat de trouwe sidekick van de Joker, Harley Quinn, in de game zou zitten. Vandaag voegen we daar Bane aan toe. Verwacht maar vast geen hartelijk welkom van de beste kerel. Batman: Arkham Asylum komt later dit jaar uit voor de Xbox 360 en Playstation 3.

Bondscoach Haan stopt bij Albanië

Arie Haan is niet langer de bondscoach van Albanië. De nationale voetbalbond maakte woensdag bekend dat beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan.

Het opstappen van Haan heeft onder andere te maken met de prestaties in de WK-kwalificatie. Uit de eerste twee duels haalde Albanië vier punten, maar daarna begon Haan met zijn team aan een slechte reeks.

Met slechts zes punten uit zeven duels staat Albanië nu op de vijfde plaats in groep 1 van de kwalificatie. Plaatsing voor het WK in Zuid-Afrika is daardoor bijzonder ver weg.

Man mag niet plassen tijdens God Bless America

Een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie heeft gisteren een rechtszaak aangespannen namens een man, die niet mocht gaan plassen terwijl het patriottische lied God Bless America (God Zegene Amerika) werd gespeeld.

Bradford Campeau-Laurion wilde even naar de wc tijdens een pauze van een baseballwedstrijd in New York. Een agent wilde hem echter niet laten gaan omdat op dat moment God Bless America werd gespeeld. Campeau-Laurion zei daarop dat het lied hem niet interesseerde.

De agent zei daarop dat Campeau-Laurion het land maar moet verlaten als hij niet van Amerika houdt. Vervolgens werkten twee agenten hem het stadion uit.

Campeau-Laurion vindt dat hij niet gedwongen mag worden mee te doen aan "patriottische activiteiten". Hij eist een schadevergoeding en een rechterlijk bevel om herhaling te voorkomen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.