[Terugblik] December

Terugblik december:

Op de eerste decemberdag van 2006 werd bekend dat Henrik Larsson naar Manchester United verhuisde. De Zweedse spits gaat in januari op huurbasis naar de Engelse topclub. Larsson is echter niet de enige spits waar de club van Edwin van der Sar in geïnteresseerd is. The Red Devils willen namelijk ook Duits international Miroslav Klose aantrekken in de winterstop. Jorien van den Herik stapte op 8 december op bij Feyenoord. Van den Herik was 14 jaar lang voorzitter van de Rotterdamse club, maar moest nu na veel bedreigingen en aantijgingen noodgedwongen zijn taken neerleggen.

Doordat blessures van zowel Joey Didulica als Khalid Sinouh voor problemen zorgden onder de lat bij AZ, werd Ronald Waterreus aangetrokken als tijdelijke vervanger. De ex-doelman van onder meer PSV wilde wel tot de winterstop het doel verdedigen, aangezien de Amerikaanse competitie toch stil ligt. Ook Ajax deed een nieuwe aankoop. Leonardo komt in de winterstop over van NAC Breda. De Amsterdammers hoeven slechts 750.000 euro neer te leggen voor de Braziliaanse aanvaller. Na een dik jaar is Alfred Schreuder eindelijk weer inzetbaar voor Feyenoord. De routinier kampte lange tijd met een achillespeesblessure.

Op 5 en 6 december werden de laatste deelnemers aan de tweede ronde van de Champions League bekend. Een week later werd de loting verricht. Uit de koker kwamen onder meer Barcelona – Liverpool en Real Madrid – Bayern München. PSV treft het Engelse Arsenal. Ook voor de UEFA Cup werd geloot. De drie Nederlandse clubs Feyenoord, AZ en Ajax ontmoeten respectievelijk Tottenham Hotspur, Fenerbahçe en Werder Bremen. José Mourinho doet wel vaker opmerkelijke uitspraken. Dit keer wilde hij topscorer Didier Drogba laten verdedigen. Volgens de Portugees zijn er namelijk problemen in de defensie bij Chelsea.

Co Adriaanse vond in het Oekriense Metalurg Donetsk zijn nieuwe werkgever. De trainer zat zonder werk na zijn vertrek bij FC Porto, afgelopen zomer. Bert van Marwijk is sinds 18 december werkloos. De Nederlandse coach werd ontslagen bij de Duitse subtopper Borussia Dortmund. Zowel Ajax-coach Henk ten Cate als AZ-trainer Louis van Gaal waren na afloop van hun onderlinge duel boos op scheidsrechter Braamhaar. De arbiter zou de uitslag hebben beïnvloed, voor beiden op een negatieve manier. Het werd 2-2 in de ArenA. Wiljan Vloet vertrekt aan het eind van het seizoen bij Sparta. Dat maakt hij bekend tijdens de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente.

Op het WK voor clubteams ging Europees kampioen FC Barcelona in de finale onderuit. De Spanjaarden waren wel beter, maar delfden toch het onderspit toen Internacional via Luiz Adriano vlak voor tijd de leiding nam. Real Madrid versterkte zich in december met drie spelers. De 18-jarige Braziliaan Marcelo, de 19-jarige Fransman Gonzalo Higuaín en de 20-jarige Argentijn Fernando Gago maken allen de overstap naar Europa. PSV wil zowel Roy Beerens als Ismail Aissati verhuren. Beerens speelt na de winter bij NEC, terwijl Aissati’s toekomst nog onzeker is. Toch kon de Marokkaanse Nederlander naar diverse Nederlandse clubs, waaronder Twente en Utrecht. Volgens diverse Saoedi-Arabische media vertrekt Luís Figo in de winterstop van Internazionale naar het midden oosten.

Submitter:  Bron: FOK!