Vloet vertrek bij Sparta

Tijdens de persconferentie, na afloop van de competitiewedstrijd tegen FC Twente, heeft Wiljan Vloet gisteravond gezegd dat hij aan het van dit seizoen vertrekt bij Sparta.

"Ik heb het gevoel dat ik door de club niet serieus wordt genomen," aldus Vloet over zijn relatie met de directie. "Ik heb hier een vakantiejob, ik zou hier veel meer willen doen. Maar de club wil rechtsaf en ik wil linksaf. En zo kan ik niet werken."

Vloet kreeg ook de afgelopen weken weer een aanvaring met enkele mensen binnen de top van Sparta. Nadat de belangrijke sponsor Hans van Heelsbergen in een interview had gezegd dat de peperdure aankoop Sani Kaita uit Nigeria op voorspraak van Vloet naar het Kasteel werd gelokt om vervolgens anoniem op de bank te belanden, eiste de trainer dat de directie via een persbericht zou uitleggen dat niet hij maar andere mensen met de Afrikaan op de proppen waren gekomen. Maar dat statement bleef uit.

"Ik wil als club doorgroeien," aldus Vloet. "Voorbeelden? Ik wil bijvoorbeeld een fulltime keeperstrainer en de club wil een parttimer. Ivan Cvetkov mag vertrekken, maar ik wil niet dat hij weg gaat. Hij speelt geweldig. Dat soort dingen. Ik heb heel veel ervaring als hoofd opleidingen, maar bij Sparta mag ik niet eens meepraten."