Stepanek vervangt Novak bij Tsjechië

Het Davis Cup-team van Tsjechië zal het tegen Nederland moeten stellen zonder Jiri Novak. De tennisser heeft teveel last van een blessure aan zijn rug. Radek Stepanek zal zijn landgenoot vervangen tegen het team van bondscoach Tjerk Bogtstra.

Novak werd geselecteerd nadat hij het voor elkaar kreeg om tot de derde ronde van de US Open te reiken. De pech blijft hem echter achtervolgen, aangezien hij al vaker langdurig geblesseerd was. Jaroslav Navratil, bondscoach van de Tsjechen, heeft behalve Stepanek ook nog de beschikking over Tomas Berdych, Martin Damm en Jan Hernych.

Het promotie/degradatieduel tussen Nederland en Tsjechië wordt van 24 tot en met 26 september gespeeld. De plaats van handeling is Leiden. De winnaar van deze wedstrijd is in 2007 verzekerd van een plekje in de wereldgroep. Bogtstra zei het volgende toen bekend werd dat Oranje tegen de Tsjechen zou uitkomen: "We zijn blij dat we wederom een thuiswedstrijd spelen, maar het wordt een zware dobber. Tsjechië heeft een sterk team, dus de loting is wat dat betreft ongunstig voor ons. Desalniettemin wordt het een interessante uitdaging."