Uitslagen WDT dag 5

De laatste tweede ronde partijen van de World Darts Trophy zijn gisteravond gespeeld er kwamen twee Nederlanders in actie en die moesten het tegen elkaar opnemen. Niels de Ruiter wist met 4-2 van Vincent van der Voort te winnen.

Martin Adams heeft in een zinderende wedstrijd weten af te rekenen met Tony O' Shea. Tony O' Shea won de eerste set met 3-0 de tweede set ging ook naar 'Silverback' en dus moest Adams alle zeilen bij zetten. Langzaam maar zeker kwam 'Wolffie' beter in zijn spel en toen Adams eenmaal op stoom was was er ook geen houden meer aan. In de achtste leg van de beslissende zevende set wist Adams zijn zesde dart voor de wedstrijd eindelijk het gewenste doel te laten bereiken.

Het jonge dartstalent in Nederland staat op doorbreken, nadat eerder Jelle Klaasen de Embassy wist te winnen, Michael van Gerwen goed presteerde op de IDL en ook nu weer in de kwarfinale staat heeft Niels de Ruiter diezelfde kwartfinale bereikt door Vincent van de Voort uit te schakelen. De Ruiter liet zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerde. Dit bleek ook wel uit zijn finishes ruim vijftig procent van de kansen die hij kreeg op de dubbels werd benut. Ook wist de Ruiter de hoogste uitgooi van 170 te noteren.

Mervyn King heeft zich met gemak weten te plaatsen voor de kwartfinale van de World Darts Trophy. King versloeg in vijf sets (4-1) Darryl Fitton. In de vijfde leg kon Fitton terug komen in de wedstrijd door 138 uit te gooien voor een 2-1 tussenstand in sets. Dit wist Fitton ook te gooien via twee maal een triple 20 en dubbel 9. King kon nog een tandje bij zetten en wist te wedstrijd vrij eenvoudig af te ronden.

Laatste wedstrijd in de tweede ronde ging tussen Ronnie Baxter en Martin Atkins. In een wedstrijd waar totaal geen spanning inzat wist Ronnie Baxter Martin Atkins behoorlijk te deklasseren het werd 4-0.

Programma kwartfinale donderdag

20:00 Michael van Gerwen (Ned) (6) - Mervyn King (Eng) (3)
22:00 Colin Lloyd (Eng) - Phil Taylor (Eng)

Programma kwarfinale vrijdag

20:30 Martin Adams (Eng) (2) - Niels de Ruiter (Ned) (7)
22:00 Ronnie Baxter (Eng) - Mike Veitch (Sch)

Submitter:  Bron: FOK!sport