Bruyneel: "Armstrong is onschuldig"

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, gelooft in de onschuld van de Texaan. Armstrong ligt onder vuur nadat L’Equipe onthulde dat de zevenvoudig Tourwinnaar in de Ronde van Frankrijk van 1999 zes positieve epostalen afleverde.

Bruyneel, die in ’99 Armstrong naar zijn eerste Tourzege begeleidde, is niet eens verrast door de berichtgeving van L’Equipe: ”We zijn al gewend geraakt aan al die aanvallen. Het doel is duidelijk: de reputatie en carrière van Armstrong besmeuren met leugens.” De Belg bezweert dat Armstrong tijdens zijn eerste Tourwinst geen doping gebruikte: ”Hij is onschuldig. Het bewijs is niks waard, want we hebben geen kans op verdediging.”

Gisteren sprak de Vlaming met zijn voormalige kopman: ”Natuurlijk is hij kwaad, erg kwaad zelfs. Maar als dit de prijs is die Lance moet betalen om zeven keer de Tour te winnen, dan zal hij die prijs betalen.” Volgens Bruyneel peinst Discovery Channel er niet over de sponsoring stop te zetten: ”Fransen zien Amerikanen alleen graag komen als het is om wijn te kopen. Bij Discovery Channel zijn ze op de hoogte van de hetze. Dit is voor hen geen reden de sponsoring stop te zetten.”