Erwin Koeman nieuwe trainer Feyenoord

Erwin Koeman volgt Ruud Gullit op als trainer van Feyenoord. Koeman komt over van RKC Waalwijk, waar hij het afgelopen seizoen debuteerde als hoofdtrainer.

Erwin Koeman was in het seizoen 2003/2004 nog actief als assistent-coach bij PSV en leek door Guus Hiddink te worden klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap. Toen Hiddink besloot naast technisch directeur ook hoofdtrainer te blijven, vertrok Erwin Koeman naar RKC om als hoofdtrainer op eigen benen te staan. Met een negende plaats presteerde hij met RKC goed, maar nog niet uitmuntend.

Oud-international Koeman begint nu op 1 juli in Rotterdam. De 43-jarige Groninger stond bovenaan het lijstje van Feyenoord en was ook de enige kandidaat waarmee de club gepraat heeft. Zaterdagmiddag zal de nieuwe trainer aan pers en fans worden gepresenteerd.

"Ik ben enorm trots dat een club als Feyenoord bij mij terecht is gekomen. Het is een fantastische uitdaging om in Rotterdam aan de slag te gaan. Het feit dat de directie van zo´n megaclub vertrouwen in mij heeft, doet me ontzettend goed.", aldus Koeman op de website van Feyenoord.