Derde deel Soldier of Fortune aangekondigd

Activision heeft een derde deel aangekondigd in de beruchte Soldier of Fortune serie first person shooter games. Rond de uiterst beruchte franchise is het al stil geweest sinds het tweede deel, Soldier of Fortune: Double Helix, in 2002 verscheen. Het is onbekend of Ravensoft de ontwikkeling van dit derde deel, genaamd Soldier of Fortune: Pay Back, ook op zich zal nemen. Tijdens de E3 die begin volgende maand plaats vindt zou er meer informatie vrij kunnen komen. Wellicht horen we dan of je in Soldier of Fortune: Pay Back wederom in de huid kruipt van John Mullins. En eveneens of je weer in dienst bent van de geheime VN-organisatie 'The Shop'.

De eerste Soldier of Fortune met name kon op hevige kritiek rekenen vanuit politiek en maatschappij vanwege erg bloederige taferelen. Het was mogelijk om bijvoorbeeld de ingewanden bij mensen naar buiten te laten komen door op de maag te schieten.


Ready, set, go!

Activision liet eveneens weten dat dit deel niet in eerste instantie alleen zal verschijnen op de PC maar ook direct op Xbox 360 en PlayStation 3. Ook zouden we mogelijk al aanstaande november kunnen gaan genieten van de game, al lijkt dit onwaarschijnlijk vanwege het aantal grote releases rond het einde van dit jaar.



Screenshot uit Soldier of Fortune