FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 juni 2007

Breakfast at Sulimay's

We krijgen vaak de vraag gesteld hoe we nou al die leuke nummers selecteren voor ons muziekrubriekje 'Top of Flop'.

Een andere vraag, die jullie blijkbaar ook heel erg bezig houdt, is: "Klopt het dat er in de crew op de weblog alleen maar oudere mensen rondlopen?"

Het antwoord op die laatste vraag is: Nee, er zitten echt ook nog wel jonge mensen in de weblog crew.

En om op die eerste vraag terug te komen: Net als bij alle andere activiteiten hier op de weblog is dat het resultaat van goed overleg. Wekelijks trekken de muziekkenners van de weblog zich even terug in de lunchroom tegenover ons bloglokaal en worden de nieuwste single releases doorgesproken. We hebben één van die sessies even voor jullie op film vastgelegd. Op die bewuste dag waren aanwezig (in het filmpje van links naar rechts): FdBeer, cptmarco en Xessive.

Dode vrouw in weiland is geïdentificeerd

Icoon BinnenlandsDe dode vrouw die begin deze week bijna overreden was, is geïdentificeerd. De vrouw lag naakt en vol blauwe plekken in een weiland bij de manage Hippisch Centrum in Stadskanaal. Het gaat om een, vanaf halverwege juni vermiste, 38-jarige patiënte van een afdeling van Lentis (voorheen Geestelijke Gezondheidszorg Groningen).

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het stoffelijke overschot onderzocht. Hieruit kwam de conclusie dat de vrouw geen slachtoffer was van een misdrijf. De politie heeft het onderzoek afgesloten. Lentis kan over deze gebeurtenis geen informatie verstrekken.

EU blokkeert overname Ryanair

Icoon EuropaEurocommissaris Neelie Kroes van Mededinging heeft de overname van de Ierse maatschappij Aer Lingus door Ryanair geblokkeerd. Ryanair wil de bestaande verbindingen van Aer Lingus gebruiken om vluchten naar de Verenigde Staten en Canada te verzorgen. Dat plan kan nu niet doorgaan.

De Ierse regering wilde niet dat Aer Lingus, de nationale luchtvaartmaatschappij, overgenomen zou worden door de lowcostmaatschappij Ryanair. Kroes heeft aan deze wens voldaan omdat Ryanair na de overname vrijwel een monopolie zou bezitten op de Ierse markt. Deze marktmacht kan leiden tot minder concurrentie en hogere prijzen voor de consument. Het is pas de tweede overname die Kroes sinds haar aantreden blokkeert.

Ryanair is furieus over het besluit en heeft gezegd dat ze hiertegen in beroep zullen gaan bij het Europees Hof van Justitie.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

[upd] Krajicek vandaag niet meer in actie

Michaëlla Krajicek komt vandaag niet in actie op Wimbledon. De Nederlandse had als vierde partij op baan dertien moeten aantreden tegen de Engelse Katie O'Brien.

Vanwege de aanhoudende regen is de wedstrijd in de tweede ronde uit het dagschema geschrapt.

Update:
Krajicek speelt morgen op baan drie de eerste wedstrijd, welke om 12.00 uur zal beginnen mits het niet regent.

Gordon krijgt klap van z'n broer

Gordon heeft een flinke mep gekregen van zijn broer. De aanwezigheid van hun moeder weerhield broer Martin er niet van broerlief er eens flink van langs te geven.

De populaire zanger en relnicht heeft de klap te danken aan het feit dat hij zijn broer geen toestemming verleende T-shirtjes te verkopen buiten de Amsterdam Arena tijdens de concerten van de Toppers. Omdat Martin had gehoord dat Gordon hun moeder met een bezoekje ging vereren, besloot hij om ook maar eens een bezoekje te brengen bij moe Heuckeroth.

Maar de marktkoopman kwam niet voor een gezellig babbeltje. Hij ging verhaal halen bij de voormalige krullenbol. Tijdens dit zware gesprek haalde hij uit naar Gordon. De zanger heeft bevestigd aangifte te doen van mishandeling.


'Kon ik maar even bij je zijn' Wat Gordon betreft, was zelfs dat 'even' al te lang

Universe at War: Earth Assault krijgt cross-platform gaming

De nieuwe RTS-game Universe at War: Earth Assault van Petroglyph zal cross-platform gaming ondersteunen, want inhoud dat PC-gamers tegen 360-gamers kunnen spelen en andersom. De game gaat over een invasie van buitenaardse wezens op onze blauwe planeet die de mens moet tegenhouden. Petroglyph heeft eerder Star Wars: Empire at War ontwikkeld en de ontwikkelaar bestaat onder meer uit ex-werknemers van Westwood, bekend van de Command & Conquer-reeks.

Superoma vangt beer

De 87-jarige Cecilia Smith heeft een heus zwaargewicht gevangen. De dappere Canadese uit Noord Peninsula vlakbij Hawke's Bay, wist een beer van tweehonderd kilogram in de val te lokken.

Ze hoorde het beest rond haar huisje sluipen en zette een val. Het oude besje toonde geen ontzag voor de grote beer en schoot het beest dood.

"Het moeilijkste was om de beer in mijn pick-up truck te krijgen", vertelde de ervaren jaagster. Haar 81-jarige man moest eraan te pas komen om de beer op de auto te krijgen. Met behulp van wat touw en de boom in haar tuin is het hen gelukt het klusje te klaren.

"We bonden een touw om de beer en omdat ik het niet alleen afkon, kwam mijn man met zijn pick-up. Het touw sloegen we om een tak van een grote boom heen waarna we de beer omhoog hesen. Daarna reed mijn man de truck onder de beer waardoor we de beer konden laten zakken in de laadruimte van de pick-up", vertelde de vrouw vol trots over hun vangst.

Vrouw in Pick-up bovenop beer
Ms. Smith trots op de foto

Gebreselassie verbetert werelduurrecord

Haile Gebreselassie heeft in het Tsjechische Ostrava het werelduurrecord verbeterd. De Ethiopiër kwam tot een afstand van 21,285 km, bijna 200 meter verder dan het oude record.

Het oude record stond sinds 1991 op naam van de Mexicaan Arthuro Barrios met een afstand van 21,101 km. Die had het op zijn beurt overgenomen van Jos Hermens, die in 1977 tot een afstand van 20,944 km kwam. Gebrselassie, die al 17 keer eerder een wereldrecord brak, deed in 2002 in Hengelo ook al een aanval op het werelduurrecord, maar moest toen met kramp opgeven.

Gezeik wekt stroom op

De nieuwe woonwijk Meerstad, gepland vlakbij de stad Groningen, krijgt wellicht een unieke energiecentrale. De electriciteitscentrale gaat stroom opwekken uit de urine van de bewoners. Zo levert een plasje plegen nog wat op ook! Als de blaadjes weer gaan vallen, hoopt het waterschap Hunze en Aa's een overeenkomst te hebben gesloten over een proefproject.

"We hebben een adviesbureau gevraagd te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om urinescheiding toe te passen in het rioleringsysteem", zegt het afdelingshoofd schoon water bij het waterschap. "Als er urinescheiding toegepast wordt kan de urine rechtstreeks naar akkers met energiegewassen als koolzaad of maïs worden gevoerd. De energiegewassen zouden als brandstof kunnen dienen voor gistingsinstallaties in Meerstad die voor energie kunnen zorgen. Er zou zo een emissieloos Meerstad kunnen ontstaan."

Bijkomend voordeel voor het waterschap is dat op deze manier kan worden voorkomen dat chemische stoffen via het riool in het oppervlaktewater kunnen terechtkomen. De huidige techniek is nog niet toereikend dat de waterschappen de stoffen via de waterzuiveringsinstallaties eruit kunnen filteren.

Promovendus Corine Houtman komt volgende week met haar proefschrift. Dit proefschrift komt met het schokkende feit dat de afgelopen jaren steeds meer verwijfde mannelijke vissen worden ontdekt. De anticonceptiepil, die vrouwelijke hormonen bevat, zou de boosdoener zijn. De hormonen zouden namelijk via de urine in het riool zijn terechtgekomen.

Snellere auto's verbieden om CO2-uitstoot

Icoon EuropaAuto's die sneller kunnen rijden dan 162 km per uur rijden, moeten worden verboden binnen de Europese Unie. Dit zal moeten gebeuren om de uitstoot van CO2 in te perken. Dit stelde het Britse Europarlementslid Chris Davies voor.

"Het is waanzin om energieverslindende auto's toe te laten die veel sneller kunnen rijden dan de wettelijk toegelaten snelheden, op een moment dat de Europese Unie zich zorgen maakt over haar energiebevoorrading", aldus Davies. Daarom stelt Davies voor om de maximumsnelheid van auto's te beperken. Dit betekent toch nog steeds meer dan 25 % van de maximumsnelheid in de meeste Europese landen. De auto's zouden door deze maatregel minder benzine gaan gebruiken en minder CO2 uitstoten.

Davies leidt het debat over de hoeveelheid inspanning die vanuit de autofabrikanten geleverd moet worden om de CO2 uitstoot te verminderen. Hij hoopt dat de uitstoot in 2015 met een kwart verminderd kan worden, tot 120 milligram CO2 per kilometer

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Maduro kan tussen clubs kiezen

Hedwiges Maduro staat in de belangstelling van een aantal Europese ploegen, waaronder Fiorentina, Lazio Roma en Werder Bremen. De middenvelder van Ajax was samen met Jong Oranje actief op het EK voor spelers onder de 21 jaar.

Het huidige contract van Maduro loopt nog door tot volgend jaar zomer. Mede hierdoor zijn er geruchten in omloop over de toekomst van de speler. Ajax heeft eerder al laten weten het contract van de middenvelder vooralsnog niet te verlengen. Dit zou wel kunnen gebeuren als hij zich gedurende het komende seizoen verder weet te ontwikkelen.

Toch lijkt de kans dat Maduro meer speeltijd krijgt erg klein. Afgelopen seizoen kwam de speler onder trainer Henk ten Cate nauwelijks in actie. Hierdoor is het aannemelijk dat de middenvelder deze zomer zal vertrekken.

Celtic in de markt voor Rigters

Maceo Rigters staat in de belangstelling van Celtic. De Schotse ploeg heeft zich bij NAC Breda, de club van de voetballer, gemeld. De Brabanders maakten dit woensdag bekend.

Rigters was de afgelopen weken actief met Jong Oranje op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Als klap op de vuurpijl wist deze ploeg de titel binnen te halen. Bovendien werd de aanvaller van NAC Breda ook nog eens topscorer van het toernooi. Hij maakte namelijk vier doelpunten.

De huidige overeenkomst van Rigters loopt nog door, maar de speler zou onder bepaalde voorwaarden toch mogen vertrekken. Celtic heeft al twee Nederlandse spelers onder contract staan, namelijk Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno.

Discovery maakt ploeg Tour bekend

Johan Bruyneel, de ploegleider van Discovery heeft zijn team voor de komende Tour de France bekendgemaakt.

De renners die in Londen van start gaan zijn de Oekraïner Jaroslav Popovitsj, de Rus Vladimir Goesev, de Spanjaarden Egoi Martinez, Alberto Contador en Benjamin Noval, de Portugees Sergio Paulinho, de Amerikanen Levi Leipheimer en George Hincapie en de Litouwer Tomas Vaitkus.

Meisjes doden aanrander

Icoon MisdaadIn het West-Duitse Essen is vandaag een eigenaar van een snackbar doodgestoken toen hij probeerde een 14-jarige medewerkster aan te randen. Dit meldden Duitse media vandaag.

De 36-jarige eigenaar viel de 14-jarige na sluitingstijd lastig met seksuele handelingen waarop de 15-jarige, eveneens medewerkster van het bedrijf, haar te hulp schoot. Hierop probeerde de man haar aan te vallen. De 15-jarige greep toen een mes en stak de man neer. De openbaar aanklager beroept zich vooralsnog op het noodweerexces.

Met dank aan Andyy voor de submit.

Brits repaircentre gooit de handdoek in de ring

Mensen die liever lange wachttijden willen ontwijken met hun Xbox 360 kunnen bij defecten ook naar een aparte reparatiedienst uitwijken. Micromart is een Britse reparatiedienst voor gamesconsoles.

Het is jullie vast niet ontschoten dat de laatste tijd de verhalen omtrent defecte consoles als paddestoelen uit de grond schoten, iets waar we jullie zo goed mogelijk van op de hoogte hebben geprobeerd te houden. Nu zijn de negatieve verhalen van consumenten leuk en aardig, maar dat zijn uiteindelijk altijd maar verhalen waarvan je je af kunt vragen wat er waar van is.

Nu is er echter een ontwikkeling op het repair-front die op z'n minst opmerkelijk te noemen is. Slechts achttien maanden na launch besluit MicroMart Ltd niet langer reparaties uit te voeren aan Xbox 360 consoles die de Red Ring of Death tonen.

De website zegt er het volgende over:

Micromart has now withdrawn from offering a Repair Service for the dreaded 3 Red Lights fault.

This problem is endemic on the XBox 360 console and the volume has made this repair non-viable.

Other repairs to the XBox 360 are still being supported.


Hotelslopers gezocht

Icoon OpmerkelijkDe hotelketen NH Hoteles in Spanje is op zoek naar gasten die hun stress willen afreageren op de inrichting van een van hun hotels. Ze zijn welkom in een hotel in Madrid om de zaak kort en klein te slaan met behulp van sloophamers.

Na de sloopactie, die op 3 juli zal plaatsvinden, zal het hotel gerenoveerd worden. Een team psychologen zal de dertig kandidaten selecteren door middel van een krachtproef, een psychologische en een medische test. De uitverkorenen voor de 'roomolition' krijgen behalve een sloophamer tevens een helm om verwondingen te voorkomen.

Niet alleen de 146 kamers mogen gesloopt worden. Ook de receptie en andere ruimtes mogen onder handen genomen worden door de toekomstige slopers.

Met dank aan Corne159 voor de submit.

[Gerucht]Op E3 grote XMB- en PSStore-aankondiging?

Neem het met een korreltje zout ter grootte van een klein dorp, maar als we PS3-forum-user shinblade mogen geloven komt Sony op de E3 met een firmware-update die het mogelijk zal maken om ook in het Games- en Movie-menu folders te gebruiken. Nu staat alles in een lange rij wat niet handig werkt. Daarnaast zal er een nieuw menu gemaakt worden, getiteld 'Profile'. Hier zul je je gamerscore, trophies, plaatjes en logs bekijken. Deze info zal ook vanuit Home voor de bezoekers van je apartement beschikbaar zijn.

Trophies zullen ook op een andere manier in Home te bezichtigen zijn; je kan ze op je T-shirt dragen. Je kiest een T-shirt die je avatar aantrekt, vervolgens kies je de Trophy waar je mee wilt pimpen en deze zal als graphic op je T-shirt afgebeeld worden.

Tot slot zal de Store een flinke make-over krijgen. De navigatie zal meer console-georiënteerd zijn, met een efficiëntere lay-out. Dit primair omdat de Store niet in staat zal zijn de hoeveelheid en diversiteit aan content die Sony van plan is de komende tijd uit te brengen, te verwerken in zijn huidige vorm.

Doden en grootschalige stroomuitval in Griekenland

Icoon WeerHoewel het einde in zicht lijkt, gaat Griekenland onverminderd gebukt onder het juk van een hittegolf. Het dodental is volgens Griekse media opgelopen tot zeker elf. In de regio Athene viel op grote schaal de stroom uit.

De vraag naar elektriciteit, voor vooral de airco's, was groter dan er geleverd kon worden. Ondanks de komst van relatief koelere lucht werd woensdag het in Athene nog altijd meer dan 45 graden, aldus de nationale meteorologische dienst. De verwachting is dat de situatie vanaf donderdag zal verbeteren.


Hoognodige verkoeling in Griekenland

Playboyfoto's kosten lijnrechter carrière

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft Ana Paula da Silva Oliveira van de FIFA-lijst met lijnrechters afgehaald omdat ze naakt in de Playboy van juli verschijnt. De 29-jarige Oliveira prijkt bovendien ook op de cover van de Braziliaanse uitgave.

De CBF vindt dat indiscreet en in strijd met de fatsoensregels. Oliveira staat sinds 2004 op de internationale lijst van assistent-scheidsrechters. Ze was onder meer actief op het olympische vrouwenvoetbaltoernooi in Athene. De Braziliaanse, die doorgaans in een roze outfit langs de lijnen rent, heeft 190.000 euro gekregen voor de naaktfoto's.


Toch Champ Car in Assen

Het TT-circuit in Assen krijgt er dit jaar toch een nieuw evenement bij: de Champ Car Races. Aanvankelijk slaagde de organisatie er niet in om de benodigde vergunningen te verkrijgen vanwege de geluidsoverlast. Vandaag maakte de provincie Drenthe bekend dat het alsnog toestemming geeft voor dit jaar en 2008.

De Champ Car Races vallen onder de zogenoemde twaalfdagenregeling. Het circuit in Assen mag maximaal twaalf dagen geluid produceren boven de standaard geluidsnormen.

Door de Superbikeraces 'uit te kleden', heeft het circuit ruimte kunnen maken voor de Champ Cars. De provincie Drenthe is hiermee akkoord gegaan.

Software charts UK

Er is weer een week voorbij, dus tijd voor nieuwe softwarecharts uit de UK. De nummer één blijft ongewijzigd, Forza 2 blijft bovenaan staan, maar daaronder hebben wel een aantal verschuivingen plaats gevonden. Opvallend is het aantal games gebasseerd op films/strips in de top tien. Fantastic Four, Pirates of the Carribean en Spider-Man 3 staan bij de tien meest verkochtte spellen van de afgelopen week en net buiten de top tien staat ook nog Shrek the Third. De complete lijst kun je hieronder bekijken.


Agent neemt skater in wurggreep

Icoon PolitieEen agent uit de Amerikaanse staat Arkansas flipte helemaal toen hij vijf jongeren op een skateboard over de stoep zag rijden. Politieman Joey Williams paste een wurggreep toe op één van de skaters en dreigde met pepperspray te spuiten, wanneer het meisje zich tegen haar ‘aanhouding’ bleef verzetten. Wat Williams echter niet wist was dat hij werd gefilmd en dat de beelden inmiddels op YouTube staan.

"Ze rijdt alleen maar op een skateboard, waarom poogt u haar te wurgen?" riep een tiener naar Williams. Hij antwoordde toen doodleuk dat de jongeren de regels van de stad maar moesten naleven. Later duwde Williams met een collega nog eens drie jongens tegen de grond. De Hot Springs Police waartoe de agressieve agent behoort heeft Williams inmiddels geschorst. De zaak wordt onderzocht.


Astana-renner Kessler positief

Matthias Kessler is bij een onaangekondigde dopingcontrole op 24 april, een dag voor de Waalse Pijl, positief bevonden op het gebruik van het verboden middel testosteron. De Duitse coureur van Astana eindigde als vierde op de Muur van Huy.

Het is nog wachten op de uitslag van de B-staal, tot die tijd is de Duitser op non-actief gesteld door zijn ploeg.

Kessler won vorig jaar, toen nog in dienst van T-Mobile, de Touretappe naar Valkenburg. De renner had de door de internationale wielerbond (UCI) opgestelde anti-dopingverklaring nog niet getekend.

Top of Flop User's Choice: The Point of no Return

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

cptmarco kreeg afgelopen vrijdag maar net voldoende steun voor zijn tip: Sigur Rós - Glósóli was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Magno:

"Ik ben een grote van van Italo Dance, daarom dit liedje: The Point of no Return.
gabry ponte is mijn held overigens "

Henin zonder moeite ronde verder

Justine Henin is er in geslaagd om zich voor de derde ronde van Wimbledon te plaatsen. De Waalse had nog geen uur nodig om zich van haar tegenstandster, de Russissche Vera Doesjevina, te ontdoen. De setstanden waren 6-0 en 6-4.

Voor de eerste set had Henin slechts twintig minuten nodig. Doesjevina werd compleet verrast door het spel van de Waalse tennister.

Ook in de tweede set was Henin de bovenliggende partij. Toch wist ze niet alle breakpoints te verzilveren, waardoor Doesjevina een aantal servicegames binnen kon halen. De Russin wist zelfs even op gelijke hoogte te komen, maar de Waalse wist zich te herpakken en de partij alsnog naar zich toe te trekken. Het laatste punt werd met een ace gemaakt.

Eva Mendes schaamt zich voor seksscène

Icoon FilmActrice Eva Mendes wil niet dat haar pappie haar nieuwe film ‘We own the night’ ziet. De 33-jarige Amerikaanse is bang voor de reactie van haar vader wanneer hij de seksscène die ze speelde met Joaquin Phoenix zal zien. "Ik huilde tijdens de opname, dacht aan mijn papa en hoopte dat hij dit nooit zou zien", aldus Mendes.

De seksscène ging de actrice niet makkelijk af. Ze moest zich van te voren moed indrinken. Mendes heeft een strenge katholieke opvoeding gehad. Vroeger ambieerde ze een loopbaan als non, uiteindelijk werd ze toch actrice. Ze vreest dat haar vader het niet zou overleven als hij de seksscène zou zien. Mendes wijt haar preutsheid aan haar katholieke opvoeding.

Mendes
Eva Mendes is niet altijd preuts

Koevermans mag niet weg bij AZ

De kans is groot dat Danny Koevermans volgend seizoen gewoon voor AZ speelt. De club is namelijk niet van plan om de aanvaller te laten gaan. Dit maakte Marcel Brands, directeur voetbalzaken, bekend. De reden hiervoor was het vernieuwde bod wat 1. FC Nürnberg heeft gedaan.

Brands voerde als reden aan dat de selectie van AZ geen potentiële vervanger binnen de gelederen heeft. Het huidige contract van Koevermans loopt nog door tot medio 2010. "En het is niet makkelijk om zo snel een gelijkwaardige spits te vinden die, zoals Koevermans vorig seizoen, goed is voor zo'n dertig goals."

In eerste instantie was het de bedoeling dat AZ Glen Salmon aan zou trekken. Deze aanvaller zou dan als opvolger van Koevermans kunnen fungeren. Toch erkende Brands dat de Alkmaarders, bij de eventuele komst van de speler van NAC Breda, aan kwaliteit zouden inleveren.

Bovendien sprak Brands tegen dat Koevermans niet in het plaatje van de trainer, Louis van Gaal, zou passen. "Er is wel tegen hem gezegd dat de spitsposities opnieuw ingevuld gaan worden", liet hij weten. Naast de eerdergenoemde spits beschikt AZ ook nog over Moussa Dembélé en de nieuwe aankoop Ariclenes da Silva Ferreira. Dit duo is echter niet te vergelijken met het niveau van Koevermans.

Verder zou AZ nog in de markt zijn om een vierde spits aan te trekken. Er zouden namelijk geruchten rond gaan dat Shota Arveladze zijn actieve carrière als voetballer gaat beëindigen.

Amy Winehouse kerft in buik bij interview

Icoon ShowbizzAmy Winehouse heeft zichzelf tijdens een interview met een journalist van het Amerikaanse tijdschrift Spin Magazine ernstig verminkt. Met een scherf van een gebroken spiegel kraste de 23-jarige zangeres de woorden I love Blake in haar buik. Ze ging tot deze bizarre daad over toen ze met het stuk glas op de foto was gekiekt. Dat beweert het Britse tabloid The Sun.

Het gonst al van maanden van de geruchten dat de Britse zangeres, bekend van de hit ‘Rehab’ in zichzelf snijdt. Eerdere sneden in de arm wezen daar al op. Winehouse beweerde toen echter dat die verwondingen waren veroorzaakt door een val die ze had gemaakt. Het is de eerste keer dat Winehouse in zichzelf sneed in aanwezigheid van een journalist.

Winehouse
Amy Winehouse

Met dank aan static voor de submit.

Michael Giacchino componeert soundtrack Turning Point

Michael Giacchino zal de soundtrack van de game Turning Point: Fall of Liberty gaan componeren. Turning Point: Fall of Liberty is een FPS die zich zal afspelen in een alternatieve Tweede Wereldoorlog. In de game vallen de nazi's in 1953 Amerika binnen bij New York en het zal aan jou zijn om Duitsers van het continent af te schoppen.

Giacchino was eerder verantwoordelijk voor de soundtracks van games zoals Medal of Honor en Call of Duty maar componeerde ook muziek voor films als Mission Impossible III en The Incredibles. Ook werkte hij mee aan tv-series zoals Lost en Alias.

Ook Magath wil Makaay hebben

Roy Makaay blijkt een gewilde speler te zijn, nadat hij bij Bayern München op een zijspoor is beland. Zo zou onder andere Feyenoord naar de diensten van de speler hengelen. Ook andere ploegen, die actief zijn in de Bundesliga, dingen mee naar de krabbel van de aanvaller.

Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat Makaay naar VfL Wolfsburg vertrekt. Felix Magath, oud-trainer van Der Rekordmeister, zwaait daar namelijk de scepter. Bovendien sluit de oefenmeester niet uit dat de Nederlander de Duitse competitie zal verlaten. "Alles is mogelijk."

De kans is groot dat Makaay vanaf volgend seizoen op de bank terecht komt. Bayern München heeft namelijk twee nieuwe aanvallers weten te contracteren, Luca Toni en Miroslav Klose. De Nederlander kwam in het verleden uit voor Vitesse, Tenerife en Deportivo La Coruña.

Meer informatie over voice actors in Stranglehold

Stranglehold belooft een game te worden die de grens tussen film en game zal doen vervagen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt is door het feit dat de game wordt geregisseerd door Jon Woo. Daarnaast zal de game een aantal bekende acteurs als voice actors gebruiken, naast Chow Yun-Fat die de hoofdrol op zich neemt.

Vandaag kondigt Midway aan dat Chow Yun-Fat vergezeld zal worden Arnold Vasloo, die je misschien kent als Imhotep uit de Mummy films en tevens uit seizoen 4 van de tv-serie 24. Ook zal Randall Duk Kim vertegenwoordigd zijn in de game. De meeste mensen zullen hem kennen als de keymaker uit de Matrix Reloaded.

Stranglehold zal uitkomen voor de Xbox 360, PS3 en PC en staat gepland voor een release in augustus van dit jaar.

Man zwemt in fontein en wordt gearresteerd

Icoon ShockingNadat er al eens een vrouw in de Trevifontein in Rome heeft gezwommen en daarvoor werd gearresteerd, was het nu de beurt aan een 22-jarige Amerikaan. Hij nam afgelopen weekend een duik in de historische 'della Barcaccia fontein' in Rome.

De man kleedde zich onderaan de Spaanse trappen uit en dook vervolgens het water van de 17e eeuwse fontein in. Dit maakte een Italiaans persbureau gisteren bekend. Toeristen hebben toe staan kijken totdat de man weggevoerd werd door de politie. "Hij wordt beschuldigd van een 'obscene act'", zo verklaart het Italiaanse persbureau AIG.

Twee weken geleden vond er ook al een incident plaats bij een van de grootste toeristische trekpleisters. Toen reed een dronken man de Spaanse trappen af met zijn auto. Ook hij werd gearresteerd.

De Spaanse trappen
De Fontana della Barcaccia

Serena Williams door op Wimbledon

Serena Williams heeft zich voor de derde ronde van het grastoernooi op Wimbledon geplaatst. De Amerikaanse, die het toernooi in 2002 en 2003 won, versloeg de Australische Alicia Molik met 7-6 en 6-3.

Molik, de nummer 75 van de wereld, knokte voor elk punt en dat leverde een mooi gevecht op. De Australische wist Williams zelfs driemaal te breken, maar zelf leverde ze vier keer haar opslag in.

De Ridder weg bij Celta de Vigo

Daniel de Ridder vertrekt bij Celta de Vigo. De oud-speler van Ajax had nog een contract tot medio 2010, maar is met de Spaanse club tot overeenkomst gekomen over een ontbinding van zijn contract.

Celta wist zich dit seizoen niet te handhaven in de Primera Division en speelt volgend seizoen dus een niveau lager.

Door zijn sterke optreden tijdens het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar, zal De Ridder waarschijnlijk niet lang hoeven te wachten op een nieuwe club. Er bestaat veel interesse voor de jeugdinternational uit zowel binnen- als buitenland.

Bosz tempert de verwachtingen

Ondanks de komst van Andwélé Slory, Luigi Bruins, Tim de Cler, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en misschien Roy Makaay, blijft men bij Feyenoord met beide benen op de grond staan.

Voor komend seizoen is de doelstelling een plaats bij de eerste vijf in de competitie, en deze wordt voorlopig niet gewijzigd. "We gaan nu niet ineens hoog van de toren blazen", aldus Peter Bosz die het optimisme tempert. "Dat is hier in het verleden veel te vaak gebeurd. Laten we nu eerst maar eens gewoon bij de eerste vijf eindigen en op die manier Europees voetbal veiligstellen. Dat blijft, in eerste instantie, gewoon onze doelstelling. De komst van Van Bronckhorst geeft in ieder geval aan waar we mee bezig zijn. We zijn hartstikke blij met zijn komst, hij is iemand die de jongere spelers in onze selectie bij de hand kan nemen", aldus Bosz.

Blijdorp past gorillaverblijven aan

Icoon BinnenlandsHet buitenverblijf van de gorilla’s in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zal drastisch worden aangepast om te voorkomen dat een van de mensapen in de toekomst kan ontsnappen. Dit maakte de directie van Blijdorp vandaag bekend. Het aanpassen gebeurt naar aanleiding van de ontsnapping van Bokito enkele weken geleden waarbij een 57-jarige bezoekster ernstig gewond raakte. Zij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De gracht rond het verblijf, nu nog vier meter breed en gevuld met water, wordt vervangen door een zes meter brede en vijf meter diepe greppel die niet gevuld zal worden met water. Ook zal er rond het buitenverblijf een vijf meter hoge wand komen met op drie plaatsen doorkijkmogelijkheden. Mensapen kunnen met geen mogelijkheid vijf meter hoog springen dus zou ontsnappen onmogelijk moeten zijn.

Het binnenverblijf wordt ook aangepast volgens de directie. Zo werd onlangs al halfdoorzichtige folie op de ruiten van het binnenverblijf geplakt om zo oogcontact tussen de apen en mensen onmogelijk te maken. De apen zullen binnen verblijven tot het buitenverblijf volledig klaar is. Blijdorp hoopt dat dat aan het einde van de zomer zal zijn.
Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Vijftien RPG's in ontwikkeling voor de PS3

Volgens het meest recente nummer van Dengeki PlayStation zijn er in totaal vijftien verschillende RPG's in ontwikkeling voor de PS3. Onder andere Final Fantasy XIII, Final Fantasy Versus XIII en Last Remnant. Het blad hield een onderzoek onder de ontwikkelaars van RPG's en interviewde er verschillende.

Dengeki geeft ook informatie over Shirokishi Monogatari (White Knight Story) van ontwikkelaar Level 5, die op de Tokyo Game Show indruk maakte op de bezoekers. De RPG was toen slechts voor 10% af, maar het werk vordert inmiddels. Volgens directeur Akihiro Hino zal de game een vernieuwend 'sense system', gevechtssysteem en een nog onbekend derde concept bevatten dat fans van het genre zal verassen.

Over de releasedata van de verschillende RPG's is nog weinig bekend. Sommigen van hen zijn zelfs nog naamloos en het is ook zeer te vraag of wij in Europa verwend gaan worden met deze bulk aan RPG's. Ze zullen de verkoop van de PS3 in Japan in ieder geval goed doen.



Een screen uit White Knight Story

Derde deel Soldier of Fortune aangekondigd

Activision heeft een derde deel aangekondigd in de beruchte Soldier of Fortune serie first person shooter games. Rond de uiterst beruchte franchise is het al stil geweest sinds het tweede deel, Soldier of Fortune: Double Helix, in 2002 verscheen. Het is onbekend of Ravensoft de ontwikkeling van dit derde deel, genaamd Soldier of Fortune: Pay Back, ook op zich zal nemen. Tijdens de E3 die begin volgende maand plaats vindt zou er meer informatie vrij kunnen komen. Wellicht horen we dan of je in Soldier of Fortune: Pay Back wederom in de huid kruipt van John Mullins. En eveneens of je weer in dienst bent van de geheime VN-organisatie 'The Shop'.

De eerste Soldier of Fortune met name kon op hevige kritiek rekenen vanuit politiek en maatschappij vanwege erg bloederige taferelen. Het was mogelijk om bijvoorbeeld de ingewanden bij mensen naar buiten te laten komen door op de maag te schieten.


Ready, set, go!

Activision liet eveneens weten dat dit deel niet in eerste instantie alleen zal verschijnen op de PC maar ook direct op Xbox 360 en PlayStation 3. Ook zouden we mogelijk al aanstaande november kunnen gaan genieten van de game, al lijkt dit onwaarschijnlijk vanwege het aantal grote releases rond het einde van dit jaar.



Screenshot uit Soldier of Fortune

Bank weigert 'dode vrouw' spaargeld te geven

Icoon FinancieelNegen weken lang heeft een bank in Albrighton, Groot-Brittannië, geweigerd een 77-jarige vrouw haar spaargeld uit te keren. De reden: de vrouw zou overleden zijn. Mary Welsby kreeg bij een bezoek aan de bank van een medewerker te horen: "Ik weet niet hoe ik u dit moet vertellen mevrouw, maar volgens onze gegevens bent u overleden".

Pas nadat de BBC zich met het gebeuren bemoeide gaf de bank haar fout toe. Ze heeft toegezegd het spaargeld van de vrouw, 3000 pond, bijna 4500 euro, zo snel mogelijk uit te keren. Ook zal de bank een bonus ter compensatie voor de schok geven. "Het was echt een schok voor me", aldus Welsby. "Ze hadden mijn geld zomaar weggegeven."

De bank zegt de fout te wijten aan een ‘ongeluk’. Banken mogen zonder een officiële overlijdensakte spaargelden van hun cliënten niet vrijgeven.

Petacchi ontkent dopinggebruik

De Italiaanse wielrenner Alessandro Petacchi ontkent met klem dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van doping in de afgelopen Giro d'Italia.

De Italiaanse sprinter van Milram, die vorige maand 'niet negatief' testte op een middel tegen astma, kreeg gisteren te horen dat de Italiaanse wielerbond een officieel onderzoek naar hem is gestart.

Petacchi, die last heeft van astma, zegt dat hij hoogstens af en toe een extra puf van zijn inhalator heeft genomen. "Maar ik heb absoluut niets illegaals gedaan", aldus de Italiaan in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. "Ik voel me verantwoordelijk voor de ploeg en weet dat de sponsor zich duidelijk heeft uitgesproken tegen het gebruik van doping. Maar wat kan ik doen om mijn onschuld aan te tonen?"

De 33-jarige sprinter won tijdens de Ronde van Italië dit jaar vijf ritten. Hij vreest nu door de beschuldigingen de Tour de France te moeten missen. Mocht Petacchi schuldig worden bevonden, dan kan hij twee jaar worden geschorst.

Takeshi's Castle

Een jaar of 8 verleden was ik in de zomer op vakantie in Oostenrijk. Het was slecht weer dus ik zat vaak achter de TV, waar ze elke dag een rare Japanse show lieten zien. Dit was mijn eerste confrontatie met de Japanse rariteiten, want een telefoonlijn met Internet was toen al heel wat.

De meesten van jullie zullen Takeshi's Castle niet kennen, het is een show waarin ongeveer 100 mensen proberen om het kasteel te veroveren. Om dat voor mekaar te krijgen, moeten ze langs een aantal hindernissen zien te komen. Ik zou zeggen: Neem even een half uur de tijd. In het begin is het wat saai misschien, maar na een minuut of 6 begint de fun.

15-jarige 'arts' en ouders aangeklaagd

Icoon OpmerkelijkHet artsenechtpaar uit India dat onder hun toezicht hun 15-jarige zoon een operatie liet uitvoeren, wordt aangeklaagd wegens poging tot moord. Beide artsen zijn opgepakt en zitten nog zeker twee weken in voorarrest. Ook de 15-jarige is aangeklaagd, maar die is ondergedoken voor justitie. Dit maakten de lokale autoriteiten van de staat Tamil Nadu gisteren bekend.

De vrouw die toen geopereerd werd in de privékliniek van het echtpaar Murugesan was volgens bronnen familie van de twee artsen en wil naar verluidt geen aanklacht indienen. De baby die bij de operatie ter wereld kwam maakt het goed.

Controls van Skate in beeld

De Tony Hawk serie stond in den beginne al niet echt dicht bij de werkelijkheid, maar hoe verder de serie vorderde, hoe groter dit verschil werd. Electronic Arts wil met Skate de "echte" skate-ervaring naar de huiskamer brengen. Dit maal zul je geen knoppen combinaties te onthouden die vervolgens een animatie triggert.
Hoe je dan wel je kunstjes zal vertonen, laat Jay Balmer je zien in het gameplayfilmpje dat je hier kunt downloaden.

KNVB legt ADO Den Haag forse geldboete op

De tuchtcommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag een boete opgelegd van 50.000 euro voor de wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tussen ADO en FC Groningen op 22 april, de laatste in het oude stadion Zuiderpark.

Aanhangers van ADO gooiden zoveel vuurwerk op het veld dat de scheidsrechter de wedstrijd voortijdig staakte. De aanklager betaald voetbal stelde een schikking voor van één thuiswedstrijd spelen zonder publiek, maar ADO wees dat voorstel af. De tuchtcommissie heeft dat voorstel nu omgezet in een boete.

Kwak, kwak

Bij een pitbull denken de meeste mensen gelijk aan bloed en afgerukte ledematen, maar dat soort dingen is altijd aangeleerd want in werkelijkheid zijn de meeste goed opgevoede pitbulls scheetjes van honden die nog geen vlieg kwaad doen, laat staan lieve kleine kuikentjes.

Waarschuwing het is een ''aaah wat lief filmpje''

Symonds: "Het tij is aan het keren"

De hoofdingenieur van Renault, Pat Symonds, is van mening dat het Franse team aan de beterende hand is. Renault, vorig seizoen winnaar van de constructeurstitel, kende een slechte start van het seizoen en het team kan nog steeds niet meedoen om de zeges.

"De resultaten van de Noord-Amerikaanse races wijzen erop dat het tij aan het keren is", aldus Symonds. "Volgens mij gaat het sinds Monaco al beter bij ons. We hebben als team een tandje bij moeten schakelen en we zijn opgerukt naar de voorkant van het middenveld. En er komt nog meer aan. We zijn erachter gekomen wat onze problemen zijn en hebben de wagen verbeterd. Voor Frankrijk en Groot-Brittannië staan er veel verbeteringen op stapel. We zijn pas tevreden als we weer aan de leiding van het kampioenschap liggen en elke race weer kunnen winnen."

Peru ruim langs Uruguay

Peru heeft dinsdag in het openingsduel van de Copa América Uruguay met 3-0 terug verslagen. PSV'er Jefferson Farfán deed 79 minuten mee. In dezelfde Groep A speelde gastland Venezuela in San Cristóbal teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Bolivia.

Veertienvoudig Zuid-Amerikaans kampioen Uruguay, dat zonder de geblesseerde Alvaro Recoba aantrad, was in de openingsfase nog de betere ploeg en kreeg via Diego Forlán twee goede kansen. Miguel Villalta, Juan Carlos Marino en Paolo Guerrero bezorgden Peru echter de overwinning.

"Deze spelers zijn bezig de koers van het Peruaanse voetbal te veranderen", aldus de bondscoach van Peru, Julio Uribe.

Zubeldia leidt Tourformatie Euskaltel

Haimar Zubeldia is de kopman van Euskaltel tijdens de Tour de France. Zubeldia werd in 2003 vijfde in La Grande Boucle en in 2006 negende.

Daarnaast maakte het team van ploegleider Igor González de Galdeano dinsdag bekend dat ook Igor Antón meedoet. Het klimtalent, dat dit jaar een rit won in de Ronde van Romandië, debuteert in de Tour.

Tourselectie Euskaltel
Haimar Zubeldia, Mikel Astarloza, Iñigo Landaluze, Gorka Verdugo, Igor Antón, Rubén Pérez, Amets Txurruka, Jorge Azanza, Iñaki Isasi.

Backhouse uit selectie gezet.

David Backhouse is uit de nationale kanoselectie gezet. De 25-jarige kanovaarder had teveel eisen waardoor samenwerking niet meer mogelijk was volgens topsportcoördinator Cor van Weert.
Backhouse zijn eisen gingen ten kosten van andere sporters volgens Van Weert. Hij zou geëist hebben dat hij een eigen auto en hotel zou krijgen, ook zou hij niet meer in het Duits willen communiceren met bondscoach Michael Seybert. Dit alles heeft als gevolg dat Backhouse niet meer mee kan doen aan wereldbekerwedstrijden en het WK.

Nintendo kondigt WiiWare aan

Nintendo komt vandaag met de aankondiging dat er voor de Wii binnenkort WiiWare games uit zullen komen. WiiWare zullen simpele games zijn, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Xbox Live Arcade. De games zullen verkocht worden door middel van Wii Points die op het moment ook gebruikt worden voor het kopen van Virtual Console games.

Niet alleen professionele developers, maar ook de zogenaamde 'indie developers' zullen een kans krijgen om hun games uit te brengen via WiiWare. Voordat een game via WiiWare gereleased zal worden zal Nintendo de games individueel testen op bugs en een prijs bepalen. Een kleine tip voor iedereen die al een idee voor een game heeft: Adult Only games (18+) zullen niet toegestaan zijn op WiiWare.

Moeder zet dochter openlijk voor gek

Icoon OpmerkelijkWil je je kind haar of zijn leven laten beteren, probeer dan eens dan het voorbeeld van een Amerikaanse moeder. Moeder Cherie Wilkins zette afgelopen zondag haar dochter publiekelijk voor schut op een drukke straathoek in Memphis. De dertienjarige Tashara moest daar staan met een bord waarop de tekst: "Ik luister niet naar mijn ouders. Ik lieg. Ik steel van mijn moeder. Ik weet mij niet te gedragen." stond.

Wilkins verklaarde tegenover een lokale televisiezender dat niets anders werkte: "Ik hoop dat dit werkt. Ik hou van mijn kind (...) Ik kan haar wel doodslaan, maar ik doe het niet." Inmiddels lijkt haar aanpak te werken want Tashara beloofde publiekelijk beterschap: "want ik wil niet hier staan en dat iedereen naar mij kijkt alsof ik gek ben met dit bord".

Feyenoord haalt ook Hofland binnen

Na Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst heeft Feyenoord haar derde aanwinst bijna binnen. Kevin Hofland is op weg naar Rotterdam voor een medische keuring.

Mocht hij die keuring goed doorkomen, lijkt niks een transfer nog in de weg te staan. Hoewel Feyenoord en Vfl Wolfsburg er nog niet uit zijn, heeft de ex-PSV'er de toezegging gekregen dat zijn verzoek om te mogen vertrekken naar de Rotterdamse club wordt ingewilligd.

"We hebben het nog niet zwart op wit staan. Maar zoals het er nu naar uit ziet, zullen we er met Feyenoord uitkomen," aldus Wolfsburg-trainer Felix Magath in Kicker. Eerder leek de transfer af te ketsen op de hoge vraagprijs van de Duitse club.

Syrische vrouw heeft hyena's in huis

Icoon OpmerkelijkDe meeste mensen houden het bij een hond of een kat of een stel goudvissen, maar deze vrouw uit Syrië heeft wel heel aparte huisdieren. De vrouw heeft namelijk hyena's in huis. Faten Shwaykani speelt met haar 'lieve' hyena's alsof het lieve poesjes zijn.

De vrouw is wel wat gewend, want haar echtgenoot jaagt op gevaarlijke dieren en neemt ze vervolgens weer mee naar huis en stalt ze op een boerderij. Maar of het nu zo slim is, zo'n aaseter in huis. Je moet er niet aan denken dat je als vrouw zijnde tijdens de menstruatie doorlekt of dat je een wond oploopt.

Aai poesje aai poesje...

Geblesseerde Liefers zegt af voor NK

Gert-Jan Liefers heeft zich afgemeld voor deelname aan de NK atletiek, komend weekeinde in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Liefers heeft nog altijd last van een kuitblessure en wil geen onnodige risico's nemen.

Pas op 28 juli, tijdens de befaamde Nacht van de Atletiek in het Belgische Heusden, verwacht de 1500 meterspecialist zijn eerste
wedstrijd van het seizoen te kunnen lopen. Die wedstrijd geldt als een van de laatste kwalificatiemomenten voor het WK.

"Het belangrijkste is dat zijn klachten verdwijnen. Deelname aan de WK is niet heilig. Als je daar heengaat, moet je daar ook goed kunnen zijn. Wat dat betreft heb ik liever dat Gert-Jan een goed naseizoen en daarna een goede winter draait, want volgend seizoen is met het oog op de Olympische Spelen in Peking natuurlijk veel belangrijker", aldus Simon Vroemen, sinds dit seizoen de coach van Liefers.

DVD: Alias 5

Het heeft lang geduurd, maar sinds enige tijd wordt de Amerikaanse serie Alias ook in Nederland uitgezonden. Op een onmogelijk tijdstip en op een zender die nauwelijks kijkers trekt, kan Nederland de avonturen van Sidney Bristow en haar kompanen volgen. Alias was in de Verenigde Staten behoorlijk populair, maar in Nederland was de serie alleen op dv dvd verkrijgbaar. Sinds kort is het vijfde en allerlaatste seizoen op dvd verkrijgbaar.

Slachtoffer Alkmaar deed 2x aangifte

MisdaadDe 24-jarige Zeynep Boral die maandagmorgen in Alkmaar op het centraal station door haar ex-man werd vermoord, heeft twee keer bij de politie aangifte gedaan tegen haar ex. Dat heeft burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar vandaag bevestigd.

Tegen de 28-jarige ex van Boral was aangifte gedaan. Eén wegens huiselijk geweld en één van stalking. Hij zou haar in de trein naar Amsterdam hebben achtervolgd. Uit politieonderzoek bleek echter niets van een strafbaar feit, aldus de Alkmaarse burgervader.

Voor het huiselijk geweld had de man op 27 juli voor de rechtbank moeten verschijnen. Het ging in dit geval om een ''eenvoudige mishandeling'', aldus het OM. De familie van het slachtoffer is teleurgesteld in het Nederlandse rechtssysteem, zo verklaarde een oom van de vrouw vandaag. Volgens Bruinooge had de familie verwacht dat de vrouw na haar aangifte een vorm van politiebescherming zou krijgen. ''Maar zo werkt dat niet in Nederland. Je bent onschuldig, totdat je bent veroordeeld.''

Neef/nicht
Het Noordhollands Dagblad meldde gisteren dat zich uit kringen rond het slachtoffer een tragisch verhaal optekent over botsende culturen. Zeynap Boral, opgegroeid in Alkmaar, werd een paar jaar terug uitgehuwelijkt aan een neef uit Turkije. Beiden zijn ze van Koerdische afkomst. Het huwelijk strandde zes maanden terug.

Zenyap stortte zich hierna met veel succes op haar rechtenstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een kennis zegt dat alles wijst op eerwraak. ''Ze was een hard studerende meid die het absoluut ver geschopt zou hebben. Ik ken de voorgeschiedenis, die past precies in het beeld van eerwraak.''

De Alkmaarse politie zegt echter geen enkel bewijs te hebben dat de liquidatie op het station en de zelfmoord van de dader een geval van eerwraak zou betreffen.

Herdenken
Het lichaam van de vrouw zal vermoedelijk nog deze week volgens de regels van de islam in Turkije worden begraven. De Vrije Universiteit van Amsterdam wil de studente graag herdenken, maar wil dit eerst met de familie overleggen.

De PvdA in de Tweede Kamer heeft inmiddels bij de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek naar de zaak. Daaruit moet blijken wat de politie en hulpverleners vorig jaar hebben gedaan met de aangifte van huiselijk geweld. ''Er is grondig onderzoek nodig om te kijken waarom niet eerder is ingegrepen'', aldus PvdA-Kamerlid Khadija Arib.

Verboten!

Het is weer eens zo ver. Eindelijk als je denkt dat het onderwerp "geweld in games" nu wel tot bloedend tandvlees aan toe is uitgekauwd, steekt de hele discussie weer de kop op. Deze keer is Manhunt 2, ontwikkeld door Rockstar en uitgegeven door Take Two, het middelpunt van de storm. Het spel is nog niet uitgebracht, maar is inmiddels wel in Engeland verboden en in Amerika heeft het spel de beruchte AO-rating gekregen (Adults Only), hetgeen in de praktijk betekent dat grote winkel ketens als Wal Mart het spel niet willen verkopen. In Nederland heeft Manhunt 2 geleid tot kamervragen aan de minister van Justitie, onder andere of het mogelijk is om het spel te verbieden. En vooral van dit laatste word ik kotsmisselijk: opportunistische en hypocriete politici die op hun zeepkist klimmen om zichzelf te profileren.

Verpakovskis faalt bij Getafe

Maris Verpakovskis is er niet in geslaagd een contract af te dwingen bij Getafe. De Letse spits werd het afgelopen halfjaar gehuurd van de Oekraïense ploeg FC Dynamo Kyiv.

Verpakovskis werd gehaald om de productie van Getafe te verhogen, waarbij de Madrileense club een optie tot koop opnam. De Letse international wist in twaalf duels echter slechts éénmaal doel te treffen, en de directie van de Spaanse club heeft daarom besloten de optie niet te lichten.

De 27-jarige spits maakte furore op het Europees Kampioenschap van 2004, waar hij met Letland voor de uitschakeling van Duitsland zorgde. Verpakovskis zal nu weer bij Dynamo gaan spelen. De kampioen van Oekraïne heeft nog kans op een plaats in de Champions League, als het zich door de derde voorronde kan worstelen. Getafe komt uit in de UEFA Cup, als verliezend bekerfinalist.

Nederland laat hoge Talibanleider lopen

Icoon BinnenlandsDe Nederlandse militairen in Afghanistan hebben uit angst voor "gedoe" in de Nederlandse media en de Tweede Kamer een leider van de Taliban in Uruzgan, de provincie waar de Nederlanders zitten, kort na zijn aanhouding weer vrijgelaten. Dit meldt Elsevier in het nummer van deze week.

De man werd begin juni opgepakt in de hoofdstad van Uruzgan, Tarin Kowt. De naam van de arrestant staat volgens Elsevier in verscheidene rapportages van westerse inlichtingendiensten.

Buiten dat de aanhouding van de man al een grote klap in het gezicht van de Taliban zou zijn geweest, bleek hij ook nog een mobiele telefoon met contactgegevens van andere Talibanleiders bij zich te hebben. Toch besloten secretaris-generaal Ton Annink en generaal Jouke Eijkelboom van het crisisbeheersingscentrum van Defensie in Den Haag hem op vrije voeten te stellen. Ze wilden geen gedoe met inlichtingenwerk rond arrestanten in Afghanistan. Een andere militair weet het iets anders te omschrijven: "Ze willen geen gedonder in de pers en de Tweede Kamer. Ze vinden dat we in Uruzgan volgens de regeltjes van het ganzenbord moeten spelen. Alsof we bezig zijn op de kermis van Abbekerk." Of minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, op de hoogte is gesteld van de vrijlating is niet bekend.

Met dank aan sieb voor de submit.

Wereldprimeur: stedeling verdringt plattelander

Icoon BuitenlandsVoor het eerst in de geschiedenis zal de wereld meer stedelingen kennen dan plattelanders. Vanaf volgend jaar woont meer dan de helft van de wereldbevolking, 3,3 miljard mensen, in stedelijke gebieden.

Dat aantal zal rond 2030 zijn opgelopen tot bijna vijf miljard ofwel zes op elke tien wereldburgers, aldus het vandaag verschenen wereldbevolkingrapport van de Verenigde Naties. De volkerenorganisatie rept van een ''revolutie in het denken'' die nodig is om deze historische ontwikkeling in goede banen te leiden.

Volgens Thoraya Ahmed Obaid, baas van de VN-afdeling voor bevolkingsgroei Unfpa, moeten beleidsmakers in de wereld zich niet langer verzetten tegen verstedelijking, omdat de trend niet meer te stoppen is. Veel landen moeten juist een andere politiek voeren om economisch groei te bevorderen vanuit de steden, met oog voor sociale en milieuproblemen.

Megasteden
De VN verwachten dat het aantal 'megasteden' met meer dan tien miljoen inwoners zal blijven groeien, maar dat uiteindelijk de meeste mensen zullen wonen in steden die minder dan 500.000 inwoners tellen. De grootste groei zal zich voordoen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

De groei is overigens vooral het gevolg van natuurlijke aanwas en niet zozeer van een migratie van het platteland naar de stad. Landen als China en Vietnam vormen hierop overigens een uitzondering. Opvallend is verder dat de steden in ontwikkelingslanden in de komende decennia zeer vaak het domein zullen zijn van mensen jonger dan 25 jaar. Dat betekent dat het sociaal en economische beleid in heel veel steden op deze groep toegesneden zal moeten worden.

Het welvarende Nederland behoort overigens al lange tijd tot de landen met een grote verstedelijking. Volgens VN-opgave is 81 procent van de Nederlanders een stedeling, vergelijkbaar met de Verenigde Staten. De Nederlandse steden zullen de komende jaren wel verder groeien, zelfs relatief sneller dan in landen als Duitsland en Frankrijk.



Verstedelijking

Eerste kijk op Soul Calibur IV screens, plus info

Rechtstreeks uit het de nieuwe EGM zijn hier scans van Soul Calibur IV. EGM had namelijk de primeur om als eerste de beelden van de langverwachte fighter te tonen. Nieuw in Soul Calibur IV zijn de interactieve omgevingen. Zo zal het qua interactiviteit veel meer neigen richting een spel als Dead or Alive en zullen ring outs steeds minder belangrijk worden.

Het spel zal lopen op de engine van Soul Calibur III, welke op de PlayStation 2 verscheen. Desondanks zal Namco Bandai enorm veel werk stoppen in de grafische details en zal het ook nog eens lopen op 60 frames per second. Er zullen trouwens geen tag battles aan de serie worden toegevoegd. Wel nieuw is de nieuwe health bar waar de developers nog maar weinig over loslieten. Zo zul je je tegenstander kunnen verslaan zonder zijn energie tot een nul te brengen of uit de ring te gooien.

Soul Calibur IV zal ergens in 2008 op zowel de Xbox 360 als PlayStation 3 verschijnen.





Wat is Dit: Opgave 15 - Uitslag

Ook nu hadden jullie weer 2 ronden nodig om het antwoord te vinden. Mistro neemt de 5 punten mee naar huis vandaag en op zijn antwoord zijn de volgende lifter: Klompje, LP_Floris, _Flash_, Pjotrik, Rossdale, ReMcOrE, Viper2k1, retanik, Tjammie, pbouwen, Irakeez, Billy_Talent, G-lock, gerwin1288, Champloo, Icefire1971, Jordy-B, YggY, black-arie, ouwe-Dibbes, tomatoman, lolz, cw2cu, Allan24 en JtS. Zij krijgen 2 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De tussenstand moet nog bijgewerkt worden, dit zal waarschijnlijk vanavond worden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een kleerhanger voor in de auto.

Fatwa tegen vis eten uit de Tigris

ShockingIn de Irakese hoofdstad Bagdad hebben islamitische religieuze leiders een decreet (fatwa) uitgevaardigd tegen het eten van vis uit de rivier de Tigris. Vanwege het aanhoudende sektarische geweld is het eten van vis uit die rivier niet meer verantwoord omdat er veel lijken in de Tigris worden gedumpt.

Volgens het religieuze decreet is het ''onethisch en antireligieus'' om vissen te consumeren die tussen rottende lijken hebben gezwommen. Steeds vaker komt het voor dat lijken of lichaamsdelen in de netten van vissers in de Tigris verstrikt zitten.

De Tigris was ooit - voor de Amerikaanse invasie - één van de schoonste rivieren ter wereld en zat boordevol vis, waaronder veel karper. Indertijd zaten hele gezinnen langs de oever geroosterde karper met brood en salades te eten. Nu worden maandelijks tientallen lijken, vaak onherkenbaar verminkt, uit het water gevist.


De Tigris in betere tijden

'Radio 538 was belangrijkste doel van Talpa-deal'

Icoon MediaNiet de programma's van Tien, maar Radio 538 was de belangrijkste bruidsschat voor RTL om een deal met Talpa te sluiten. Dat zegt RTL-topman Fons van Westerloo. "Nummer één doel van deze deal was het binnenhalen van Radio 538".

"Natuurlijk zijn we blij met de succesvolle Tien-programma’s, zoals Deal or no deal, Gooische Vrouwen, Expeditie Robinson. En De Wedstrijden natuurlijk'', zegt Van Westerloo. ''En we hebben de creatieve geest van John de Mol nu in huis gehaald. Maar ik heb het advies aan de RTL Group uitgebracht dat we het zonder Radio 538 niet moesten doen. Dat is een hele leuke zender, de marktleider. We waren net uit radio gestapt omdat we er niet groot in konden worden. Radio is alleen commercieel interessant als je marktleider bent of nummer twee. Dat zijn we nu. We willen graag een multimediabedrijf zijn. Daar hoort radio bij."

Op het gebied van radio heeft RTL Nederland niet zo'n geweldig verleden. RTL FM moest uiteindelijk de FM-frequenties afstaan aan 100%NL en Yorin FM liep zo slecht, dat besloten werd de hele zaak te verkopen aan SBS. Door een al goed lopende zender in te lijven, hoopt RTL succesvoller te zijn met radio.

Concert: Suzanne Vega in Tivoli

Alweer 22 jaar geleden bracht Suzanne Vega haar debuutsingle 'Marlene on the Wall' voor de eerste keer uit. Een groot succes werd het toen nog niet, de tweede release in 1986 deed het echter al een stuk beter. Meer dan twee decennia later begint mevrouw weer aan een tour naar aanleiding van het nieuwe album Beauty & Crime. Dinsdagavond stond ze in een sfeervol Tivoli en kwam Marlene na al die jaren weer voorbij.

[Upd]Van Bronckhorst naar Feyenoord

Feyenoord timmert verder aan de weg om terug aan de Nederlandse top te komen. Naar verluidt komt nu ook FC Barcelona-speler Giovanni van Bronckhorst de selectie van kersverse coach Bert van Marwijk versterken.

Van Bronckhorst, die bij Barcelona lang niet altijd meer kon rekenen op een basisplaats, werd al langer gelinkt aan Feyenoord. De linkervleugelspeler kwam van 1994 tot 1998 ook uit voor de club uit Rotterdam. Gio, zoals de Nederlander in Catalonië wordt genoemd, maakt volgens persbureau EFE gebruik van een clausule in zijn contract. Deze clausule maakt het mogelijk om gratis naar een Nederlandse club over te stappen.

Vorig jaar zomer verlengde Van Bronckhorst zijn contract met de toenmalige kampioen van Spanje en Europa. De geruchten dat hij deze clausule er in had laten opnemen werden de afgelopen dagen min of meer bevestigd. Volgens Spaanse berichtgevingen staat de international op het punt een contract bij Feyenoord te tekenen, en is hij zelfs al in Nederland.

Men verwacht snel een bevestiging van de Catalaanse club.

Update 11:30
Dinsdagmiddag heeft Van Bronckhorst met succes de medische keuring bij Feyenoord doorstaan. Gio zal een contract tekenen voor drie jaar. Hij krijgt bij Feyenoord rugnummer 8 en zal als middenvelder fungeren in het team van kersverse coach Bert van Marwijk. Ook de komst van Roy Makaay lijkt steeds waarschijnlijker.

Grote toename honderdplussers

Icoon BinnenlandsHet aantal mannen en vrouwen die de honderd jaar passeren, is de afgelopen decennia flink toegenomen. Op dit moment zijn er bijna 1400 mensen die ouder dan honderd jaar zijn. In 1997 telde Nederland voor het eerst meer dan duizend honderdplussers. In 1950 waren er nog geen 40 honderdplussers. In 1965 was het aantal al gestegen tot ruim honderd.

De meeste honderdplussers zijn vrouwen. Op 1 januari van dit jaar waren er bijna zes keer zoveel vrouwen die de honderd gepasseerd zijn, dan mannen. Begin jaren tachtig was het aantal vrouwelijke honderdplussers ongeveer twee keer zo hoog als het aantal mannen.

Nederlandse zussen vast na heroïnevondst

MisdaadIn de Britse havenstad Harwich zijn begin deze week twee Nederlandse zussen opgepakt met een enorme hoeveelheid heroïne in hun bestelbusje. De 39-jarige Jacqueline M. uit Oudenbosch en haar 45-jarige zus Manon M. uit Geervliet kwamen maandagochtend met de veerboot aan vanuit Hoek van Holland. In hun busje werd, verstopt tussen meubels, 115 kilo heroïne aangetroffen. De straatwaarde van het spul bedraagt zo'n 12 miljoen euro.

De Britten willen niet zeggen hoe ze de vrouwen op het spoor zijn gekomen. Wel is duidelijk dat is samengewerkt met de Nederlandse autoriteiten.

In Groot-Brittannië staan hoge gevangenisstraffen op drugssmokkel. De zussen hangt die waarschijnlijk zeker boven het hoofd, daar het één van de grootste heroïnevondsten ooit is van de Britse douane.

OM vervolgt ministers niet voor dood Fortuyn

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam kan geen strafrechtelijk onderzoek beginnen tegen de oud-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, Klaas de Vries (PvdA) en Benk Korthals (VVD) voor de dood van Pim Fortuyn.

Justitie liet vandaag weten dat ministers en staatssecretarissen alleen kunnen worden vervolgd door de Hoge Raad.

Marten Fortuyn, de broer van de op 6 mei 2002 vermoorde politicus, deed eerder deze maand aangifte tegen de bewindslieden van dood door schuld. Hij meent dat de twee verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan beveiliging en dus voor de dood van de toenmalige LPF-voorman. De raadsman van Fortuyn stelt dat de overheid vanaf maart 2002 de politicus volgens de toen geldende regelgeving hoorde te beveiligen.

Volgens de Grondwet dienen ministers en staatssecretarissen die verdacht worden van ambtsmisdrijven in functie terecht te staan voor de Hoge Raad. Een Koninklijk Besluit of een beslissing van de Tweede Kamer moet vervolgens opdracht geven tot vervolging.

CD: Sebadoh - The Freed Man (reissue)

The Freed Man van Sebadoh stamt uit een tijd dat cassettes nog een functie hadden. Die van je muziek tapen, kopiëren en rondsturen om zo mensen enthousiast te maken. De kwaliteit liet te wensen over, maar het resultaat kon maximaal zijn als je beschikte over een beetje talent en een netwerk. Anno 2007 is dit ondenkbaar geworden. Het gemiddelde beginnende bandje kan je met behulp een computer beter geproduceerde muziek laten horen. Zie MySpace.


Ellian in de clinch met Haagse salafisten

De Nederlandse rechtsgeleerde, filosoof en columnist Afshin Ellian, ooit gevlucht uit Iran, ligt in de clinch met de Haagse As-Soennah-moskee. Reden is een column die Ellian vorige week in weekblad Elsevier schreef over de islamitische stroming het salafisme. Die moet volgens Ellian met wortel en tak worden uitgeroeid.

De uiterst omstreden As-Soennah-moskee met de al even omstreden imam Jneid Fawaz, heeft daar op hun website op gereageerd door te stellen dat Ellian een ''kwaadaardig gezwel is dat zijn gif ongestoord in de samenleving kan pompen.'' In de moskee wordt het salafisme beleden.

Volgens de moskee is Ellian, die werkzaam is als hoofddocent op de Universiteit Leiden, ''een eng vies mannetje'' die in Nederland zijn gang kan gaan omdat hij ''geen moslim'' is en Nederland ''een dubbele moraal'' heeft.

Ellian reageert in Elsevier op de aantijgingen vanuit de Haagse moskee door Fawaz ironisch ''de leukste imam van Nederland'' te noemen, maar hij neemt de aanval wel degelijk serieus. Zelf meent de salafistische moskee dat Ellian in zijn column oproept tot moord op salafisten – iets wat de hoogleraar zelf ontkent.

Fascistoïde lieden
In de gewraakte column stelt Ellian dat het salafisme een soennitische beweging is die terug wil naar de zuivere islam. Daarmee wordt bedoeld naar de islam ten tijde van de profeet Mohammed, zijn metgezellen, en hun onmiddellijke opvolgers.

Ellian: ''Wat deed dit indrukwekkende gezelschap? De profeet Mohammed en zijn vrienden trachtten de wereld te islamiseren door middel van jihad in gewapende zin. Salafisme vormt de basis van de ideologie van Al-Qa'ida, maar ook van het Saoedische bewind.'' Volgens Ellian wordt het salafisme uitgedragen door ''fascistoïde lieden'' die ''hier en in Saoedi-Arabië met wortel en tak moeten worden uitgeroeid.'' Dat is volgens de hoogleraar ook wat onze soldaten doen in Afghanistan.

Vluchteling
Sjeik Fawaz Jneid vluchtte zo'n 15 jaar geleden naar Nederland ten tijde van de eerste Golfoorlog. Dit deed hij omdat hij in de Verenigde Arabische Emiraten een preekverbod kreeg omdat hij openlijk kritiek uitte op Amerika. Hij is inmiddels al ruim 10 jaar Nederlander. Hij raakte eind 2006 weer eens in opspraak nadat een preek van twee jaar geleden in de openbaarheid kwam. Daarin smeekt hij om ernstige ziekten voor Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali.

De imam haalde vorig jaar ook het nieuws toen hij de toenmalige Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb uit de islam zette, hij de vervolging eiste van Kamerlid Geert Wilders en zijn moskee een rechtszaak aanspande tegen het tv-programma NOVA. In 2002 kwam de As-Soennah-moskee voor het eerst in het nieuws, toen NOVA in een uitzending aantoonde dat er in sommige Nederlandse moskeeën zeer radicaal werd gepreekt.

De inlichtingendienst AIVD meent dat het salafisme op termijn de Nederlandse samenleving kan ontwrichten. Dit jaar waarschuwde de dienst nog dat de radicalisering van een deel van de Nederlandse moslimjongeren doorzet. Belangrijke aanjager daarvan is volgens de AIVD de salafistische stroming.

Ex-moslim
De As-Soennah-moskee heeft overigens ook harde teksten gewijd aan ex-moslim en PvdA-gemeenteraadslid Ehsan Jami van het comité voor ex-moslims. Jami noemde vorige week de profeet Mohammed nog ''een crimineel''.

Jami is volgens de moskee ''een incestueuze wezel'' en ''een mormel dat incest op de agenda wil plaatsen''. Volgens de Haagse moskee volgt de PvdA'er een oud, Perzisch geloof dat seks met zussen en moeders toestaat. ''Daar hebben we geen bewijs voor, maar zijn haat tegen de islam is zo groot dat wij een sterk vermoeden hebben.''

Toezicht kansspelen: zie poker als bingo

Icoon AlgemeenHet College van toezicht op de kansspelen adviseert het ministerie van Justitie om poker in de Wet op de kansspelen gelijk te stellen aan bingo. Daarmee mogen pokerwedstrijden onder voorwaarden ook buitenshuis worden gehouden.

Dat bleek woensdag uit een publicatie van het College van toezicht. Het aanbieden van pokerspellen op internet en in clubs of cafés is verboden. Alleen Holland Casino mag in Nederland legaal poker aanbieden. Thuis met een groepje vrienden pokeren mag, mits in een besloten gelegenheid. Een bingo mag worden georganiseerd door een vereniging of club, maar alleen als de bijeenkomst van tevoren is aangemeld bij de gemeente. De prijzen mogen per spelronde niet meer waard zijn dan 350 euro en per bijeenkomst niet meer dan 1400 euro.

Het ministerie werkt aan een nieuwe Wet op de kansspelen. "Om tegemoet te komen aan de vraag naar legaal pokeren met kleine inzetten adviseren wij het ministerie poker in de nieuwe wet onder dezelfde regels te brengen als bingo", aldus het college.

Uit een onderzoek van het college onder jongeren van een enquêtepanel van TNS Nipo, bezoekers van Holland Casino en leden van de Pokerbond blijkt dat van alle jongeren in Nederland ruim 800.000 mensen pokeren. Daarvan speelt 31 procent meer dan een keer per maand, en gemiddeld 3,5 uur per week. Een kwart speelt op internet.

Daarnaast heeft het college deskundigen gevraagd naar de verslavingsrisico's van poker. "Hoewel deskundigen problemen met poker in de toekomst niet uitsluiten, ziet men op dit moment nauwelijks aanwijzingen voor grootschalige problemen", zo staat in het onderzoek.

Binnenkort in-game toegang tot XMB?

Momenteel werkt Sony druk aan hun online community-service Home. Om te zorgen dat er geen grove fouten in de software zitten, is het product dan ook sinds twee maanden in beta-fase.
Nu is onlangs voor het eerst sinds de start van de beta een update verschenen, met daarin de nodige verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om de Cross Media Bar (XMB) te openen, zonder de game af te hoeven sluiten, iets wat tot nog toe niet mogelijk is op de PS3. Wellicht dat de volgende firmware update deze functie voor alle games gaat bieden?

met dank aan Deacon_Tigra voor het melden op ons forum

Brits Xbox-repair-centre overbelast

Microsoft heeft het druk. Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat de Xbox 360 'iets' vaker stuk gaat dan het gemiddelde stukje high-tech elektronica, en die failure-rate begint nu ook Microsoft steeds meer kopzorgen te geven. Eerder berichtten we al over een tekort aan kartonnen dozen in de VS, maar nu blijkt ook het reparatiecentrum dichter bij huis in de problemen te zitten. Het Britse Xbox-repair-centre in Havant zit met een enorme achterstand en dagelijks stromen er tussen de 1.500 en 2.500 consoles het centrum binnen; meer dan de capaciteit en dus groeit de achterstand alleen maar.

Als oplossing is men uitgeweken naar buitenlandse reparatie-centra. Hoewel Microsoft dit niet direct toe wilde geven, kwam gamer Lee Sherman hier per toeval achter. Na verschillende telefoontjes naar de servicedesk van Microsoft kreeg hij maar geen duidelijkheid over hoe ver men was met de reparatie van z'n console, alleen dat de console snel geretourneerd zou worden. Hij eiste met iemand van het reparatiecentrum direct te spreken, maar er werd hem meegedeeld dat ze daar geen telefoons hebben. Een zoektocht in de Britse telefoongids leverde echter wel een nummer op. Toen hij eenmaal iemand van het reparatiecentrum te pakken had gekregen, kreeg hij te horen dat z'n console in Praag was.

Gevraagd naar de reden, werd hem meegedeeld dat het repair-centre dagelijks 1.500 tot 2.500 consoles binnenkomen met drie UPS-vrachtwagens en direct doorgestuurd worden naar Praag. Lee besloot daarop de servicedesk met nog een telefoontje te vereren en hen te confronteren met dit gegeven. De helpdesk supervisor moest toen toegeven dat de console inderdaad in Praag stond en nog niet bekeken was.

Door het versturen naar buitenlandse reparatie-centra heeft Microsoft bovendien tien extra dagen de tijd om de console weer terug bij de consument af te leveren.

Op het moment van schrijven heeft Microsoft nog niet officieel gereageerd.


Don't focus on the failure rate. Focus on the support we are providing.

'Hennep in Indonesische keuken mag'

Het legaliseren van marihuana-gebruik is onbespreekbaar, maar het stimulerende middel moet wel gebruikt kunnen worden om voedsel mee te kruiden. Dat heeft de Indonesische vicepresident Jusuf Kalla gezegd.

Hij zei dat tijdens een bijeenkomst in verband met de International Dag tegen Drugs, meldde de krant Jakarta Post vandaag.

''We kunnen het niet legaliseren. Het is wel goed om het als kruid te gebruiken in de keuken, maar het mag niet volledig worden gelegaliseerd'', aldus Kalla. Hij reageerde met zijn uitspraken op een studie van het Nationale Drugs Agentschap (BNN) en het Indonesische Nationale Instituut tegen Drugsmisbruik (Inida).

Drugsexpert Tomi Harjatno van het BNN bepleitte dat Indonesië de koers van landen als Nederland moet volgen en het recreatief gebruik van marihuana moet vrijgeven. De effecten van het middel zijn niet zo schadelijk als de bevolking wel denkt, aldus de expert.

Seniorenflat verandert in 'Big Brother'

Icoon BinnenlandsDe seniorenflat in Sliedrecht waar enkele weken geleden vijf bejaarden met elkaar op de vuist gingen, wordt een soort Big Brother huis. Er komt meer bewaking in het tehuis waaronder een huismeester die vandaag begonnen is.

Ook zullen er binnenkort bewakingscamera’s ingezet gaan worden. Volgens directeur Muller van verhuurder Vitalis komen deze er vooral ter preventie. Mochten de bejaarden echter weer gaan vechten zoals begin juni, registreren de camera’s haarscherp wat er precies gebeurt.

Het rommelt al maanden in de flat aan de Joost van den Vondellaan. Dit wordt veroorzaakt doordat sommige bewoners totaal niet met elkaar overweg kunnen.

Internetradio bleef stil uit protest

Icoon InternetRuim tienduizend Amerikaanse internetradiostations bleven gisteren stil. Dit deden zij als protest tegen sterke verhoging van de 'royalties' die de stations in de VS moeten afdragen.

Met terugwerkende kracht, vanaf 2006, gaat dit om bijna 300 procent. Dat besloot de Amerikaanse auteursrechtenorganisatie Copy Royalty Board. De radiostations moeten op 15 juli de verhoogde tarieven van de afgelopen 17 maanden betalen. Voor vele stations betekent dit het einde aan het internetradio maken.

De radiostations, verenigd in de coalitie SaveNetRadio hebben ondertussen de half miljoen protest e-mails en telefoontjes, die zij hebben gekregen, naar het Congres gestuurd. Hiermee hopen de stations dat het Congres de tariefsverhoging kan stoppen.

De tariefsverhoging staat op dit moment vast van 0,08 per nummer naar 0,19 dollarcent. Radiostations als Yahoo, Live365, Pandora en MTV Online zonden gisteren niets uit, net zoals vele kleine en lokale zenders.

Militairen mishandelden homo's langs de A12

MisdaadVijf militairen zijn geschorst nadat ze hebben bekend op 10 en 11 juni zes mannen te hebben mishandeld op een parkeerplaats langs de A12. Die parkeergelegenheid, 't Ginkelse Zand, staat bekend als homo-ontmoetingsplaats.

Opvallend is dat er nog geen aangiften binnen waren toen het vijftal werd aangehouden. De marechaussee kwam de zaak op het spoor tijdens het verhoor van een militair die werd aangehouden wegens verboden wapenbezit. Hij ging op de praatstoel zitten en vertelde ook over de mishandelingen van homo's.

Toen ook de vier anderen toegaven diverse mensen te hebben mishandeld op de parkeerplaats, deelde de marechaussee flyers uit in 't Ginkelse Zand om aangiften binnen te krijgen. Daaruit kwam tot nog toe één aangifte binnen. De vijf moeten binnenkort voor de militaire rechtbank verschijnen.

Met dank aan Gelderland voor de submit.

Connexxion krijgt forse boete

Icoon VervoerBusbedrijf Connexxion krijgt een flinke boete van de gemeente Amsterdam. Het leerlingenvervoer schiet namelijk ernstig tekort, zegt de gemeente. Daarom volgt een boete van 175.000 euro. Begin deze maand kreeg het bedrijf al een waarschuwing, maar dat hielp niet.

Connexxion is verantwoordelijk voor het dagelijks vervoer van achttienhonderd leerlingen in het speciaal onderwijs. Het gaat om kinderen met leerachterstanden, psychische problemen, lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Omdat deze groep kwetsbaar is, neemt de gemeente harde maatregelen. "Ouders moeten er op kunnen vertrouwen dat goed wordt verzorgd voor het welzijn en de veiligheid van hun kind", zegt de gemeente.

Connexxion zou vooral slecht om gaan met klachten van ouders. En door een chauffeurstekort voldeed het bedrijf niet altijd aan de door de gemeente gestelde verplichtingen. Ook ontbreekt een plan van aanpak voor de communicatie van de vervoerder in de richting van ouders en scholen. Door het chauffeurstekort worden kinderen te laat of geheel niet opgehaald.

Hartfilmpje in cao houthandel

Icoon GezondheidDe 8000 werknemers in de houthandel kunnen voortaan bij hun periodiek medisch onderzoek om een gratis hartfilmpje vragen. 50-Plussers hebben zelfs recht op zo'n filmpje eens in de drie jaar. De vakbonden in de houthandel zijn dit met de werkgevers overeengekomen in de nieuwe cao. Hartproblemen komen in deze sector meer dan gemiddeld voor. Hoe dat komt, is niet duidelijk.

De nieuwe cao loopt tot 31 juli 2009 en voorziet in een totale loonsverhoging van 4,5 procent. Doordat de werkgevers ook 1,45 procent premie voor hun rekening nemen, gaan de werknemers er in totaal bijna zes procent op vooruit.

De normale werkweek blijft 36 uur, maar de werkgevers mogen nieuw personeel een contract aanbieden tot veertig uur per week.

Jongens misbruiken kinderen in Utrecht

Icoon BinnenlandsTientallen jongens en meisjes in de Utrechtse wijk Overvecht worden al bijna een jaar lang stelselmatig mishandeld, geïntimideerd en aangerand door een groep iets oudere jongens van overwegend Marokkaanse afkomst. Aangezien de ouders van de slachtoffertjes geen aangifte doen, kan de gemeente weinig doen.

Volgens burgemeester Brouwer is het lastig om het probleem in kaart te brengen. "We zitten er bovenop, maar we snakken naar concrete informatie over verdachten, slachtoffers en exacte locaties. We moeten het vertrouwen van ouders winnen, zodat ze aangifte doen. Al kan de politie in geval van seksueel misbruik ook actie ondernemen na een concreet signaal. Jongeren onder de twaalf jaar vallen weliswaar niet onder het strafrecht, maar kunnen wel gestraft worden, door ze bijvoorbeeld uit huis te plaatsen."

Gemeenteraadslid Bouchra Dibi (PvdA) deed onderzoek naar de misdragingen op de speelplek bij de Neckardreef in Overvecht. Daaruit kwam het beeld naar voren van kinderen van 8, 9 en 10 jaar die de bosjes in worden getrokken om seksuele handelingen te verrichten bij jongens die een paar jaar ouder zijn.

"Binnen de Marokkaanse gemeenschap zijn dit soort dingen heel erg taboe", zegt Bibi. "Ouders laten het achterste van hun tong niet zien omdat ze bang zijn voor de daders. Er is heel veel angst. Daarom doen ze ook niet altijd aangifte."

Reljongere
"Kanker op met je camera. Ik ga je camera stukmaken"

Met dank aan Gelderland voor de submit.

Gordon Brown volgt Tony Blair op

Icoon BuitenlandsGordon Brown neemt vandaag het stokje over van Tony Blair als premier van Groot-Brittannië. Blair had gisteren al zijn laatste werkdag, waarop hij de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, te gast had.

Blair zal tijdens het wekelijkse vragenuurtje nog eenmaal het Lagerhuis te woord staan. Daarna neemt zijn partijgenoot Gordon Brown de scepter over. De verwachting is dat de 56-jarige Blair vandaag ook zijn parlementszetel zal opgeven.

Wat Blair nu gaat doen is nog onbekend. Maar de geruchten zijn sterk dat hij speciaal gezant zal worden voor het Midden-Oosten in dienst van de VS, de VN, de EU en Rusland. Op een persconferentie in Londen gaf Blair te kennen dat hij daartoe bereid is.

Man schiet kind dood wegens stenengooien

Icoon MisdaadIn de Amerikaanse staat Arkansas heeft een man afgelopen maandag een 9-jarige jongen met zijn geweer doodgeschoten. Een groepje jongens, waaronder het slachtoffertje, gooiden stenen naar het huis van de man waardoor hij geïrriteerd raakte. De politie vond het jongetje ter plaatse met een schotwond in zijn hals. Toen de 50-jarige schutter werd meegenomen naar het bureau verklaarde hij het “helemaal gehad te hebben” met de stenengooiende kinderen. Het jongetje overleed later in het ziekenhuis.

Het was niet de eerste keer dat de jongens de man lastig vielen. De politie was al vaker bij de man aan huis geweest voor dit probleem. Toen kwam de man in opspraak omdat hij een baksteen had gepakt en deze terug had gesmeten toen de kinderen zijn huis aan het bekogelen waren.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Marcelino nieuwe trainer Racing Santander

Racing Santander heeft in Marcelino García Toral een nieuwe trainer gevonden. De 41-jarige Spanjaard is de opvolger van Miguel Angel Portuga.

Racing heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De club uit Cantabrië eindigde als tiende. Marcelino loodste Recreativo Huelva naar een achtste stek wat behoorlijk knap was omdat de club het seizoen ervoor nog uitkwam in de Segunda Division.

Bourdais: "Leeftijd speelt in mijn nadeel"

Mocht het aankomende winter niet lukken om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen, dan lukt het waarschijnlijk helemaal niet meer. Dat zegt Sébastien Bourdais over zijn kansen op een overstap.

De Fransman, die onder meer drie Champ Car-titels heeft gewonnen, zou zijn carrière graag een nieuwe impuls geven door de overstap naar de Formule 1 te maken. De Fransman heeft al een aantal maal voor Scuderia Toro Rosso getest en hij doet dat in juli op Spa-Francorchamps opnieuw.

Het frustreert Bourdais vooral dat hij zich bij tests moet bewijzen. "Ik ken mijn kwaliteiten, weet je. Ik loop al lang genoeg mee om te weten wat ik wel en niet kan. In een goede auto kan ik prima voor de dag komen, maar dan moet die kans mij wel worden geboden. Als het er nog van komt, dan moet het snel gebeuren. Als je de dertig eenmaal bent gepasseerd, dan geldt hetzelfde voor de Formule 1. Dat is dan een gepasseerd station. Ik ben inmiddels 28 jaar, dus dan moet ik volgend seizoen aan de start staan. Anders zie ik het niet meer gebeuren."

Arsenal doet Wenger aanlokkelijk bod

Arsenal heeft zijn trainer Arsene Wenger een aanlokkelijk aanbod gedaan. De voetbalclub biedt de Fransman een salarisstijging van vijftig procent, wat neer komt op 75.000 pond per week en 11 miljoen pond in drie jaar. Deze week nog kan Wenger het vernieuwde contract ondertekenen.

Bij zijn salaris kan Wenger ook nog eens dertig miljoen pond voor promotie-activiteiten tellen. Arsenal is bereid een clausule op te nemen in het contract die de trainer de mogelijkheid geeft om volgend seizoen te vertrekken mocht de Fransman dat willen.

Worstelaar moordt eigen gezin uit

Icoon ShockingDe Canadese worstelaar Chris Benoit heeft afgelopen weekend eerst zijn vrouw gewurgd, vervolgens zijn 7-jarige zoon laten stikken en ten slotte zichzelf opgehangen aan het koord van een fitnessapparaat.

Afgelopen maandag werden Benoit, zijn vrouw Nancy en hun zeven jaar oude zoon Daniël dood aangetroffen in hun huis in Fayetteville (Georgia). De volgende dag gaf officier van justitie Scott Ballard een persconferentie, waarin hij bekend maakte dat Chris Benoit zijn vrouw en kind vermoord had en daarna zelfmoord had gepleegd.

Zijn vrouw was vastgebonden en stierf op vrijdag, Daniel stierf op zaterdag, beiden aan verstikking. Benoit heeft zichzelf daarna op zaterdagavond of zondagochtend opgehangen. Het was de bedoeling geweest dat hij op die dagen op enkele worstelevenementen zou verschijnen, maar hij had deze vanwege familie-omstandigheden afgezegd. Hij stuurde nog wel een aantal verwarrende smsjes naar andere worstelaars. Wat hem dreef om zijn gezin (en zichzelf) de dood in te jagen, is tot op heden nog onbekend.

De openbare aanklager noemde het bizar dat de worstelaar de moorden over een heel weekend uitspreidde en vervolgens een hele tijd met de lichamen in het huis doorbracht voor hij de hand aan zichzelf sloeg. Over een mogelijk motief was nog niets bekend. Wel werden er op doktersvoorschrift verkregen anabole steroïden in het pand gevonden.

De 40-jarige Christopher Michael Benoit was een Frans Canadese professionele worstelaar. Hij worstelde tot kort voor het eind van zijn leven voor de SmackDown! show van de World Wrestling Entertainment (WWE). Op 11 juni 2007 werd hij in de WWE Draft Lottery gekozen om voor ECW te worstelen.



Chris Benoit in betere tijden bron : Wiki

Met dank aan KRIBBET voor de herschreven submit.

Boek: Terri Persons - Blinde Vlek

Een verhaal over wraak en gerechtigheid. Wraak is wat de moordenaar wil; gerechtigheid is wat de FBI-agente nastreeft. Dit is kort gezegd de inhoud van deze thriller. Zo'n kort statement maakt altijd nieuwsgierig... zeker als je van oorsprong dol bent op thrillers. Her en der gaan woorden rond als: Liefhebbers van de tv-serie The Ghost Whisperer moeten dit boek zéker lezen en zullen het ook enorm waarderen. Maar ook als je commentaren van collega-thrillerschrijvers met reeds gevestigde namen krijgt, zal het wel goed zitten. John Sanford zei immers over het boek: ‘Een verhaal onder hoogspanning, waarin het plot kronkelt en het bovennatuurlijke verkillende vingers over je rug laat spelen’. Dat belooft wat.

Winkelier belazert loterijwinnaar

Icoon BizarTwee Parijse winkeliers en hun handlanger zijn op een slinkse manier aan het winnende lot van de Europese miljoenenloterij gekomen. Dit lot was maar liefst 33 miljoen euro waard.

In een tabakswinkel in Parijs kwam de rechtmatige eigenaar zijn lot controleren op een prijs. De winkelier zag dat de man 33 miljoen euro gewonnen had. Hij wilde het schijnbaar zelf houden en loog daarop tegen de klant. De winkelbediende deelde de prijswinnaar mede dat hij geen prijs gewonnen had.

De winkelier was nog wel zo 'slim' om een ander het prijzengeld te laten innen. Drie dagen na het innen van het geld kwam de fraude aan het licht. Er werd dertig miljoen euro overgeschreven naar het bankrekeningnummer van de winkeliers.

De advocaat van La Française des Jeux, de Franse loterijautoriteit, diende een klacht in bij het openbaar ministerie. Hierop is een week geleden een onderzoek is gestart. De rechtmatige winnaar is gevonden. Deze kan binnenkort genieten van al zijn geld, aldus de advocaat.

Flinke portie Halo 3 artwork

De speciale Halo 3 editie van de Zune is uit in Amerika en zoals beloofd zit er een hele berg Halo artwork bij. De jongens bij IGN hebben de Zune leeggeript en een groot deel van het artwork op hun site gezet.

Hieronder een kleine selectie van de nieuwe stukjes artwork. De rest kun je op IGN bekijken. De special edition van de Zune heeft een prijs van $250. Wanneer deze in Europa gaat verschijnen is nog niet bekend.



Een teken van leven van Lifesigns: Hospital Affairs

Het lijkt erop alsof de DS dé handheld wordt voor doktoren. Na twee Trauma Centers is Lifesigns: Hospital Affairs alweer een nieuwe ziekenhuis game voor de DS. Deze keer ligt de nadruk echter niet puur op operaties tot een goed einde brengen, maar moet je onderzoeken wat precies het probleem is, het probleem op zien te lossen, de patient goed begeleiden en ondertussen ook nog goede maatjes blijven met je collega's. De website van het spel kun je hier bekijken.




Virtua Fighter 5 laat zich zien op de 360

Virtua Fighter 5 is natuurlijk alweer een tijdje te spelen op de PlayStation 3, maar erg veel Nederlanders die zo'n apparaat thuis hebben staan zijn er nog niet dus het spel is dan ook door niet zoveel gamers gespeeld. Binnenkort kan daar verandering in komen, want het spel zal ook gaan verschijnen voor de Xbox 360, waardoor er een grote markt van potentiele spelers aan zal worden geboord. Of de 360-versie qua uiterlijk veel zal verschillen van zijn PS3-broer kun je nu zelf gaan bekijken, hieronder staan namelijk de eerste screens van de 360-versie. Het spel zal in het derde kwartaal van dit jaar ook op de Xbox 360 te spelen zijn.











Modderige Sega Rally Screens

Naar het spel Sega Rally wordt door veel mensen uitgekeken vanwege de actief veranderende bodem op de parcoursen en de realistische physics en AI. Er zijn vandaag een aantal nieuwe screens opgedoken waarop achter de vele modderspetters de rally auto's gezien kunnen worden. Sega Rally staat gepland voor een release in het 4e kwartaal van 2007 en zal verschijnen op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en PSP.









CIA probeerde Castro te vermoorden

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse inlichtingendienst benaderde de maffia in de jaren zestig om de Cubaanse president Fidel Castro te laten vermoorden. Dit moest gebeuren in een ‘gangster-achtige actie’. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde CIA-documenten, die ongeveer 25 jaar intern beleid blootleggen.

De CIA werkte in het begin van de jaren zestig samen met twee van de meest gezochte criminelen van de Verenigde Staten om de moord op Castro te beramen. De Amerikaanse regering mocht absoluut niets van deze operatie afweten. Een van de twee gangsters dacht dat het gebruik van wapens een probleem kon vormen en stelde daarom voor een krachtige pil in Castro's eten of drinken te doen.

Uiteindelijk werden zes dodelijke pillen gegeven aan een Cubaanse functionaris die in financiële moeilijkheden verkeerde en die toegang had tot de Cubaanse president. Na verscheidene mislukte pogingen werd hij bang en trok zich terug. Een andere kandidaat heeft daarna ook verscheidene keren geprobeerd, maar wederom zonder ‘succes’.

Familiejuwelen
De documenten staan bij de CIA bekend als de 'familiejuwelen'. Honderden pagina's over onder meer pogingen tot moord, spionage en ontvoeringen van de dienst of uit naam van de dienst zijn onthuld voor de gewone burger.

De documenten verschaffen ook details over het testen van drugs als LSD op burgers zonder hun medeweten, het afluisteren van Amerikaanse journalisten en het bespioneren van activisten.

De organisatie het Nationale Veiligheidsarchief had de documenten opgevraagd. "Dit zijn de belangrijkste CIA-officieren die een confessie afleggen en zeggen: Vergeef me Heer, want ik heb gezondigd", aldus de directeur van Het Veiligheidsarchief, Thomas Blanton.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.