Ninja Gaiden Sigma stapt uit de schaduw

In de nieuwe editie van Playstation Magazine staat een special rond Ninja Gaiden Sigma, de remake van Ninja Gaiden Black. In deze special komen een aantal interessante nieuwtjes naar voren.

Zo zal de game op 720p op 60fps draaien en zal te allen tijde eigen schaduwen tonen. Alle content voor de game is opnieuw gemaakt om optimaal van de PS3 gebruik te kunnen maken. De SIXAXIS zal gebruikt worden om je Ninpo-powers op te laden terwijl je ze gebruikt. Sigma zal negentien hoofdstukken bevatten, dit zijn er drie meer dan Black.

Je kunt de game op drie verschillende manieren spelen: disc, gedeeltelijke install of een full install. Deze laatste zal de kortste laadtijden kennen. Voor degenen die Master Ninja in Black te makkelijk vonden: er komt een nieuwe moeilijkheidsgraad bovenop.

Team Ninja is nog in gesprek met Sony over de mogelijkheden betreffende downloadable content, maar het Karma Leaderboard systeem blijft intact. Via dit systeem kun je online zien hoe je het doet ten opzichte van andere spelers. Je kunt zien hoe vaak iemand een bepaald level heeft gespeeld, hoe vaak hij gestorven is, etc.

Een groot deel van de nieuwe content is specifiek voor Rachel ontwikkeld. Zij zal geen simpele skin van Ryu Hayabusa zijn, maar een eigen personage, met eigen animaties, moves en zelfs eigen missies.
Rachel zal compleet anders spelen dan Hayabusa en vereist een andere aanpak dan Ryu.