Eén op de vijf console gamers speelt met illegale games

Althans, dat beweert MacroVision naar aanleiding van een onderzoek.
MacroVision besloot een onderzoek te houden onder 6000 console gamers in februari. Verrassend genoeg kwam ook naar voren dat 75% van de gamers best de games zou betalen, als ze maar niet gratis verkrijgbaar waren.

Het onderzoek leverde nog meer statistieken op: 74% van de piraten haalt zijn games van P2P netwerken. 21% kopieert spellen van vrienden.
64% van de piraten gebruikt een gemodificeerde console, de rest gebruikt exploits (omzeilingen) waarvoor geen chip nodig is.

Er zijn geen statistieken bekend gemaakt over hoeveel mensen met een gemodificeerde console geen illegale games spelen, wat op zich interessant zou zijn geweest getuige de grote gemeenschap van homebrew developers voor Xbox en PS2.

"Breedband internet en de beschikbaarheid van illegale games op netwerken, websites en P2P systemen maken het downloaden van de games relatief erg makkelijk. De bestanden verspreiden zich zeer snel", sprak Steve Weinstein, executive vice president van Macrovision.

"Piraterij zal over de komende jaren explosief toenemen als het gedrag van de gamer zich niet aanpast", waarschuwde hij nog.