Tienermeisjes te sexy, school verplicht broek

Een middelbare school in het Britse West Yorkshire doet alle rokjes in de ban. Meisjes worden voortaan verplicht om gekleed in een broek de school te betreden. Volgens de schoolleiding worden de rokjes namelijk steeds korter en laten ze steeds minder aan de verbeelding over.

Het besluit komt naar aanleiding van een enorme klachtenstroom. De onderste zoom van de rokjes zou namelijk steeds hoger komen te liggen. Sommige meisjes rollen hun rokje zelfs op, om een groter deel van hun benen bloot te laten en zo meer aandacht van het andere geslacht te trekken.

De Bingley Grammar School bestaat al sinds 1529 en sinds mensenheugenis heeft de school een streng uniformbeleid. De jongens allemaal in broek, terwijl de meisjes allemaal hetzelfde rokje droegen. Na bijna vijfhonderd jaar komt er nu dus een eind aan die traditie.

De schoolleiding beweert dat zij tot deze beslissing zijn gekomen omdat ouders bang zijn dat hun dochters kwetsbaarder zijn in de korte rokjes. Alle meisjes, behalve die in de twee laatste leerjaren, worden nu verplicht een zwarte broek te dragen.

De Bingley Grammar School is een grote, traditionele school. De gemengde school telt maar liefst 1900 leerlingen in de leeftijd van elf tot achttien jaar.


Ook deze gast is leerling op de bewuste school...