FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 september 2009

Blondine naakt op bouwwerf

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen kwam een blonde vrouw zich naakt aanbieden op een bouwwerf. Ze riep “Wie wil mij?” maar had waarschijnlijk niet verwacht dat de bouwvakkers niets van haar moesten weten. De arbeiders, die anders maar al te graag vrouwen versieren tijdens het werk, sloegen zelfs op de vlucht.
 
"We versieren graag meiden als ze voorbij wandelen. Bij ons is dat traditie, maar dit was erover", zegt één van de arbeiders. "We renden weg en verborgen ons tot de politie erbij kwam. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ze een van ons te pakken gekregen zou hebben."
 
De politie arresteerde de vrouw en ze staat nu onder toezicht van een psychiater.
 
Blondine 
Blondine biedt zich naakt aan, bouwvakkers slaan op de vlucht 

Vaginaal orgasme beïnvloedt loopje vrouw

In het kader van 'nutteloze studies' heeft een Belgisch instituut onderzoek gedaan naar het verband tussen vrouwelijke orgasmes en hun manier van lopen. En verdomd, een vaginaal orgasme blijkt inderdaad het loopje van de vrouw te beïnvloeden.

Voor het onderzoek hebben dokter Aurelie Nicolaas en haar collega's van het 'Institut d'etudes de la famille et de la sexualite' twee verschillende groepen vrouwen geobserveerd. De ene groep bestond uit vrouwen met een lange historie van vaginale orgasmes, terwijl de andere groep hier geen weet van had. 

Volgens de onderzoekers bleken de vrouwen die regelmatig vaginaal zijn klaargekomen een vloeiend loopje te hebben. Deze manier van lopen getuigt van "energie, sensualiteit, vrijheid, en de afwezigheid van zowel slappe als stramme spieren". Men vermoedt dat de afname van stress en een beter gebruik van de spieren tijdens een vaginaal orgasme resulteren in een meer gelijkmatige en vloeiender manier van lopen.

Volgens het instituut heeft een clitoraal orgasme echter geen invloed op het loopje van de vrouw. Een beetje kerel weet dus vanaf nu waar hij op moet letten bij een vrouw.


Deze heeft er vast wel ervaring mee...

Chris Brown twittert over Rihanna

Zanger Chris Brown heeft in een twitterbericht laten weten dat hij zich "incompleet" voelt zonder Rihanna. Hij heeft een taakstraf van zes maanden opgelegd gekregen wegens het mishandelen van zijn ex-vriendin Rihanna. 

De romanticus had gepost "Mijn hart is incompleet... het deel dat wel compleet is, is de liefde voor mijn fans, cariere, vrienden, familie en god. Maar ik mis nog iets of iemand." Chris had nog een YouTube link naar een video van zijn track Changed Man geplaatst, daarin is te zien hoe Chris en Rihanna samen nog romantisch erbij lopen. Het bericht is inmiddels gedeletet.

 

 

Zeikerd

Mijn televisie is dan weliswaar een platte LCD, maar dat schamele beelddiagonaal van 56 centimeter is en blijft een treurig gezicht. Ik kan ook niet echt de sensatie van een thuisbioscoop creëren. De televisie heb ik in een redelijk goedkoop HIFI-setje geprikt, dat enkel de suggestie van surround sound wekt. De DVD-speler is van de Kijkshop en heeft af en toe een flinke hengst nodig om het haperen tegen te gaan.
Noem me een zeikerd, maar ik word daar niet blij van als ik lui op mijn bank lig.

Baas 'hoerenjong' noemen moet kunnen

Ondanks de kredietcrisis, heeft een werknemer meer rechten dan gedacht. Zelfs je baas flink verrot schelden mag geen reden zijn voor ontslag, zo oordeelde een Spaanse rechter.

Een Catalaanse werknemer van een anoniem gebleven bedrijf had zijn baas voor de rechter gesleept. Hij was namelijk op staande voet ontslagen, omdat hij zijn baas de woorden 'hijo de puta' (hoerenjong-red.) naar z'n kop had geslingerd.

De rechtbank vond het ontslag onterecht, aangezien het scheldwoord in Spanje inmiddels gemeengoed is geworden. De werkgever moet hem nu opnieuw in dienst nemen. Indien de verstandhouding te veel schade heeft opgelopen, moet de werkgever de man een oprotpremie van 6.500 euro betalen.

Nepagent gepakt na aanhouding burgemeester

De politie van een grote stad in de Amerikaanse staat Louisiana heeft maandagavond een nepagent in de kraag gevat. De faalhaas maakte namelijk de fout om de burgemeester aan de kant van de weg te zetten.

Volgens de politie maakte de nepagent gebruik van een knipperend, rood licht om zich sneller door het drukke verkeer van de stad Shreveport te begeven. Volgens burgemeester Cedric Glover van Shreveport reed hij achter de nep-politieman, toen deze Glover tot stoppen dwong. Waarschijnlijk herkende hij de burgemeester van zijn woonplaats, want hij ging er ineens als een haas vandoor.

Glover begon hierop de man te achtervolgen en belde intussen de echte politie. Deze wist de 21-jarige Daniel Niederhelman even later in te rekenen. Hem wordt nu het zich valselijk voordoen als politieagent ten laste gelegd.

De politie heeft overigens het rode knipperlicht en Niederhelmans pistool in beslag genomen. Volgens de autoriteiten is de man werkzaam bij een particulier beveiligingsbedrijf, maar is hij niet gemachtigd de rode lamp te gebruiken.

Faalagent
Met zo'n dienstauto loop je nogal snel tegen de lamp

Uitslag Olympiakos Piraeus - AZ

AZ is er niet in geslaagd om in de eerste wedstrijd in de Champions League minimaal een gelijkspel te behalen. Op bezoek bij Olympiakos Piraeus verloor het team van Ronald Koeman met 1-0.

Verdediger Vasilis Torosidis was bij de Grieken de man van de wedstrijd. Zijn doelpunt uit een vrije trap, zo'n tien minuten voor het einde, levert Olympiakos de eerste drie punten in groep H op.

AZ bleek daarna niet in staat om nog een gelijkmaker te produceren. Ook het inbrengen van Jeremain Lens, die meteen na de goal Maarten Martens verving, had geen invloed op de score.

Op dinsdag 29 september speelt AZ de eerste thuiswedstrijd in de Champions League. Tegenstander is Standard Luik, dat woensdag met 2-3 van Arsenal verloor.

Karakteristieken:

Olympiakos Piraeus – AZ 1-0
79' Torosidia 1-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Kassai (Hon)
Stadion: Karaiskaki
Gele kaart: Mendes da Silva, Schaars (AZ)

Opstellingen

Olympiakos Piraeus: Nikopolidis, Zewlakow, A.Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo, Torosidis (Oscar/85), Dudu, C.Ledesma, Zaïri, Diogo (Mitroglou/75), Leonardo(Stoltidis/82)

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli, Dembélé, Mendes da Silva (Luijckx/71), Martens (Lens/80), Schaars, Holman, El Hamdaoui (Pellè/77)

Uitslagen Champions League 16/9

Vandaag trapten ook de groepen E tot en met H af in de UEFA Champions League. AZ debuteerde met een verliespartij, hieronder vind je de overige uitslagen van vanavond.

Groep E:

Liverpool FC (ENG) - Debreceni VSC (HUN) 1-0
45'+1 Dirk Kuijt 1-0

Olympique Lyonnais (FRA) - ACF Fiorentina (ITA) 1-0
45'+1 Alberto Gilardino (Fiorentina)
76' Miralem Pjanić 1-0

Programma:

ACF Fiorentina (ITA) - Liverpool FC (ENG)

Debreceni VSC (HUN) - Olympique Lyonnais (FRA)


Groep F:

FC Internazionale Milano (ITA) - FC Barcelona (ESP) 0-0

FC Dynamo Kyiv (UKR) - FC Rubin Kazan (RUS) 3-1
25' Alejandro Domínguez 0-1
71' Ayila Yussuf 1-1
79' Gérson Magrão 2-1
85' Oleh Husyev 3-1

Programma:

FC Rubin Kazan (RUS) - FC Internazionale Milano (ITA)

FC Barcelona (ESP) - FC Dynamo Kyiv (UKR)


Groep G:

VfB Stuttgart (GER) - Rangers FC (SCO) 1-1
18' Pavel Pogrebnyak 1-0
77' Madjid Bougherra 1-1

Sevilla FC (ESP) - FC Unirea Urziceni (ROU) 2-0
45'+1 Luís Fabiano 1-0
70' Renato 2-0

Programma:

FC Unirea Urziceni (ROU) - VfB Stuttgart (GER)

Rangers FC (SCO) - Sevilla FC (ESP)


Olympiacos FC (GRE) - AZ Alkmaar (NED) 1-0
79' Vasilis Torosidis 1-0

Royal Standard de Liège (BEL) - Arsenal FC (ENG) 2-3
2' Eliaquim Mangala 1-0
5' Milan Jovanović (Pen) 2-0
45' Nicklas Bendtner 2-1
78' Thomas Vermaelen 2-2
81' Eduardo 2-3

Programma:

Arsenal FC (ENG) - Olympiacos FC (GRE)

AZ Alkmaar (NED) - Royal Standard de Liège (BEL)

Hond ramt kroeg met baasjes auto

Een Nieuw-Zeelandse hond heeft mazzel gehad dat hij een ritje met de auto kan navertellen. Het vuilnisbakkie leende namelijk de auto van zijn baasje, omdat hij te lang op zijn baas moest wachten.

De baas van hond Wilco had namelijk nogal lang werk in een winkel in het stadje Cromwell. Omdat hij het wachten beu was, zette de hond de automatische versnellingsbak in 'D' waarna de Holden Ute (een Australische pick-up-red.) begon te rollen. Vijftien meter later was het ritje echter al weer afgelopen, toen de auto zich met veel kabaal in een kroeg boorde.

Volgens de uitbater, Jacynda Wallace, was het echt een flinke klap. "De hond zat in de auto en de man was net aan het bellen met zijn verzekeringsmaatschappij", vertelde ze. De voordeur van het café is nu aan vervanging toe, maar ze overweegt een broodje naar de hond te noemen.

Zoellick: G20 moet meer doen voor armsten

Wereldbankpresident Robert Zoellick heeft de landen van de G20 vandaag opgeroepen hun beloftes aan armere landen niet te vergeten, nu de economie lijkt te herstellen.

"Rijke landen moeten zich niet alleen aan de hulpbeloftes van een paar jaar geleden houden, ze moeten verder gaan. Voor veel landen is de recessie een pure overlevingsstrijd. ", zei Zoellick. "Er zijn tekenen van herstel, maar veel landen blijven achter. Daardoor komen we in een nieuwe gevaarlijke situatie, waarbij sommigen al naar de uitgang rennen, terwijl veel anderen in een brandend huis achterblijven."

Volgens de Wereldbank komen de armste landen door de economische crisis dit jaar al 11,6 miljard dollar tekort voor de financiering van basisbehoeftes als gezondheidszorg en onderwijs. Door de crisis leven eind volgend jaar wereldwijd ongeveer 89 miljoen mensen meer van hoogstens 1,25 dollar per dag dan anders het geval was geweest, schat de ontwikkelingsbank.

Robert Zoellick

Electronic Arts is SSX niet vergeten

Het is inmiddels negen jaar geleden dat de SSX-serie van start ging op de Playstation 2. Electronic Arts had een gouden franchise in handen en dus volgde snel SSX Tricky. SSX Blur is de laatste SSX-game die verscheen, maar dit is alweer enkele jaren geleden en sindsdien is het doodstil rondom SSX. EA Montreal baas Alain Tascan geeft vertelt ons meer:

"We have a big catalogue and we were talking about what people like. I think this is something we will look at in the future to see if it makes sense to revive the franchise.

It's a little bit early to talk about it, but I feel... I know internally it is a franchise that people love because it was successful and good, and it reminds me of when we were young, and I feel if the market is there and is ready for a new one then we'll consider it."

Er wordt dus zeker overwogen om een nieuwe SSX-game te maken, maar blijkbaar vindt Electronic Arts dat de markt er momenteel niet klaar voor is. Wat vinden jullie?

Evacuaties door bosbrand Bergen

Ongeveer tweehonderd inwoners van Bergen in Noord-Holland zijn vandaag aan het eind van de middag geëvacueerd wegens een grote brand in het duingebied. De brand heeft een omvang van ongeveer 800 bij 500 meter. Dat heeft de politie gemeld.


De brand woedt in de bossen ten noorden van de Eeuwigelaan. De brandweer heeft op twee plaatsen (in zuidelijke en oostelijke richting) de brand onder controle. De brand in noordelijke richting woedt nog.

De ontruimde huizen lopen geen gevaar meer, maar de bewoners kunnen nog niet terug wegens rookoverlast. Zij worden opgevangen in een sportcentrum.

Voor zover bekend zijn geen mensen gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De politie heeft in de omgeving bewoners gevraagd ramen en deuren te sluiten. Ook wordt iedereen verzocht niet naar het gebied af te reizen om de hulpverleners niet te hinderen.

De brandweer van Bergen heeft versterking gekregen van korpsen uit de omgeving. Ongeveer 140 brandweerlieden bestrijden het vuur.

Eind augustus woedde ook een grote bos- en duinbrand in de gemeente Bergen. Toen is 150 hectare natuurgebied bij Schoorl in vlammen opgegaan en werden ongeveer 550 omwonenden geëvacueerd.

 

Bosbrand bergen

Duinbrand Bergen 

Duinbrand Bergen 

(foto's: angel0008) 

Kritiek van spelers op Maradona

Diego Maradona komt steeds meer onder vuur te liggen. Voor het eerst hebben nu ook de spelers van Argentijnse teams kritiek op de bondscoach.

Sterspelers Juan Sebastian Veron en Lionel Messi nemen in de kritiek het voortouw. "Het lijkt erop dat de trainer het juiste team maar niet kan vinden. We kunnen maar niet begrijpen waarom we als team niet draaien," aldus Veron, die het niet uitsluit dat Argentie straks ontbreekt op het WK. "Alles is mogelijk."

Messi, die tot nu onder Maradona nog niet zijn niveau haalde van Barcelona, is bezorgd. "Het zou een ramp zijn als we er in 2010 niet bij zijn. Ik ben aan het systeem van Barça gewend, daar hou ik van. We spelen altijd op de aanval. Dat bevalt me."

[WK] Spanje mikt op drie troeven

Spanje zal op het aankomende WK met drie kopmannen aan het vertrek staan. Het team wordt aangevoerd door drievoudig wereldkampioen Oscar Freire, Alejandro Valverde en Samuel Sanchez.

Freire, die eerder zijn afscheid aankondigde en daar ook alweer op terugkwam, was de laatste Spaanse wereldkampioen. Dit was in 2004 in Varese. Sanchez, momenteel derde in de Vuelta, won vorig jaar goud op de Olympische wegrit, terwijl Valverde de huidige leider is in de Vuelta.

Opvallende afwezigen bij de Spanjaarden zijn onder anderen Carlos Sastre en Alberto Contador, die beiden aangaven niet mee te willen doen in Mendrisio.

De Spaanse selectie:
- Oscar Freire (Rabobank)
- Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne)
- Samuel Sanchez (Euskaltel)
- Juan-Manuel Garaté (Rabobank)
- Juan José Cobo (Fuji Servetto)
- Dani Moreno (Caisse d’Epargne)
- Joaquim Rodriquez (Caisse d’Epargne)
- Ruben Plaza (Liberty Seguros)
- Carlos Barredo (Quick Step)

Tienermeisjes te sexy, school verplicht broek

Een middelbare school in het Britse West Yorkshire doet alle rokjes in de ban. Meisjes worden voortaan verplicht om gekleed in een broek de school te betreden. Volgens de schoolleiding worden de rokjes namelijk steeds korter en laten ze steeds minder aan de verbeelding over.

Het besluit komt naar aanleiding van een enorme klachtenstroom. De onderste zoom van de rokjes zou namelijk steeds hoger komen te liggen. Sommige meisjes rollen hun rokje zelfs op, om een groter deel van hun benen bloot te laten en zo meer aandacht van het andere geslacht te trekken.

De Bingley Grammar School bestaat al sinds 1529 en sinds mensenheugenis heeft de school een streng uniformbeleid. De jongens allemaal in broek, terwijl de meisjes allemaal hetzelfde rokje droegen. Na bijna vijfhonderd jaar komt er nu dus een eind aan die traditie.

De schoolleiding beweert dat zij tot deze beslissing zijn gekomen omdat ouders bang zijn dat hun dochters kwetsbaarder zijn in de korte rokjes. Alle meisjes, behalve die in de twee laatste leerjaren, worden nu verplicht een zwarte broek te dragen.

De Bingley Grammar School is een grote, traditionele school. De gemengde school telt maar liefst 1900 leerlingen in de leeftijd van elf tot achttien jaar.


Ook deze gast is leerling op de bewuste school...

Assassin's Creed 2 video toont de games in de game

Over enkele maanden verschijnt Assassin's Creed 2 voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. In Assassin's Creed 2 spelen we met Ezio, een Italiaan ten tijde van de Renaissance die uit is op wraak. De game kent drie grote steden en een Toscaans landschap om in rond te dwalen en biedt vele missiesoorten. Wat voor soorten missies en opdrachten er allemaal in Assassin's Creed 2 zitten, wordt uigelicht in de onderstaande video.

[WK] België zonder Devolder

De Belgische wielrenner Stijn Devolder zal niet meedoen aan het WK wielrennen over anderhalve week in het Zwitserse Mendrisio. De Vlaming werd niet geselecteerd door Carlo Bomans, de bondscoach van de Belgen. Hij gaf de laatste plaats aan Bert de Waele.

Afgelopen maandag had Bomans al acht van de negen namen bekend gemaakt. Devolder stond niet op die lijst en reageerde fel en noemde het de 'grootste vernedering van zijn carrière'. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen zei onder meer: "Ik had verwacht dat ik een zekerheidje was. Als je in België drie renners opnoemt, kom je bij Boonen, Gilbert en Devolder uit. Ja, toch?".

"Met dit scenario had ik geen seconde rekening gehouden. Zegt Bomans dat ik niets getoond heb in de Ronde van Spanje? Wie dan wel, Philippe Gilbert uitgezonderd?", aldus de Belg die nu nog actief is in de Vuelta.

De selectie van België is als volgt:
- Philippe Gilbert (Silence Lotto)
- Tom Boonen (Quick Step)
- Francis de Greef (Silence Lotto)
- Bert de Waele (Landbouwkrediet – Colnago)
- Kevin de Weert (Quick Step)
- Maxime Monfort (Team Colombia)
- Nick Nuyens (Rabobank)
- Greg van Avermaet (Silence-Lotto)
- Maarten Wynants (Quick Step)

Pro Evolution Soccer 2010 demo komt morgen

Konami Digital Entertainment GmbH heeft aangekondigd dat een speelbare demo van het lang verwachte Pro Evolution Soccer 2010 morgen (17 september) zal uitkomen.

Deze demo van PES zal gratis te verkrijgen zijn voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC. Hiermee kan een indruk opgedaan worden van de mogelijkheden van het spel. Men kan kiezen uit de clubs van Liverpool of Barcelona en de landenteams van Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Het zal mogelijk zijn om een potje van 5 minuten tegen een vriend te spelen of de CPU.




Milkshake kost doelman zijn basisplaats

Bram Verbist hoeft bij Cercle Brugge voorlopig niet meer op een basisplaats te rekenen. De goalie maakte in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen een aantal foutjes. Daarnaast werd hij ook nog eens door zijn trainer betrapt, nadat hij een milkshake had besteld.
 
"Het begon in de voorbereidingsmatch tegen Panionios", begint de keeper zijn verhaal. "Een trap van buiten de zestien ging er boven mij onder de lat in. Daarna verrichtte ik twee goeie reddingen tegen AA Gent, maar bij de goal van De Smet stond ik positioneel niet goed. Op het moment dat hij naar binnen kwam, zette ik een stapje naar binnen en maakte ik de korte hoek iets groter. Ik was beter blijven staan."

Daarnaast was er ook nog een voorval in fastfoodketen Quick in Brugge. Verbist bestelde daar een milkshake, waarna zijn trainer, Glen De Boeck, daar een stokje voor stak. "Het was snikheet die dag", verklaarde de Belgische doelman. "We hadden lang en hard getraind. Ik wou mezelf eens verwennen, maar had de pech dat De Boeck net toen passeerde en mijn auto zag staan."

"Elke speler bestelt wel eens een zak frieten of drinkt enkele pinten na een wedstrijd, maar het was niet professioneel van mij om dat net na een training te doen. Toch blijf ik hard werken. Ik woog bij de voorbereiding drie kilogram minder en mijn vetpercentage was drie procent lager. Mijn sprongkracht was verbeterd en mijn spurtproeven waren beter."
 
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[Upd] Acht hechtingen voor Gesink

Robert Gesink kende een slechte dag in de Vuelta a España. De Nederlander, die in dienst van Rabobank rijdt, kwam op 60 kilometer van de finish hard ten val. Onze landgenoot voltooide de etappe wel, maar was zichtbaar gehavend.

"Waardeloze dag", liet Gesink via zijn Twitter-account weten. Via datzelfde medium liet de renner ook weten net terug te zijn uit het ziekenhuis. In het hospitaal hebben de artsen acht hechtingen in zijn knie gezet. In dat gewricht zat namelijk een diepe snee (foto).

Het is nog niet duidelijk of Gesink, die op de tweede plaats van het algemeen klassement staat, zal starten.

Update:

Volgens De Telegraaf zal Robert Gesink morgen aan de start van de achttiende etappe in de Vuelta a España verschijnen.

Allergie is dodelijk voor seksleven

Ook gezegend met astma, hooikoorts of gewoonweg een simpele allergie? Dan heb je pech, want je seksleven zal wel uiterst belabberd zijn. Wetenschappers hebben namelijk na lang onderzoek ontdekt dat mensen met allergieën veel minder seks hebben.

Volgens de studie, waarvan de uitkomst is gepubliceerd in het tijdschrift 'Allergy and Asthma Proceedings', geeft 83 procent van de mensen aan dat hun allergie een belemmering is voor hun seksleven. Vooral mensen waarbij de allergie effect heeft op hun neus, de zogeheten allergische rhinitis, zijn de lul. Al dat gesnotter, genies en gekrab maakt je natuurlijk niet echt aantrekkelijk.

De hoofdauteur van de studie, Dr Michael S. Benninger, kan dat alleen maar beamen. "Als je niet kan ademen, het snot loopt uit je neus, je ogen branden en je voelt je verschrikkelijk moe, voel je jezelf ook niet sexy."

De onderzoekers hopen dat dankzij hun studie allergiepatiënten verder kijken dan de symptomen van hun allergie en de belemmeringen voor hun seksleven weten weg te nemen. De wetenschappers raden patiënten aan irriterende stoffen te mijden en goede allergieremmers te slikken. Ze moeten echter wel afblijven van kalmerende antihistaminica, omdat deze middelen slaperigheid als bijwerking hebben.

Allergieën veroorzaken ook nog eens slapeloosheid. Maar liefst 97 procent van de ondervraagde patiënten geeft aan dat zij regelmatig wakker liggen van de symptomen van hun allergie. 

Massaontslag bij Bulgaarse douane

Bulgarije gaat meer dan vijfhonderd douanebeambten ontslaan als onderdeel van een plan om corruptie en georganiseerde misdaad aan te pakken. Dat heeft de Bulgaarse minister van Financiën Simeon Djankov vandaag aangekondigd.

Het armste lid van de Europese Unie is een notoir corrupt land. Vooral doaunebeambten, agenten, rechters en artsen hebben een slechte reputatie, blijkt uit opiniepeilingen.

Djankov wil de invloed van criminele bendes binnen de douane aanpakken. Daarom worden voor het einde van het jaar dertig kantoren gesloten en 550 douaniers de laan uitgestuurd.

Opeenvolgende regeringen zijn er na de val van het communisme in Bulgarije niet in geslaagd corruptie en georganiseerde misdaad een halt toe te roepen. De nieuwe centrumrechtse regering van premier Boiko Borisov heeft nu echt beterschap beloofd, mede onder druk van de EU. Die houdt de hervormingen in de jonge lidstaat scherp in de gaten en heeft al enkele malen sancties opgelegd omdat er te weinig vorderingen werden gemaakt.

FOK!-user voorspelde Singapore-bedrog Renault

Waar nu eindelijk duidelijk is dat Renault vorig jaar in Singapore iedereen heeft bedrogen, bleek FOK!-user MaximusF1 na afloop van de race een ware Nostradamus.

MaximusF1 uitte in dit topic vorig jaar al zijn vermoedens over de oorzaak van de crash van Piquet jr. Volgens de user waren de crash van Piquet jr. en het eerder stoppen van Alonso in de pits wel erg toevallig en hij vermoedde mogelijk dat er opzet in het spel was. Hij schrijft: "Toen ze het op ITV hadden dat Renault de pitstrategie van Alonso wijzigde van drie stops naar twee stops en om eventueel te profiteren van een safety car, dacht ik nog, waarom laten ze Piquet niet gewoon in de muur rijden? En een paar rondjes later..."

Nu blijkt dat MaximusF1 destijds inderdaad bij het correcte eind had. Inmiddels heeft de internationale autosportbond FIA dan ook het Frans team aangeklaagd.

[Vuelta] Valpartij Gesink, winst Roux

De zeventiende etappe van de Vuelta is een prooi geworden van Anthony Roux. De Fransman bleef in de straten van Talavera de la Reina het peloton net voor. Robert Gesink was betrokken bij een valpartij, maar kon zijn weg wel vervolgen en blijft tweede in de stand.

Bij de valpartij, op 60 kilometer van de streep, kwamen Gesink en Mosquera, de nummers twee en zes van het klassement ten val. Beide konden hun weg vervolgen, maar waren wel gehavend. Gesink had verwondingen aan zijn linkerelleboog en knie, terwijl Mosquera klaagde over duizelingen. Over de ernst van de verwondingen van Gesink kan niet veel worden gezegd. Volgens Rabosport.nl is de Varssenvelder momenteel in het ziekenhuis om alles te laten controleren.

In de kopgroep van de dag waren twee Nederlanders vertegenwoordig, namelijk Lieuwe Westra en Martijn Maaskant. Het peloton was net in gang geschoten om de groep te gaan bijhalen, op het moment dat Gesink en Mosquera ten val kwamen. Op vijf kilometer van het eind bleek dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden voor het peloton om de groep bij te halen.

Op drie kilometer van de streep demarreerde Maaskant, waarbij Westra het gat liet vallen voor zijn landgenoot. Even leek het de goede aanval te zijn, maar Roux haalde Maaskant op één kilometer voor de streep bij en liet hem even later achter. De Fransman was sterk en liet het peloton een kleine tien meter achter zich. Achter hem won zijn landgenoot William Bonnet de sprint, vlak voor de winnaar van gisteren, André Greipel.

Uitslag etappe 17

#RennerPloegTijd
1Anothony RouxFrancaise de Jeux4:28:14
2William BonnetBouygues Telecomz.t.
3André GreipelTeam Colombiaz.t.
4Daniele BennatiLiquigasz.t.
5Francisco PachecoCPLz.t.
6Jürgen RoelandtsSilence Lottoz.t.
7Sébastien HilnaultAG2Rz.t.
8Javier BenitezCPLz.t.
9Enrico GasparottoLamprez.t.
10Borut BozicVacansoleilz.t.
26Johnny HoogerlandVacansoleilz.t.

Klassement na etappe 17

#NaamploegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne74:27.48
2Robert GesinkRabobank+ 0.31
3Samuel SanchezEuskaltel-Euskadi+ 1.10
4Ivan BassoLiquigas+ 1.28
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 1.51
6Ezequiel MosqueraXacobeo-Galicia + 1.54
7Joaquin RodriquezCaisse d'Epargne+ 5.53
8Paolo TiralongoLampre+ 6.34
9Tom DanielsonGarmin+ 8.28
10Juan José CoboFuji-Servetto+ 10.45

De Koning stapt over naar surfplank

Marcelien de Koning gaat toch verder in de zeilsport. De drievoudige wereldkampioene in de 470-klasse, samen met Lobke Berkhout, kiest ervoor om verder te gaan in de RS: X klasse, oftewel windsurfen.

De 31-jarige De Koning is de opvallendste naam in een selectie van vijf windsurfsters die het olympisch traject in gaan. Dit moet uiteindelijk leiden tot deelname op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Met Berkhout behaalde De Koning, naast de drie wereldtitels, ook olympisch zilver in Peking. Berkhout vond een nieuwe partner in de 470-klasse, Lisa Westerhof, waarmee ze dit jaar wereldkampioen werd.

Milkshake kost doelman zijn basisplaats

Bram Verbist hoeft bij Cercle Brugge voorlopig niet meer op een basisplaats te rekenen. De goalie maakte in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen een aantal foutjes. Daarnaast werd hij ook nog eens door zijn trainer betrapt, nadat hij een milkshake had besteld.

"Het begon in de voorbereidingsmatch tegen Panionios," begint de keeper zijn verhaal. "Een trap van buiten de zestien ging er boven mij onder de lat in. Daarna verrichtte ik twee goeie reddingen tegen AA Gent, maar bij de goal van De Smet stond ik positioneel niet goed. Op het moment dat hij naar binnen kwam, zette ik een stapje naar binnen en maakte ik de korte hoek iets groter. Ik was beter blijven staan."

Daarnaast was er ook nog een voorval in fastfoodketen Quick in Brugge. Verbist bestelde daar een milkshake, waarna zijn trainer, Glen De Boeck, daar een stokje voor stak. "Het was snikheet die dag," verklaarde de Belgische doelman. "We hadden lang en hard getraind. Ik wou mezelf eens verwennen, maar had de pech dat De Boeck net toen passeerde en mijn auto zag staan."

"Elke speler bestelt wel eens een zak frieten of drinkt enkele pinten na een wedstrijd, maar het was niet professioneel van mij om dat net na een training te doen. Toch blijf ik hard werken. Ik woog bij de voorbereiding drie kilogram minder en mijn vetpercentage was drie procent lager. Mijn sprongkracht was verbeterd en mijn spurtproeven waren beter."

Wilders wil hoofddoekjesbelasting

Geert Wilders heeft vandaag in een debat over de Rijksbegroting van 2010 de invoering van een hoofddoekjesbelasting bepleit. De belasting bedraagt zo'n 1000 euro per jaar. Wie een hoofddoekje wil dragen, zal eerst een vergunning moeten aanvragen. "Als die wordt ingevoerd, gaan we eindelijk wat terugverdienen aan de islam", zei Wilders. De opbrengst van de belasting kan volgens Wilders bijvoorbeeld naar blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Wilders noemde de belasting een 'kopvoddentax'. Volgens Wilders vervuilen moskeeën, hoofddoekjes, lange jurken en mannen met baarden de Nederlandse straten. Bovendien is een „islamitisch hoofddoekje“ een teken van onderdrukking van vrouwen en dus een symbool van onvrijheid. ''Wij zijn de hoofddoekjes spuug- en spuugzat”, zei Wilders. 

Het voorstel leverde nogal wat discussie op in de Tweede Kamer. Alexander Pechtold had het over een genante vertoning en beschuldigt Wilders van xenofobe en racistische opmerkingen naar moslims. Volgens hem voerde Wilders een stukje cabaret op. "U wilt een hoofddoekjespolitie. Ik vind het zo belachelijk”, zei Agnes Kant van de SP. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie wees Wilders erop dat hij mensen schoffeert vanwege uiterlijke kenmerken. "Vrouwen beledigen kunt u heel goed”, aldus fractieleider Mariëtte Hamer van coalitiegenoot PvdA. Pieter van Geel van het CDA "Wilt u uw principes verkopen voor 1000 euro?” Volgens GroenLinks-leider Femke Halsema gebruikt Wilders Iraanse methodes. "Wat u wilt, is een zedenpolitie introduceren. Schaam u”, aldus Halsema.

Fok!-columnist Driek Oplopers: Lees hier meer belachelijke acties van de PVV.

Met dank aan Petfles voor de submit

Speech Geert Wilders Rijksbegroting 2010

ADO Den Haag wil duo langer binden

ADO Den Haag wil op korte termijn om de tafel gaan zitten met Karim Soltani en Wesley Verhoek. ADO staat momenteel op een verdienstelijke zevende plaats in de competitie en heeft dat volgens de leiding grotendeels te danken aan de vleugelaanvallers.

"Ze spelen beiden een rol in onze succesvolle competitiestart", zegt technische directeur André Wetzel in Voetbal International. "Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan."

Soltani is bezig aan zijn tweede seizoen in Den Haag. De 25-jarige Fransman kwam eerder drie jaar uit voor VVV-Venlo. Verhoek is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Haagse formatie. De 22-jarige aanvaller speelde inmiddels honderd competitieduels in het eerste elftal en scoorde veertien keer.

Wielaert opnieuw buiten Ajax-selectie

Rob Wielaert zal de wedstrijd tussen Ajax en FC Timisoara in de Europa League van komende donderdag vanaf de tribune moeten bekijken.

Trainer Martin Jol heeft geen plaats ingeruimd voor de verdediger in zijn spelersgroep. Ook de Kameroener Thimothée Atouba ontbreekt in de wedstrijdselectie van Ajax. Marko Pantelic en Dennis Rommedahl zijn wel opgeroepen door Jol.

Wielaert raakte na de met 4-3 verloren wedstrijd tegen PSV zijn basisplaats kwijt en speelde sindsdien alleen nog maar mee in de Europa League-ontmoeting met Slovan Bratislava (1-2). In dat duel stond er voor Ajax nauwelijks meer iets op het spel. Het lijkt er derhalve op dat er voor de verdediger geen rol meer lijkt weggelegd bij de Amsterdammers.

Pantelic raakte zondag tijdens zijn debuut voor Ajax in de wedstrijd tegen NAC Breda geblesseerd aan zijn enkel na een tackle van Rob Penders. De Serviër is op tijd hersteld om te kunnen spelen tegen Timisoara.

Tafeltennisdames prolongeren EK-titel

De Nederlandse tafeltennisdames zijn erin geslaagd de Europese titel te verlengen. In de finale van het toernooi in Stuttgart waren de dames te sterk voor Polen. Het werd 3-1.

Li Jiao moest als eerste aan de bak. De Poolse Li Qian was in vier games te sterk. Hierdoor kwam er een grote druk op de schouders van Li Jie en Elena Timina te leggen. Zij wonnen echter beiden hun wedstrijd waardoor de dames een 2-1 voorsprong pakten. In de laatste wedstrijd was het weer de beurt aan Li Jiao. De geboren Chinese maakte dit keer geen fout en won in drie games van Natalia Partyka.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks in december naar de VS

Met The Legend of Zelda: Spirit Tracks ontwikkelt Nintendo een nieuwe game voor de Nintendo DS in de Zelda-serie. De game behoudt de stijl van The Legend of Zelda: Phanton Hourglass, maar in plaats van een boot zal het voornaamste transport met een trein gebeuren.

Nintendo heeft onlangs bekend gemaakt dat de game vanaf 7 december in de Amerikaanse winkels ligt. Wanneer de game in de Europese winkels komt te liggen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat dit ook rond de feestdagen zal zijn. Houd FOK!games in de gaten voor de review.



Hattrick Hagen, Reus verliest leiding

Edvald Boasson Hagen heeft ook de vijfde etappe gewonnen in de ronde van Groot-Brittanië. De Noor was voor de derde etappe op rij de snelste in de massasprint. Hij nam tevens de leiderstrui over van Kai Reus, de winnaar van de tweede etappe.

Boasson Hagen won in de straten van Stoke-on-Trent voor Filippo Pozzato en Russel Downing. In het klassement heeft de renner van Team Columbia een voorsprong van negen seconden op Reus en veertien seconden op Chris Sutton. De ronde duurt nog tot en met zondag.

Nuyens winnaar GP Wallonië

Nick Nuyens is de winnaar geworden van de GP Wallonië. De Belgische Rabobank-renner was de snelste van het eerste deel van het peloton. Na 203 kilometer liet hij de Australiër Allan Davis en de Belg Roy Sentjens achter zich.

In de koers ontstond eerst een kopgroep van vijf renners, waaronder de Nederlander Joost van Leijen. Deze werden vlak voor de finale ingelopen, waarna zich op weg naar de Citadel van Namen een spannende strijd ontspon. Onder anderen Sylvain Chavanel, Christophe le Mevel en Benoit Vaugrenard kozen de aanval, maar allemaal werden ze ingelopen door het tot 40 renners uitgedunde peloton. Van dat peloton bleek Nuyens de sterkste.

Uncharted 2 co-op en multiplayer video's in overvloed

Dames en heren, jongens en meisjes; het duurt nog maar één maand voordat Uncharted 2: Among Thieves in de winkel ligt. In Uncharted 2 gaat Nathan Drake op zoek naar een verloren schat en komt hij zo wederom in de problemen. De grootste toevoeging ten opzichte van Uncharted: Drake's Fortune is waarschijnlijk de multiplayer-optie. Het is mogelijk om de singleplayer in co-op te doorspelen en men kan elkaar ook naar de pleuris schieten in Deathmatch. Van beide opties hebben we nu een hoop beelden.






Miss World Netherlands moet titel inleveren

Carmen Kool, die eind vorig jaar namens Nederland meedeed aan de Miss World-verkiezing, is haar titel van Miss World Netherlands kwijt. Ze moet haar kroon en sjerp inleveren na een blootreportage in het oktobernummer van Playboy, liet de organisatie vandaag weten.

De reportage druist volledig in tegen de strenge richtlijnen van de internationale organisatie en aan die richtlijnen dient ook de Nederlandse Miss zich te houden, aldus de organisator van de schoonheidswedstrijd in Nederland. Het inleveren van de titel gebeurt met terugwerkende kracht vanaf 11 september, de dag waarop de nietsverhullende fotoreportage verscheen.

Database vingerafdrukken op losse schroeven

De komst van een database waarin vingerafdrukken van alle burgers moeten worden opgeslagen is onzeker geworden nu het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich over de zaak buigt die is aangespannen door de vereniging Vrijbit. Het Hof zal aanstaande vrijdag uitspraak doen. 

Afgelopen juni voerde de overheid een wetswijziging door waardoor burgers verplicht worden om twee vingerafdrukken af te laten nemen bij de aanvraag van een nieuw legitimatiebewijs. De afdrukken worden in afwachting van een landelijke database opgeslagen in de gemeenteadministratie. Vrijbit heeft grote twijfels over de gevolgen die de nieuwe database heeft voor de veiligheid en privacy voor burgers en hoopt met de procedure te bereiken dat de wetswijziging, die aanstaande maandag van kracht zou moeten worden, alsnog wordt teruggedraaid.

Eerder maakte het College Bescherming Persoonsgegevens al bezwaar tegen de maatregel wegens de 'ernstige gevolgen voor grote aantallen burgers'. Zij slaagde er echter niet in de wetswijziging tegen te houden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil niet ingaan op de vraag wat er gebeurt als het Hof de zaak in het voordeel van Vrijbit beslist.

Met dank aan Pjet voor de submit. 

Jordan: "Ik sta versteld"

Oud-Formule 1-teambaas Eddie Jordan is zeer verbaasd dat Renault in de Grand Prix van Singapore vorig jaar Nelson Piquet jr. gevraagd heeft opzettelijk te crashen. Daarom snapt de Ier de beslissing van Renault om Flavio Briatore en Pat Symonds de laan uit te sturen wel.

Jordan werkt momenteel voor de BBC als analist en heeft op de Britse zender zijn visie op het schandaal gegeven. "Als dit vorige week zou zijn gebeurd, zou ik zeer verbaasd zijn geweest, maar na afgelopen weekend in Monza te zijn geweest, komt dit als een minder grote verrassing. De FIA lijkt over onweerlegbaar bewijs te beschikken dat de beschuldigingen waar zijn. Ik weet niet hoe het precies in het persbericht staat, maar het lijkt erop dat Renault ze gewoon heeft ontslagen. Hun positie was onhoudbaar geworden."

De Ier kan zich bijna niet voorstellen dat de belangen in de sport zo hoog oplopen dat tot competitievervalsing wordt overgegaan. "Ik heb er maandag nog met Damon Hill over gesproken en we stonden allebei versteld van dit verhaal. Hoe kun je een coureur vertellen dat hij moet crashen als hij zijn stoeltje wil houden? Dat is volslagen belachelijk. Er zijn mensen die het team ervan beschuldigen dat zij al een keer eerder de veiligheid van een coureur in gevaar hebben gebracht, met de pitbrand van Jos Verstappen. Toen zou het team met de brandstofslang en de filters hebben geknoeid. Misschien zouden we dus helemaal niet zo verrast moeten zijn."

Radio 538 wint Marconi Awards

Radio 538 is flink in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Marconi Awards. Die prijzen worden jaarlijks uitgereikt door een vakjury. Radio 538 kreeg de Award voor beste radiozender. 3FM en 100%NL waren ook genomineerd, maar vielen buiten de prijzen.

Dj Edwin Evers van Radio 538 won in de categorie beste presentator. Opmerkelijk is dat ook de Top 40, het programma van dj Jeroen Nieuwenhuize, in de prijzen viel. De Top 40 werd beste programma. Nieuwenhuize zat zelf in de jury.

Annemieke Schollaardt (3FM) kreeg de prijs in de categorie Aanstormend talent. Eerder werd al bekend dat Erik de Zwart de Marconi Oeuvre Award 2009 krijgt.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Daniël Dekker (TROS), Roland Snoeijer (100%NL), Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), Wouter van der Goes (Q-music), Jeanne Kooijmans (KRO), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Jurre Bosman (NPS), Iwan Reuvekamp (Nice1 / 3FM) en Patrick Kraakman (Radio Veronica).

Halo 3: ODST was al klaar in mei

Halo 3: ODST was al klaar in mei, zo verteld Brian Jarrard, Community Director van Bungie. Er is na die tijd niks meer aan gedaan, zelfs geen kleine bug gerepareerd. De reden dat het ontwikkelen van het spel zo snel ging was omdat het werkt op de 3-4 jaar oude Halo 3 engine. Meteen na het afmaken van ODST heeft het team van Bungie zich op Halo: Reach gestort, die wel een nieuwe game engine gebruikt. Dit verklaart misschien ook waarom het mogelijk is om een beta versie van Halo: Reach mee te geven als je ODST koopt.

De reden dat ODST pas zo laat uitkomt is dat Microsoft verwacht dat de game in het najaar veel beter gaat verkopen. Halo 3: ODST zal op 22 september uitkomen.

Wat denken jullie? Is een release in het najaar veel gunstiger of zal dit niet zo veel uitmaken?

Astana wil Gesink inlijven

Wielerploeg Astana heeft haar zinnen gezet op de diensten van Robert Gesink. De Nederlander staat momenteel tweede in de Vuelta a España en wordt door kenners een grote toekomst in het wielrennen toegedicht.

"Ik ben inderdaad gecharmeerd van Gesink. Hij is een coureur van de toekomst," zegt Rini Wagtmans namens Astana in de Telegraaf. "Iedere manager begrijpt dat hij veel geld waard wordt. Zeker gezien hetgeen hij nu verdient. Van mijn zijde is de interesse is er zeker."

Naar verluidt heeft Astana de komende vier jaar 72 miljoen euro beschikbaar om zich te versterken. "Ik ga iedereen verrassen. Ik denk dat ik de grootste zet aller tijden ga doen wat betreft het aantrekken van toprenners," zegt Wagtmans die vele Kazachstaanse tenge voorhanden heeft.

Beroofd na intiem moment in vuilnisbak

Een 'intiem moment' in een vuilniscontainer liep voor een Amerikaans koppel niet zo fortuinlijk af. Het stel werd namelijk beroofd.

Toen de twee 44-jarigen afgelopen zaterdagavond even wat privacy wilden, klom het stel in de vuilniscontainer. Tijdens hun onderonsje werd het tweetal gestoord door twee mannen. Deze eisten de bezittingen van het paar en gingen ervandoor met de schoenen van het paar, juwelen en de portemonnee van de man.

Enige tijd na het incident kon de politie de twee dieven oppakken. Het onfortuinlijke stel kreeg de gestolen goederen terug. 

Met dank aan LinkseVriend voor de submit.

Rodman speelt wedstrijd tegen Nederland

Voormalig basketbaltopper Dennis Rodman zal op 12 november met het Amerikaanse Legends-team een basketbalwedstrijd spelen in Almere tegen een Nederlands Legends-team.

De USA Legends of Basketball is een team dat bestaat uit ex-spelers uit de NBA en komt in november naar Europa voor een tournee. De eerste wedstrijd die het team zal spelen vindt in Almere plaats, waarna het team nog wedstrijden zal spelen in andere Europese landen.

Welke spelers voor het Nederlandse team zullen aantreden is nog niet duidelijk. De Nederlandse Basketball Bond moet die beslissing nog nemen, maar verzekert dat er spektakel te zien zal zijn.

Tandarts moet patiënten echt laten lachen

Tandartsen zouden bij in het oog springende ingrepen vooraf met een digitale meetmethode de spontane lach van hun patiënten moeten bestuderen. Nu gaan zij bijna altijd uit van een geposeerde lach, waardoor tandheelkundige behandelingen esthetisch soms minder fraai uitpakken.

Dat concludeert tandarts Pieter van der Geld in zijn onderzoek naar de lach, waarop hij deze week aan de Radboud Universiteit in Nijmegen promoveert. Van der Geld onderzocht het verschil tussen een spontane en een geposeerde lach en laat zien hoe de zogeheten lachlijn eruit ziet.

Die lachlijn formuleert hij als de onderrand van de bovenlip tijdens het lachen. Bij een spontane lach komt die bovenlip 30 procent hoger uit dan bij een lach op verzoek. Tanden en tandvlees zijn daardoor zichtbaarder waardoor schoonheidsfouten eerder aan het licht komen.

Vanuit esthetisch oogpunt kan de lachlijn van groot belang zijn bij de keuze van een behandelingen, aldus Van der Geld. Tandartsen zouden daar volgens hem bij het aanbrengen van kronen en implantaten, bij beugelbehandelingen en kaakoperaties rekening mee moeten houden.

Probleem is dat tandartsen die spontane lachlijn niet kunnen vaststellen. Als zij het gezicht van een lachende patiënt op de foto zetten, registreren zij immers altijd een lach op verzoek. Daarom ontwikkelde Van der Geld een digitale videografische meetmethode waarmee tandartsen de lachlijn bij de tanden en kiezen kunnen bepalen. Hij verzamelde daarvoor beelden van proefpersonen die naar een komische film keken. Ook filmde hij mensen die lachten op verzoek.

De spontane lachlijn die als het meest aantrekkelijk wordt gezien, blijkt er een die de tanden helemaal laat zien en twee tot vier millimeter tandvlees. Meer zichtbaar tandvlees wordt als minder attractief beschouwd.

Dweilen bij de buren

Sinds enige tijd ben ik huisman. Net als vrouwen in de top van het bedrijfsleven of in andere hoge functies, voelen ook de mannen op een traditionele vrouwenplaats of hun acties onder een vergrootglas bekeken worden. Nu is dat bij die vrouwen goed te begrijpen, het is tenslotte niet de kleur van nagellak waar ze over moeten beslissen. Maar wij mannen weten instinctief heus wel hoe belangrijk het is om de juiste keuze te maken uit je muziekcollectie om de dag een beetje muzikaal verantwoord door te komen. De rest is bijzaak.

[WTCC] Coronel toch naar Japan en Macau

Ondanks eerdere berichten dat Tom Coronel niet zou meedoen aan de laatste twee races van het WTCC-kampioenschap, zal de coureur toch deelnemen aan beide races om de titel bij de independers binnen te halen.

In de vorm van McGregor heeft de Nederlander een sponsor gevonden die zijn team wil sponsoren als hoofdsponsor voor de resterende races. Het bedrijf was al subsponsor van het team. Eerder in het seizoen trok Pon zich terug voor de laatste twee races, omdat het bedrijf vanwege de kredietcrisis het te veel geld vond om naar Azië af te reizen. Ondanks dat Pon officieel nog steeds hoofdsponsor is, stond het bedrijf Coronel niet in de weg om een sponsor te vinden voor de laatste twee races van het seizoen. De auto van de Nederlander zal de laatste races ook niet bewonderen zijn in zijn traditionele kleurstelling, maar in het blauw van McGregor.

"Vanaf het moment dat ik hoorde dat Pon niet doorging met de laatste twee races heb ik alles op alles gezet om toch te kunnen gaan. Ik ben zeer blij dat het gelukt is", aldus Coronel.

Amsterdamse darkrooms zijn smerig

Darkrooms in Amsterdam zijn vies, concludeert de GGD na een eigen onderzoek in de hoofdstad. Volgens RTL Nieuws werden negen ruimtes waar homo’s elkaar ontmoeten voor seks, aan een inspectie onderworpen.

Zes daarvan bleken door de inrichting lastig schoon te maken - op zeven plaatsen was geen goede ventilatie beschikbaar. Verder waren zes darkrooms zichtbaar vies en ontbrak in zeven een schoonmaakschema. Wel aanwezig in de meeste gevallen: een afvalemmer.

In Amsterdam zijn achttien darkrooms beschikbaar, in cafés, bioscopen en sauna’s. De gemeente had om een onderzoek gevraagd, omdat toezicht op hygiëne in darkrooms mogelijkerwijs de overdracht van geslachtziekten zou kunnen afremmen. Maar volgens de GGD is er geen verband te ontdekken tussen het gebrek aan hygiëne in sommige darkrooms en de verspreiding van soa’s.

KNVB wil schikkingsvoorstellen bij amateurs

De KNVB gaat mogelijk een proef doen met schikkingsvoorstellen in het amateurvoetbal. Het bestuur amateurvoetbal heeft ingestemd met dit experiment.

Middels schikkingsvoorstellen hoopt de bond tuchtzaken sneller af te kunnen handelen. Het gaat daarbij om standaard tuchtzaken, die nu vaak veel tijd in beslag nemen. In het betaald voetbal wordt al meer dan tien jaar met schikkingsvoorstellen gewerkt.

De komende maanden kunnen de clubs tijdens de regiovergadering hun mening geven over het voorstel van de voetbalbond. Als zij voorstander zijn, dan zal komend voorjaar een voorstel uitgewerkt worden.

Automobilist mishandelt buschauffeur

Een buschauffeur is gisteravond mishandeld door een automobilist. Dat gebeurde midden op de snelweg bij het Friese Joure, aldus de politie.

De automobilist sneed de bus rond 18.30 uur af op een verkeersplein. De buschauffeur seinde daarop met zijn groot licht naar de automobilist. Eenmaal op de snelweg stopte de automobilist plotseling, en dwong zo de buschauffeur een noodstop te maken.

De man stapte uit zijn auto en schopte tegen de bus. De buschauffeur stapte uit, en kreeg klappen van de automobilist. Busbedrijf Connexxion is woedend over het voorval en wil dat de automobilist zwaar gestraft wordt. 

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Vervolg 'Over de Vloer' niet uitgesloten

Zanger Gerard Joling sluit een nieuw seizoen van het succesvolle programma Joling & Gordon Over de Vloer niet uit. Dat zei hij vanmorgen in een interview met Radio 538. De kans dat het seizoen er daadwerkelijk komt is echter gering, maar wel aanwezig.

"Ik hoor het wekelijks terug van mensen, waar ik ook kom. Die zeggen dan: "Komt dat Joling & Gordon over de vloer nou nooit terug?" Ik zeg nooit 'nooit'. Het gaat vaak in emoties. Het heeft te maken met geld en tijd en het spreiden van de carrières," aldus Joling. "Als het gebeurt, sta ik er echt wel voor open. Ik sta er niet onwelwillend tegenover."

De zanger denkt echter dat er geen nieuw seizoen komt door de ruzie met Gordon. "Gordon wil mij nooit meer zien, heb ik van de week nog in een uitgebreid interview gelezen. Er is ook wel iets te veel gebeurd. Daar wil ik ook niet over in detail treden," aldus Geer. Aan de andere kant denkt Gerard dat de ruzie wel uitgepraat kan worden. "Ik ben het met je eens. De vraag is dan over het programma: "Zou je het doen?". Je moet je afvragen of het nog werkt," aldus Gerard in het interview met Radio 538.

Big Brother tien jaar oud

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Big Brother op televisie zijn intrede deed. Op 16 september 1999 liepen 'oerbewoners' Sabine, Ruud, Karin en de latere winnaar Bart voor het eerst over de drempel van het huis met de camera's in Almere.

De laatste Nederlandse editie van de realityshow, Big Brother 6, stamt uit 2006 en werd uitgezonden door het toenmalige Talpa. Televisiemagnaat John de Mol en de huidige topman Paul Römer van Endemol International verwachten niet dat hun geesteskind op korte termijn in Nederland terugkeert, omdat het programma daarvoor te duur is.

Desondanks is de van oorsprong Nederlandse tv-formule nog altijd springlevend. De realityshow is anno 2009 nog in 72 landen op de buis. Het tienjarige succes wordt echter niet gevierd, omdat Endemol het kassucces geen aparte status wil geven tussen andere belangrijke internationale tv-formules als Deal or no Deal en Wipeout.

Big Brother bracht tien jaar geleden het toen al bestaande realitygrenre (onder meer MTV's The Real World) tot grote hoogte. Geen enkele tv-zender kon meer om programma's heen waarin al dan niet bekende mensen zich permanent door camera's lieten volgen. Een andere novititeit die de BB-makers op tv introduceerden, was het interactief stemmen op kandidaten via sms en internet. Daarmee werd ook een belangrijke inkomstenbron voor tv-zenders aangeboord.

Zie ook de terugblikken over tien jaar reality-soaps op ons forum: deel 1 en deel 2.

Leveroperatie live op het witte doek

De een huivert al bij de gedachte, de ander gaat er eens goed voor zitten. In de bioscoop aan het Schouwburgplein in Rotterdam kunnen half oktober vierhonderd belangstellenden live een leveroperatie bekijken. Dat heeft het Erasmus Medisch Centrum vandaag bekendgemaakt.

Tijdens de operatie in het Erasmus MC wordt de lever uit het lichaam van de patiënt gehaald om een tumor te kunnen verwijderen. Daarna wordt de lever teruggeplaatst. Een chirurg in de bioscoopzaal heeft verbindingen met de operatiekamer. Hij geeft toelichting en beantwoordt vragen van het publiek.

Het is overigens de derde keer dat een operatie live in de Rotterdamse bioscoop te volgen is. Op het witte doek waren eerder een hersenoperatie en een niertransplantatie te volgen. De leveroperatie ‘draait’ op dinsdag 13 oktober van 9:00 tot 12:00 uur, als onderdeel van een dagvullend programma over kanker.

Soldaat komt in fluorjurk op begrafenis

Barry Delaney loste vandaag een wel heel bizarre belofte in: hij verscheen in een fluorescerende groene jurk en roze beenwarmers op de begrafenis van zijn beste vriend Kevin Elliott. De twee Schotse soldaten die waren uitgezonden naar Afghanistan sloten samen een pact: zou de een omkomen in de strijd, dan zou de ander in een jurk op diens begrafenis verschijnen.

Op 31 augustus werd de nachtmerrie werkelijkheid toen de 24-jarige Kevin Elliott omkwam bij een patrouille in Helmand.

Als een eerbetoon aan zijn beste vriend hield Delaney dus woord, en dat leverde bizarre beelden op. Overigens had hij de familie van Kevin wel vantevoren ingelicht over zijn plan, zodat het voor hen niet als een verrassing kwam dat hij in roze kniekousen op de plechtigheid verscheen.


Soldaat komt in fluorjurk op begrafenis  (foto: DAG)

Man valt van Domtoren

In Utrecht viel vandaag een man van de Domtoren. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie vermoedt dat de man naar beneden is gesprongen.

Tientallen getuigen op het Domplein worden door de politie ondervraagd. Ook kunnen zij slachtofferhulp krijgen.

Details van het incident kan de politie nog niet geven. Van welke hoogte de man viel is nog niet bekend. Volgens de politie komt het niet vaak voor dat iemand op deze wijze zichzelf van het leven berooft. "Wij kunnen ons in ieder geval geen eerder geval herinneren."

Met dank aan s0k voor de submit.

Olympiakos mist Galletti tegen AZ

Olympiakos Piraeus zal in de Champions League-wedstrijd tegen AZ vanavond spelmaker Luciano Galletti niet kunnen opstellen.

Galletti (29) heeft last van een blessure aan zijn rechterdijbeen. De Argentijn liep de blessure op tijdens de afsluitende training van de Grieken. De verwachting is dat Galletti tien dagen rust moet houden.

Het is niet de eerste keer dat Galletti last heeft van zijn dijbeen. In de voorbereiding en tijdens de voorronde tegen FC Sheriff werd hij ook al gekweld door een soortgelijke blessure.

Galletti werd ooit op jonge leeftijd ontdekt door Parma, maar in Italië wist hij nooit door te breken. In Spanje was de Argentijn succesvoller. Sinds 2007 speelt de technicus voor Olympiakos.

Agente Elburg zoekt 'engel'

Een agente in Elburg is op zoek naar haar 'reddende engel'. De agente werd afgelopen zaterdag tijdens haar werkzaamheden onwel, waarna een voorbijganger haar eerste hulp verleende.

Het incident gebeurde toen de agente het verkeer stond te regelen tijdens de Botterdagen. De agente werd gestoken door een wesp, waar ze allergisch voor is. Een vrouw in een donkere stationwagen stopte, en verleende direct adequate hulp. Politiewoordvoerder Anton de Ronde meldt: "De vrouw had zelfs een spuit bij zich, waarmee ze meteen het meeste gif heeft weggezogen. We hopen dat deze mevrouw zich bij ons meldt."

Met dank aan EZKaeL voor de submit.

Lotus wil beste van nieuwe teams zijn

Maandag kreeg Lotus te horen dat het in 2010 welkom is in de Formule 1. Het Maleisische team heeft bij monde van technisch directeur Mike Gascoyne meteen laten weten dat het volgend seizoen meteen de beste wil zijn van alle nieuwkomers.

De FIA maakte maandag bekend dat Lotus ten koste van BMW Sauber de dertiende plaats op de grid voor volgend jaar krijgt. Hoewel de goedkeuring van de plannen van Lotus lang op zich liet wachten, denkt Gascoyne dat er tijd genoeg is om een goede auto aan de start te laten verschijnen volgend jaar.

"Het is een grote uitdaging om op de grid te verschijnen," zegt Gascoyne. "Halverwege het seizoen willen we de beste van de nieuwe teams zijn en aan het eind van het seizoen hoop ik dat we in de top tien staan."

Oplevering circuit Abu Dhabi deze week

Deze week zal het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi opgeleverd worden. Dit maakte Richard Cregan van Abu Dhabi Motorsport Management vandaag bekend. Op 1 November zal er voor het eerst een Formule 1-race verreden worden.

"Het circuit wordt ergens in de komende dagen opgeleverd. Als eerste wordt de baan opgeleverd en daarna de gebouwen. Die zullen in de volgende weken gereedgemaakt worden. Vervolgens zullen we alles nog een keer controleren om de veiligheid te waarborgen", aldus Cregan. Naar verluidt zou Abu Dhabi 45 miljoen dollar betaald hebben om een Formule 1 race te mogen organiseren. Dit jaar vormt de race de afsluiter van het seizoen.

F1: Briatore en Symonds weg bij Renault

Het Formule 1-team van Renault heeft gisteren bekend gemaakt dat teambaas Flavio Briatore en hoofdingenieur Pat Symonds het team per direct verlaten hebben. Voorts zal het team de beschuldigingen van racevervalsing niet betwisten wanneer het volgende week voor de WMSC verschijnt.

De World Motor Sport Council heeft Renault gedagvaard, omdat er verhalen naar buiten kwamen dat Nelson Piquet jr. in de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk is gecrasht. Hierdoor kon zijn teamgenoot Fernando Alonso winnen, omdat hij vlak voor de crash de pits opgezocht had, terwijl de rest van het veld dat achter de safety car deed.

"Het ING Renault Team zal de recente beschuldigingen van de FIA over de Grand Prix van Singapore in 2008 niet betwisten," zo luidde een officiële verklaring. "Het wil ook melden dat teambaas Flavio Briatore en hoofdingenieur Pat Symonds het team verlaten hebben. Voor de hearing van de World Motor Sport Council in Parijs op 21 september 2009 zal het team geen commentaar geven."

Vlak voordat Piquet jr. dit jaar zijn stoeltje bij Renault verloor, stapte hij naar de FIA met de mededeling dat hij opzettelijk gecrasht was om de safety car de baan op te krijgen. Alonso moest de race als vijftiende starten door een probleem met de brandstofpomp en was net voor de crash gestopt om banden en brandstof te halen. Dit was enkele ronden eerder dan zijn concurrenten en dit riep vraagtekens op, omdat een agressieve strategie niet op een stratencircuit werkt. Maar door de safety car kon de Spanjaard alsnog de race winnen.

Afgelopen weekend lekten er verklaringen van Piquet jr, data van de telemetrie en gesprekken van de boordradio naar de media, waarop Renault een zaak tegen Piquet jr. en zijn vader aanhangig maakte wegens lekken.

Eergisteren werd bekend dat de FIA Symonds immuniteit aan wil bieden in ruil voor diens verklaring omtrent de gebeurtenissen vorig jaar.

Omdat niet Briatore en Symonds maar het team Renault is aangeklaagd, wordt verwacht dat de gebeurtenissen van gisteren niet van invloed zullen zijn op de uitkomsten van de hearing van volgende week.

Voor meer F1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport F1-site!.

Tiltfunctie Ninja Gaiden Sigma 2 uitgelegd: BOOBIES!

Eén van de dingen die de PS3 onderscheidt van de X360 is de tiltfunctie die in de controller zit. Veel games maken hier gebruik van door bijvoorbeeld een bom op scherp te stellen, een minicameraatje rond te draaien of zelfs een vliegtuig te besturen. Team Ninja blijft niet achter en heeft ook de tiltfunctie geïmplementeerd in Ninja Gaiden Sigma 2. Hieronder wordt duidelijk wat het bewegen van de controller met de vrouwelijke personages doet.

Hülkenberg verwacht zitje in 2010

GP2-kampioen Nico Hülkenberg verwacht dat hij volgend jaar wel een zitje zal krijgen in de Formule 1. Momenteel is zijn manager Willi Weber druk in gesprek met diverse teams.

Momenteel is de coureur testrijder bij Williams en dus zijdelings al betrokken bij de Formule 1. De GP2-titel veroverde de coureur echter met veel moeite. Toch denkt Hülkenberg dat hij een kans maakt: "Het ziet er goed uit. Ik denk dat ik volgend jaar in de Formule 1 rijdt." Hiermee zou de Duitser in de voetstappen treden van onder andere Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Timo Glock.

Nederlanders omgekomen in Portugal

Twee Nederlandse mannen van 18 en 19 jaar oud zijn in Portugal omgekomen toen het vliegtuigje waarin ze zaten, neerstortte. Ook de 27-jarige Spaanse instructeur overleefde de crash niet. Dat bevestigde een medewerker van de reddingsdiensten in het zuidelijke district Beja vandaag.

Het incident deed zich gisteravond laat voor in een onbewoond gebied in de gemeente Castro Verde vlakbij het dorpje Sete, berichtten Portugese media vandaag. Het vliegtuigje was vertrokken vanuit de Zuid-Spaanse stad Sevilla en was onderweg naar de Zuid-Portugese stad Evora.

Het toestel was eigendom van de luchtvaartschool van Evora. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Met dank aan Intrepidity voor de submit.

Sauber/Qadbak gaat rijden met Ferrari-motoren

Het BMW-team dat volgend jaar overgenomen wordt door Qadbak Investments zal volgend jaar gaan rijden met Ferrari-motoren.

Het team is echter nog niet zeker van deelname, maar staat als eerste reserve op de lijst. De mogelijkheid bestaat dat het team als veertiende zal worden toegevoegd aan de startopstelling. De FIA is deze optie momenteel aan het onderzoeken.

BMW heeft er alle vertrouwen in dat het team volgend jaar gewoon aan de start zal verschijnen. "We zijn blij dat de FIA aangegeven heeft dat we volgend jaar mogelijk een plaats in het wereldkampioenschap Formule 1 hebben. Het team verwacht dat het in 2010 bij de eerste race op de grid staat."

Klopjacht op ontsnapte mensenhandelaar

Politie en justitie zijn op zoek naar de 38-jarige veroordeelde mensenhandelaar Saban B., die sinds afgelopen zaterdag spoorloos is. Het gerechtshof in Arnhem, waar B.’s zaak in hoger beroep loopt, had hem voor een week vrijgelaten wegens persoonlijke omstandigheden, op voorwaarde dat hij zich dagelijks bij de politie meldde. B. heeft zich afgelopen vrijdag voor het laatst gemeld.

Dat zeiden woordvoerders van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) en het OM in Arnhem vandaag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Saban B. is vorig jaar na een megaproces in Almelo tot 7,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor mensenhandel, waarbij hij en zijn medeverdachten zeer gewelddadig handelden. Meer dan honderd vrouwen zijn slachtoffer geworden van de bende van Saban B.

Justitie houdt er ernstig rekening mee dat B. uit Nederland is gevlucht.


Klopjacht op ontsnapte mensenhandelaar  (foto: DAG)

[A1GP] Team Nederland staat te koop

In verband met een openstaande vervordering heeft de belastingdienst besloten om de boedel van A1 Team Netherlands B.V./Racing for Holland te koop te zetten.

Jan Lammers is zich echter van geen kwaad bewust. "We hebben dit helaas niet weten te voorkomen. We hadden tot 28 September om de vordering van de belastingdienst te voldoen en dat gaan wij ook doen, maar wel in twee delen. Het eerste deel betalen wij woensdag. De belastingdienst moet echter ook gewoon haar werk doen, maar ik snap het niet. Een veiling zal nooit zoveel opbrengen als het bedrag wat wij gaan betalen."

"Racing for Holland is een gezond bedrijf en we hebben de laatste twee jaar winst gemaakt, maar we moeten de gaten van de jaren daarvoor nog wel dichten. Daarvoor moet ik wel geld aantrekken of onze eigen mogelijkheden gebruiken. Ik ben blij met de mensen om ons heen, maar het lijkt tegenwoordig meer dat we vaker in het kantoor zitten dan op de baan. Dat zorgt voor negatieve energie, maar als we weer eens op het podium staan, dan weten we meteen weer waar we het voor doen."

Briatore en Symonds weg bij Renault

Het Formule 1-team van Renault heeft dinsdag bekend gemaakt dat teambaas Flavio Briatore en hoofdingenieur Pat Symonds het team per direct verlaten hebben. Voorts zal het team de beschuldigingen van racevervalsing niet betwisten wanneer het volgende week voor de WMSC verschijnt.

De World Motor Sport Council heeft Renault gedagvaard, omdat er verhalen naar buiten kwamen dat Nelson Piquet jr. in de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk is gecrasht. Hierdoor kon zijn teamgenoot Fernando Alonso winnen, omdat hij vlak voor de crash de pits opgezocht had, terwijl de rest van het veld dat achter de safety car deed.

"Het ING Renault Team zal de recente beschuldigingen van de FIA over de Grand Prix van Singapore in 2008 niet betwisten," zo luidde een officiële verklaring. "Het wil ook melden dat teambaas Flavio Briatore en hoofdingenieur Pat Symonds het team verlaten hebben. Voor de hearing van de World Motor Sport Council in Parijs op 21 september 2009 zal het team geen commentaar geven."

Vlak voordat Piquet jr. dit jaar zijn stoeltje bij Renault verloor, stapte hij naar de FIA met de mededeling dat hij opzettelijk gecrasht was om de safety car de baan op te krijgen. Alonso moest de race als vijftiende starten door een probleem met de brandstofpomp en was net voor de crash gestopt om banden en brandstof te halen. Dit was enkele ronden eerder dan zijn concurrenten en dit riep vraagtekens op, omdat een agressieve strategie niet op een stratencircuit werkt. Maar door de safety car kon de Spanjaard alsnog de race winnen.

Afgelopen weekend lekten er verklaringen van Piquet jr, data van de telemetrie en gesprekken van de boordradio naar de media, waarop Renault een zaak tegen Piquet jr. en zijn vader aanhangig maakte wegens lekken.

Maandag werd bekend dat de FIA Symonds immuniteit aan wil bieden in ruil voor diens verklaring omtrent de gebeurtenissen vorig jaar.

Omdat niet Briatore en Symonds maar het team Renault is aangeklaagd, wordt verwacht dat de gebeurtenissen van dinsdag niet van invloed zullen zijn op de uitkomsten van de hearing van volgende week.

Lensky vindt voetbalwereld helemaal niets

Jacob Lensky is sinds dit seizoen de linksback van FC Utrecht. De voetballerij is echter niet een wereldje waarin de Canadees graag vertoeft.

In een interview met Voetbal International is Lensky zeer kritisch op alles wat er rondom de sport zelf gebeurt. "Tactisch is het interessant, bovendien zit er vrij veel vaart in en zijn volle stadions gaaf," zegt de 20-jarige back. "Maar het wereldje eromheen haat ik verschrikkelijk."

Lensky heeft helemaal niets met de voetbalwereld. "Het is volledig verziekt. Bijna iedereen gedraagt zich conservatief, je mag niet anders zijn. Ik ben wél anders en dat vinden de mensen raar." De Canadees doet dan ook geen moeite zijn mening te verbergen. "Ik sluit me op de club af van de rest. Niemand kent me echt. Maar voetballers zijn niet mijn types. Mijn grootste ergernis? Iedereen is hetzelfde."

"Allemaal houden ze van videogames, hebben ze de haren netjes met gel in model en als de een iets heeft, wil de ander dat ook. Puur kuddegedrag. Ik vind het vreselijk." In Nederland speelde Lensky ook voor Feyenoord, maar een fijne tijd was het volgens hem bepaald niet in Rotterdam. "Ik was een spontane en open jongen, maar teamgenoten hebben me bewust beschadigd. Zelfs zij van wie ik dacht dat ze mijn vrienden waren, hebben me gebruikt."

"Elke dag weer werd ik alleen maar weggehoond, terwijl ik me probeerde te bewijzen. Door beroemde spelers, jongens met een grote staat van dienst. Elke bal vonden ze shit, en telkens weer vroegen ze waarom ik niet gewoon weg kon gaan. Dan waren ze van me af."

Robben: "Moet nog spelritme opdoen"

Tegen Maccabi Haifa stond Arjen Robben wederom in de basis bij FC Bayern München. Waar hij in de voorbereiding van zijn vorige club Real Madrid niet veel aan bod kwam, speelt hij bij Bayern veelvuldig.

Het feit dat hij bij Real weinig heeft gespeeld afgelopen zomer voelt Robben nog wel, zo vertelde hij in Israël aan UEFA.com. "Ik moet er nu aan gaan wennen om veel wedstrijden te spelen," aldus Robben. "In de voorbereiding bij Real Madrid heb ik niet zoveel gespeeld. Nu heb ik drie keer 80 tot 90 minuten gespeeld in zes dagen, dus dat voelde ik wel tijdens de wedstrijd."

Om een belangrijke rol te kunnen gaan spelen bij Bayern, zal Robben simpelweg veel wedstrijden moeten spelen. "Ik moet hier gewoon doorheen en weer ritme opdoen," vertelt de linksbuiten. "Dan kan ik laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor het team."

Bayern trok in de tweede helft van de Champions League-wedstrijd tegen Haifa naar zich toe door doelpunten van Daniel van Buyten en Thomas Müller (twee keer). Robben: "Het was erg warm, maar dat gold voor beide teams. Misschien zijn zij er meer aan gewend om in dit weer te spelen. Ik denk dat het wel een rol speelde. Met name in de tweede helft voelde ik de hitte en raakte ik wat vermoeider dan normaal."

Assistent-coach Schotland vertrekt wel

Bondscoach George Burley van Schotland moet afscheid nemen van zijn assistent Steven Pressley.

Pressley vindt het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan en kiest er zelf voor om bij de nationale ploeg te vertrekken. "Ik waardeer het enorm dat ik als jonge coach betrokken mocht zijn bij de nationale ploeg," aldus Pressley in een reactie.

"Maar na achttien maanden in deze rol, voel ik dat het tijd is om te vertrekken bij de Schotse bond." Pressley gaat zich volledig richten op zijn rol als coach van Falkirk, waar hij reeds werkzaam was. Hij is bij de club de rechterhand van manager Eddie May.

Schotland liep onlangs kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika mis. Desondanks hoeft Burley niet te vertrekken.

Red Bull: "Nog geen beslissing over motoren"

Red Bull Racing heeft de beslissing omtrent de motoren voor 2010 uitgesteld. De beslissing van het team uit Milton Keynes hangt af van de zaak die bij de World Motor Sport Council tegen Renault loopt en van het feit dat de FIA Mercedes nog geen toestemming heeft gegeven om aan vier teams te leveren.

Het tweede probleem waar Mercedes mee te maken heeft is dat het niet zonder toestemming van McLaren het aantal teams waar het aan levert kan vergroten. Hierdoor konden de plannen niet zoals verwacht op Monza aangekondigd worden.

Mocht Renault de zaak over de Grand Prix van Singapore in 2008 bij de WMSC verliezen, dan is de kans aanwezig dat de Franse autofabrikant zich terugtrekt uit de sport. Hierdoor zou Red Bull Racing zonder motoren zitten voor volgend jaar.

"We moeten wachten op de uitkomsten van de 21e," zegt teambaas Christian Horner. "We hebben een goede relatie met Renault, dat de afgelopen drie jaar een goede partner was voor het team, en we zien wel hoe alles zich ontvouwt."

Yolanthe in jury Junior Songfestival

Zanger Jeroen van der Boom, rapper Lange Frans en tv-presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen nemen dit jaar plaats in de jury van het Junior Songfestival. Dit maakte de AVRO vandaag bekend.

Vanaf aanstaande zaterdag bepaalt de vakjury tijdens drie liveshows samen met de kinderjury en de kijkers thuis wie Nederland mag vertegenwoordigen op de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev (Oekraïne) op zaterdag 21 november.

In de Nederlandse shows maken tien kinderen hun opwachting en brengen ze een door zichzelf geschreven lied ten gehore.


Yolanthe gaat kinderliedjes jureren  (foto: DAG)

Microsoft financiert PlayStation 3-games

Voor wie zich afvraagt waarom sommige titels zoals Tales of Vesperia en Vampire Rain eerst op de Xbox 360 uitkomen om later alsnog en uitgebreider op de PlayStation 3 te verschijnen heeft een Japanse ontwikkelaar die meewerkte aan Vampire Rain duidelijkheid geschept. Op een blog meldt hij dat dit komt doordat Microsoft de projecten grotendeels financiert op voorwaarde dat ze een jaar lang exclusief op de Xbox 360 verschijnen. Microsoft levert daarnaast een hoop support en ondersteuning waardoor het goedkoop is om voor de Xbox 360 te ontwikkelen. Daar tegenover staat dat de support van Sony waardeloos is en onbetrouwbaar, daarnaast levert Sony weinig geld om ontwikkelingskosten mee te dekken.

Toch komen games later naar de PlayStation 3, omdat het ondanks de financiering vaak lastig is de kosten er uit te halen als er op maar één platform gelanceerd wordt. Dus wordt een game simpelweg geport met wat extra content die de Xbox 360-versie niet gehaald heeft, zodat Sony de game ook goedkeurt. De andere kant op werkt dit niet, omdat van de PS3 naar de 360 ontwikkelen veel meer tijd en moeite kost en exclusieve PS3-content zal daarom zelden zijn weg vinden naar de Xbox 360.


Vampire Rain was een jaar lang een Xbox 360-exclusive

Obama-belediger op de vingers getikt

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren (lokale tijd) een motie van afkeuring aangenomen tegen de Republikein Joe Wilson. Die kwam vorige week in het nieuws door president Barack Obama "U liegt" toe te voegen tijdens diens rede in het parlement over hervorming van het gezondheidsstelsel.

Wilson maakte later telefonisch zijn excuses aan de stafchef van het Witte Huis. In een verklaring erkende de afgevaardigde voor de staat South Carolina dat hij zich te zeer door zijn emoties had laten leiden. "Ik ben het niet eens met de verklaring van de president, maar mijn commentaar was ongepast en betreurenswaardig. Ik bied de president mijn oprechte excuses aan voor dit gebrek aan beleefdheid", liet Wilson weten.

De Democraten namen daarmee geen genoegen. Zij wilden dat Wilson zijn excuses zou herhalen in het Huis van Afgevaardigden, maar het parlementslid weigerde dat. Daarop dienden de Democraten de motie van afkeuring in, die met 240 tegen 179 stemmen werd aangenomen.

Weinig tips over baby Lilly

De politie Utrecht heeft in totaal tien tips binnengekregen over vondeling Lilly. Dat meldt de politie vandaag. De baby van enkele dagen oud werd zondag door voorbijgangers gevonden bij ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht. Haar naam stond op een briefje dat bij het meisje werd aangetroffen.

"Sommige tipgevers reageren op het signalement van de mogelijke moeder. Er hebben ook mensen gebeld die bij een zwangere buurtbewoonster na de bevalling geen baby thuis zagen. Dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben, die onderzoeken we nu", aldus de woordvoerder.

De politie bekijkt of er op opnames van beveiligingscamera's in de omgeving nog meer informatie te vinden is. Ook wordt gezocht naar wellicht een belangrijke getuige, een vrouw die langs de vindplaats van Lilly fietste.

Scholier gooit stoel naar lerares

Een 16-jarige jongen uit Tilburg heeft een stoel naar zijn lerares gegooid. De jongen had straf gekregen op een school in de Tilburgse wijk Goirke, maar was het daar blijkbaar niet mee eens.

De jongen werd eerst al naar de gang gestuurd, waar hij op een stoel zat met zijn voeten demonstratief op een tafel. Deze weigerde hij eraf te halen, ondanks meerdere waarschuwingen van de 40-jarige lerares.

Hierdoor raakte de jongen nog meer geïrriteerd en gooide de stoel naar het hoofd van de lerares. Ze werd niet geraakt, want de stoel belandde tegen een muur. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie, waarna de jongen is gearresteerd. Na verhoor is hij weer overgedragen aan zijn moeder.

Militaire mini-robot springt 7,5 meter hoog

Judgment Day komt nu wel heel erg dichtbij. Het Amerikaanse leger heeft namelijk een filmpje vrijgegeven van een spectaculaire robot.

De robot, niet veel groter dan een schoenendoos, kan maar liefst zeven en een halve meter hoog springen. Hoge muren of hekken vormen zo voor hem geen probleem meer.

De voor het Amerikaanse leger ontworpen robot heeft vier wielen waarmee hij overal kan komen. Indien hij een obstakel tegenkomt, lanceert hij zichzelf door middel van een soort been over het object heen.

Het is weer eens wat anders dan de JSF. Voor het bewuste filmpje, klik hier

Gamer slaat terug... met een samuraizwaard

Een viertal studenten en huisgenoten kregen afgelopen maandag te maken met een inbraak waarbij een PlayStation (welke van de vier soorten wordt niet genoemd) en laptops gestolen werden. Dus toen één van de vier dinsdagnacht een raar geluid hoorde, twijfelde hij niet.

Hij pakte z'n samuraizwaard en ging kijken. Hij trof een opengebroken deur aan met daarachter een heerschap die niets in het huis te zoeken had behalve minder legale praktijken. De inbreker sprong op de student af, die zich vervolgens verdedigde. Met een samuraizwaard.

Volgens de politie was de man na één zwaardslag overleden, maar wacht een officieel autopsierapport af. De inbreker was geen onbekende van de plaatselijke politie, meneer heeft al 29 veroordelingen op z'n naam staan, waaronder voor inbraak. Afgelopen zaterdag kwam hij vrij na een gevangenisstraf van 18 maanden.

Dit alles speelde zich af in Baltimore, waar het toegestaan is om geslepen zwaarden in bezit te hebben.

Gerard Joling geen nieuwe Topper

Gerard Joling keert niet terug bij de Toppers. Dat zei 'Geer' vanochtend in de radioshow van Edwin Evers.

"Volgend jaar moet het mijn feestje zijn, ik wil zelf het land door. Ik moet het gewoon niet doen", zei de 49-jarige Joling, nadat er gespeculeerd werd dat hij mogelijk terug zou keren bij de Toppers.

Eind vorig jaar besloot Gerard na verschillende conflicten met Gordon het zangtrio de rug toe te keren. Gordon deed dit vorige week woensdag na vele geruchten over een al dan niet gedwongen vertrek.

Jolings geloofwaardigheid is een andere reden om niet terug te keren. "Je kunt niet eerst met gierende banden weg en een jaar later weer terugkeren."

Wie wel de nieuwe Topper wordt blijft nog een raadsel. Voor Gerard zou het geen verassing zijn als Gordon het weer bijlegt met Jeroen van der Boom en René Froger, de twee overige Toppers. "Of misschien komt Paul de Leeuw of Wolter Kroes optreden. Dan hebben ze mij helemaal niet nodig"

Politieonderzoek naar rebelse olifant

De politie van Zuid-Korea is bezig met een bizarre zaak. Een olifant zou namelijk een vrouw met een steen hebben bekogeld in een dierentuin van de hoofdstad Seoul.

Mevrouw Kim bracht maandag een bezoekje aan de olifanten van een dierentuin in het zuidoosten van de Zuid-Koreaanse hoofdstad, tot ze plotseling zag hoe olifant Taesani een steen oppakte met zijn slurf. Toen ze zich afwendde van de 35-jarige kolos, voelde ze ineens een harde klap tegen haar achterhoofd. Het bleek een flinke steen te zijn die tegen haar hoofd was gegooid.

Ze deed aangifte van de aanval bij de politie, die hierop gelijk een onderzoek instelde. De agenten ontdekten dat de aanslag buiten bereik van camera's had plaatsgevonden. "Mevrouw Kim beweert dat de olifant haar met de steen heeft bekogeld. Dit is echter moeilijk te bewijzen, omdat er geen getuigen zijn van dit incident", zo heeft de politie in een verklaring laten weten. 

France Telecom pakt zelfmoordgolf aan

Gesprekken van de directie met managers op alle niveaus, speciale telefoonlijnen waarmee werknemers contact kunnen zoeken met psychologen van buiten het bedrijf, nieuwe onderhandelingen met de bonden waarbij "geen enkel onderwerp taboe zal zijn". En tot 31 oktober worden geen overplaatsingen doorgevoerd.

Dat was het noodpakket waarmee Didier Lombard, de directeur van France Telecom gisteren naar buiten kwam nadat hij bij minister van sociale zaken Xavier Darcos op het matje was geroepen naar aanleiding van het grote aantal zelfmoorden bij het bedrijf. Volgens Lombard staat het management van het bedrijf bloot aan "extreme emotionele druk". Hij zei dat de zelfmoorden een "besmettelijke uitwerking" hebben en tot "een infernale spiraal" kunnen leiden.

Het afgelopen anderhalf jaar zijn bij France Telecom 23 zelfmoorden gepleegd en dertien pogingen daartoe ondernomen. 9 zelfmoorden houden met zekerheid verband met het werk; dat is driemaal hoger dan het gemiddelde voor de Franse beroepsbevolking.

Het laatste geval met dodelijke afloop was afgelopen vrijdag in Parijs, waar een vrouw van 32 jaar uit het raam van de vijfde verdieping sprong. Maandag slikte een leidinggevende in Metz bij de lunch een overdosis slaapmiddelen, ze werd bewusteloos op haar werkplek gevonden en kon worden gered. Een week eerder had een monteur geprobeerd zichzelf met een mes te steken voor het aangezicht van zijn collega's .

Oorzaak ligt bij reorganisaties
Van de vrouw die vrijdag een eind aan haar leven maakte is bekend dat haar een driedubbele reorganisatie was aangezegd. Ze zou van werkplek veranderen (van een voorstad naar Parijs) en van bedrijf, en haar dienst zou worden geherstructureerd. Volgens vakbondsmensen is zo'n parcours "nogal symptomatisch" voor wat zich bij France Telecom afspeelt.

De bonden zijn ongelukkig met de uitkomsten van het overleg. Ze hadden een onmiddellijk 'moratorium' op de reorganisaties geëist. Volgens hen is een zelfmoord op het werk een directe poging aandacht te vragen voor een probleem dat daarmee is verbonden. Vakbonden Force Ouvrière en CFTC roepen zelfs op tot een parlementair onderzoek naar de zelfmoorden. Zij willen ook dat de staat als grootaandeelhouder concrete maatregelen afdwingen.

France Telecom wordt beschouwd als een bedrijf dat al dertien jaar in staat van voortdurende verandering verkeert. Sinds 1996, toen het telefoniebedrijf deels werd geprivatiseerd, zijn 70 duizend ambtenaren ontslagen of afgevloeid. Toch is tweederde van het personeel, 65 duizend mensen, nog steeds in overheidsdienst. Sinds twee jaar is bekend dat ook hun positie niet voor eeuwig gegarandeerd is. De staat heeft nog steeds bijna 27 procent van de aandelen in bezit.

Na de verzelfstandiging raakte France Telecom verzeild in de maalstroom van ontwikkelingen in de telefonie. Het bedrijf zocht eerst samenwerking met Deutsche Telekom en Sprint, de huidige partner is het Britse Orange.

Ook de aard van het werk is in enkele jaren ingrijpend veranderd. In plaats van monteurs die telefoonlijnen aanleggen en repareren, had het bedrijf winkelpersoneel en mensen voor klantencentra nodig. Mede omdat bij de verzelfstandiging was afgesproken dat er geen ontslagen zouden vallen, is het aantal overplaatsingen groot.

Jongste plan is het programma It's time to move, waarbij kaderleden elke drie jaar van baan moeten veranderen. Volgens de bonden om te voorkomen dat managers goed contact opbouwen met hun ondergeschikten, waardoor ze zich niet tegen ingrepen zullen verzetten.


France Telecom pakt zelfmoordgolf personeel aan  (foto: DAG)

'Stop met leuteren, ga werken!'

Het kabinet treuzelt met het nemen van ingrijpende maatregelen om de gevolgen van de crisis op te vangen. Dat verwijt hebben de oppositiepartijen op Prinsjesdag aan het kabinet gemaakt. Ze vinden het de "omgekeerde wereld" dat ambtenaren eerst inventariseren welke miljardenbezuinigingen mogelijk zijn.

"Stop met leuteren, ga werken", zo riep fractieleider Rutte (VVD) de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie op. Volgens Pechtold (D66) doet het kabinet er "alles aan om niet te hoeven regeren". Zelfs de doorgaans regeringsgezinde SGP-fractievoorzitter Van der Vlies spoorde Balkenende IV aan om "pijnlijke keuzes" te maken, "niet om die bijna een jaar te parkeren bij ambtenaren".

Ook de Raad van State was in een advies over de Miljoenennota kritisch. Het orgaan vindt het onverstandig dat het kabinet de keuzes doorschuift naar het voorjaar van 2010. Volgens de Raad ontbreekt daardoor "het besef van urgentie" voor de "ingrijpende en ook pijnlijke aanpassingen".

Maar volgens PvdA-minister Bos van Financiën is het onvoldoende om "overal en nergens ditjes en datjes bij elkaar te harken en te sprokkelen".

Bos, bij het aanbieden van de begroting aan de Tweede Kamer: "De harde waarheid is dat Nederland aan het eind van de crisis armer is dan voor de crisis en dat ook wij, net als dat in elke huiskamer in Nederland gebeurt als er minder verdiend wordt, de tering naar de nering moeten zetten."

Zo gaf de regering een duidelijke waarschuwing aan de vakbonden af. Koningin Beatrix riep in een sombere Troonrede op tot verantwoorde loonontwikkeling. "Indien dit niet gebeurt, zal de regering haar eigen verantwoordelijkheid nemen." Daarmee dreigt het kabinet expliciet met een ingreep in de lonen.

De koningin onderstreepte het plan om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar, "rekening houdend met zware beroepen". Opvallend genoeg liet de Troonrede onvermeld dat de Sociaal-Economische Raad nog tot 1 oktober een alternatief mag uitwerken.

SP-leider Kant vond dat het kabinet "de verkeerde keuze" maakt met "meer bezuinigen en meer markt". Volgens Halsema (GroenLinks) heeft Balkenende "zichzelf failliet verklaard". Wilders (PVV) eiste nieuwe verkiezingen. Volgens Slob van de regeringspartij ChristenUnie kiest het kabinet "de juiste toon op het juiste moment".

 


Rutte: 'Stop met leuteren, ga werken!'  (foto: DAG)

Frankrijk gaat illegale downloaders afsluiten

Het Franse parlement heeft gisteren een omstreden wet goedgekeurd die het mogelijk maakt internetgebruikers af te sluiten die zich schuldig maken aan illegaal downloaden.

De film- en muziekindustrie steunt de wet en hoopt dat de inkomsten uit auteursrechten worden veilig gesteld, meldt NU.nl. Juristen die zich bezighouden met privacywetgeving vrezen dat de wet schending van burgerrechten in de hand zal werken. Het Europese Parlement onderzoekt momenteel of het afsluiten van de internetverbinding inderdaad een inbreuk is op mensenrechten.

De wet voorziet er niet alleen in dat illegale downloaders die waarschuwingen via de email en in een aangetekende brief negeren een jaar lang afgesloten kunnen worden van internet. Ook kunnen overtreders veroordeeld worden tot gevangenisstraf of tot een boete van maximaal driehonderdduizend euro.

De wet werd aangenomen met 285 stemmen tegenover 225, en zou in oktober al van kracht kunnen worden. De wet, die in juli al werd goedgekeurd door de Senaat, moet nu alleen nog gefiatteerd worden door een kleine commissie waarin leden van beide kamers zitting hebben. Frankrijk wordt daarmee een van de strengste landen wat downloaden betreft.

Inmiddels werkt ook de Britse overheid aan wetgeving om mensen die illegaal downloaden, de toegang tot internet te kunnen ontzeggen. Ook moet het mogelijk worden om de bandbreedte van internetters bij overtreding van de wet aanzienlijk te verkleinen.

Bob Dylan exposeert zijn kunst in Denemarken

Bijna honderd kunstwerken van muzikant Bob Dylan zijn volgend jaar te zien in het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen. De expositie in het najaar van 2010 bevat onder meer dertig acrylschilderijen op groot formaat en werken die eerder te zien zijn geweest in Europa, kondigde Dylans platenlabel Columbia Records aan.

Veel van Dylans werken vertonen affiniteit met werken van moderne meesters, zoals van de Fransman Henri Mattisse uit de jaren twintig, zegt museumcurator Kasper Monrad. "Dylans visuele werken zijn slechts in beperkte mate besproken door kunsthistorici, vandaar dat er kritisch onderzoek nodig is om de werken te kunnen interpreteren."

Dylan exposeerde in 2007 voor het eerst in het museum van de kleine Duitse stad Chemnitz. Vorig jaar was werk van hem te zien in Londen. In 1970 tekende hij al de cover van zijn album Self Portrait. Zijn tekeningen zijn ook gebundeld in zijn boeken Writings and Drawings en Lyrics 1962-1985. In het muziekblad Mojo vertelde Dylan onlangs dat hij dingen schildert die hem interesseren. Dat kan een fruitschaal zijn, maar ook vrouwelijk schoon. Dylan: "Vrouwen zijn krachtige figuren, dus beeld ik ze op die manier uit".

Zijn nieuwe album Christmas in the Heart verschijnt op 13 oktober. Hij doneert de opbrengst aan goede doelen die honger in de wereld bestrijden.


Bob Dylan exposeert zijn kunst in Denemarken  (foto: DAG)

Mercedes: "We houden deal met McLaren"

Motorenfabrikant Mercedes heeft geen plannen om het Formule 1-team van McLaren te verlaten. Het Duitse automerk steunt het Britse team al sinds 1995 en behaalde vele successen. Toch zal de samenwerking gaan veranderen omdat Mercedes Brawn GP op zal gaan kopen.

McLaren en Mercedes hebben nog een overeenkomst tot eind 2011 en deze zal volgens Daimler-baas Dieter Zetsche gewoon voortgezet worden. "De samenwerking beëindigen is geen optie, maar we kunnen wel een andere relatie krijgen," zei Zetsche tegen autocar.co.uk.

De Duitser voegde er wel aan toe dat in de komende jaren de kosten in de Formule 1 behoorlijk omlaag moeten wil een verlenging van de deal met McLaren er in zitten. Wij willen significant lagere budgetten zien en veranderingen van de regels." Zetsche lijkt er op te wijzen dat McLaren veel minder steun kan verwachten en de samenwerking zich vanaf 2012 beperkt tot die van een klantenteam.

De Daimler-baas geeft in het interview toe dat de samenwerking met McLaren op een lager pitje komt te staan, doordat de Britse fabrikant een eigen superauto maakt. "We hadden lange tijd geen overeenstemming over straatauto's, maar nu hebben we een oplossing gevonden. We doen er niet aan mee," zei Zetsche die de eigen superauto van Mercedes onthulde.

Hoogopgeleide allochtoon niet toleranter

Hoger opgeleide allochtonen oordelen nauwelijks positiever over autochtone Nederlanders dan laaggeschoolde minderheden. Dat geldt vooral voor Marokkaanse en Turkse Nederlanders van de tweede generatie. Wel identificeren allochtonen die gestudeerd hebben zich meer met Nederland dan lager opgeleiden.

Deze conclusies trekt Jochem Tolsma, socioloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen, in zijn onderzoek over etnische tolerantie in Nederland waarop hij op 28 september promoveert. Al langer is bekend dat hoog opgeleide autochtonen toleranter zijn ten opzichte van allochtonen dan lager opgeleiden, aldus Tolsma. "We wisten tot dusver niet of dat opleidingseffect ook bij allochtonen bestaat. Dat is er wel bij de eerste generatie allochtonen - zij het zwakker - maar nauwelijks bij de tweede generatie Marokkaanse en Turkse Nederlanders."

Deze uitkomst heeft Tolsma enigszins verbaasd. "Je zou verwachten dat hoger opgeleiden meer en positievere contacten hebben met autochtonen, maar dat is niet zo." Uit het onderzoek blijkt dat hoger opgeleide allochtonen niet minder discriminatie ervaren dan lager opgeleiden. "Ze zijn zich heel bewust van hun positie in de samenleving", aldus Tolsma. Ze ervaren zowel persoonlijke discriminatie (bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt) als groepsdiscriminatie (een etnische groepering wordt weggezet als crimineel).

Vriendelijke omgang met een docent of de buurman verandert dat gevoel niet, zegt de onderzoeker. "Contact werkt vooral positief als het dieper gaat. Ik heb gevraagd of ze ook met autochtonen omgaan in hun vrije tijd. Dat is bij hoger opgeleiden niet vaker het geval dan bij lager opgeleiden."Gemiddeld zijn zowel hoog- als laaggeschoolde Turken en Marokkanen van de eerste en tweede generatie intoleranter dan autochtonen, zegt Tolsma. Daarentegen zijn Antillianen en Surinamers juist toleranter dan autochtonen. Een graadmeter om verdraagzaamheid te meten is hoe men over een interetnisch huwelijk denkt. Van de autochtone Nederlanders vindt 22 procent het "vervelend tot zeer vervelend" wanneer dochter of zoon trouwt met een allochtoon. Van de tweede generatie Marokkaanse Nederlanders vindt 25 procent dat onacceptabel; voor de tweede generatie Turkse Nederlanders geldt dat voor 32 procent.

De onderzoeker heeft hun ook gevraagd met welk land ze zich het meest identificeren. Hoger opgeleiden blijken zich sterker verbonden te voelen met Nederland dan laaggeschoolden. "Je kunt je dus helemaal Nederlander voelen, zonder dat je een huwelijk met een Hollander toejuicht", zegt Tolsma.

De onderzoeker constateert verder dat gestudeerde ouders uit een hoge sociale klasse hun verdraagzame houding doorgeven aan hun kinderen. Zelfs als die kinderen laagopgeleid zijn en dalen op de maatschappelijke ladder, blijft die tolerantie overeind.

"Persoonlijke omstandigheden - uit welk nest je komt, je sociale status et cetera - bepalen veel sterker hoe tolerant je bent dan hoe je omgeving eruitziet", stelt de onderzoeker. "Je kunt een buurt wel renoveren, maar daarmee bestrijd je etnische spanningen niet."

Hij wil niet zeggen dat het werk in Vogelaarwijken voor niets is, maar van het effect op sociale samenhang moet niet te veel worden verwacht. "Stel: je gooit een wijk plat en bouwt een ideale buurt weer op. Als je dezelfde bewoners er weer laat wonen, komen dezelfde problemen zeer waarschijnlijk terug. Beter kun je kijken of het onderwijsniveau en het gemiddeld inkomen omhoog kan."

Hatoyama nieuwe premier Japan

De centrumlinkse Yukio Hatoyama is vandaag door het Japanse parlement tot premier gekozen. De hervormingsgezinde politicus maakt daarmee een einde aan circa een halve eeuw van regeringen van de conservatieve Liberaal-Democratische Partij. De 62-jarige Hatoyama leidt de Democratische Partij van Japan (DPJ), die 30 augustus een overweldigende verkiezingsoverwinning behaalde.

Hatoyama gaat leiding geven aan een coalitie van de DPJ en twee kleine andere partijen. De nieuwe premier zegt op te komen voor de belangen van de gewone Japanner die zouden zijn verwaarloosd onder vorige regeringen. Hij wil onder meer de sociale zorg verbeteren zonder de belastingen te verhogen. Er zou genoeg geld voor zijn wanneer de overheid doelmatiger en zuiniger omspringt met de beschikbare middelen.

Hatoyama wil ook nauwere banden aanknopen met de Aziatische landen, wat volgens sommige waarnemers betekent dat hij wat afstand neemt tegenover de Verenigde Staten. Binnenkort gaat Hatoyama naar de VS, naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, een topconferentie over het klimaat en naar de economische top van de G20 in Pittsburgh.

Interessant is ook de first lady die Yukio meebrengt: de kwalificatie ‘knettergek’ lijkt nauwelijks overdreven voor mevrouw Hatoyama. Zo beweert deze dame dat ze ooit naar Venus is ontvoerd door buitenaardse wezens. "Terwijl mijn lichaam sliep, reed mijn ziel met een driehoekige ufo mee naar Venus", zo schrijft Miyuki in haar vorig jaar verschenen boek. Ook zegt ze acteur Tom Cruise te kennen uit een vorig leven.


Hatoyama nieuwe premier Japan  (foto: DAG)

Arrestatie wegens moord op studente

De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt wegens de moord op een studente van de Amerikaanse topuniversiteit Yale. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Het lichaam van de 24-jarige vrouw Annie Le werd zondag, op de dag dat ze zou trouwen, gevonden achter de muur van een laboratorium van de universiteit. De politie onderzoekt de rol van de arrestant bij de moord, maar noemt hem officieel nog geen verdachte. De 24-jarige man werkt in het gebouw en had als een van de weinigen toegang tot de ruimte waar het slachtoffer werd gevonden.

Le was vorige week dinsdag voor het laatst gezien. Beveiligingscamera's registreerden dat ze het universiteitsgebouw binnenliep, maar niet dat ze het complex later verliet.

Facebook telt 300 miljoen leden

De sociale netwerksite Facebook telt inmiddels wereldwijd driehonderd miljoen leden. Dat maakte Mark Zuckerberg, medeoprichter en directeur van de Amerikaanse onderneming, gisteren bekend op zijn eigen blog.

Facebook maakt een onstuimige groei door. In april meldde de tweehonderdmiljoenste gebruiker zich aan bij het netwerk op internet.

Het in de staat Californië gevestigde bedrijf dat Facebook heeft opgezet, maakt inmiddels winst dankzij honderden miljoenen euro's aan advertentie-inkomsten. "Eerder dit jaar zeiden we nog dat we verwachten dat de geldstroom ergens in 2010 positief zou zijn, en ik ben erg tevreden om mee te kunnen delen dat we deze mijlpaal al hebben bereikt in het afgelopen kwartaal", schreef Zuckerberg gisteren.

Hij meldde niet hoeveel geld het bedrijf verdiende in de afgelopen drie maanden. Zuckerman creëerde Facebook vijf jaar geleden, samen met twee kamergenoten die eveneens aan de vermaarde Harvard-universiteit studeerden.

Elf aanhoudingen rond Prinsjesdag

Prinsjesdag is volgens de politie goed verlopen. De sfeer in Den Haag was "uitzonderlijk goed", aldus een woordvoerder. Langs de rijroute van de koninklijke stoet werden wel elf betogers aangehouden die zich volgens de politie schuldig hadden gemaakt aan ordeverstoring en aanstootgevend gedrag.

Verder onderschepte de politie vlakbij paleis Noordeinde een vrouw die met haar paard naar de balkonscène wilde. Dat gebeurde tijdens het afmarcheren van de troepen die de koningin hadden begeleid van en naar de Ridderzaal.

Volgens de politiewoordvoerder was de 48-jarige vrouw 's morgens vertrokken vanuit de Bollenstreek om de koningin te zien. Zij had zich niet gerealiseerd dat het paleis door alle veiligheidsmaatregelen te paard niet bereikbaar was. Omdat de vrouw een verwarde indruk maakte, heeft de politie haar meegenomen naar het politiebureau.

'Golden Girl' White krijgt ereprijs

Actrice Betty White, vooral bekend als de naïeve Rose in de komedieserie The Golden Girls, krijgt in januari de oeuvreprijs van de Screen Actors Guild, de vakbond van Amerikaanse acteurs. Dat meldde de BBC gisteren.

De nu 87-jarige actrice maakte haar filmdebuut in 1945. Sindsdien was ze te zien in een kleine honderd film- en televisieproducties. Ook staat White bekend als een enthousiast dierenrechtenactiviste. Zij won in haar leven een groot aantal prijzen, waaronder een Emmy voor haar rol in The Golden Girls.

De energieke bejaarde acteert overigens nog steeds. Onlangs was zij nog te zien als een berekenende bejaarde secretaresse in de advocatenserie Boston Legal en als de excentrieke, maar hartelijke oma Annie in de romantische komedie The Proposal.

West-Brabantse coffeeshops gaan niet open

In ieder geval zes van de acht coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal houden vandaag hun deuren gesloten. Dat heeft hun advocaat Harrie Nieland vandaag gezegd. In Bergen op Zoom blijven alle vier de coffeeshops dicht. In Roosendaal zijn dat er twee van de vier.

Volgens Nieland willen zijn cliënten niet in paniek reageren en eerst de mogelijkheden verder onderzoeken. Het is nog onduidelijk of de coffeeshops Azul en Yellow Moon in Roosendaal vandaag wel opengaan en softdrugs gaan verkopen.

In de steden Bergen op Zoom en Roosendaal is vanaf vandaag het gedoogbeleid beëindigd. Coffeeshops binnen de gemeentegrenzen mogen geen softdrugs meer verkopen. Doen zij dat wel dan riskeren zij een sluiting van vijf jaar. Coffeeshops in beide steden trekken wekelijks 25.000, voornamelijk Belgische, drugstoeristen die voor veel overlast zorgen.

Bandovic stand-in bij tegenstander AZ

Grote opwinding was er dinsdag bij Olympiakos Piraeus. Door het vertrek van Temuri Ketsbaia zit de Griekse club vlak voor de Champions League-wedstrijd tegen AZ zonder hoofdtrainer.

In de persoon van Bozidar Bandovic heeft Olympiakos een stand-in gevonden die woensdagavond op de bank zal zitten tijdens het duel in het kampioenenbal. Tot nu toe werkte Bandovic als scout bij de Grieken.

Tegenover de aanwezige media verklaarde Bandovic dat men bij Olympiakos momenteel even moet improviseren. "Wat kunnen we doen in 24 uur?," aldus de Serviër. "We moeten er gewoon het beste van maken."

AZ-trainer Ronald Koeman verwacht door het vertrek van Ketsbaia een 'vervelende sfeer' op de tribunes in Griekenland en dat is niet in het voordeel van zijn ploeg, zo tekende de Telegraaf dinsdag op uit de mond van de coach van de Alkmaarders.

Tientallen doden door veegeweld in Kenia

Zeker 35 mensen zijn om het leven gekomen tijdens een uit de hand gelopen geval van veediefstal in Kenia. In het Laikipia-district in de Rift-vallei vielen rovers van het Pokot-volk herderfamilies van het Samburu-volk aan. Onder de doden waren vrouwen en kinderen, zo meldden Keniaanse media op basis van verklaringen van overheidsfunctionarissen in het gebied.

De relatie tussen de Pokot en de Samburu is al lange tijd gespannen en er vallen geregeld doden tijdens overvallen. Het gebied waar de veehouders hun kuddes laten grazen, kampt al jaren met extreme droogte, met een felle strijd om de schaarse waterbronnen en weidegronden als gevolg.

Tijdens de roofoverval kwamen maandag 21 Samburu om het leven. De politie, die uren na de aanval ter plaatse arriveerde, raakte in vuurgevecht met de zwaar bewapende veedieven. Tijdens de schietpartij werden veertien Pokot gedood. Het is onduidelijk of er aan de kant van de politie ook slachtoffers waren.

Vorige week ging het ook al mis in het gebied. Vijftien mensen vonden toen de dood tijdens gewelddadigheden. Honderden agenten zijn naar het district gestuurd om de rust te herstellen.

Veroordeelde Schipholbrand land uitgezet

De Libiër Ahmed Al-J., die veroordeeld is voor het veroorzaken van de Schipholbrand, wordt vanmorgen het land uitgezet. Zijn advocaat Lionel Lalji bevestigde vandaag berichtgeving daarover in De Telegraaf. Het gerechtshof in Amsterdam legde Ahmed al-J. begin deze maand achttien maanden gevangenisstraf op wegens opzettelijke brandstichting. Die heeft hij in voorarrest al uitgezeten.

De elf doden die als gevolg van de brand op 26 oktober 2005 vielen, kunnen de Libiër niet worden verweten, vindt het hof. Al-J., die nu wegens de veroordeling als 'ongewenst vreemdeling' wordt uitgezet, is in cassatie gegaan tegen de uitspraak. Zijn advocaat zet alle zeilen bij om de uitzetting te voorkomen en heeft daartoe onder meer een kort geding aangespannen, dat eind deze week dient.

Film: De Storm

Regisseur Ben Sombogaart maakt er zo onderhand een gewoonte van om belangrijke momenten in de Nederlandse geschiedenis te verfilmen, bij voorkeur aan de hand van de levensverhalen van jonge vrouwen. De Tweeling had de Tweede Wereldoorlog als achtergrond, en vorig jaar draaide het in Bride Flight om de emigratiegolf na die oorlog. Nu is er De Storm, waarin de watersnoodramp van 1953 centraal staat.

Microsoft komt met 250GB Modern Warfare 2-bundel

Al enige maanden roepen Activision en Infinity Ward dat de lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2 wel eens de grootste medialancering aller tijden kan gaan worden. Of dat waar is moet natuurlijk nog maar blijken, maar Microsoft lijkt maar wat graag gebruik te maken van de hype rond de game om wat extra gamers aan te trekken. Zo verschijnt er later dit jaar een heuse Modern Warfare 2-bundel met daarin een exclusieve Modern Warfare 2-Xbox 360, de game, twee controllers en een headset. In Amerika zal dit pakket voor $399 over de toonbank gaan, maar het zal bij ons ook tegelijk in de winkels liggen op 10 november.

"It is thrilling to bring the exclusive ‘Modern Warfare 2’-inspired Xbox 360 console to Call of Duty fans. Being able to work so closely with the talented team at Infinity Ward on the design has enabled us to develop a console that will set bragging rights around the world," aldus Albert Penello, senior director van global marketing voor Xbox 360. These fans deserve the biggest Xbox 360 console ever, and we’re delivering with more storage space than ever before and freedom to enjoy their favorite games and downloadable Game Add-ons, including the first two ‘Modern Warfare 2’ maps that will be available first on Xbox LIVE."

Vorm: "Geen reden voor discussie Van der Sar"

FC Utrecht-doelman Michel Vorm keepte vorige week woensdag in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Schotland zijn eerste WK-kwalificatieduel namens het Nederlands elftal. Met enkele goede reddingen maakte Vorm een uitstekende indruk op Hampden Park.

In een gesprek met Voetbal International geeft Vorm aan dat er wat hem betreft geen reden is om te discussiëren of Edwin van der Sar wel of niet moet terugkeren in Oranje. De doelman van Manchester United, tevens recordinternational van Nederland, liet recentelijk doorschemeren wel wat voor te voelen voor een rentree.

"Ach, het is in mijn ogen vooral een thema binnen de media," vindt Vorm. "Natuurlijk is Van der Sar een fantastische keeper, maar het is nu toch niet aan de orde? Allereerst moet hij nog fit worden, laten we dat eerst afwachten. Ik vind dat de drie keepers die er nu staan het vertrouwen moeten krijgen. Wat dat betreft is het mooi dat Piet (Velthuizen, red.) en ik het goed hebben gedaan, anders was de buitenwereld echt over ons heen gevallen. Eigenlijk is er dus helemaal geen reden voor deze discussie."

Met zijn goede wedstrijd tegen Schotland onderstreepte Vorm dat hij momenteel goed bezig is. "Het was super in Glasgow, gewoon een fantastische ervaring," betoogt de sluitpost. "Ik kan hier heel veel gaan zeggen over de sfeer in Glasgow, maar daar moet je gewoon bij zijn geweest om het te snappen. Bovendien heb ik een lekkere wedstrijd gespeeld en was na afloop iedereen vrij enthousiast over mijn optreden. Dat heeft me wel goed gedaan."

Vorm maakte inmiddels al enkele keren deel uit van de selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Het WK in Zuid-Afrika lonkt derhalve, weet ook de FC Utrecht-goalie. "Over acht maanden is het al zover," aldus Vorm. "De afgelopen periode heb ik ook gemerkt dat ik inmiddels echt deel uitmaak van de selectie, je wordt bij alles betrokken en bent een volwaardig lid. Achter Maarten Stekelenburg vechten Piet Velthuizen en ik momenteel voor onze plek. Ik hou er serieus rekening mee dat ik mee ga naar Zuid-Afrika, en soms is het best moeilijk dat te beseffen."

NedGame neemt PSPgo niet op in assortiment

In navolging van enkele buitenlandse winkelketens en de Gameshop Den Haag heeft ook gameketen NedGame besloten Sonys nieuwste variant van de PSP: de PSPgo, niet op te nemen in het winkelassortiment. De reden is dat de Go geen meerwaarde biedt ten opzichte van de 3000 en zelfs aan functionaliteit moet inboeten. Andere redenen zijn dat het niet langer mogelijk is voor de consument om op zoek te gaan naar de beste aanbieding, omdat Sony zelf de markt beheerst. Ook het gebrek aan een hardcopy variant van games maakt uit, want je zult niet meer kunnen ruilen of doorverkopen als je op de game bent uitgekeken. Als laatste is ook de prijs een flink probleem, de Go gaat €249 kosten tegenover €169 voor de 3000.

Een aantal maanden geleden namen wij de PSPgo al eens onderhanden en toen trokken we al dezelfde conclusie als NedGame. Er is geen vooruitgang ten opzichte van het vorige model, waardoor er geen duidelijke reden voor de consument zal zijn om de Go aan te schaffen.

Heel veel metal in Brütal Legend intro

Morgen verschijnt de demo van Brütal Legend, de game waarin je met behulp van snoeiharde metal en headbangers de wereld moet bevrijden van demonen. Hierbij krijg je hulp van bekende rockers als Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister en Rob Halford. De stem van hoofdpersoon Eddie Riggs wordt ingesproken door überrockgod Jack Black. Developer Double Fine Productions heeft de intro van de game nu online gezet, die je hieronder kun bekijken.

Werkt het gebeuren niet, dan kun je ook hier kijken.

Bouw A2-tunnel Maastricht mogelijk versneld

Mogelijk wordt de bouw van de A2-tunnel bij Maastricht versneld. De versnelde bouw is een gevolg van de nieuwe Crisis- en Herstelwet. Het kabinet wil met deze wet de infrastructuur verbeteren en werkgelegenheid behouden, door vaart te zetten achter de realisatie van verkeersprojecten.

Het CDA wil nog meer projecten toevoegen aan de Crisis- en Herstelwet. Tijdens de algemene beschouwingen vandaag zal de partij, gesteund door de VVD, daartoe een voorstel indienen.

Nu is het woord aan de Kamer

Na de presentatie van de kabinetsplannen op Prinsjesdag is het vandaag vanaf 10.15 uur aan de Tweede Kamer om haar mening te geven. Gisteren werd daar voor microfoons van radio en tv al een voorschot op genomen en vlogen coalitie- en oppositiepartijen elkaar flink in de haren.

De oppositie verwijt het kabinet dat het gedurende de grootste economische crisis sinds de jaren dertig problemen onnodig voor zich uitschuift. Daarnaast hekelen de linkse partijen de keuzes die voor zwakkere groepen in de samenleving nadelig uitpakken.

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie steunen het kabinet in de keuze zorgvuldig te zoeken naar miljardenbezuinigingen, waarbij geen onderwerp taboe is. Voor de korte termijn wordt er vooral geïnvesteerd om de economie verder aan te jagen.

Vandaag is het eerst de beurt aan de Kamer tijdens de algemene politieke beschouwingen, morgen antwoordt premier Jan Peter Balkenende.

Tweede Kamer buigt zich over kabinetsplannen  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over werkschuwe figuren bij Connexxion.

Het percentage werkschuwe types is in de beroepsgroep ‘buschauffeurs’ aan de hoge kant. Maar er zitten ook helden tussen. Een voorbeeld van een held is de buschauffeur die afgelopen vrijdag optrad tegen een man, die in zijn bus passagiers lastig viel. Die chauffeur liep daarbij een aantal lelijke messteken op. Een held, absoluut. Maar zijn werk wordt bepaald geen eer aangedaan:

Aders onvindbaar, executie uitgesteld

Na een mislukte zoektocht van twee uur naar een geschikte ader hebben de autoriteiten in een gevangenis in de Verenigde Staten gisterenmiddag (lokale tijd) een executie af moeten blazen. De 52-jarige Romell Broom had met een gifinjectie ter dood moeten worden gebracht wegens de ontvoering, verkrachting en moord op een 14-jarig meisje in 1984.

Dat meldde de nieuwszender CNN. Tussen een uur en drie uur 's middags probeerden de beulen in de gevangenis in Lucasville, Ohio een ader te vinden die gebruikt kon worden voor het toedienen van de fatale gifdosis. Dat lukte niet, waarop gouverneur Ted Strickland besloot de executie met een week uit te stellen.

Het is niet de eerste keer dat zich in Ohio problemen voordoen bij het uitvoeren van de doodstraf. In mei 2006 werd de executie van een andere veroordeelde, Joseph Clark, een anderhalf uur durende martelgang, eveneens omdat de beulen moeite hadden een bruikbare ader te vinden.

Whitney Houston weert drugs

De Amerikaanse popdiva Whitney Houston vindt drugs nog steeds een verleidelijk verzetje. Toch biedt ze weerstand tegen de verlokkingen. Dat vertelde de 46-jarige zangeres in een interview met Oprah Winfrey dat gisteren op de Amerikaanse televisie te zien was, een vervolg op de bekentenissen een dag eerder.

Houston, die op dit moment hard bezig is met een comeback, laaft zich nog wel aan alcoholische genotsmiddelen, maar marihuana en cocaïne heeft ze in de ban gedaan. De niet-zichtbare wereld helpt haar daar bij. "Ik weet dat God van mij houdt", zei Houston tegen het talkshowfenomeen. In de beleving van Houston hielp God haar ook toen haar ex-man Bobby Brown, van wie ze in 2007 scheidde, de hitzangeres emotioneel uitbuitte.

Het leven van Houston werd de afgelopen jaren gekenmerkt door persoonlijke misère. Het gebruik van verdovende middelen liep in haar tijd met Brown zelfs zo uit de hand dat haar moeder op een dag voor de deur stond met een dwangbevel om haar naar een afkickkliniek te sturen.

Busstaking in Woerden en Wijk bij Duurstede

In Woerden en Wijk bij Duurstede staken de buschauffeurs van Connexxion. Ze zijn kwaad over een steekpartij afgelopen vrijdag in Breukelen. Daar werd een buschauffeur neergestoken toen hij het opnam voor passagiers die door een man werden lastiggevallen.

De chauffeurs zijn met elkaar in overleg over het verder verloop van deze actie. Het is dus niet bekend hoe lang de staking gaat duren.

Lees hier de oproep, de schade te verhalen op de stakers!

DVD: City of Ember

Tom Hanks produceert een avontuur voor de jonge kijkers, City of Ember waarin hij zelf verder geen enkele rol speelt. De hoofdrollen, zoals op de cover weergegeven, zijn weggelegd voor Bill Murray en Tim Robbins, maar in de film zelf spelen Harry Treadaway en Saoirse Ronan de belangrijkste rollen. Ember is een stad waar al sinds jaar en dag geen licht meer brandt en haar bewoners weten niet beter dan dat het er donker is.

Bos: lekken was solo-actie Tang

PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang heeft op eigen houtje geheime begrotingscijfers voor 2010 naar RTL Nieuws gelekt. Niemand anders van de partij is daarbij betrokken geweest, zei partijleider Wouter Bos gisteravond in het televisieprogramma Pauw& Witteman.

Hij vindt het vervelend dat de PvdA nu wordt geassocieerd met een partij die vertrouwelijke informatie lekt. Leden van de Eerste en Tweede Kamer hadden de begrotingsstukken vrijdag onder embargo gekregen, om zich te kunnen voorbereiden op het debat over de kabinetsplannen deze week. Tang gaf maandag toe de zogeheten Macro Economische Verkenning (MEV), de voorspelling van de Nederlandse economie voor komend jaar, te hebben gelekt.

"Niemand kan het zich permitteren om aan zoiets mee te werken. Je kunt vinden wat je wil van de embargoregeling. Maar als je het krijgt onder de voorwaarde dat je er niets mee doet, dat je het niet weggeeft, dat je het voor jezelf houdt, dan moet je je daar gewoon aan houden", zei Bos. Hij stelde dat hijzelf nooit stukken heeft doorgespeeld naar de pers.

Bos wilde niet aangeven waarom Tang de stukken heeft gelekt. "Dat laat ik verder tussen hem en mij", zei Bos. Tang mag van zijn fractie een maand lang niet het woord voeren over zijn beleidsterrein (financiën). Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en premier Jan Peter Balkenende.

Piet, wil je met me trouwen?

Piet is God. Piet is alom vertegenwoordigd zoals een god hoort te zijn. Piet is nooit ziek, net als een god. Een god is immuun voor Guacemolekoorts en andere kwaaltjes die je verbieden de deur uit te gaan. Piet neemt geen vakantie. Een snipperdag staat niet in zijn woordenboek, net als 'isobaren' overigens. Arbeidsvoorwaarden? Voor mietjes! Piet werkt altijd, iedere dag. Zo lang als ik Piet ken, is hij aan het werk.

Pokémontekorten in Japan erg waarschijnlijk

Ondanks dat we al meer dan tien jaar de populaire kleine monstertjes kunnen verzamelen op onze Nintendo-handhelds is Pokémon nog altijd extreem populair. Zo ook de nieuwste delen die vorige week in Japan werden gelanceerd. Met een kleine 1,5 miljoen verkochte exemplaren deden HeartGold en SoulSilver het zelfs zo goed dat retailers voorspellen dat er tekorten zullen ontstaan.

De games zijn remakes van respectievelijke Pokémon Gold en Silver die in 2000 verschenen op de GameBoy Color. De games zijn verbeterd door wat strakkere graphics en een paar nieuwe features zoals ondersteuning voor een pedometer. De vertaling van de games gaat nog wel even in beslag nemen waardoor we ze niet voor het voorjaar van 2010 in de Nederlandse schappen hoeven te verwachten. Tot die tijd kun je natuurlijk de oude versies nog even afstoffen en teruggaan naar Johto om alvast weer bekend te raken met de beperkte hoeveelheid (250) Pokémon die daar te vangen zijn.

Bescherm Metropolis in DC Universe Online

Voor wie zich graag in een spandexpakje hijst, zijn ondergoed over zijn kleren draagt en weerloze deernes in nood wil redden is er genoeg te doen in de wereld van MMO's. Zo verscheen jaren terug al City of Heroes, werden we onlangs verblijd door Champions Online en heeft Sony bovendien nog eens DC Universe Online in ontwikkeling. Een game waarin je Metropolis en Gotham City mag gaan beschermen tegen al het gespuis dat de straat bevuilt. Of je mag er natuurlijk voor kiezen om al die wannabee good guys in hun veel te strakke maillots te bestrijden als kwaadaardig genie.

Sony Online Entertainment heeft nu weer wat nieuwe screenshots vrijgegeven van de wereld die bevolkt wordt door bekende helden als Batman, Superman en Wonder Woman. Om over badguys als Lex Luthor en The Joker maar niet te spreken. DC Universe Online zal verschijnen op de PlayStation 3 en PC.



Tweede boek rond Dragon Age in de maak

Na het eerste deel Dragon Age: The Stolen Throne komt David Gaider later dit jaar met een nieuwe prequel in drukvorm voor Biowares RPG Dragon Age: Origins. Het verhaal zal verder gaan waar het eerste deel ophield en zal dus wederom draaien om Maric. Samen met de Grey Wardens moet hij een eeuwenoud kwaad tegenhouden dat zijn koninkrijk dreigt te verwoesten. Het boek gaat uitkomen onder de naam Dragon Age: The Calling en zal in oktober de Amerikaanse boekhandels verrijken. OF er een Nederlandse vertaling komt is niet bekend, maar waarschijnlijk zal je bij de betere boekhandel een Engels exemplaar kunnen bemachtigen.

Veel informatie over Assassin's Creed: Bloodlines in interviews

Terwijl we met Assassin's Creed 2 binnenkort los kunnen gaan met Ezio in Italië, wordt er ook nog een Assassin's Creed ontwikkeld waarin we nog met Altaïr kunnen spelen: Assassin's Creed: Bloodlines voor de Playstation Portable.

Ben jij ook zo benieuwd hoe ze een ervaring op de huidige generatie van consoles over hebben weten te zetten naar een handheld? Kijk dan even naar de onderstaande video's waarin producer Frederic Lefrancoir en development director Dan McAuliffe flink aan de tand gevoeld worden. Assassin's Creed: Bloodlines ligt eind dit jaar in de schappen.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.