Vuilnisman toont genade voor made

Groot drama in vuilnisland. In het Engelse plaatsje Wootton, vlakbij de stad Warwick, heeft een vuilnisman genade getoond voor een made. De man weigerde een speciale recyclingbox voor metalen te legen, omdat een made levende have is, en dus niet mag worden meegenomen. Dit zeer tegen de zin van de bezitter van de box, die nu met een volle bak zit.

Volgens ambtenaren was er niets aan de hand geweest als de zestigjarige John Harlow het lege hondenvoerblikje, waar de made in huisde, in de gewone kliko had gegooid. John, een toegewijd katholiek, is woest op de vuilnismannen, en beschuldigde hen van overijverig gedrag.

"Ik woon op het platteland, en zie geregeld vee als schapen, varkens en runderen, maar geen van deze dieren zat in mijn bak", verklaart Harlow. "Het is dan ook belachelijk. Ik betaal bijna 2.500 pond per jaar aan de gemeente voor hun diensten. Wanneer krijg ik nu eindelijk eens waar ik voor betaal? Het is niet zo gek dat er maden in die bakken komen, als ze deze maar eens in de twee weken legen."

Het drama begon al op 23 augustus, toen John zijn recyclebox aan de straat zette voor de tweewekelijkse ophaalservice, maar deze niet bleek te zijn geleegd. Vuilophaaldienst SITA (haalt ook vuilnis op in ons land) heeft namelijk geweigerd de bak te legen, omdat deze een made bevatte, die in een schoongespoeld hondenvoerblikje was gekropen.

"Ik was geschokt toen mij werd verteld dat ze het alleen wilden weggooien als ik het in de reguliere vuilnisbak deponeer", klaagt Harlow. "De vuilnismannen lijken meer geïnteresseerd te zijn in op tijd naar huis gaan dan hun eigenlijke werk. Het is een schande als bewoners met veel moeite hun afval hebben gescheiden".

De gemeenteraad van Warwick heeft inmiddels hun excuses aangeboden. SITA weigert echter een reactie te geven.