Bloedbad op school door OM voorkomen

Op het nippertje heeft het Openbaar Ministerie waarschijnlijk een slachtpartij op een Zuid-Hollandse school voorkomen. Een 14-jarige VMBO'er had aan vrienden door laten schemeren zichzelf en anderen iets aan te willen doen. De vrienden van de jongen deden aangifte.

In een MSN-gesprek vertelde de leerling vorige week donderdag tegen zijn vrienden dat hij niet veilig was voor zichzelf en anderen. Justitie laat weten de aangifte van de vrienden zeer serieus te nemen: "Signalen dat de jongen zichzelf en anderen iets aan wilde doen, hebben we heel serieus genomen". De puber zit vast, maar kan maximaal twee weken worden vastgehouden. "In die tijd onderzoeken we in overleg met Jeugdzorg hoe hij het beste kan worden opgevangen. De jongen ligt psychisch in de kreukels", zegt justitie.

De school van de leerling is het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude-Dorp, maar het is niet duidelijk of hij zijn eigen school als doelwit zag. Volgens de vrienden zei de jongen dat hij 'het' op een school of in de buurt wilde doen.