Hoofdrol Georgina Verbaan in nieuwe dramaserie

Georgina Verbaan speelt dit najaar de hoofdrol in de nieuwe dramaserie Floor Faber op Net 5. De serie is gebaseerd op de gelijknamige column in de Viva, liet de zender vandaag weten.

Het dagboek van Floor Faber, geschreven door Maartje Fleur, is al veertien jaar een van de populairste rubrieken in het tijdschrift. De column gaat over de licht neurotische Floor, die een chaotisch leven leidt dat herkenbaar is voor vrouwen die worstelen met moderne dilemma's op het relationele vlak, het carrièrepad en familieperikelen.

De onzekere 27-jarige vrouw is op zoek naar de grote liefde en woont met haar kat Otje in een klein tweekamerappartement in Amsterdam Oud-West. Ze heeft een saaie baan bij een verzekeringskantoor. Twee jaar lang had ze een relatie met Erik, maar die heeft ze verbroken wegens gebrek aan spanning.

Schrijfsters Maartje Fleur en Manon Spierenburg zijn verantwoordelijk voor de scripts. De opnames voor de wekelijkse televisieserie beginnen half augustus. Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen er worden gemaakt.