Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 29

Dit weekend werd de 29e speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ kwam weer een stapje dichter bij de landstitel. Het won dit weekend van ADO Den Haag terwijl FC Twente niet verder kwam dan een gelijkspel tegen NEC. Onderaan heeft De Graafschap de laatste plaats overgenomen van FC Volendam.

FC Twente kwam tegen NEC halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong. De eerste kans was voor Denneboom, maar via de handen van Babos belandde de bal op de lat. Na een schot van Perez dat van richting veranderd werd scoorde Arnautovic. In de tweede helft werd NEC gevaarlijker en dat leidde tot de gelijkmaker van Goossens. Gescoord werd er niet meer, wel kreeg El-Akchaoui van NEC nog rood wegens het maken van een slaande beweging.

AZ zette tegen ADO Den Haag grote stap op weg naar het kampioenschap. In de eerste helft leek het daar nog niet op. Hoewel de ploeg uit Alkmaar duidelijk de betere was, stond ADO bij rust op 0-1 voorsprong. Kum kopte raak uit een vrije trap. In de tweede helft stelde AZ orde op zaken. Dembélé scoorde vlak na rust de 1-1. Martens scoorde 2-1 na een fraaie actie van El-Hamdaoui. AZ bleef beter maar ook ADO werd echter af en toe nog gevaarlijk. Met een mooie kopbal besliste El Hamdaoui echter de wedstrijd. Ook bereidde El Hamdaoui ook de 4-1 van Van der Velden voor.

Roda JC heeft een bewogen week achter de rug. De Limburgse club zal vanaf volgend seizoen niet meer bestaan en samen met Fortuna Sittard opgaan in Sporting Limburg. De supporters toonden de gehele wedstrijd hun ongenoegen, onder meer door stoeltjes op het veld te gooien. Ajax begon prima aan de wedstrijd en kwam al na twee minuten op voorsprong. Suárez scoorde. Roda werd in de eerste helft nog wel gevaarlijk via De Wree en Bodor, maar scoorde in de eerste helft niet meer. In de tweede helft leek Ajax het duel snel te beslissen toen Aissati de 0-2 scoorde. Roda JC vocht zich terug via Cissé die de 1-2 scoorde. Hierna golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Groningen won door een doelpunt in blessuretijd met 0-1 van FC Utrecht en de wedstrijd tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen eindigde in 1-1. PSV won met 0-2 van Sparta Rotterdam. Vitesse kwam tegen de Graafschap niet verder dan 0-0 terwijl FC Volendam een verrassende 2-1 zege boekte tegen Feyenoord. Willem II won met 2-0 van NAC Breda.