Steuntrekker verzwijgt grote erfenis

Een 55-jarige man uit Rotterdam die al enige tijd in de bijstand zat, verzweeg in eerste instantie dat hij een erfenis van riante omvang had binnengesleept. Zijn vader, die zeer zuinig was, schonk hem bij leven al twintigduizend euro. Toen hij het leven liet, ontving de zoon nog eens zeventigduizend euro. 

En of dat nog niet genoeg was, er kwam nog meer. De ex-bankmedewerker verklaarde gisteren tegenover de politierechter: "En toen kwam de buurman met dozen geld uit mijn vaders kelder. Daarin zat nog eens vier ton aan guldens in kleine coupures. We hebben een busje moeten huren om het bij de Nederlandse Bank om te kunnen wisselen in euro's." Een ongeloofwaardig verhaal, wat de politierechter niet leek te geloven, maar het werd bevestigd door de officier van justitie. 

Vorig jaar werd huiszoeking gedaan bij de man door zowel de belastingdienst als de sociale dienst. Bij controle van zijn bankafschriften waren enkele nullen van de geldbedragen met bleekmiddel verwijderd. Op deze manier wilde hij het doen voorkomen alsof hij nog steeds een arme bijstandsontvanger was. "Ik heb me te laat gerealiseerd, dat ik de erfenis moest melden. Toen werd ik bang dat ik alleen daarvan moest leven. Dat doe ik nu. Maar het gaat wel snel." aldus de fraudeur. 

De onterecht geïncasseerde uitkering, een bedrag van bijna 40.000 euro, heeft hij inmiddels terugbetaald. Van de politierechter moet de (on)fortuinlijke man een werkstraf van honderdvijftig uur doen.