Hout in oog politieagent

Een beginnende politieagent was zo vastberaden om zijn eerste arrestatie te maken, dat hij niet in de gaten had dat er een stuk hout uit zijn oog stak. De man die uiteindelijk in de boeien werd geslagen adviseerde de agent om naar het ziekenhuis te gaan.

John Nash (25) was nog maar zes dagen werkzaam bij de Britse politie toen hij zijn oog op twee auto's liet vallen. Het opvallende rijgedrag van de bestuurders gaf Nash meteen het gevoel dat er iets niet klopte en toen één van de auto's langs de weg stopte, zette hij de achtervolging in.

Nash kwam ten val en belandde met zijn hoofd in de struiken. Hierbij brak een stuk van een tak af en kwam 15 centimeter hout in het oog van de agent terecht. Nash dacht dat hij slechts een blauw oog had opgelopen en zette de achtervolging voort. De verdachte probeerde vervolgens over een hek te klimmen waarna de agent hem bij de enkels greep. De arrestant vertelde toen dat er iets in het oog van de agent zat en adviseerde hem om een bezoek aan het ziekenhuis te brengen.

Er was een drie uur durende operatie nodig om het hout te verwijderen. Het stuk had zijn ooglid doorboord, zijn jukbeen verbrijzeld en bevond zich onder de oogbol. De tak stopte pas bij de hersenen. Nash heeft inmiddels weer een beetje zicht met het getroffen oog en de gearresteerde man is vrijgelaten.

Politieagent Nash met stuk hout bij zijn oog