Jos Verstappen veroordeeld

Voormalig Formule1-coureur Jos Verstappen (36) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 1650 euro. Hij kreeg de straf gisterenmiddag opgelegd wegens het belagen van zijn vrouw. De rechtbank van het Belgische Tongeren heeft de gevangenisstraf omgezet in een voorwaardelijke straf, op voorwaarde dat de autocoureur geen contact meer zoekt met zijn vrouw, van wie hij gescheiden leeft.

Verstappen werd vrijgesproken van mishandeling van zijn ex-vrouw (Sophie Kumpen) en dochtertje en van het uiten van bedreigingen naar zijn ex-vrouw. De rechter achtte deze feiten niet bewezen, aangezien de verklaringen van Verstappen en Kumpen tegenstrijdig waren en geneeskundig bewijs ontbrak.

Van mei 2007 tot april 2008 belaagde Verstappen zijn vrouw met smsjes met een dreigende ondertoon. Ook bezocht hij haar in haar woning in Maaseik, terwijl hij een contactverbod opgelegd had gekregen van de rechter. De rechter stelde dat er elf politie-interventies nodig zijn geweest wegens echtelijke problemen. "Verstappen dient te beseffen dat hij zijn echtgenote met rust moet laten. Een bestraffing vormt hopelijk ook een aanzet tot een meer volwassen houding", aldus de rechter.

Verstappen moet zijn ex een symbolische schadevergoeding van 1 euro betalen. De twee kinderen van Verstappen en Kumpen verblijven om beurten bij hun vader en hun moeder.

Met dank aan Rammes, Glacier, john6 en SkyChat voor de submit.