Meer naakt in GTST voor kijkcijfers

De acteurs van de soap Goede Tijden Slechte Tijden moeten meer uit de kleren. Hiermee hopen de makers van de soap dalende kijkcijfers te voorkomen.

Dit werd gisteravond bekend in RTL Boulevard. "Er zit meer bloot in, zoals je ook ziet met de saunascène. In As The World Turns loopt altijd wel een meneer rond met een ontbloot bovenlichaam en harde tepels. Je ziet dat het werkt", vertelt Boulevard-presentator Albert Verlinde.

De schrijvers van de soap hebben dit besloten na een advies van hun Amerikaanse collega's. "Ze hebben mensen uit Amerika laten komen van As The World Turns en The Bold & The Beautiful, de mensen die daar de verhaallijnen bedenken. Ze hebben gevraagd: Wat moet er gebeuren? De Amerikaanse scriptschrijvers antwoordden daarop: Laat het er mooier uitzien. Dat zie je ook: het licht ziet er mooier uit. Er zitten ook meer buitenopnames in", aldus Verlinde.

Verlinde blijkt de stem van de mannen die GTST kijken goed te kunnen verwoorden: "Lieke van Lexmond is bijvoorbeeld prachtig. Die wil je ook door een sauna heen zien hobbelen. Het gaat dus hartstikke goed met de serie."

De veranderingen in de afleveringen zijn inmiddels bevestigd door programmadirecteur Erland Galjaard: "Het is wat lichter, wat vrouwelijker, we zetten veel buitenopnames in. Er zit een nieuwe familie in en er zijn een aantal nieuwe acteurs bij gekomen: Willeke Alberti en Marjolein Keuning."