Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 4

Dit weekend werd de vierde speelronde in de eredivisie gespeeld. FC Groningen blijft ook na dit weekeinde koploper dankzij een zege op Feyenoord. FC Volendam blijft door een nederlaag tegen PSV het enige team wat nog steeds puntloos is.

SC Heerenveen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. NAC Breda was hier verantwoordelijk voor. Vooral voor rust was de wedstrijd leuk om naar te kijken en vielen er veel doelpunten. Lurling, Reuser, en Amoah zorgden voor vier doelpunten voor de club uit Breda. Namens de bezoekers deed Dingsdag wat terug, wat zorgde voor een 4-1 ruststand. In de tweede helft had Heerenveen de zaken beter voor elkaar, maar de wedstrijd was al beslist. Alleen via een penalty, benut door Pranjic, deed Heerenveen wat terug. De eindstand was hierdoor 4-2.

Vooraf werd niet verwacht de PSV veel moeite zou hebben met hekkensluiter FC Volendam. Hoewel de Einhovenaren duidelijk de betere ploeg waren maakten ze het zichzelf lastig door in de eerste helft enkele grote kansen te missen. In de tweede helft bleef het overwicht, maar ook daarin bleef het doelpunt lang uit. Uiteindelijk was het Wuytens die met een simpele kopbal de 1-0 scoorde. Omdat PSV niet doordrukte bleef Volendam ondanks de achterstand geloven in een stunt. Het kwam zelfs af en toe in de buurt van het doel van PSV, maar gevaarlijk werd het niet. Amrabat was nog dicht bij een doelpunt met een mooi afstandschot, maar gescoord werd er niet meer.

FC Groningen is na de vierde ronde alleen koploper. Het werd in de wedstrijd geholpen door het feit dat Feyenoordverdediger Hofland al na tien minuten met rood van het veld werd gestuurd nadat hij de doorgebroken Berg neerhaalde. Toen nog eens tien minuten later De Roover uit een vrije trap de 1-0 scoorde leek de wedstrijd al gespeeld. Feyenoord kreeg echter een aantal grote kansen, maar deze werden door Makaay, Tomasson en Biseswar gemist. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Berg de 2-0, kwam Feyenoord snel terug tot 2-1 via Bahia en bepaalde wederom Berg de eindstand op 3-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Twente klopte De Graafschap met 3-0. AZ was veel te sterk voor Willem II, uit werd er met 2-5 gewonnen. De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht eindigde in 0-0. Ajax had geen probleem met Vitesse, het werd 3-0. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en NEC eindigde in 1-1 en ook Sparta en Roda JC deelden de punten, het werd daar 2-2.