Aanvoerder jong-Ajax weg na diefstal

De aanvoerder van Jong Ajax verlaat per direct de club. De  wegen van de 19-jarige Vito Wormgoor en Ajax  scheiden omdat de voetballer geld heeft gestolen van ploeggenoot Edgar Manucharyan.  Wormgoor zou in de kleedkamer een bedrag van 150 euro uit de jas van Armeniër Manucharyan hebben 'geconfisqueerd'.

De diefstal werd gepleegd omdat de Armeniër een geleend bedrag niet zou hebben terugbetaald.

Wormgoor voetbalde sinds januari 2006 bij Ajax. Hij kwam van zaterdag-hoofdklasser DOVO uit Veenendaal. De nieuwe trainer van Ajax Marco van Basten had hem onlangs nog opgeroepen voor het trainingskamp in De Lutte. Hij speelde ook mee in de oefenwedstrijd tegen Excelsior '31.

De zaakwaarnmer van Wormgoor komt later nog met een reactie.

Update: 13.58 uur
Wormgoors zaakwaarnemer Louis Laros zegt vanmiddag op Voetbalzone.nl dat het een oude kaartschuld betrof van 150 euro. Manucharyan weigerde dat echter te betalen, waarop de aanvoerder van jong-Ajax het recht in eigen handen nam.

"Laat ik voorop stellen dat de actie van Vito niet goed te praten is. Hij heeft er ook enorm spijt van en vindt het zelf ontzettend stom dat hij zo gehandeld heeft. Het is een wet dat je je schulden moet inlossen, maar er is natuurlijk ook een wet dat je van elkaars spullen afblijft. Wormgoor is met dit conflict niet goed omgegaan'', aldus Laros die beaamt dat contractontbinding de enige optie was.  Hij zal proberen zijn pupil bij een andere club onder te brengen.

 

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!