Telegraaf trekt pedojaagsternieuws terug

Ruim vijftig minuten en acht reacties lang stond het nieuws over de aanklacht van pedojaagster Yvonne van Hertum op de site van de Telegraaf. De krant van wakker Nederland berichtte over de aanklacht naar aanleiding van een column over pedofielen op de Frontpage.

Wat een leuke discussie had kunnen worden op de Telegraafsite werd echter nog binnen het uur in de kiem gesmoord. Het bericht over Van Hertum en FOK! werd namelijk ineens compleet van de site verwijderd. Uit navraag bij de internetredactie van de Telegraaf blijkt dat iemand intern heeft gevraagd het bericht te verwijderen. "De aanvraag kwam van iemand op de redactie omdat het ging over Yvonne van Hertum", aldus redactrice Tanja. Daarop stelde de redactrice voor ons door te verbinden met die persoon, maar hij of zij liet weten dat ze het achteraf eigenlijk geen nieuws vonden.

Blijkbaar zijn Monique Smit op Torremolinos en krolse vrouwen wel van het juiste nieuwskaliber. Tanja zei echter dat ze dacht dat het wel te maken had met de persoon Yvonne van Hertum. Het komt volgens haar ook niet vaak voor dat er nieuws van de Telegraafsite wordt teruggetrokken.

Een screenshot van het artikel staat hier.

Pedojaagster