Biografie Zinedine Zidane gestolen

Grote pech voor voetballer Zinedine Zidane. Een laptop met bijna de complete biografie is gestolen. De inbraak werd gepleegd bij de schrijver van het boek, Besma Lahouri. "Eigenlijk alles was compleet, de titel was er, het hele verhaal was er. Alleen het hoofdstuk rond dopegebruik, dat net was afgerond, stond er nog niet op." aldus Lahouri.

In maart werd al eerder ingebroken bij de editeur van het boek, Christophe Deloire. Zijn computer bevatte een voorlopige versie van de biografie. Een paar dagen daarna werd er bij een journaliste die veel samenwerkte met Lahouri eveneens een computer weggehaald. Ook hierop stond een groot deel van het verhaal. Bij de laatste inbraak werden er ook sierraden meegenomen. Het boek zou in september bij de Franse uitgeverij Flammarion verschijnen.

"Toen ik thuiskwam viel me de enorme puinzooi op, alle papperassen lagen verspreid over de vloer en mijn laptop was weg," vertelt de journaliste. Wat opvallend is, is dat de twee slachtoffers het gevoel hadden dat ze steeds gevolgd werden, dit vertelden zij vorige week in een interview in het tijdschrift Le Point. De schrijver verklaart dat mensen die zijn geïnterviewd voor het boek, opeens terugbelden om alles tegen te houden. Zij wilden niet met naam- en toenaam in het boek komen. De Franse politie heeft een onderzoek ingesteld en gaat er vooralsnog van uit dat de twee inbraken met elkaar te maken hebben.