Vrouw geen maagd, huwelijk ontbonden

Een Franse rechtbank heeft een huwelijk van twee jonge moslims ongeldig verklaard omdat de bruid tijdens de huwelijksnacht geen maagd bleek te zijn. De vrouw had haar man voor het huwelijk verzekerd nog maagd te zijn, maar tijdens de huwelijksnacht bleek ze toch al door een ander gepenetreerd te zijn. Er belandden namelijk geen bloedspatten op de lakens van de echtelijke sponde.

De Franse rechters kwamen tot de conclusie dat de bruidegom was bedrogen inzake een ''essentiële kwaliteit” van de bruid.  De rechters besloten daarop tot de toepassing van een wetsartikel dat zelden wordt gebruikt. Dat artikel 180 is in het verleden wel eens toegepast als de bruid verzweeg dat zij eerder als hoer heeft gewerkt of als iemand niet in staat is tot 'de oudste beweging der aarde'.

Volgens de advocaat van de man zijn de twee ''helemaal geen extremisten''. De raadsman stelde dat de familie van de bruid haar gepresenteerd had als ''ongehuwd en kuis”. Het bedrog werd ontdekt toen de bruidegom in de huwelijksnacht geen bloedvlekken op het laken kon laten zien aan de feestvierende familie. De vader van de bruidegom bracht de bruid daarop linea recta terug naar haar ouders.