Slachtoffers 'orale-gsm-seks' bedreigd

Een zaak die bij onze zuiderburen al een paar dagen voor ophef zorgt, speelt vandaag nog eens extra op omdat de slachtoffers bedreigd worden. Het betreft twee meiden van 14 en 18 jaar van wie vrijdagnacht in de Brusselse deelgemeente Anderlecht een gsm werd afgepakt door drie jongens. Ze sleurden de meisjes vervolgens mee naar het Astridpark en verklaarden dat ze de gsm alleen terug zouden geven als ze een pijpbeurt zouden krijgen.

In het park sloten zich nog twee jongens bij de groep aan.  De meiden werden betast en de 18-jarige werd gedwongen drie van de jongens oraal te bevredigen. Met de gsm van het slachtoffer werd alles gefilmd. Een buschauffeur die langsreed, alarmeerde de politie. Zij konden de jongens - tussen 15 en 17 jaar - oppakken. Vier zijn inmiddels overgebracht naar een gesloten instelling.

De jongens ontkenden in eerste instantie de feiten. Maar toen de 18-jarige de piemels van de daders wist te omschrijven, vielen ze door de mand.

Het 14-jarige slachtoffer is nu op straat bedreigd. ''O wee als mijn neef naar de gevangenis moet'', beet iemand haar toe. Ook haar moeder werd bedreigd in een anonieme oproep op haar gsm. ''Trek de klacht in zodat de jongens worden vrijgelaten'', luidde de boodschap. Het meisje van 14 zegt dat ze  bang is om terug naar school te gaan.