Amsterdamse reljeugd wijst boottocht af

Icoon PolitieHet groepje probleemjongeren die van het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes onlangs een jeugdhonk kregen ter waarde van 300.000 euro, was ook uitgenodigd om samen met de politie een boottochtje te maken. Van de veertig uitgenodigde jongeren kwam er uiteindelijk niet één opdagen. Ze hadden geen zin.

Op de boot stonden zeven politiemensen die de dialoog zouden aangaan met de probleemgevallen uit het stadsdeel. Bedoeling was om de banden tussen politie en jongeren te verbeteren en de dialoog te openen. Ondanks toezeggingen van de buurtjeugd, kwam geen jongere opdagen en waren de hapjes en drankjes louter besteed aan de agenten en wat andere opvarenden. Zelfs de vaartocht naar het buurthuis, om de jeugd daar dan maar op te zoeken, was vergeefs. Het jongerencentrum was dicht.

Het tripje was een initiatief van de vereniging Kantara die zich ten doel stelt 'een brug te slaan tussen Amsterdammers van Marokkaanse afkomst en overige Amsterdammers'.

"Het is heel jammer dat de jongeren niet zijn gekomen", zegt een medewerkster van Kantara. "Het is een moeilijke doelgroep. We hebben vooraf veel jongeren benaderd en we hebben flyers uitgedeeld in de buurt. We hebben afspraken met ze gemaakt en er zijn van hun kant toezeggingen gedaan dat ze zouden komen."

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.