Voetbal: Uitslag AZ - Ajax

Icoon EredivisieNa een tumultueus duel hebben AZ en Ajax de punten mogen delen. In Alkmaar stond er na negentig minuten spelen een gelijke stand op het scorebord (1-1). Arbiter Jan Wegereef eiste tijdens deze wedstrijd een hoofdrol voor zich op.

In eerste instantie leek het er op dat Wegereef Ajax steeds het voordeel van de twijfel gaf, maar uiteindelijk viel het toch positief uit voor AZ. Op slag van rust mocht Edgar Davids namelijk, met zijn tweede gele kaart van de middag, vertrekken. De middenvelder ontving eerst een gele kaart na een tackle op Julian Jenner, waar de scheidsrechter zich wat coulanter op had mogen stellen. De tweede gele kaart was, na een overtreding op Moussa Dembélé, wel terecht.

Doordat AZ met een man meer op het veld stond, werd de druk op Ajax steeds groter. In de eerste helft wisten de Alkmaarders maar eenmaal in de buurt van het doel van Maarten Stekelenburg te komen. Na de thee kwam de thuisploeg steeds vaker in de buurt van het doel van de bezoekers. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Toch kwam Ajax, tegen de verhoudingen in, op voorsprong. Kenneth Perez wist de bal, nadat deze van richting was veranderd door een speler van de ploeg van trainer Louis van Gaal, achter Boy Waterman te werken.

AZ was niet bij machte om deze tegenvaller met een doelpunt te beantwoorden. De thuisploeg speelde nog altijd met een numerieke meerderheid, maar kon hier niet van profiteren. Een kwartier voor tijd kwamen de Alkmaarders alsnog langs zij. Ajax voelde zich bij deze treffer benadeeld, aangezien Demy de Zeeuw een overtreding op Stekelenburg beging. Scheidsrechter Wegereef greep niet in, waardoor Maarten Martens de gelijkmaker aan kon laten tekenen. In de slotfase van de wedstrijd probeerde AZ de volle buit nog in Alkmaar te houden, maar dit leverde geen treffers meer op.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!