Hulpdiensten zien slachtoffer ongeluk over het hoofd

Icoon OngelukEen 15-jarige jongen is gisteravond bij een ongeval in Hellevoetsluis om het leven gekomen. Een 17-jarige jongen uit Spijkenisse raakte zwaargewond. Het eerste slachtoffer is door de politie over het hoofd gezien. Hij werd pas uren na het ongeluk gevonden.

De slachtoffers zaten beiden op een brommer die geschept werd door een auto. De hulpdiensten dachten aanvankelijk dat er één slachtoffer was: de 17-jarige Spijkenisser. Deze jongen werd direct zwaargewond afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Pas twee uur later, toen de politie de toedracht van het ongeval ging onderzoeken, werd de 15-jarige jongen gevonden. "De automobilist heeft niets gezien, de weg is erg donker," vertelde een politiewoordvoerder. "De bestuurder hoorde een klap en ging kijken. Het leek erop dat er slechts één iemand bij betrokken was."

De jongen was in een rietkraag langs de weg terechtgekomen. Hij kon nog gereanimeerd worden, maar is later in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De andere jongen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.