Voetbal: Uitslag PSV - Girondins Bordeaux

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions Leauge te winnen. In het Philips-stadion was Girondins Bordeaux met 3-1 te sterk. Faubert, Dalmat en Darcheville scoorden voor de Fransen. Alex redde de eer voor de ploeg van trainer Ronald Koeman.

In de eerste helft wist PSV nauwelijks wat in te brengen in het spel van de Fransen. Het aanvallende spel van de Eindhovenaren was veel te zwak om een vuist te maken. Bordeaux kwam na zeven minuten spelen al op voorsprong via Julien Faubert. Niet lang daarna kreeg de Eindhovense ploeg een goede kans via Edison Mendéz, maar de keeper van de Franse ploeg pareerde het schot. Na 25 minuten spelen verdubbelde de tegenstander de voorsprong. Deze keer was Stephané Dalmat trefzeker. En het werd nog erger voor de thuisploeg toen ook het derde doelpunt van de avond achter Gomes belandde. Darcheville was de doelman en Eric Addo te slim af.

Tijdens het tweede deel van de wedstrijd nam PSV het initiatief langzaam over van Bordeaux. Dit resulteerde voornamelijk in een aantal kansen, maar deze werden niet verzilverd. De Franse ploeg werd, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer teruggedrongen op de eigen helft. Ook in de laatste twintig minuten leunde de Franse ploeg op de verdediging en liet PSV komen. De mannen van trainer Koeman kregen het niet voor elkaar om de defensie van Girondins Bordeaux uit te spelen. De Eindhovenaren wisten hierdoor bijna geen kansen te creëren, waardoor het onmogelijk was om de achterstand te verkleinen. In de slotfase van het duel kon PSV de eer nog redden. Alex wist een vrije trap te benutten, nadat de ploeg een vrije trap kreeg na een overtreding op Patrick Kluivert.