Meer dreigementen tegen Wilders

Icoon BinnenlandsPVV-leider Geert Wilders is dit jaar al meer dan honderd keer bedreigd. Sinds de verkiezingen zijn daar zeker tien concrete doodsbedreigingen bijgekomen, waarvan Wilders aangifte heeft gedaan. Dat zegt Wilders vandaag in een interview met de gratis krant Metro.

''De bedreigingen hangen samen met de publiciteit. Als ik veel in het nieuws ben, zoals nu, dan komen er meer bedreigingen dan wanneer het stil is rond me'', aldus Wilders. Hij krijgt ziektes toegewenst en bedreigingen als 'je moet samen met Saddam Hoessein worden opgehangen' en 'je moet er rekening mee houden dat je snel een kogel zal opvangen'. De fractieleider zegt zich echter niet te laten afschrikken door de dreigementen.

Volgens Wilders zijn de dreigementen ''gelukkig'' niet tegen zijn partijgenoten gericht. Het is nog onduidelijk of de nieuwbakken PVV-parlementariërs net als Wilders bodyguards zullen krijgen. ''Het is aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding dit te bepalen. Ik hoop natuurlijk dat het niet nodig zal zijn.''