FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 november 2006

Turkse meisjes mogen voorlopig blijven

Icoon BinnenlandsDe twee Turkse leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam die dinsdag het land uit moesten, mogen voorlopig blijven. Dat heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) maandag laten weten.

De meisjes, Sumeyra, die maandag 16 jaar is geworden, en Ceyda (14) krijgen respijt tot minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) Kamervragen die inmiddels over hen zijn gesteld, heeft beantwoord.

Een woordvoerder zei erbij dat de IND wel blijft bij de beslissing dat ze het land uit moeten. Hun verzoek om een verblijfsvergunning is tot nu toe tweemaal afgewezen omdat ze zonder visum Nederland binnen waren gekomen. Ze kunnen alsnog vanuit Turkije een visum aanvragen en dan in Nederland opnieuw een poging doen een verblijfsvergunning te krijgen.

SP
Rector Gerard Klooker van hun school had maandag ten einde raad burgemeester Job Cohen per e-mail om hulp gevraagd. Ook de hoofdstedelijke afdeling van de SP heeft Cohen opgeroepen in de bres te springen voor de meisjes.

Klooker hoorde pas donderdagavond van de vader van de leerlingen over de uitzetting. De meisjes wonen al sinds 1995 in Nederland bij hun Turkse vader en stiefmoeder, die beiden de Nederlandse nationaliteit hebben. Toch moeten de dochters van de IND terug naar hun land van herkomst omdat zij hier illegaal verblijven. Ondanks het feit dat de vader de voogdij heeft over meisjes, kon hij geen verblijfsvergunning voor zijn dochters krijgen.

Klooker heeft de burgemeester gevraagd zijn invloed te gebruiken om het besluit terug te draaien. ''Dit besluit staat zo ver af van hoe de regelgeving echt is bedoeld. Het lijkt me dat hiermee illegale asielzoekers moeten worden tegengehouden. Deze meisjes krijgen geen verblijfsvergunning terwijl ze al elf jaar in Nederland wonen.''

Sumeyra zit in de examenklas van het vmbo, haar zusje in twee havo. Volgens Klooker zijn de leerlingen droevig en stil. Op school hebben klasgenoten het lokaal van de meisjes versierd, geld ingezameld om mee te nemen naar Turkije en spandoeken gemaakt.

De SP spreekt van een onmenselijke situatie. ''Deze hele situatie toont aan dat onze regels voor gezinshereniging niet deugen. De vader heeft er goed aan gedaan zich over zijn dochters te ontfermen, maar kennelijk is dat niet binnen de regels. In dit geval is overduidelijk dat deze meisjes in Nederland bij hun vader thuishoren en in Turkije niets te zoeken hebben. Burgemeester Cohen kan hopelijk minister Verdonk hiervan overtuigen'', aldus raadslid Laurens Ivens.Ceyda (boven) en Sumeyra Kaba

Boogerd en Vos renners van het jaar

Michael Boogerd en Marianne Vos zijn in Den Bosch uitgeroepen tot wielrenners van het jaar. Het was voor Boogerd de vijfde keer dat hij de titel kreeg.

Boogerd dankt de uitverkiezing vooral aan zijn sterke optreden in de Tour de France, daarin eindigde hij twee keer in de top tien in een bergetappe. Ook won hij het Nederlands kampioenschap. Hij bleef tweevoudig wereldkampioen Theo Bos en Maarten Tjallingii voor.

De uitverkiezing van Marianne Vos was geen verrassing, ze werd dit jaar zowel wereldkampioen op de weg als in het veldrijden. Ze bleef de andere genomineerden Chantal Beltman en Suzanne de Goede voor. Sebastian Langeveld werd gekozen tot de belofte van het jaar. Bart Brentjens was de beste in de offroad-categorie.

Owned.

In de al 7 jaar dat FOK! bestaat, maken sommige van de duizenden users wel eens een hele domme fout.
Of dat nu AnthonyZeus is met zijn MILF, Yildiz met zijn balonnentas stunt, Capa die zijn oorhaar wil wegbranden, ijsmeis met haar .rar, of 'crimineel' Qeqxon met zijn klappertjespistool.. ze hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal geowned door FOK!.
Wil je alle topics nog eens nalezen dan kan dat in dit topic. Een initiatief van Jimbo.

Robben krijgt geen enkele stem

Voor Arjen Robben draaide de verkiezing van Europees Voetballer van het jaar uit op een totale mislukking. De aanvaller kreeg geen enkele stem in Parijs. Zoals verwacht won Fabio Cannavaro de verkiezing, hij kreeg de meeste stemmen van de door France Football geselecteerde journalisten.

Robben was als enige Nederlander genomineerd om Voetballer van het Jaar te worden. Voor het eerst in tien jaar waren er zo weinig Nederlanders geselecteerd. In de voorgaande jaren schommelde het aantal genomineerden tussen de twee en zes voetballers.

Met 173 stemmen won Cannavaro de verkiezing. Zijn landgenoot Gianluigi Buffon werd tweede met 124 stemmen. De top drie werd gecomplementeerd door Thierry Henri. De Fransman kreeg 121 stemmen. Hieronder de top 10:

#SpelerClubStemmen
1Fabio CannavaroReal Madrid/Juventus173
2Gianluigi BuffonJuventus124
3Thierry HenryArsenal121
4RonaldinhoBarcelona73
5Zinedine ZidaneReal Madrid/gestopt71
6Samuel Eto'oBarcelona67
7Miroslav KloseWerder Bremen29
8Didier DrogbaChelsea25
9Andrea PirloAC Milan17
10Jens LehmannArsenal13

Automobilist rijdt 207 km/u waar 60 toegestaan

Icoon Formule 1 De politie van Stellendam heeft een automobilist aangehouden die bijna 3,5 keer de maximaal toegestane snelheid reed. De coureur in spe werd gepakt met een snelheid van 207 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan.

Dat heeft de politie van het plaatsje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee maandag bekendgemaakt. Het ging om een 36-jarige man uit Wateringen. Hij heeft direct zijn rijbewijs en zijn auto moeten inleveren.

'Kerstverlichting kost Duitsers 77 miljoen'

Icoon Economie Op de energie die Duitsers voor hun kerstverlichting gebruiken zou een grote luchthaven een jaar lang kunnen draaien. Dat heeft een instituut voor de energiesector in Heidelberg geschat. Naar verwachting wordt er dit jaar in Duitsland minstens 420 miljoen kilowattuur voor kerstdecoraties verbruikt.

Voor Duitse particulieren zal de energierekening rond de kerstdagen ongeveer 77 miljoen euro hoger gaan uitvallen dan normaal. Dat is maar liefst 3,5 miljoen (vijf procent) meer dan vorig jaar. In Nederland stijgt de energierekening ook ieder jaar flink in december.

Houllier: "Prijs voor Cannavaro is schandalig"

Gérard Houllier is niet te spreken over de aanstaande verkiezing van Fabio Cannavaro als Europees Voetballer van het jaar. Vanavond zal de winnaar officieel bekend gemaakt worden gemaakt in Parijs. Eerder vandaag werd al bekend dat Cannavaro de prijs in ontvangst zal nemen.

Houllier noemt de verkiezing van de Italiaan een schandaal. Hij baseert zich ondermeer op de wedstrijd tussen zijn ploeg en Real Madrid. In de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, scoorde Carew door Cannavaro van zich te ontdoen. ”Je hoeft alleen maar te analyseren waartoe John Carew tegen Cannavaro in staat was in de Champions League”, aldus de trainer van Olympique Lyon. ”Met die wedstrijd in het achterhoofd is de winst van Cannavaro een discutabele keuze.”

De oud-Liverpool coach neemt het op voor Thierry Henri. ”Het is een schandaal, en wat me het meest dwarszit is dat Thierry Henry, een speler die al jaren twintig goals per seizoen maakt en afgelopen seizoen in twee finales stond, niet eens in overweging is genomen. Rond hem was een negatieve campagne opgezet.”

Als het aan Houllier ligt krijgt Juventus-keeper Buffon de prijs: ”Cannavaro speelde een sterk WK, maar geen groots seizoen. In vergelijking met andere spelers verdient hij het niet te winnen. Persoonlijk zou ik de prijs aan Gianluigi Buffon geven.“

Prijsverlaging Xbox 360 op komst

Robbie Bach van Microsoft heeft in een interview met San Joe Mercury News bekend gemaakt dat het bedrijf voornamelijk bezig is de kosten voor het maken van de console naar beneden te drukken, zodat de verkoopprijs straks omlaag kan. Verder heeft hij het onder meer over de Halo-film, het verlies dat de Xbox-divisie gedraaid heeft, waarom Microsoft niet gewoon Nintendo heeft gekocht en meer.
"[...]
So, you could have looked and said, "Go buy Nintendo." And Nintendo at the time would have been a $15 billion acquisition.
[...]"


Het hele interview kun je hier lezen.


Drachten opent extra luxe cellencomplex

Icoon Politie In Drachten heeft de politie een van de modernste politiecellencomplexen van Europa laten bouwen. Het complex, waar de arrestanten in grote luxe kunnen verblijven, opent vrijdag zijn deuren. Naast rustgevend gekleurde muren en vloerverwarming krijgen de arrestanten de beschikking over onder andere een spelcomputer. Op televisie kan gekeken worden naar Discovery Channel, National Geographic en Eurosport.

"De arrestant dient door de politie Friesland als gast behandeld te worden", aldus een woordvoerder. ""Het zou altijd zo moeten zijn, maar de nieuwe cellen geven hier nu ook echt de mogelijkheid toe."

Het hypermoderne cellencomplex krijgt bovendien een 'anticlaustrofobiecel' met extra grote afmetingen, en een extra goed geïsoleerde cel voor lawaaierige arrestanten. Als alles goed gaat staat er over twee jaar een soortgelijk cellencomplex in Leeuwarden. Iedereen die dan in Friesland in een politiecel terecht komt, wordt naar één van beide complexen vervoerd.

Met dank aan Funkamental, _Alkaline, JB82, hav0c en michiel_merk voor de submit.

Concerten Frans Bauer verplaatst door poliep

Slecht nieuws voor de vele fans van Frans Bauer. Alle vijftien concerten in Ahoy' van de zanger zijn afgelast door een poliep op zijn stembanden. De serie uitverkochte megaoptredens zou vanaf 7 december plaatsvinden, maar is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De poliep op de stembanden van Bauer werd bij een routinecontrole in het ziekenhuis ontdekt. Volgens artsen kan hij zich het beste zo snel mogelijk laten opereren, omdat de poliep in het ergste geval voor blijvende schade aan de stembanden kan zorgen.

Met dank aan static en gebruikersnaam voor de submit.

FOK!radio: forummods veilen zichzelf live

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Je moet wat over hebben voor het goede doel. Onder dat motto gaan een aantal mods zich vanavond verhuren via een veiling. Het begon allemaal met PussyDeLuxe die graag een datingshow wilde komen maken bij FOK!radio voor de alleenstaande rechterhand'ers onder ons. Ongeveer tegelijk startte de actie 'FOK! voor FOK!' Met de feestdagen in het verschiet wordt geld ingezameld voor de Stichting FOK. Die hebben als doel activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren met Cystic Fibrosis (CF). Nosh, Dark_Angelus, clumsy_clown en I.R.Baboon zijn vanavond live aanwezig om de veiling te openen. Er mag geld geboden worden op moderators en de hoogste bieder mag dan een dag op stap met zijn prijs. Dus ben erbij vanaf 20:00 uur!

Grote motoren achter de veiling zijn moemoe en PussyDeLuxe, dus ook zij zijn vanavond live in de uitzending. En wie weet kun je ook nog een date met hen aanschaffen!

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Natuurlijk gaat Yvonne weer met ons roddelen en legt Blinky een stelling neer. Nikky komt het forum met ons doornemen. Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Bayern München denkt aan vertrek uit G14

Bayern München speelt met de gedachte om het lidmaatschap van de G14, de achttien rijkste clubs van Europa, op te zeggen. Volgens deze club zouden de Italiaanse, Spaanse en Engelse afgevaardigden vooral met zichzelf bezig zijn, aldus Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Der Rekordmeister in Kicker.

"We vragen ons af of het nog wel zin heeft om bij de G14 te zitten", zegt Rummenigge. "Ik vind dat de G14 amper nog iets kan doen. De communicatie met de UEFA en de FIFA is slecht en sommige clubs zijn te veel bezig met het eigenbelang. Feitelijk gebeurt er veel te weinig. Egoïsme staat voorop, vooral bij Spaanse, Italiaanse en Engelse club"

"In het voetbal draait het niet om het collectieve belang, iedereen denkt aan zijn eigen interessen en belangen. Zo zit de sport nu in elkaar", vervolgt de voorzitter van Bayern München. Volgens Rummenigge worden de verschillen tussen Italië, Spanje, Engeland en de rest van Europa steeds groter.

Bovendien durft de Duitser te voorspellen dat er de komende tien jaar geen Duitse ploeg in de finale van de Champions League of UEFA Cup zal staan. "Wat Werder Bremen deze Champions League laat zien, is een wonder. Als ze ten koste van Barcelona de laatste zestien bereiken, is dat het achtste wereldwonder."

Van onderen

De bestuurder van deze zwarte Jeep staat op het punt kennis te maken met twee wetten van moeder natuur, namelijk de hellingshoek en de zwaartekracht.

En zoals vaker is moeder natuur wreed en meedogenloos, gelukkig heeft de bestuurder wel aan een fatsoenlijke rollbar gedacht, want anders was hij en het dak van zijn auto zo plat als het spreekwoordelijke dubbeltje geweest.

Met dank aan iemand voor de submit.

'Jol wil Bellamy voor Defoe'

De trainer van Tottenham Hotspur, Martin Jol, is bereid om Jermain Defoe te betrekken in een ruildeal met Liverpool. De oefenmeester wil namelijk Craig Bellamy overnemen van de ploeg van Rafael Benítez. Bovendien zou de club niet tevreden zijn over de prestaties van de aanvaller.

In juni kwam Bellamy over van Blackburn Rovers. De 27-jarige speler heeft maar een paar keer laten zien wat hij echt kan. Benítez is hier niet tevreden over en zou bereid zijn om de Welshman te ruilen voor Defoe. Deze laatste is een scorende centrale spits. Bellamy is dat ook, maar hij is ook inzetbaar aan de linkerkant van het veld.

In de zomer van dit jaar probeerde Jol Damien Duff, voormalig speler van Chelsea, naar The Spurs te halen. Helaas slaagde de trainer hier niet in, aangezien de speler een voorkeur voor Newcastle United had.

Ajax-preses Jaakke steunt Sneijder

Ajax ziet vooralsnog geen aanleiding om trainer Henk ten Cate en Wesley Sneijder te straffen naar aanleiding van het wangedrag in de verloren wedstrijd tegen Sparta (3-0). Het bestuur staat zelfs achter het duo, wat eerder vandaag de schikkingsvoorstellen van de hand wees.

"We zijn geen koorknapenvereniging", aldus voorzitter John Jaakke in het Radio 1 Journaal. "We doen aan topsport, aan topvoetbal op het allerhoogste niveau. Dat gebeurt op het scherpst van de snede. Daarbij wordt wel eens wat gezegd. Het is straattaal, ja, die we als Ajax niet toejuichen en die misschien ook niet op een voetbalveld thuishoort. Maar het gebeurt overal, Ajax is hierin geen uitzondering."

Noorse arbiter voor Feyenoord

Het UEFA Cup-duel tussen AS Nancy en Feyenoord van komende donderdag staat onder leiding van scheidsrechter Espen Berntsen. In 2004 floot de Noor ook al een wedstrijd van een Nederlandse club, namelijk de confrontatie tussen NAC Breda en Newcastle United (0-1).

De Italiaan Paolo Bertini zal de wedstrijd tussen Ajax en RCD Espanyol gaan leiden. De scheidsrechter voor het duel van AZ, tegen Slovan Liberec, is Ian Brian. De Schot was pas één keer eerder leidsman in een Europees duel. Er is komende week ook nog een Nederlandse arbiter actief, namelijk Pieter Vink. Aan hem de taak om ervoor te zorgen dat de confrontatie tussen Livorno en Maccabi Haifa zonder problemen zal verlopen.

Top of Flop: Out Loud

Vorige week toch een enigszins verrassende uitslag: "Mannen hebben honger" van Jolanda Zoomer is een flop, dus. tactic_to verwoordde jullie mening nog als beste: "Wat een ongelofelijke bagger dat jullie zo iets durven te plaatsen.".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Mindy Smith, een Amerikaanse zangeres. Mindy werd drie jaar geleden bekend toen ze meedeed aan een Dolly Parton tribute album. Ze bracht de klassieker "Jolene" ten gehore. Sindsdien heeft ze al twee solo albums uitgebracht: "One Moment More" (2004) en "Long Island Shore" (vorige maand). De eerste single van deze laatste CD heet: "Out Loud".

RealBizkit666 was zeer mild in zijn oordeel: "Mwaoh, redelijk, maar toch een flop...".

Ik vind het wel eigenlijk wel okay. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Nakajima maakt F1-debuut op nat Fuji

Kazuki Nakajima heeft zondag voor het eerst in een Formule 1-bolide gereden. De 21-jarige Japanner kwam in actie op de Japanse Fuji Speedway, tijdens het Toyota Motorsports Festival. Nakajima is de nieuwe testcoureur van het team van Williams F1.

Nakajima, die vier ronden reed op een nat circuit, was tevreden over zijn Formule 1-debuut. "Helaas regende het, maar ik ben blij dat mijn eerste run met een F1-bolide goed is verlopen. Ik heb veel geleerd over de wagen en vind dat ik het goed heb gedaan. Ik ben alleen wel een keer gespind."

Officiële verkiezingsuitslag bekend

Icoon VerkiezingenDe Kiesraad heeft maandag de officiële uitslag bekendgemaakt van de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De uiteindelijke zetelverdeling is gelijk aan de afgelopen vrijdag verwachte verdeling. Het opkomstpercentage bedroeg 80,35%.

Fatma Koser Kaya, nummer 6 op de lijst van D'66, is de enige die met voorkeurstemmen is verkozen. Zij kreeg ruim 34.500 stemmen, en krijgt daarmee een zetel in de Tweede Kamer ten koste van parlementariër Bert Bakker, de nummer 3 op de lijst van de democraten. De zetel zou op grond van de lijstvolgorde naar hem zijn gegaan.

De laatste drie lijsten trokken ook de minste stemmers. LRVP-het Zeteltje, de Partij voor Liefde, Respect en Vrijheid (lijst 24) van Sander van der Sluis, kreeg 185 stemmen. De Solide Multiculturele Partij (SMP, lijst 23) kreeg nog één stem minder. En lijst 22, Tamara's Open Partij van de Haarlemse Tamara Bergfeld, kwam niet verder dan 114 stemmen.

Zetelverdeling TK 2006
De officiële zetelverdeling na de Tweede Kamerverkiezingen 2006

Aanklager: El-Akchaoui drie duels schorsing

De aanklager betaald voetbal heeft NEC-verdediger Youssef El-Akchaoui een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, gedaan.

El-Akchaoui zou zich schuldig gemaakt hebben aan het trappen van een tegenstander in de thuiswedstrijd tegen Sparta (1-2). Scheidsrechter Jan Wegereef ontging het incident, maar de aanklager opende op basis van tv-beelden alsnog een vooronderzoek. El-Akchaoui moet voor morgenochtend half 10 laten weten of hij het schikkingsvoorstel accepteert.

Peter Reekers van Heracles is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van twee duels schorsing waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior (6-1). Reekers haalde een tegenstander neer in scoringspositie.

Plannen campagne 'hufterigheid in de sport'

SIRE heeft plannen om een campagne te beginnen over de 'huferigheid in de sport'. Er wordt momenteel bekeken hoe en of deze campagne gehouden kan worden. Toevalligerwijs is het thema de afgelopen dagen in het nieuws. Ajax-spelers Perez ("kankerneger" richting een grensrechter) en Sneijder ("blinde tyfushond" richting de scheidsrechter) gingen hun boekje te buiten.

Als de campagne er komt, mikt deze overigens vooral op het amateurvoetbal. SIRE is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelt onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde te stellen, bespreekbaar te maken en te agenderen bij burgers, opinieleiders en besluitvormers.

Schorsing
Naar de uitlatingen van Perez doet de KNVB momenteel onderzoek. Wesley Sneijder kreeg voor zijn opmerking tegen de scheidsrechter de rode kaart voorgehouden. De Ajax-speler gaat echter niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie duels waarvan één voorwaardelijk. Sneijder beweert dat hij het niet had tegen arbiter Bossen, maar dat hij "witte tyfushond" zei tegen zijn tegenstander. Die lezing wordt overigens onderschreven door een aantal spelers van tegenstander Sparta.

Ajax-coach Henk ten Cate vond dat zijn speler "straattaal" had gebezigd. "Ik keur het niet goed, want ook ik ben een man van normen en waarden. Maar als een scheidsrechter iedereen hiervoor wegstuurt, staan we straks nog maar met vijf tegen vijf te voetballen." Bossen zou volgens Ten Cate met het wegsturen van Sneijder hebben teruggegrepen op het eerdere incident met Perez.

De Ajax-trainer werd overigens zelf in de rust van het duel ook van het veld gestuurd. Hij noemde de scheidsrechter een "moraalridder". Ten Cate heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager, een onvoorwaardelijke geldboete van 500 euro en een wedstrijd voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar, ook niet geaccepteerd.

Wesley Sneijder wordt van het veld gestuurd door Ruud Bossen
Wesley Sneijder wordt van het veld gestuurd door Ruud Bossen

Album van de dag: Radiohead

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Ok Computer van Radiohead, wordt gezien als één van de beste albums allertijden.. onder andere door FOK! en de door de VPRO. Maar vind jij dat ook? Download hem, beluister hem en reageer!

1. Airbag 4:44
2. Paranoid Android 6:23
3. Subterranean Homesick Alien 4:27
4. Exit Music (For a Film) 4:24
5. Let Down 4:59
6. Karma Police 4:21
7. Fitter Happier 1:57
8. Electioneering 3:50
9. Climbing Up the Walls 4:45
10. No Surprises 3:48
11. Lucky 4:19
12. The Tourist 5:24
53:21

Het album (48mb) is hier te downloaden.
Veel luister plezier!

Opa krijgt slaag in Virtua Fighter 5-gameplayvideo

Algemene normen en waarden zijn onder andere dat je geen meisjes slaat en respect hebt voor ouderen. Hardstikke leuk in real-life natuurlijk, maar het levert vrij saaie gameplay op. Gelukkig dan maar dat in videogames normen en waarden net zo hard overboord gezet worden als alle regels van de werkelijkheid.
In het volgende filmpje kun je zien dat zowel Eileen als Shun Di op opvallend weinig medeleven van Bruce Burns kunnen rekenen.

Het filmpje kun je hier bekijken.

Verdonk wint van Rutte

VerkiezingenVVD-minister Rita Verdonk heeft bij de verkiezingen inderdaad meer voorkeurstemmen gehaald dan VVD-lijsttrekker Mark Rutte. Uit een eerder gehouden steekproef was al gebleken dat Verdonk waarschijnlijk populairder was dan Rutte.

De Kiesraad heeft vandaag bekend gemaakt dat op Verdonk 620.000 kiezers hebben gestemd en op Rutte 'slechts' 553.000. Het is de eerste keer in de historie van de verkiezingen dat een lijsttrekker minder stemmen krijgt dan een lager genoteerde.

Verdonk, op werkbezoek in Amsterdam, reageerde uitgelaten: ''Fantastisch! Ik ben er helemaal stil van. Trots. Zo'n reactie van de Nederlandse kiezer. Wat dit betekent voor het VVD-leiderschap? Ik ga dit eerst laten bezinken. Ik kom er wel mee naar buiten.''

D66
Bij D66 keert het prominente Kamerlid Bert Bakker (nummer 3 op de lijst) niet terug in de Kamer. Hij werd verslagen door nummer 6 van de lijst, de uit Turkije afkomstige Koser Kaya. Turkse organisaties hadden actie gevoerd op haar te stemmen omdat zij weigerde verantwoording af te leggen over haar standpunt inzake de Armeense genocide. Kaya kreeg ruim 34.000 stemmen.

De voorkeursdrempel voor kandidaten om op eigen kracht de Tweede Kamer in te komen, lag dit jaar op 16.397 stemmen. In totaal hebben 27 van de 150 kandidaten deze drempel gehaald. Zij stonden, behoudens Koser Kaya, echter allemaal al op een plek die binnen het aantal zetels lag welke hun partij haalde.

Ten slotte bleek dat EénNL, de partij van Marco Pastors en Joost Eerdmans, 3.000 stemmen te kort kwam voor een Kamerzetel.


Uitslagen Spanje speelronde 12

Afgelopen weekend heeft elke club in Spanje haar twaalfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het verslag van de topper tussen Valencia en Real Madrid hun je hier lezen. Hieronder vind je de overige informatie.

Koploper FC Barcelona ontving Villarreal in het eigen Camp Nou. De bezoekers misten spelmaker Juan Roman Riquelme, maar dat weerhield ze er niet van om het eerste half uur te domineren. Toen Barça dat eenmaal overleefde, was het eenrichtingsverkeer op het doel van Barbosa. Het duurde even voor de eerste kansen kwamen, maar na een dik half uur kreeg Barcelona een goedkope strafschop. Topscorer Ronaldinho, die dit seizoen al vaker raak schoot vanaf de stip, miste ook ditmaal niet. Tien minuten in de tweede helft besliste Eidur Gudjohnsen de wedstrijd, een voorzet van Ludovic Giuly binnenkoppend. Een kwartier later maakte Andrés Iniesta zijn derde goal in drie wedstrijden. Wedstrijd gespeeld, maar het spektakel nog lang niet. Enkele minuten voor het eindsignaal bracht Xavi Hernández zijn teamgenoot Ronaldinho in stelling, die op fantastische wijze de bal controleerde en vervolgens in het net werkte met een omhaal. Een overtuigende 4-0 voor de ploeg van Frank Rijkaard.

Sevilla wachtte een moeilijk avondje in Baskenland. De nummer twee van de Liga zou daar spelen tegen het in degradatienood verkerende Athletic Club de Bilbao. De bezoekers leken aanvankelijk geen enkel probleem te hebben, toen Luís Fabiano en José Luis Martí voor de eerste twee goals tekenden. De Basken kwamen daana beter in hun spel, en kregen zowaar kansen. Vooral in het begin van de tweede helft was Athletic de betere ploeg, en dat resulteerde in de 69e minuut voor de aansluitingstreffer van Aduritz Zubeldia. Hoewel Athletic de betere was in de tweede helft, zou Sevilla uiteindelijk wel winnen. In blessuretijd zou Luís Fabiano nog profiteren van de ontstane ruimte, en zijn tweede binnenschieten: 1-3.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/11BarcelonaVillarreal4-0
25/11Atlético MadridReal Sociedad1-1
26/11GetafeLevante0-0
26/11Real RacingRecreativo Huelva4-3
26/11OsasunaDeportivo la Coruña4-1
26/11Celta de VigoReal Zaragoza1-1
26/11GimnàsticReal Mallorca2-3
26/11Real BetisEspanyol1-1
26/11ValenciaReal Madrid0-1
26/11Athletic ClubSevilla1-3

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona122931-10
2.Sevilla122825-11
3.Real Madrid122622-8
4.Real Zaragoza122325-15
5.Atlético Madrid122117-9
6.Getafe122010-8
7.Recreativo Huelva121918-17
8.Valencia121815-12
9.Villarreal121812-16
10. Celta de Vigo121716-17
11.Deportivo la Coruña121611-13
12.Real Mallorca12169-12
13.Real Racing121412-16
14.Espanyol121310-13
15.Levante121310-17
16.Osasuna121110-17
17.Real Betis12913-17
18.Athletic Club12811-22
19.Real Sociedad1257-19
20.Gimnàstic12511-26

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.RonaldinhoBarcelona10
2.Frederic KanoutéSevilla9
=.Diego MilitoReal Zaragoza9
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid8
5.Nikola ZigicReal Racing5
=.Eidur GudjohnsenBarcelona5
=.Fernando BaíanoCelta de Vigo5
=.David VillaValencia5
=.Fernando MorientesValencia5

Programma:

DatumThuisUitTijd
02/12LevanteBarcelona20.00
02/12Recreativo HuelvaValencia20.00
02/12Real BetisAtlético Madrid22.00
03/12Real SociedadGetafe17.00
03/12VillarrealGimnàstic17.00
03/12Real MallorcaCelta de Vigo17.00
03/12Deportivo la CoruñaReal Racing17.00
03/12EspanyolSevilla17.00
03/12Real MadridAthletic Club19.00
03/12Real ZaragozaOsasuna21.00

Excuses voor de vertraging.

Sneijder niet akkoord met twee duels schorsing

Wesley Sneijder gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die hem twee duels schorsing oplegde. Sneijder krijgt de straf vanwege beledigende taal aan het adres van scheidsrechter Bossen in de competitiewedstrijd van gisteren tegen Sparta. De tuchtcommissie zal zich nu over de kwestie buigen.

Ook de trainer van Ajax, Henk ten Cate, heeft het schikkingsvoorstel van 500 euro boete afgewezen. Ten Cate leverde gisteren aanhoudende kritiek op de arbiter, waarvoor hij in de rust naar de tribune werd gestuurd. De KNVB heeft daarnaast de beelden van de uitlatingen van Ajax-speler Kenneth Perez tegen arbiter Siebert neergelegd bij de aanklager betaald voetbal.

Klantenstop voor voedselbanken Haaglanden

Icoon BinnenlandsDe voedselbanken in de regio Haaglanden hebben aangekondigd geen nieuwe klanten meer aan te nemen. De wachtlijst in de regio is door een tekort aan voedsel opgelopen tot tweehonderd mensen.

Normaal duurt een inschrijving maximaal vier weken, nu moeten klanten soms zeven weken wachten, aldus de regionale voorzitter Dick Vos maandag. Hij zegt dat een combinatie van factoren tot de stop heeft geleid. Zo is het aantal aanmeldingen de afgelopen jaren explosief gestegen. Maar ook de gebrekkige aanvoer van verse groenten speelt mee.

In de regio zijn onder meer voedselverstrekkers in Delft, Den Haag, Leiden en Alphen aan den Rijn.

Kiesraad doet aangifte tegen Caz!

Icoon VerkiezingenDe Kiesraad heeft aangifte gedaan tegen radiostation Caz!. De zender verzamelde volmachten van luisteraars die niet gingen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen en verdeelde die onder andere luisteraars. De actie was bedacht door Timur Perlin en zijn producer Rámon Verkoeijen van het programma Timur Open Air.

Volgens de Kiesraad valt de actie van Caz! te bestempelen als het 'ronselen van volmachtstemmen' en dat is in strijd met de kieswet. De Kiesraad heeft het radiostation daarop gewezen, maar die heeft de actie niet stopgezet.

Timur en zijn producer wilden met de actie naar eigen zeggen een discussie losmaken over de waarde van het stemmen.


Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Killzone 3 duurder dan Zwartboek

Het record van Zwartboek, de film van Paul Verhoeven, die geldt als de duurste film van Nederlandse bodem met z'n budget van ruim 16 miljoen euro blijft waarschijnlijk nog wel even staan, maar het duurste Nederlandse entertainment-product zal op naam komen te staan van Guerilla Games voor Killzone 3 (ook bekend als Killzone 2, maar als je Liberations meetelt, zoals Guerilla dat doet, deel 3). Deze gaat volgens de Volkskrant ruim over de 16 miljoen euro heen.

Guerilla Games wilde aan de Volkskrant ook nog even kwijt dat de Blu-Ray-disc die je straks in de winkel meeneemt slechts het begin van Killzone 3 vormt. Jawel, ook Guerilla gaat aan de episodic content. Via de PlayStation Store zul je straks nieuwe delen kunnen downloaden. Guerilla blijft, naast het werken aan Killzone deeltje 4, verder werken aan Killzone 3. Eventuele kosten voor de content werden niet genoemd.

Hesp keeperstrainer FC Groningen

Oud-doelman Ruud Hesp gaat volgend seizoen aan de slag als keeperstrainer bij FC Groningen. Dit is vandaag bekendgemaakt. De 41-jarige Hesp is de vervanger van Roy Beukenkamp, die zich toe gaat leggen op de scouting bij de Groningers.

Hesp is nu nog keeperstrainer bij Roda JC en het Nederlands elftal. Zijn werkzaamheden bij Oranje blijft hij ook volgend seizoen voortzetten.

Hesp keepte zelf bijna vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij stond onder de lat bij Fortuna Sittard, Roda JC en Barcelona. In drie seizoenen bij de Catalanen werd hij twee keer landskampioen en won hij de Europese Super Cup.

Cannavaro Europees Voetballer van het Jaar

Fabio Cannavaro van Real Madrid is maandag gekozen tot Europees Voetballer van het Jaar. De 33-jarige Cannavaro was aanvoerder van het Italiaanse team dat tijdens het WK in Duitsland afgelopen zomer de wereldtitel won.

De verdediger kreeg in Parijs van de Europese voetbalpers de hoogste waardering. De landgenoot van Cannavaro, doelman Gianluigi Buffon van Juventus, eindigde als tweede, en de Fransman Thierry Henry van Arsenal derde.

Telegraaf-journalist in gijzeling genomen

Icoon JustitieDe rechter-commissaris in Den Haag heeft maandag Telegraaf-journalist Bart Mos in gijzeling genomen. Dat heeft de hoofdredactie van dagblad De Telegraaf laten weten.

Mos weigert samen met zijn collega Joost de Haas de bron te onthullen van wie beiden staatsgeheime dossiers van de inlichtingendienst AIVD hebben gekregen. Hierin stond informatie over 'topcrimineel' Mink Kok.

Paul H.
De Telegraaf onthulde in januari dat geheime stukken van de inlichtingendienst AIVD circuleren in het criminele milieu. Die stukken zouden afkomstig zijn geweest van voormalig geheim agent Paul H., die een tijdje gevangen zat.

Volgens De Telegraaf is men indertijd overgegaan tot publicatie van de staatsgeheime dossiers, omdat daarin melding werd gemaakt van verdenkingen over corruptie in de hoogste kringen van politie en justitie. Het maatschappelijk belang was volgens de krant hoger dan het geheim. Dat gold volgens de redactie ook voor de melding van het feit dat deze dossiers op straat waren beland.

De Haas
Telegraaf-journalist Joost de Haas wacht waarschijnlijk eveneens gijzeling. Ook hij heeft aangekondigd zijn bronnen tot het uiterste te blijven beschermen.

Rechter-commissaris mr. J.A. van Steen, die de journalisten in eerste instantie 12 dagen lang in een huis van bewaring kan vasthouden, heeft met zijn beslissing gevolg gegeven aan een verzoek van Paul H. Deze ex BVD-agent wordt zelf vervolgd wegens het schenden van staatsgeheimen, maar bevindt zich net als zijn medeverdachten op vrije voeten.

Verklaring
De hoofdredactie van De Telegraaf heeft de volgende verklaring uitgegeven: ''Hoofdredactie en redactie vinden dit besluit van de rechter een ongekend grote en volstrekt onnodige aanslag op de persvrijheid en op het recht van journalisten om hun bronnen geheim te houden. Want alleen bij geheimhouding kunnen zij immers hun vak als klokkenluiders in een democratische rechtsstaat uitoefenen.''

Volgens De Telegraaf is de gijzeling volkomen zinloos, omdat de journalisten hun mond stijf dicht zullen houden over hun bron.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren (GvH) maken ook ernstig bezwaar tegen de gijzeling. ''Het door de rechter-commissaris gehanteerde dwangmiddel staat in de visie van de NVJ en GvH in geen verhouding tot het beoogde doel, het verkrijgen van broninformatie van een journalist.''

CU geschokt door Satanklaas

De fractie van de ChristenUnie in Harderwijk heeft geschokt gereageerd op het metal-feest 'Satanklaas' dat aanstaande vrijdag gehouden wordt in Estrado, het poppodium van de gemeente. ''De naam is gekozen met een vette knipoog naar de sinterklaashype die ons land in zijn greep heeft'', aldus organisator de stichting Noord Geldersch Metaal. Ze beloven een feest ''compleet met eigen satanklaas vergezeld door zijn eigen she-devils en wittepieten.''

De ChristenUnie spreekt over aanstootgevend gedrag. De fractie heeft al eerder, tijdens een commissievergadering, aangegeven dat er grenzen aan onder andere muziek gesteld dienen te worden. Marcel Companjen laat namens de ChristenUnie weten dat kunst (in dit geval muziek), niet aanstootgevend of godslasterlijk mag zijn. ''Wij menen dat hiervan in dit geval wel degelijk sprake is en betreuren het dan ook ten zeerste dat deze avond onder deze naam in Estrado wordt georganiseerd.''

De organisatie van 'Satanklaas' was niet bereikbaar voor een nadere toelichting of commentaar. Wel is duidelijk dat er voor de liefhebbers een heus satanklaas T-shirt klaarligt tijdens het evenement. Opgetreden wordt er door de bands 'Callenish Circle', 'Sengir', 'Thronar' en 'Portall'.

Nieuwe screens Alan Wake

Als je op het moment de vraag stelt welke aankomende titel grafisch het meest indrukwekkend is zullen veel gamers toch 'Alan Wake' antwoorden. Deze game, die op de PC en de Xbox360 zal uitkomen, laat zich vandaag weer eens zien in vier verse screens.

Update: De screens die hier eerder stonden waren oud, zoals sommigen al opmerkten. De plaatjes die hier nu staan zijn de nieuwe screenshots.


Financiële strop organisatoren WK honkbal

De organisatie van het wereldkampioenschap honkbal, dat vorig jaar in ons land werd gehouden, heeft een tekort van 350.000 euro opgeleverd. Hans Meijer, de directeur van de KNBSB, heeft dat maandag bevestigd.

Het evenement werd georganiseerd door de stichting SIBEN en stond hierdoor los van de bond. De KNBSB zal echter wel gedeeltelijk voor het tekort moeten opdraaien. "We proberen nu met alle partijen hiervoor een oplossing te vinden. We hopen hier aan het einde van het jaar uit te zijn", aldus Meijer. Afgelopen weekeinde heeft de bond de leden van de bondsraad gevraagd of er een bedrag van 32.000 euro hiervoor vrij mag worden gemaakt.

Meijer zegt dat het wel teleurstellend is dat het toernooi met een verlies werd afgesloten. "Dat is jammer als het sportief zo goed draait. Het kostenplaatje is echter door een aantal zaken beïnvloed. We kregen bijvoorbeeld op het laatste moment beveiliging opgelegd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook deden er twee teams meer mee."

MS: Xbox360 verkocht vorig weekend beter dan PS3 en Wii

Onlangs zagen we de launches van de laatste twee consoles van de volgende generatie, de PS3 en de Wii. Vooral de PS3 had te kampen met tekorten, maar ook de Wii was op veel plaatsen in Amerika binnen de kortste keren uitverkocht. Microsoft claimt dat ondanks het feit dat de PS3 en de Wii nieuw op de markt waren, de 360 beter verkocht dan de concurrentie. Saillant detail hier is dat er geen concrete cijfers zijn die de beweringen van Microsoft ondersteunen. De enige onderbouwing die Microsoft wist te geven voor haar beweringen was het volgende:

"retailers and analysts across North America confirm that the hottest selling gaming console this past weekend was the Xbox 360."

Microsoft noemt het zelf niet als reden voor de geclaimde overwinning, maar het feit dat Gears of War net uit is zal de verkopen van de Xbox360 zeker geen kwaad gedaan hebben. Ondanks het feit dat Microsoft klaar lijkt te zijn om de overwinning uit te roepen is het misschien verstandiger te wachten tot de andere twee consoles ook in grote getale beschikbaar zijn voor de hele wereld.

Olmert: Palestijnen kunnen eigen staat krijgen

Icoon Israël/PalestinaIsraël wil veel Palestijnse gevangenen vrijlaten en geblokkeerde Palestijnse tegoeden vrijgeven, in ruil voor een door Palestijnse militanten ontvoerde Israëlische militair. Daarnaast ziet het land geen bezwaren tegen de stichting van een Palestijnse staat.

De Israëlische premier Olmert wil hiermee het vastgelopen vredesproces met de Palestijnen hervatten. "Voor de vrijlating van Gilad Shalit en zijn veilige terugkeer naar zijn familie is de Israëlische regering bereid veel Palestijnse gevangenen vrij te laten", aldus Olmert.

Verder zei hij dat het aantal controleposten op de nog steeds bezette Westelijke Jordaanoever zullen worden verminderd. Ook zou de grens tussen Gaza en Israël vaker opengaan. Tot slot zei hij 'grote' stukken bezet land terug te willen geven aan de Palestijnen, voor "echte vrede".

Drie Palestijnse groepen ontvoerden de Israëlische korporaal Shalit eind juni. Zij wilden deze korporaal ruilen tegen Palestijnen die Israël gevangen houdt. Het Joodse land gaf publiekelijk te kennen niet in te zullen gaan op deze eis. In plaats daarvan begon het Israëlische leger een groot offensief om Shalit te bevrijden, maar zonder succes. De aanval kostte aan bijna vierhonderd Palestijnen het leven, onder wie veel burgers.

In de afgelopen dagen lijken er echter vorderingen te zijn op de weg naar vrede. Dit weekeinde gingen de Palestijnse president Abbas en de Israëlische premier Olmert akkoord over een staakt-het-vuren, dat vanmorgen is ingegaan.

De Israëlische premier zei verder: "We kunnen het verleden niet veranderen, of slachtoffers van beide zijden terugbrengen. Wat we wel in de hand hebben, is het voorkomen van nieuwe tragedies". De Palestijnse hoofd-diplomaat, Saeb Erekat, reageerde dat de Palestijnen ook klaar zijn voor een eeuwig durend vrede-akkoord. "Als eerste moeten we ervoor zorgen dat het fragiele bestand in stand blijft, wat de sleutel is tot nadere betrekkingen", aldus Erekat.

NEC wil Denneboom nog niet kwijt

Als het aan Mario Been, trainer van NEC, ligt zal Romano Denneboom zijn contract bij de Nijmegenaren gewoon uitdienen. De aanvaller zou met Willem II overeenstemming hebben bereikt over een transfer, maar zijn huidige werkgever wil hem nog niet laten gaan.

"Denneboom mag niet weg. NEC is een ambitieuze club en we willen al onze goede spelers houden. Ik heb tegen Romano gezegd, dat hij geduld moet hebben en als hij zo blijft spelen, kan hij aan het eind van dit seizoen zo naar een topclub. Hij moet een transfer krijgen, die hij verdient en een vertrek naar Willem II hoort daar volgens ons niet bij", was het commentaar van Been na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (4-1).

Stomdronken tienermeisjes opgepakt

In Bentveld, tussen Haarlem en Zandvoort, zijn zaterdagnacht vier dronken jongeren door de politie uit een bushokje geplukt langs de Zandvoortselaan. De helft van het viertal was meerderjarig, twee Amsterdamse jongens van 18 en 19 jaar, de andere twee minderjarig: meisjes uit Haarlem van 12 en 15 jaar.

Het 15-jarige meisje was ziek van de drank en ook de 12-jarige had behoorlijk veel gedronken. Ondanks dat het oudste meisje kotsmisselijk was, trakteerde ze de agenten op een scheldkanonnade. Ze werd daarom aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging. Het 12-jarige meisje werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

De moeder van het oudste meisje had er geen 'zin an' om haar dochter op te komen halen bij het bureau. De 15-jarige werd daarom ter ontnuchtering ingesloten. De stiefvader van de 12-jarige was wel bereid de nachtelijke gang naar de politie te maken. Hij is aangesproken op het gedrag van zijn stiefdochter.

Met dank aan xippie voor de submit.

Openingsceremonie Peking bijna klaar

De openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2008, welke in Peking worden gehouden, is al bijna klaar. Toch wordt er over de inhoud niets naar buiten gebracht, zodat het voor iedereen een verrassing blijft.

"We zijn nog niet begonnen met oefenen en repeteren, maar we proberen het creatieve en technische plan voor het einde van het jaar af te hebben", zegt Zhu Jing, lid van de organisatie in China. Het land heeft zich toegelegd tot het thema beschaving en harmonie om het beste tijdens deze ceremonie aan het publiek te tonen. Om dit allemaal te kunnen realiseren heeft men een flinke lijst met talenten samengesteld.

"De kwaliteit van de openingsceremonie zal een cruciale rol spelen of we een speciaal toernooi van zeer hoog niveau kunnen organiseren", aldus voorzitter van de organisatie, Liu Qi.

Carlin stapt in GP2

Carlin Motorsport zal in 2007 ook uitkomen in het GP2-kampioenschap. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na de deal tussen DPR-teambaas David Price en Trevor Carlin.

Carlin neemt de operationele kant op zich, terwijl David Price ook aanblijft bij het team. In welke functie exact is nog niet bekend.

Voor Carlin Motorsport is het de vierde autosportklasse waarin zij uit zullen komen. Momenteel komt het team uit in de Formula BMW, Formula 3 en de World Series by Renault.

Carlin in een reactie: "Ik ben heel blij met deze kans om aan het GP2-kampioenschap deel te nemen. Ik heb er al het vertrouwen in dat we verder kunnen bouwen op het succes van DPR in de afgelopen twee jaren. We zijn tot een overeenkomst gekomen welke voor beide partijen meer dan bevredigend is. Ook zal David volgend jaar van onschatbare waarde zijn voor het team.”

Vanzelfsprekend is ook DPR-teambaas Price tevreden met de deal: "Trevor en ik zijn al maanden bezig geweest met de onderhandelingen. Nu vinden we beiden de tijd rijp om deze samenwerking gestalte te geven.”

Het team zal in 2007 als Carlin DPR door het leven gaan. Het team zal tevens verhuizen naar de voormalige fabriek van Brabham F1 waar Carlin Motorsport tegenwoordig gevestigd is.

Hitlerkloon slaat Joodse school in puin

Een uit Kroatië afkomstige man van rond de dertig jaar heeft gisteren een ravage aangericht in een Joodse school in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De man sloeg onder meer ramen en toiletten in puin. Toen de politie hem aanhield identificeerde hij zich als 'Adolf Hitler'.

Volgens een woordvoerder van de Oostenrijkse Joodse gemeenschap is er sinds een golf van antisemitische aanvallen in de jaren tachtig niet meer zoiets dergelijks in Wenen voorgevallen.

92-jarige sterft na blunder zorgcentrum

Icoon GezondheidEen 92-jarige bewoonster van zorgcentrum Het Hoge Veer in Raamsdonksveer heeft na een val urenlang met een gebroken heup in haar kamer gelegen, zonder dat het personeel iets door had. Toen het ongeval werd ontdekt, werd zij nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar tevergeefs. De demente vrouw is twee dagen na het ongeval bezweken aan haar verwondingen.

Een verzorgster van het zorgcentrum wordt als verantwoordelijke aangewezen. Zij zou vergeten zijn om de vrouw 's avonds in bed te stoppen. Hierop zou de bejaarde zelf hebben geprobeerd om in bed te komen, waarna zij ten val kwam. De volgende ochtend vond het personeel de zwaargewonde vrouw en werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. Een dag later overleed de 92-jarige.

Familieleden zijn woedend. "Ze zijn nalatig geweest," zegt kleinzoon R. van Groesen, die het overlijden van zijn oma een 'enorme klap' noemt. "Dit soort dingen mag toch niet voorkomen?"

Van Groesen zet zijn vraagtekens bij de procedures die het zorgcentrum hanteert. "Er is niet de zorg verleend die je mag verwachten. Bovendien: mijn oma was een beetje doof en de televisie stond altijd behoorlijk hard. Dat ding heeft heel de nacht aangestaan. Hoe kan het dat niemand dat heeft gehoord?"

Sinds twee jaar zat de oude vrouw in Het Hoge Veer, omdat ze niet meer zelfstandig kon leven. In 2004 werd dit zorgcentrum nog onderscheiden met het Gouden Keurmerk. De directeur van de zorginstelling, M. Konings, noemt het overlijden van de bewoonster "heel tragisch" en heeft de familie zijn excuses aangeboden.

Als voorlopige maatregel is het personeel opgedragen aan het einde van elke dienst alles te controleren. Uit eigen onderzoek moet blijken of meer stappen worden ondernomen. "We bekijken welke maatregelen nodig zijn," aldus Konings. Hij sluit niet uit dat 'hoge werkdruk' heeft bijgedragen aan de 'menselijke fout'. De medewerkster die de blunder heeft gemaakt, is niet geschorst. Wel heeft ze voorlopig geen late diensten. "Ze zit er ook ontzettend mee."

Hideo Kojima mist rumble

Hdeo Kojima, het meesterbrein achter de Metal Gear-reeks, heeft in gesprek met Offical Playstation Magazine iets meer losgelaten over z'n jongste project, Metal Gear Solid 4. Hij vindt dat deel 3 te complexe controls had, dus de speler krijgt meer directe controle over Snake in deel 4. Hij zei er wel bij dat hij het ontbreken van de tril-functie een gemis vindt, en hij hoopt dan ook dat de rumble terug zal keren.
"The controls in MGS3 got a little complex, so you'll have a little more direct control in MGS4. That said, I miss the rumble and even now I hope it will come back."

Hideo heeft nog geen idee hoe de tilt-sensors in de gameplay geïmplementeerd gaan worden, maar dat de SIXAXIS' tilt-functie gebruikt gaat worden is zeker.

Over gameplay gesproken: je zult in Guns of the Patriots volgens Kojima voor de diverse zijden werken. Hoe je dat doet zal invloed hebben op hoe de vijand op je reageert.

Hideo Kojima wilde niets kwijt over de jonge Snake die we aan het einde van de TGS-trailer zagen, behalve dat hij erin gestopt is om met ons te dollen.

Blind zegt nee tegen ADO Den Haag

Danny Blind heeft ADO Den Haag laten weten dat hij geen interesse heeft de nieuwe trainer van de club uit het Zuiderpark te worden. De voormalig trainer van Ajax wil wat langer de kat uit de boom kijken en hoopt op een betere aanbieding.

Eén van de kandidaten om de nieuwe trainer van ADO te worden is Raymond Atteveld, zo meldt Radio 1. De huidige assistent-coach van Huub Stevens bij Roda JC stond al langere tijd bij de Hagenaars op het verlanglijstje.

Uitslag Valencia - Real Madrid

Gisteravond werd in Spanje de topper tussen Valencia en Real Madrid gespeeld. Het zou geen makkelijke wedstrijd worden. Uiteindelijk wisten de Madrilenen aan het langste eind te trekken, zij het met enig geluk.

Real Madrid, met Ruud van Nistelrooij in de basisopstelling, moest Guti missen vanwege een schorsing, en Ronaldo vanwege een blessure. Tevens ontbrak rechtsback Cicinho nog altijd vanwege een knieblesure. Valencia leek David Villa te gaan missen, maar de spits kon op het laatste moment alsnog het veld betreden met de overige tien van Los Ches. Fernando Morientes kon door blessureleed echter niet meespelen in het Mestalla-stadion.

Al in de eerste helft bleek Valencia de bovenliggende ploeg. Aanvallend spel via de flanken zorgde voor een spervuur aan schoten op het doel van Iker Casillas, de doelman van Los Merengues. Onder meer David Silva en Miguel Ángel Angulo doemden vaak op voor het doel van Real, maar alert keeperswerk van doelman Casillas voorkwam de openingstreffer voor de thuisploeg.

Villa, die dus op het laatste moment mee kon spelen, moest al na een kwartier spelen worden vervangen. Alsof dat nog niet zuur genoeg was, maakte het in het nauw gedrongen Real dankbaar gebruik van de onaccurate aanval van Valencia. Een snelle counter op links via José Antonio Reyes en Roberto Carlos belandde bij Raúl. De Spaanse schaduwspits haalde uit met links en schoot droog in de hoek, achter Santiago Cañizares, de keeper die ooit zelf voor De Koninklijke uitkwam.

Door de winst van Real Madrid blijft het verschil met FC Barcelona drie punten. Sevilla bevindt zich tussen de twee kemphanen, op twee punten. Valencia, dat dus opnieuw verloor, heeft reeds een achterstand van elf punten, en lijkt opnieuw kansloos voor de titel.

Valencia – Real Madrid 0-1
52' Raúl González 0-1

BMW F1.07 presentatie 16 januari 2007

Het team van BMW Sauber F1 heeft bekend gemaakt dat de nieuwe bolide, de F1.07, op 16 januari gepresenteerd zal worden. De presentatie zal in Valencia plaatsvinden. Het baandebuut staat voor dezelfde dag gepland.

Natuurlijk zullen alle belangrijke kopstukken van BMW aanwezig zijn. Ook Nick Heidfeld, Robert Kubica en Sebastian Vettel zullen bij deze presentatie acte de présence geven. Opvallend is de aanwezigheid van Peter Sauber, de voormalige teambaas van het team.

Meer dreigementen tegen Wilders

Icoon BinnenlandsPVV-leider Geert Wilders is dit jaar al meer dan honderd keer bedreigd. Sinds de verkiezingen zijn daar zeker tien concrete doodsbedreigingen bijgekomen, waarvan Wilders aangifte heeft gedaan. Dat zegt Wilders vandaag in een interview met de gratis krant Metro.

''De bedreigingen hangen samen met de publiciteit. Als ik veel in het nieuws ben, zoals nu, dan komen er meer bedreigingen dan wanneer het stil is rond me'', aldus Wilders. Hij krijgt ziektes toegewenst en bedreigingen als 'je moet samen met Saddam Hoessein worden opgehangen' en 'je moet er rekening mee houden dat je snel een kogel zal opvangen'. De fractieleider zegt zich echter niet te laten afschrikken door de dreigementen.

Volgens Wilders zijn de dreigementen ''gelukkig'' niet tegen zijn partijgenoten gericht. Het is nog onduidelijk of de nieuwbakken PVV-parlementariërs net als Wilders bodyguards zullen krijgen. ''Het is aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding dit te bepalen. Ik hoop natuurlijk dat het niet nodig zal zijn.''

Rechtbanken willen motivering vonnissen verbeteren

Icoon JustitieMet ingang van volgende week worden strafvonnissen bij zeven rechtbanken en twee gerechtshoven opgesteld volgens een nieuw model. In deze modellen wordt er extra aandacht besteed aan de overwegingen die een rechter tot een bepaald oordeel hebben geleid.

Deze nieuwe aanpak is onderdeel van het project Promis II, dat tot maart 2007 zal voortduren. Aan het einde van het project zal een evaluatie plaatsvinden, waarin de voor- en nadelen van extra motivatie worden gewogen. Hierna zal worden bepaald of landelijke maatregelen gewenst zijn.

Gratis surfen op de Wii

Dankzij een trucje is het mogelijk gratis te browsen op de Wii. Voor alle Amerikanen die nog even moeten wachten totdat Opera beschikbaar is in het Wii Shopping Channel is er een oplossing:


In principe wordt hetzelfde uitgevoerd als de PSP/Wipeout truuk: Je geeft een andere DNS server op dan die van je internet provider. Deze DNS server stel je dan zo in dat hij het ip adres van de default pagina vertaalt naar bijvoorbeeld Google en je kunt "internetten".

Chinese student verdient te veel met virtuele items

De 23-jarige Chinees Wang Yue Si kwam via een studentenvisum rond april 2004 in Japan terecht om daar te studeren. Volgens de regels van het visum mag je dan geen geld verdienen in het land, maar Wang dacht daar blijkbaar anders over en begon rustig virtuele goederen zoals wapens en online geld te verkopen via internetveilingen.Dat ging hem zo goed af dat hij er een slordige 150 miljoen Yen aan overhield (ongeveer 1 miljoen Amerikaanse dollars). Tweederde stuurde hij via de bank terug naar zijn thuisland China. Helaas voor hem begon een bankmedewerker de grote bedragen op te vallen en hij waarschuwde de politie.

Politie VS schiet bruidegom dood

Icoon PolitieAmerikaanse politieagenten hebben een auto waarin drie mannen zaten, met kogels doorzeefd. Eén persoon ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis, de andere twee zijn gestorven. Een aanleiding voor de schietpartij lijkt er niet te zijn. Een boze menigte heeft zondag de politie ter verantwoording geroepen.

Het voorval vond in de stad New York plaats. Sean Bell (23), Joseph Guzman (31) en Trent Benefield (23) hielden een vrijgezellenfeest in een stripclub. Bell zou namelijk gaan trouwen. Na een tijdje waren ze uitgefeest, en verlieten zij de club. De heren stapten in een auto, waarmee ze tijdens het wegrijden een undercoveragent aanraakten. Hierop begon de kogelregen.

Zeven undercoveragenten waren ten tijde van het vrijgezellenfeest in de stripclub in de wijk Queens bezig met een onderzoek. Vijf van hen losten schoten af. De auto werd 21 keer geraakt en andere kogels troffen nabijgelegen huizen en ramen van een treinstation. Guzman werd zeker elf keer getroffen en Benefield drie keer.

Ook de politie heeft geen verklaring voor het geweld waarmee de agenten zich bedienden. De agenten zouden hebben gezien dat Bell na 04.00 uur buiten de stripclub een woordenwisseling had en dat een vriend van hem het over een vuurwapen had. Achteraf bleek echter dat er geen enkel wapen in de auto bevond.

Onder de zwarte bevolking van New York heeft de moordpartij enige opschudding veroorzaakt. De slachtoffers waren alledrie negroïde. "We kunnen niet toestaan dat dit soort dingen blijft gebeuren", zei gemeenschapsleider en predikant Al Sharpton. "We moeten inzien dat we allemaal in die auto zaten."

Wat is Dit: Opgave 66 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Blatter: "Rijke voetbalclubs kopen te veel"

De preses van de FIFA, Joseph Blatter, heeft tijdens een bijeenkomst in Dubai fors uitgehaald naar een aantal grote Europese clubs. Blatter vindt dat rijke voetbalclubs te veel dure spelers binnenhalen, waardoor de transfermarkt op hol geslagen is.

"Er is een file van spelers in Europa aan het ontstaan. De grote clubs in Europa kunnen zich veroorloven veel spelers en de beste spelers te kopen. Maar wat moet een club met 25, 30 spelers op de lijst. Voetbal wordt gespeeld met elf spelers. Elf. Wat doen de anderen dan? Wachten? Herstellen?", aldus de Zwitser, die vindt dat hierdoor de de spanning uit een aantal Europese competitie verwijnt. "Er zijn in Europa teams die na een derde van het seizoen de titel al niet meer kunnen winnen. Als er geen spanning meer is, dan is er iets mis met onze sport. We moeten daar echt iets aan doen".

Zoop-films verkocht aan 44 landen

Icoon FilmDe Nederlandse jeugdfilms Zoop in Afrika en Zoop in India zijn verkocht aan 44 landen. Dat heeft producent NL Film maandag gemeld. Het is voor het eerst dat het buitenland zoveel interesse heeft in een film van productiehuis NL.

De avonturen van de Rangers zijn binnenkort onder meer te zien in Brazilië, Argentinië, Mexico, Colombia, Chili, Turkije, Polen en China.

De Zoop-films trokken de afgelopen jaren honderdduizenden bezoekers naar de Nederlandse bioscopen. In december beginnen de opnames van een derde film. In Zoop in Zuid-Amerika moeten de acht koene Rangers een unieke vlinderpopulatie redden. Ze trotseren daarbij krokodillen, komen in een speedbootrace terecht en ontmoeten een chimpansee die dol is op cola.

De regie ligt weer in handen van Johan Nijenhuis. Zoop III moet in de zomervakantie in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.


Zoop letterlijk de wereld over

Take That na meer dan tien jaar op nummer 1

Icoon MuziekBoyband Take That staat voor het eerst in tien jaar weer op nummer één in de Engelse hitparade. Hun single Patience steeg deze week naar de hoogste positie, na vorige week te zijn binnengekomen op nummer vier.

Dat meldde de Britse zender BBC maandag. Het is de negende keer dat de groep in Groot-Brittannië met een single op nummer één staat. Dat gebeurde voor het eerst in 1993 met het nummer Pray.

Het Britse Take That was erg populair in de eerste helft van de jaren negentig. In 1996 ging de band uit elkaar. De leden Jason Orange, Mark Owen, Howard Donald en Gary Barlow kwamen onlangs weer bij elkaar voor een comeback. Robbie Williams, die inmiddels een succesvolle solocarrière heeft, deed niet mee.


Take that

De Hond: SP en PVV nu nog groter

Icoon EnquêteOpiniepeiler Maurice de Hond weet van geen ophouden en heeft gepeild wat de Nederlanders zouden hebben gestemd als er gisteren verkiezingen zouden zijn gehouden. Volgens De Hond zouden dan de SP en de PVV nog meer hebben gewonnen dan dat ze afgelopen woensdag al deden.

De Socialistische Partij, die al omhoog schoot van 9 naar 25, zou er nog eens 5 zetels bijkrijgen en uitkomen op 30. De Partij voor de Vrijheid van Wilders, die met negen zetels binnenkomt in de Kamer, zou doorstijgen naar 13 stuks.

De Hond zegt dat SP en PVV stijgen omdat het effect van strategisch stemmen voor een belangrijk deel is weggevallen. Ook trekken de twee winnende partijen volgens de opiniepeiler extra kiezers aan.

Het CDA verliest in de peiling 3 zetels en komt uit op 38. De PvdA daalt er 4 naar 29 zetels. Verder ziet De Hond bij de overige partijen weinig verschillen met de uitslag van afgelopen woensdag.

De resultaten van de peiling zijn volgens De Hond van belang voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart.

Azteken, Noren, Grieken en Egyptenaren op Loki-screens

Loki is een mythische Action-RPG die de speler met een Noorse vechterbaas, een Griekse krijger, een Egyptische magiër en een Azteekse shamaan laat spelen. Welk karakter je ook kiest, je zult alle vier de mythologiën doorkruisen om de Egyptische god Seth en z'n plannen om de wereld in chaos onder te dompelen te dwarsbomen.

Het spel heeft nog geen release-datum, maar zal waarschijnlijk ergens volgend jaar uitkomen en biedt naast een single-player storyline bovendien een co-op-multiplayer modus.
Loki zal bovendien gebruik maken van een random map-generator zoals we die uit we die uit Diablo kennen, waardoor elke game-sessie anders zal zijn.

Belgische senator weigert Chinese nier

Icoon MedischEen Belgische senator heeft een nieuwe nier geweigerd, omdat die uit een Chinese terdoodveroordeelde zou worden gehaald. China heeft tot dusver steeds ontkend dat het organen verwijdert bij executies.

Senator Patrik Vankrunkelsven (VLD) kwam via het internet in contact met een Chinese transplantatiedienst. Hij ontdekte dat hij in China een nieuwe nier kon krijgen voor 50.000 euro.

''Een contactpersoon zei me dat ik het best voor 18 februari kon komen omdat er voor die datum veel mensen worden terechtgesteld'', aldus Vankrunkelsven. De politcus gelooft niet dat gevangenen vrijwillig hun organen afstaan, omdat dat in de Chinese cultuur niet past. Van Krunkelsven wil nu orgaanhandel in België verbieden.

'Gesprekken met Turkije over Cyprus mislukt'

De gesprekken die de Europese Unie met Turkije maandag heeft gehad over de kwestie Cyprus zijn mislukt. Dit zei de Finse minister van Buitenlandse Zaken, Erkki Tuomioja. Hij sprak afzonderlijk met zijn Turkse en Cypriotische collega's. Finland is momenteel voorzitter van de Europese Unie.

Het onderhoud van maandag was juist bedoeld om te voorkomen dat de EU en Turkije in een crisis over Cyprus raken. Turkije moest uiterlijk deze week de schepen en vliegtuigen uit Cyprus toelaten. Het land blijft dat echter weigeren, omdat Turkije EU-land Cyprus niet erkent.

Gevolgen
''Dit heeft gevolgen voor de gesprekken over toetreding van Turkije tot de Europese Unie'', zei de Finse minister na afloop. De verwachting is dat de EU enkele onderwerpen in de toetredingsgesprekken opschort. De gesprekken zouden toch al tien à vijftien jaar duren.

Een woordvoeder van minister Bot (Buitenlandse Zaken) noemt het stuklopen van de gesprekken ''geen goed nieuws''. Het ministerie wacht voor een verdere reactie op nadere toelichting van de Finse minister. Minister Bot spreekt hem later op de dag in Tampere.

Het was toenmalig EU-voorzitter premier Jan Peter Balkenende die eind 2004 met Turkije de afspraak maakte dat het schepen en vliegtuigen uit Cyprus zou toelaten, als indirecte erkenning van Cyprus.

Turkije bezette in 1974 het noordelijk deel van het eiland en vestigde er een Turkse republiek die alleen door Ankara wordt erkend. De EU wil dat het eiland wordt herenigd onder gezag van de internationaal erkende regering die in het zuidelijk deel zetelt.

Koster ontslagen als trainer RKC

RKC Waalwijk heeft maandag de samenwerking met hoofdcoach Adrie Koster beëindigd. Als gevolg van de tegenvallende resultaten hebben de clubleiding en de 52-jarige trainer in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan.

Naast Koster is ook assistent-trainer Ton Verkerk uit zijn functie ontheven. Gisteren zakte RKC naar de laatste plaats in de eredivisie, uit veertien duels werden slechts acht punten behaald. Koster was sinds de zomer van 2005 werkzaam bij de Waalwijkers.

Adrie Bogers, de trainer-coach van Jong RKC Waalwijk, zal voorlopig de taken van Koster overnemen.

'Nederlandse vrouw flirt, snoept en smoest'

Icoon ShockingDe Nederlandse vrouw snoept, smoest, roddelt en koopt weleens te veel, vindt ze zelf. Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde onderzoek 'Hoe Stout is de Nederlandse Vrouw', gehouden in opdracht van de Huishoudbeurs.

Roddelen, af en toe flirten en met vriendinnen mannen keuren blijven geliefde bezigheden, maar bijna alle vrouwen vinden het ook fijn om eens even helemaal alleen te zijn.

Bijna acht op de tien vrouwen (er zijn er vierhonderd ondervraagd) snoept weleens te veel, en dan vooral chocola. Bijna de helft propt zich af en toe stiekem vol, en geniet daarvan. Een even groot deel van de vrouwen geeft weleens te veel geld uit aan onnodige zaken, vooral kleding, make-up en snoep. Ruim driekwart geeft het een goed gevoel nieuwe dingen te kopen.

Jezelf eens flink verwennen mag, van 85 procent van de ondervraagde vrouwen. Bijna 20 procent geeft aan dat ze zich met enige regelmaat erg decadent gedraagt door duur te winkelen, te eten of naar een luxe hotel te gaan.

Huishoudbeurs 2007
Elke vrouw is wel eens stout, en misschien wel vaker dan mannen denken.

Turkse moslims tegen pauselijk bezoek

Icoon BuitenlandsIn Istanbul hebben gisteren zo'n 20- tot 25.000 betogers gedemonstreerd tegen de komst van paus Benedictus XVI. De katholieke kerkvorst komt morgen naar Turkije voor een bezoek van een paar dagen. De demonstratie werd georganiseerd door de islamitische Partij van de Deugd (FP), en verliep vreedzaam. Wel waren er 4.000 agenten op de been om de orde te handhaven.

Volgens de leiders van islamitische partij zijn ze beledigd door de inmiddels beruchte lezing waarin Benedictus de islam in verband bracht met geweld. Enkele betogers schreeuwden 'Allah is groot' in het Arabisch en hadden protestborden bij zich waarop de paus wordt verzocht niet naar Turkije te komen. De FP heeft verder over welkomstborden voor de paus spandoeken gehangen waarop de kerkvorst wordt opgeroepen weg te blijven. De opkomst bij de betoging viel overigens tegen. De organisatie had gezegd honderdduizenden mensen op de been te zullen brengen.

Paus Benedictus wil bij zijn bezoek aan Turkije ook de beroemde Blauwe moskee van Istanbul bezoeken. Dat bezoek is gepland op verzoek van de Turkse regering, zo werd in Vaticaanstad bekendgemaakt. Een bezoek aan de moskee zou een grote symbolische waarde hebben, waaroor de paus zijn uitlatingen over de islam mogelijk weer goed kan maken.

Groeten
De paus bracht gisteren tijdens het angelusgebed zijn ''hartelijke groeten'' over aan het Turkse volk waaraan hij zijn ''oprechte vriendschap'' betuigde.

De paus zei dat de geschiedenis en de cultuur van het Turkse volk ''rijk'' is. Benedictus XVI zei verder dat hij er naar uitkijkt om de kleine katholieke gemeenschap van Turkije te ontmoeten en zich broederlijk te verenigen met de orthodoxe Kerk ter gelegenheid van het feest van de apostel Andreas.Boze Turkse moslims tegen bezoek van de paus

Wim Nelemans is snelste computerbouwer

Icoon OpmerkelijkEen compleet gestripte computer in elkaar zetten in 5 minuten en 46 seconden. Dat is de tijd die de 20-jarige Wim Nelemans zondag wist neer te zetten, tijdens het eerste Nederlands kampioenschap PC-bouwen. De student bedrijfseconomie, die een eigen ICT-bedrijf runt, werd daarmee eerste, en ging naar huis met een kampioensbeker en een LCD-televisie.

Het kampioenschap werd georganiseerd door de computerbladen Computer!Totaal en Tips & Trucs en vond van vrijdag tot en met zondag plaats tijdens de computerbeurs Hcc!dagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Nelemans moest het daarbij opnemen tegen 50 tegenstanders, onder wie geen enkele vrouw. De enkele vrouwen die zich hadden aangemeld, zagen uiteindelijk toch af van deelname aan het nieuwe NK.

Alkmaarse steekt vriend in brand

Icoon PolitieIn de nacht van zaterdag op zondag heeft een 35-jarige vrouw uit Alkmaar haar vriend overgoten met spiritus en vervolgens in brand gestoken. Het voorval vond plaats in de woning van de man in Zuid-Scharwoude.

De man rende meteen naar zijn bad en wist zo de vlammen te doven. Wel liep hij tweede- en derdegraads brandwonden op. Hij is per ambulance naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

De vrouw is later in de nacht door de politie in Alkmaar aangehouden. Ze verkeerde onder invloed van alcohol. Relatieproblemen zouden aanleiding zijn geweest voor het gebeuren.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Tottenham voorlopig zonder Mido

Martin Jol, de manager van Tottenham Hotspur, zal de komende weken geen beroep meer kunnen doen op Mido. De voormalig speler van Ajax heeft een scheurtje in zijn lies en zal enkele weken zijn uitgeschakeld.

De Egyptenaar liep de blessure vorige week al op en speelde afgelopen weekend dan ook niet mee tegen Wigan Atletic. De Spurs wisten met Defoe en Keane in de spits nog wel met 3-1 te winnen.

Sluit je toetsenbord en muis aan op je Xbox 360

Op de Xbox kon het al tijden. Je muis en toetsenbord aansluiten met behulp van een klein apparaatje dat je Xbox voor de gek hield en liet denken dat er nog steeds een controller aan de grote zwarte doos hing. Van dit apparaatje hebben wij destijds ook een review geschreven. Onze conclusie was dat een dergelijk apparaat je niet heel veel extra voordeel gaf.Nu is er ook een apparaatje dat dit mogelijk maakt voor de Xbox 360 met de naam XCM XFPS 360. Naast de ondersteuning voor toetsenbord en muis kun je ook je PlayStation 2 controller hierop aansluiten. Het apparaatje zou echter niet met alle games werken, maar er is ook nog geen lijst met compatibele games vrijgegeven.
Het is dus nog even afwachten of dit echt een apparaat van controverse gaat worden.

Nachtje cel en boete voor middelvinger

Een opgestoken vinger is een 19-jarige inwoner van Wageningen duur komen te staan in Bergen op Zoom. In de nacht van zaterdag op zondag stak de jongen zijn middelvinger omhoog tegen surveillerende agenten die stonden te wachten voor een rood verkeerslicht.

De Brabantse dienders waren daar niet van gediend en hielden de Wageninger aan. Hij kreeg een gratis ritje naar het bureau alwaar hij werd vastgezet. Bovendien werd hij getrakteerd op een boete van 220 euro. In de loop van de middag kon hij het bureau verlaten, nadat hij de boete contant had voldaan.

DC vindt debuut Hamilton te vroeg

Nadat eerder deze week Lewis Hamilton werd bevestigd als racecoureur bij McLaren Mercedes, komen de eerste reacties van de collega’s. David Coulthard, tussen 1996 en 2004 coureur bij het Britse team, denkt dat het verstandiger was geweest als Hamilton eerst een jaar testwerk was gaan doen.

"Ik denk dat McLaren hem veel te snel in de Formule 1 brengt. Hij zou het nog wel eens heel zwaar kunnen krijgen met Alonso als teamgenoot. Alonso is misschien dan wel nieuw bij McLaren, maar hij is wel tweevoudig wereldkampioen. En de eerste met wie je jezelf vergelijkt is je teamgenoot. Als Lewis het moeilijk heeft, dan kan dat een verwoestende uitwerking hebben op zijn zelfvertrouwen", aldus Coulthard.

Dat Coulthard wel vertrouwen heeft in de capaciteiten van de jonge Brit blijkt als hij vervolgt: "Ik ken hem als sinds hij als kind in de karts reed. Volgens mij heeft hij de juiste houding om het in de Formule 1 te kunnen maken. Het was echter beter geweest om hem eerst een jaar te laten testen. Hij is nog maar 21, dus hij heeft nog voldoende tijd om te racen."

Hakkinen mogelijk adviseur McLaren

Voormalig Formule 1 wereldkampioen Mika Hakkinen gaat mogelijk volgend seizoen als adviseur werken bij zijn oude team, McLaren Mercedes. Teambaas Ron Dennis zou de Fin een dergelijk voorstel hebben gedaan.

Ron Dennis wil Hakkinen er graag bij hebben om het team de goede richting op te wijzen. "Mika heeft lang tot ons team behoort en wil graag een bijdrage leveren", vertelt Dennnis.

Hakkinen zal in ieder geval niet als coureur terugkomen. De racestoeltjes voor volgend jaar zijn al ingenomen door Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Wel bracht Hakkinen de afgelopen weken tijd door in de racesimulator van McLaren.

"Ik denk dat de optie om Mika te laten racen slechts een hypothetische is geweest. Wij hebben al een paar weken een overeenkomst met Hamilton en het was gewoon een verzinsel van iemand. Maar in deze wereld met al die geruchten, was dit toch wel een leuk gerucht. Wij hebben nooit de bedoeling gehad om hem te laten racen", aldus de teambaas van McLaren.

"Hij heeft wat tijd doorgebracht in onze simulator om te voelen hoe dat was. Hij toonde zich zeer betrokken bij ons programma en zijn enthousiasme in het praten met de media heeft mij erg verbaasd. Hij was aanwezig bij de laatste Grand Prix van het seizoen en dat heeft zijn betrokkenheid met het team weer nieuw leven ingeblazen"

Afgelopen seizoenen reed Hakkinen in de DTM voor Mercedes. Hij heeft nog wel een mogelijkheid gekregen daar mee door te gaan, maar de Fin zou graag op een andere manier iets voor McLaren gaan betekenen.

Hakkinen reed negen seizoen achter elkaar voor het Formule 1 team van McLaren en werd twee keer wereldkampioen.

CD: Oasis - Stop The Clocks

Vijftien jaar oud en meer dan 60 miljoen verkochte albums, dat zijn cijfers waarna je met recht een 'Best of' album mag uitbrengen. Eén van de verantwoordelijken voor de revival van de Britpop, Oasis, brengt dan ook met gepaste trots de dubbelaar Stop The Clocks uit. Een historisch overzicht van de muzikale jaren van één van de meest populaire bands uit Groot-Brittannië van de laatste decennia.

Hersenschudding Paauwe

Valenciennes moet het voorlopig stellen zonder Patrick Paauwe. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Feyenoord, heeft in de competitiewedstrijd tegen AS Nancy een hersenschudding opgelopen.

Het is nog onduidelijk hoelang Paauwe precies uit de roulatie zal zijn. De Franse promovendus won het duel tegen Nancy, de komende tegenstander van Feyenoord in het UEFA Cup-toernooi, overigens met 1-0.

Krakers Fort Pannerden blijven zitten

Icoon BinnenlandsDe krakers die zaterdagavond het onlangs ontruimde Fort Pannerden in de gemeente Lingewaard opnieuw bezetten, hebben een ultimatum van de gemeente in de wind geslagen. De actievoerders hadden zondagmiddag te horen gekregen dat ze het verdedigingsbolwerk voor zondagavond 24.00 uur moesten verlaten.

Zaterdagavond laat namen zo'n honderd krakers, afkomstig uit het hele land, opnieuw bezit van het Fort. Ze arriveerden in twee bussen en stuitten op drie antikraak-wachters met een hond die na de ontruiming begin november een oogje in het zeil hielden. ''Na wat over en weer geschreeuw, kozen zij eieren voor hun geld'', zei een woordvoerder van de krakers.

De krakerswoordvoerder zei vandaag dat het Fort niet vrijwillig zal worden verlaten. Volgens hem zegt de gemeente in de brief maatregelen te nemen als ze niet weggaan, maar zou het niet duidelijk zijn wat die maatregelen zijn.

Volgens de zegsman heeft Staatsbosbeheer, de eigenaar van Fort Pannerden, laten weten maandag bij de politie aangifte te doen tegen de krakers wegens bedreiging en huisvredebreuk. De bewakers zouden namelijk bedreigd zijn door de krakers toen ze het Fort opnieuw innamen.

Landmacht
Bij de eerste ontruiming, die op 7 november begon, hadden mobiele eenheid en landmacht twee dagen nodig om 25 krakers uit het verdedigingsbolwerk te halen. Het uit 1869 daterende Fort bij de splitsing van Rijn en Waal heeft de omvang van een voetbalveld en telt drie gedeeltelijk ondergrondse verdiepingen, die samen een doolhof van gangen en kamers vormen.

Het leger moest bij de ontzetting met een rupsvoertuig een noodbrug aanleggen over de vier meter diepe gracht rond de vesting. Daarna zakte de ME aan touwen vanaf het dak af in het fort en moesten alle gangen doorzocht worden.FortPannerden.nl

Boek: DiFalco & Greenky Herz - Het Grote Zus Handboek

Deze simplistische titel beloofde niet veel goeds. Ik hou niet zo van die populaire, chicklitterige aanpak van het leven. En ik hou ook niet zo van aparte boeken over carrière maken voor mannen en vrouwen. Ik kan het niet uitstaan dat daar blijkbaar andere regels voor gelden. Toch moet ik misschien eens voorzichtig overwegen of ik dat WEL moet gaan geloven. Het Grote Zus Handboek vindt in ieder geval dat het overduidelijk is dat mannen anders worden behandeld in werksituaties dan vrouwen. En dat je als vrouw dus andere truukjes moet gebruiken om hetzelfde effect te bewerkstelligen.

Haider weigert 'radicale moslim' te naturaliseren

De regeringsleider in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, de rechtse politicus Jörg Haider, weigert ondanks een rechterlijke uitspraak het Oostenrijkse staatsburgerschap te verlenen aan een man uit Sudan. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA.

Volgens Haider is de man een radicale moslim die vrouwen weigert de hand te schudden en die schoolkinderen slaat. Volgens APA weigert Karinthië al sinds februari de imam het staatsburgerschap te verlenen. De betrokken man stapte naar de rechter. Die bepaalde in hoger beroep dat Karinthië geen zaak heeft tegen de Sudanees.

Haider zei zondag dat de uitspraak alleen maar betekent dat de aanvraag opnieuw in behandeling moet worden genomen. ''Maar hij zal van mij echt geen Oostenrijks paspoort krijgen'', verzekerde de omstreden Oostenrijker.'Hij krijgt echt geen paspoort'

Vrouw hangt 11 dagen dood achter kast

Icoon OpmerkelijkNa elf dagen zoeken is achter een boekenkast in een huis in Florida het lichaam van de 38-jarige Mariesa Weber gevonden. Weber kwam ondersteboven klem te zitten tussen de muur en de kast, toen ze een stekker voor een televisie in het stopcontact wilde plaatsen.

De vrouw kon zich niet meer bevrijden uit haar benarde positie in haar kamer in een huis in New Port Richey. "Ze overleed door verstikking", aldus Amerikaanse media zondag op gezag van de politie.

De vrouw woonde samen met haar ouders en andere leden van de familie. Die familieleden dachten dat ze was ontvoerd. Het werd pas duidelijk wat was gebeurd, toen zus Connie Weber in de kamer van Mariesa een voet boven de boekenkast zag uitsteken.

Met dank aan Fester voor de submit.

Vietoris mag testen voor BMW-Sauber

Als beloning voor het winnen van de Formule BMW afgelopen weekend, mag de 17-jarige Duitser Christian Vietoris een keer testen voor het team van BMW Sauber F1. Vietoris was 35 andere coureurs te snel af.

"Christian voegt zich nu bij jongens als Sebastian Vettel en Nico Rosberg, die hun loopbanen eveneens in de Formule BMW zijn begonnen", aldus de motorsportbaas van BMW, Mario Theissen. "Ik weet zeker dat Christian ook over voldoende talent beschikt om de volgende stap te kunnen maken."

De winnaar van vorig jaar, Marco Holzer, testte afgelopen donderdag met BMW op het circuit van het Spaanse Valencia.

Open Universiteit publiceert gratis cursussen

Icoon OnderwijsDe Open Universiteit (OU) gaat vanaf 5 december gratis cursussen beschikbaar stellen via internet. Dat heeft ze bekendgemaakt. Het liefst zou de OU al het studiemateriaal gratis maken, maar het ontbreekt de onderwijsinstelling aan de daarvoor benodigde 12 miljoen euro per jaar.

De gratis lespaketten zijn 'Starten met programmeren. Een introductie in Java', 'Duurzame ontwikkeling: ver weg of dichtbij?' en een snelle introductie rechten, maar de instelling wil de komende maanden meer korte cursussen aanbieden. Het zijn lesprogramma's van 25 studie-uren op universitair niveau. Wie voor de eindtoets slaagt, verdient één studiepunt dat kan meetellen voor een universitaire opleiding.

Uiteindelijk zal elke faculteit van de Open Universiteit minstens twee gratis cursussen aanbieden. Met het initiatief, dat rector magnificus Fred Mulder al in september aankondigde, wil de universiteit mensen in de gelegenheid stellen om helemaal zelfstandig te studeren, dus zonder hulp van docent, mede-studenten of onderwijsinstituut.

Open Universiteit Nederland
Gratis studeren, de droom van iedere student

In plaats van tuinkabouters

Stel je hebt een stukje grond over in je tuin en je weet niet wat je er mee moet doen, stukje gras, vijver, zwembad of een paar toffe tuinkabouters, mogelijkheden genoeg.

Maar stel dat je Bob Burnquist heet, je doet iets met skateboarden en je hebt ook een stukje grond over, maar dan wel een stukje grond zo groot dat je er minimaal twee miljoen tuinkabouters op kwijt kunt ?

Het antwoord is heel simpel, je kijkt in je schuur en verrek je hebt nog wat hout en metaal liggen, dan bouw je toch gewoon een skateramp in je achtertuin.......

Met dank aan MMaverick voor de submit.

Het doel van Spyker F1: Respect

Het belangrijkste doel van Spyker F1 is in 2007 het behalen van respect. Spyker-directeur Michiel Mol houdt graag de verwachtingen laag: “We moeten er verder niet teveel van verwachten.”

Sinds de overname in september van Midland F1 door Spyker zijn de verwachtingen flink gestegen. Dit komt vooral door het aanstellen van topontwerper Mike Gascoine.”Iedereen weet dat we niet veel moeten verwachten van 2007, maar in 2008 moeten we een paar flinke stappen vooruit maken willen we serieus genomen worden”, vertelt Mol tegen ‘Sportweek’, ”Hoe serieuzer ze je nemen, hoe beter je het politieke spel kunt spelen. Ik heb er eigenlijk een hekel aan, maar het hoort er bij. Ik stel me bescheiden op, wil niemand tegen de schenen trappen. Laten we nou eerst maar eens een paar jaartjes meedraaien voordat we tegen de grote jongens ingaan, als we dat al ooit gaan doen. Want het is een raar soort familie, hoor. Iedereen wil de sport populairder maken, om vervolgens een zo groot mogelijk deel van dat succes te claimen.” Naast het verdienen van respect heeft Mol natuurlijk ook doelstellingen op de lange termijn: ”Wereldkampioen worden, want als dat je doel niet is, haal je het zeker nooit. In 2007 een paar punten, het podium over drie jaar en de eerste zege over vijf jaar.”


Schorsing Iran tijdelijk opgeheven

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten om de schorsing van Iran tijdelijk op te heffen. Daardoor kan het land vanaf aankomende vrijdag de titel verdedigen bij het voetbaltoernooi van de Aziatische Spelen.

Vorige week sloot de wereldvoetbalbond Iran uit van deelname aan internationale wedstrijden wegens de inmenging van de regering in de nationale bond. "De FIFA heeft de schorsing tijdelijk opgeheven zodat het Iraanse team toch kan meedoen aan de Aziatische Spelen", aldus een woordvoerder.

Boek: Marco Knauff - Een vorstelijk bestaan

Het jaar 2023. De Siamese tweelingkoning Victor en Max regeert het steeds verder in verval rakende Nederland. De groeiende onrust in het land laat de koning niet onberoerd, terwijl hij tegelijkertijd om moet zien te gaan met zijn verliefdheid en de daarbij komende problemen als deel van een Siamese tweeling. Maar de koning is niet de enige die worstelt met gevoelens van onvrede. Uit de onderste laag van de samenleving staat iemand op die besluit dat het tijd is voor verandering...
Een bijzondere debuutroman van schrijver Marco Knauff, vooral bekend van zijn korte verhalen.

CD: Cafe del Mar - Dreams Volume 4

Café del Mar is een waar lounge-instituut geworden het laatste decennium, maar tevens een soort imperium dat op het moment een overdaad aan CdM producties uitgeeft. Spin-offs als Aria, Chillhouse Mix en Classic hebben een eigen twist maar de Dreams-collectie verzadigt samen met de gangbare Café del Mar cd's de markt. Inmiddels is er van de Dreams-sectie weer een nieuw deel, numero quatro! Voor het eerst een dubbelaar in de serie.

Uitslagen Frankrijk speelronde 15

In de Franse competitie zag koploper Olympique Lyon de concurrentie punten verspelen, terwijl het zelf wel wist te winnen.

Nummer twee Lille speelde gelijk tegen Monaco. De thuisploeg was beter, maar tegen het stug verdedigende Monaco kwam het wel op achterstand. In de 37e minuut zett Serge Gakpe de bezoekers op 0-1. Pas in de 77ste minuut bracht Mathieu Bodmer Lille op gelijke hoogte, door met zijn rechter te scoren op aangeven van Peter Odemwingie.

Sochaux klom naar de derde plaats en heeft nu net als Lille 26 punten. De ploeg van coach Alain Perrin keek na twee minuten wel tegen een achterstand aan door een treffer van Sylvain Marchal, maar nog voor rust werd de zege binnen gehaald na twee goals van Anthony Le Tallec en eentje van Karim Ziani. D

Koploper Olympique Lyon versloeg AJ Auxerre met 1-0, door een doelpunt van Florent Malouda. De ploeg van coach Gérard Houllier is inmiddels al winterkampioen, en heeft nu veertien punten voorsprong op Lille, Lens en Sochaux.

Uitslagen vijftiende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
LilleAS Monaco1-1
ToulouseRennes1-0
LorientSochaux1-3
TroyesOlympique Marseille1-1
Le MansRC Lens1-1
ValenciennesNancy1-0
Olympique NiceSedan2-2
NantesPSG1-1
BordeauxSaint-Etienne1-0
Olympique LyonAJ Auxerre1-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon154031 - 10
2Lille OSC152621 - 13
3RC Lens152622 - 15
4FC Sochaux152620 - 16
5AS Nancy152513 - 10
6Girondis Bodeaux152519 - 17
7Olympique Marseille152421 - 14
8St. Etienne152423 - 19
9Toulouse152420 - 18
10Le Mans152019 - 20
11FC Lorient152016 - 18
12Stade Rennes151711 – 14
13PSG151716 - 20
14AJ Auxerre151714 - 19
15Valenciennes151714 - 21
16AS Monaco151316 - 19
17Olympique Nice151314 - 19
18FC Nantes151212 - 21
19Troyes151113 - 22
20Sedan151018 – 28

Topscorers:

NaamAantal
Ismaël Bangoura (Le Mans)8
Dindane (RC Lens)7
Pauleta (PSG)6
Pascal Feindouno (St. Etienne)6
Mickaël Pagis (Ol. Marseille)6
Mathieu Bodmer (Lille)6

Schild wint vrouwenslalom

De Oostenrijkse Marlies Schild heeft de wereldbekerwedstrijd op de slalom in het Amerikaanse Aspen weten te winnen. Schild was over twee runs sneller dan haar landgenote Nicole Hosp en de Zweedse Therese Borssen.

Voor Schild was het haar tweede slalomzege van het seizoen. Eerder was ze de beste bij de seizoensopening in het Finse Levi. Schild had zaterdag een pechdag nadat ze op de reuzenslalom werd gediskwalificeerd in de eerste run.

Mourinho tevreden na gelijkspel

Na afloop van de topper tegen Manchester United toonde Chelsea-trainer Jose Mourinho zich tevreden met het gelijkspel.

Tegenover SkySports riep Mourinho Ricardo Carvalho, die de gelijkmaker scoorde, uit tot Man of the Match. Daarnaast loofde Mourinho de technische staf van zijn club, die Carvalho op tijd fit kreeg voor de topper. "Ze hebben een fantastische prestatie geleverd voor Ricardo, mensen vergeten soms dit soort mensen en het fantastische werk dat zij voor de club leveren".

"In de eerst helft was Manchester United de betere ploeg, en in de tweede helft waren wij de beste. We zetten erg goed druk, we speelden kwaliteit voetbal. ik vond dat de scheids zijn werk prima uitvoerde. Misschien als je wedstrijd later terug bekijkt zul je wat fouten vinden, maar over het algemeen floot hij een goede wedstrijd."

Kucera verrast op Super-G

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Lake Louise heeft de Canadees John Kucera voor een enorme verrassing gezorgd op de Super-G. Voor eigen publiek won de 22-jarige Kucera voor de Oostenrijker Mario Scheiber en de Zweed Patrik Jaerbyn.

Kucera was de eerste die van start mocht gaan en hij zette gelijk een hele goede tijd neer. De Canadees kwam beneden in 1:29.70 en dat bleek achteraf genoeg voor zijn eerste overwinning bij een wedstrijd in de wereldbeker. Herman Maier was de laatste echte kanshebber die Kucera van de eerste plaats kon afskiën, maar dat lukte de Herminator niet. Zijn tijd van 1:30.16 was goed voor een vierde plaats.

Zoetebier boos op arbitrage

Na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC was NAC Breda-keeper Edwin Zoetebier woest op de arbitrage. De goalie vond dat hij bij de gelijkmaker gehinderd werd door Roda JC-aanvaller Andres Oper. Ook vond hij dat Leonardo niet eerlijk werd behandeld door scheidsrechter Eric Braamhaar.

"De bal komt uit de lucht en ik kan er niet bij omdat Oper met zijn handen gespreid tegen me aanstaat. Dan hoort de arbiter toch af te fluiten? Door dat doelpunt kantelde de wedstrijd. Het was simpelweg een overtreding en in mijn ogen daarom geen terechte treffer", aldus de sluitpost.

Zoetebier nam het ook op voor Leonardo, die vaak snel naar de grond dook en enkele tikken kreeg van Roda JC-spelers. "Leonardo heeft een slechte naam bij het publiek. De scheidsrechter gaat daar niet goed mee om. Want hoe vaak kreeg hij van Kah en Saeijs wel niet een behoorlijke schop omdat hij simpelweg hun te snel af was. Daar moet de scheids ook voor fluiten, maar laat dat vreemd genoeg na. Belachelijk. Oké, hij gaat wel eens wat gemakkelijk naar de grond, maar trek daar dan ook geel voor. Dit is namelijk niet eerlijk."

Eerste Hollywoodfilm in première in Vaticaan

Icoon ShowbizzVoor het eerst is er in Vaticaanstad een grote Hollywoodfilm in première gegaan. Het gaat om de Amerikaanse kerstfilm The Nativity Story. Deze film vertelt het verhaal van de tocht van Jozef en Maria naar Bethlehem en de geboorte van Jezus.

Bij de galapremière in de Paulus de Zesde Hal waren zo'n 7000 gasten aanwezig. Paus Benedictus zelf was er niet bij, omdat hij te druk was met het geplande bezoek aan Turkije. Ook de actrice die de rol van Maria speelt, ontbrak. Ze is zwanger.

De film wordt op 1 december in de Verenigde Staten in 3000 bioscopen uitgebracht.

'Boer zoekt vrouw' alom succesvol

Icoon TelevisieHet populaire KRO-datingprogramma 'Boer zoekt vrouw' blijkt succesvol te zijn op alle fronten. Na de laatste uitzending, zondag, zijn vier van de vijf gevolgde boeren nog steeds samen met hun 'vrouw'. Naast dit hoge slagingspercentage trok de serie de afgelopen weken ook hoge kijkcijfers op Nederland 1; zo keken naar de voorlaatste uitzending maar liefst drie miljoen mensen.

Tijdens de laatste uitzending werd duidelijk dat alleen boer Jochum en zijn Marieke uit elkaar zijn gegaan. Boer Hans woont zelfs al samen met zijn Anneke. De vrijgezelle boeren stelden zich op 14 mei voor aan de kijker, waarna een speeddate en een nadere kennismaking volgden.

Na een logeerweek op de boerderij kozen de kandidaten elk een vrouw waarmee ze een lang weekend een stedentrip mochten maken. Ook enkele boeren die van presentatrice Yvon Jaspers een tas vol brieven van aanstaande boerinnen kregen, maar verder niet werden gevolgd door de camera's, zijn succesvol gekoppeld.

Boer zoekt vrouw
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.