Agent aangeklaagd voor seksuele mishandeling prostituee

Icoon BizarEen agent in de Verenigde Staten, die een zoektocht was begonnen naar prostituees, is aangeklaagd wegens seksuele mishandeling. De 34-jarige man, die de naam James Michael Jackson draagt, wist via een dienst een afspraak te maken met een prostituee die hij in een hotel zou ontmoeten.

In het hotel aangekomen arresteerde Jackson de vrouw; deze moest vervolgens haar kleren uittrekken. Daarna volgde een lichamelijk onderzoek, aldus assistent aanklager Martin Anton. Volgens Anton is Jackson te ver gegaan met zijn zoektocht. Jackson had de bevoegdheid om mensen te arresteren, maar niet om uit zichzelf actie te ondernemen. Bovendien vindt hij het niet verantwoord dat een man een vrouw lichamelijk onderzoekt. De vrouw die naar eigen zeggen mishandeld werd, diende de dag na het incident een aanklacht in.

Verwacht wordt dat Jackson binnenkort uit zijn functie wordt ontheven. Jackson is voorlopig op vrije voeten omdat hij een borgsom van 50000 dollar heeft betaald, maar er kan hem binnenkort een straf van maximaal tien jaar cel wachten.