Stille tocht voor Melanie Sijbers

BinnenlandsMet de broers en zussen van Melanie Sijbers voorop hebben in Geldrop gisteren ongeveer duizend mensen meegelopen in een stille tocht voor het vermoorde meisje. De wandeling van het ouderlijk huis naar het graf van de Geldropse tiener was het laatste eerbetoon van de familie aan het meisje.

Op verzoek van de familie Sijbers droegen de deelnemers fakkels en kaarsen. Familieleden, bekenden en klasgenoten hulden zich in T-shirts bedrukt met het lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld. Deelnemers ontvingen polsbandjes die een school uit de regio ter beschikking had gesteld.

Namens de gemeente Geldrop liep loco-burgemeester Bas van den Tillaar mee in de tocht. Een woordvoerder van de gemeente schatte de opkomst op grofweg duizend deelnemers.

Aan de voet van de bloemenzee op het graf werden de fakkels en kaarsen achtergelaten. Een zus van het slachtoffer die een woordje had aangekondigd, barstte in tranen uit toen ze het publiek wilde bedanken. ''Dit mag nooit meer gebeuren'', rondde een vriendin af.

Melanie Sijbers verdween op 7 september. Twee weken later werd ze dood teruggevonden in de bossen bij Someren. De stiefvader van haar hartsvriendin heeft bij de politie bekend dat hij de 15-jarige scholiere heeft misbruikt en gedood.